2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Gubanc

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A probléma röviden:
Szombaton szétkaptam a gépet, mert megint poros volt az eleje a porszűrőnél. Levettem az FD3000 elejét, meg a táp alól a szűrőt, kimostam őket. Egyébként tele van a t0k0m hogy 3 havonta megjelenik ott az a porfolt, de porszívóval nem lehet eltüntetni, csak zuhannyal. Cserébe legalább a gép belseje nem volt koszos, szóval ott most nem ténykedtem. Összeraktam, bekapcsoltam... igen, itt jön a gubanc.

Boot után semmi. Először a merevlemezre gyanakodtam, így aztán váltottam a tartalék vinyóra. Tartalék vinyóról Win8 ment szépen, látta a Win7-es vinyót is. Szóval kábel megtörés, mint hiba oka kilőve. Kipróbáltam játékkal is, hátha vga hiba de az is ment. HDSentinel szerint is minden rendben. Hőmérsékletek is mindig rendben voltak. Biosban visszaállítottam a Win7-re a bootot, megint semmi. Na akkor Win8 tartalék rendszerrel a Win7-es vinyóról lementettem a lényegesebb dolgokat. Próbáltam Win7 telepítőt usb-ről meg dvd-ről is bootolni, de mindegyik leállt a legelső lépésnél, Windows loading files, végigment a csík és kifagyott. A csökkentett mód se ment, hiába nyomtam az F8-at. A Win8 bezzeg... Aztán volt más dolgom is, így ma folytattam a hibaelhárítást. Ma elindult a Win7 csökkentett módban, majd normál módban is. Játszottam vagy 2 órát a Dead Space-szel. Na mondom, ok, kész, működik. Aztán legközelebb megint semmi, de már a Win8 se indult el végül, annyit nyomtam a resetet, mert mindig egyből betöltött.

A win7/win8 telepítő semmiről nem futott le, csak az első lépésig. Az usb-s puppy linux bezzeg ment. Arra jutottam, hátha a bios kergült meg. Volt visszaállítás defaultra, de nem segített. Szóval feltettem a legújabb biost pendrájvról. Fel is ment, de az alap probléma megmaradt. Win8 már csak a javítóvarázslóig jutott a resetek miatt, vagy azért mert lejárt a próbaverzió időtartama... Ez lényegtelen, majd a Windows 9-et fogom használni, addig marad a Win7. Lehúztam minden háttértárat, mondom akkor nézzük a telepítőt, de megint nem jutott tovább az első lépésnél. Ellenben most 4-et sípolt, az oldalára döntve. Akkor valami csak nem érintkezik...

Nos darabokra szedtem a gépet. Majdnem kivágtam az ablakon... hülye kábelmenedzsment. A büdös életbe nem fogom többet rendezgetni a kábeleket! Mire kifűztem a tápot, meg a sata kábeleket eltelt 30 perc. :W Baromság... A sok fűzögetéstől csak megtörik a sata kábel is meg a tápkábel is. Kipucoltam mindent, megemlegettem a kínai és nem kínai felmenőit a Fractalnak és egyéb hardvereknek. Összeraktam a gépet háttértárak nélkül, egy rammal. Na akkor nézzük mit csinál a telepítő. Továbbment végre, igaz nem talált semmilyen eszközt :) Másik ramot is visszaraktam, sőt mindent. Most jó. Az új UEFI hozott pár plusz dolgot, szóval a frissítés megérte.

Tanulság: a takarítással csak óvatosan. Biztos kimozdult valami, elvileg a 4 síp a vga. Pedig ezt 2 csavar is fogja a 2 slothoz.
Azért kíváncsi vagyok, mi volt a szívás oka. A Win8 miért tudott elindulni, amikor a Win7 nem, meg a Puppy Linux? A telepítők miért fagytak le? Miért nem írt valamelyik hibaüzenetet??? Jól elcseszett vasárnap délután.

Hozzászólások

(#1) tDr1v3r


tDr1v3r
(PH! kedvence)

Szerintem az alaplappal lesz a gubanc...

最低だ、俺って。

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.