2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

samsung NP350V5C

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az egyik rokonomnak van egy ilyen ősi gépe, amit megkaptam újratelepítésre, meg adatmentésre. Az létezik, hogy ez a lapos nem tud usb-ről bootolni? Egyszerűen nincs ilyen opció a biosában. optikai lemez/hdd/pxe és ennyi.
Felmegy erre a Windows 8.1? A Samsung oldalán van Windows 8 támogatás hozzá. Win7 ultimate volt rajta gyárilag, de nem merek már rá Win7-et rakni már.

A hiba: Win7 elindul, de semmi nem működik, ikonok nem kattinthatóak, feliratuk sincs, start menü nem megy, bill.kombinációk se, ctrl+alt+del üres ablakot dob fel, egyedül kikapcsolni lehet. Csökkentett mód ugyanez, javítás nem csinál semmit.

Usb rackbe tettem a hddt, a Nod32 elég sok vírust talált... Mivel ez a laptop nem képes usb-ről elindulni, nem tudtam Ubuntuval vírust keresni... Van egy régi Ubi12-es dvd-m, azt meg nem ette meg. Elég rizikós, mert most a laptopomra van rádugva a merevlemez.

Valahol a szekrény mélyén találtam még Win7-es dvd-t, de 8, meg 8.1 az nincs, kérdés mi a bánattal írjam ki az iso-t. Manapság ki használ már dvd írót? :F Az egyik régi laptopomban még van, kérdés működik-é ennyi év után?

mod: Nos igen, a dvd író még ennyi év után is működött, és simán újraírta a dvd-t. Használatára végül nem került sor, mert a fastboot mód kikapcsolása után felismerte a lapos a pendriveomat is. A Win 8.1 talált 3db partíciót is, tehát van rajta egy 90GB-os backup, amit viszont nem tudott használni. Érdekes. Akkor minek? (indulás után F4 és recovery, de az égvilágon semmit nem csinált)
A Windows 8.1 felismert minden hardvert, hang/wifi/lan/bluetooth ok. Egyedül a funkciógombos fényerőállítás nem megy. Kapott classic menüt, Avastot, aktuális frissítéseket, a Chrome meg egy h264ify kiegészítőt. Összességében a gép használható még mindig. Egy ssd azért nem ártana neki...

Hozzászólások

(#1) mg1992mg


mg1992mg
senior tag

Nézd meg biosban, ha a Fastboot engedélyezve van, akkor letiltja az USB-s bootolást, máshol ezt olvastam.

Valami ilyesmi

Ezt kell elvileg neked is csinálni. Utána engedni fogja.

Win8 meg szerintem mehet rá nyugodtan.

(#2) Deske89


Deske89
csendes tag

"Ha DOS rendszerből kell a számítógépet indítania USB-eszköz segítségével, lépjen be a BIOS menüjébe, válassza az Advanced menüpontot, majd állíts a Fast BIOS Mode lehetőséget Disabled értékre."

Ezt találtam a kézikönyvébe, hátha segít.

(#3) Viktor77 válasza mg1992mg (#1) üzenetére


Viktor77
titán

Igen, itt is azt írják a fastboot a ludas.

Amúgy erre simán Win10-et raknék, kapjon egy SSD-t és nagyon jól használható gép lesz belőle.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#4) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Köszönöm szépen! A fastboot kikapcsolása tényleg megoldotta! Egyelőre még az uefi/bios beállítással küzd, Rufusban uefit-t állítottam, a laptopon is, de semmi, hibaüzenettel elszáll. Most megpróbálom a másik lehetőséget.
Jó rég kellett már telepíteni szerencsére. Nem hiányzik. :)

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Kész a laptop, egész normális sebességgel fut rajta a Windows 8.1.
Mondjuk 12 órája frissítéseket telepít... brutális. ~140db frissítés mire felmegy...
Nod32: 18 vírust fogott, de nem voltak komolyak szerencsére. Avast lesz rajta, nálam a htpc-n bevált. Persze reklámozza a termékeit, de alapvetően nem rossz.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.