2022. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Roccat Taito 2017 teszt

Írta: | Kulcsszavak: roccat . taito . taito 2017 . gamer . egérpad

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető

Termékinfó
Egérpados tudnivalók

A Roccat az idén elég sok modellfrissítéssel rukkolt elő, köztük a leginkább ismert, Taito nevezetű egérpadjukat is megújították. Spoiler: nagyon jól sikerült.

Csomagolás

Tipikus hosszúkás kartondoboz, melyben pluszban még egy valamivel kisebb, áttetsző műanyag rész is található. Ebben helyezkedik el az egérpad. Mást nem tartalmaz a doboz, a technikai adatok és egyéb irományok magán a csomagoláson helyezkednek el.

Méretek

Négyféle méretből tudunk választani.

Mini: 265 x 210 x 3 mm
Mid: 400 x 320 x 3 mm
King: 455 x 370 x 3 mm
XXL: 900 x 330 x 3 mm

Felület

A felülete a SteelSeries QcK-hoz hasonlít. Elég sokan úgy vannak ezzel az anyaggal, hogy nem szeretik, ha a bőrük érintkezik vele, mert kellemetlen a tapintása. Szerintem meg lehet szokni, nincs vele baj.

A tömör teflontalpas egereim nagyon jól csúsznak rajta, gyári talppal nyilván ez kevésbé van így. Az oldalai nincsenek beszegve, ez valakinek hátrány, valakinek előny, valakit hidegen hagy. Mindenki döntse el maga, hogy melyik táborba tartozik. A három milliméteres vastagság – amely az összes elérhető méretre jellemző – ideális, nem túl vastag, de azért valamilyen szinten támasztja a csuklót.

Kicsomagolás után nem lapul ki rendesen egyből, kell neki néhány nap, hogy elérje a tökéletesen sima állapotot. Óvatos és enyhe ellentétes irányú visszahajtogatásokkal ezt a folyamatot meg tudjuk gyorsítani.

Sebességét tekintve control-nak mondanám. Talán egy hangyányival gyorsabb, mint egy QcK vagy egy Zowie G/P-SR, de ez a különbség elenyésző.

A megállítóerő tökéletes, azaz egy-egy nagyobb rántás után nem fog az Androméda-galaxisig szállni a patkányunk.

Van egy igencsak kellemetlen hibája, mégpedig a jobb alsó sarokban lévő logó. Egyrészt arányaiban nevetségesen túl nagy, másrészt sajnos kiáll a felületből. Ez azt jelenti, hogy ha az egeret véletlenül erre a területre húzzuk, ott érezhetően elakad, belassul. Ezen felül azonban beleköthetetlen, semmi kiálló rész, semmi egyenetlenség.

Alsó rész

A pad asztallappal érintkező része egyszerűen fenomenális, sok pad járt már nálam, de ilyet még nem láttam. Szinte odaszívja magát az asztalhoz. Esélytelen, hogy használat közben elmozduljon, ha csak nem direkt akarjuk arrébb rakni. Lehetne minden egérpad alsó része ilyen.

Összegzés

Összesítve nagyon jónak mondható a 2017-es Taito. Bőven az ajánlott kategória, noha a tartósságáról eddig nincs tapasztalatunk, de véleményem szerint nem kell félni az idő előtti elhasználódástól. Mosógépben sajnos nem tudjuk mosni, így maradtak a szokásos tisztítási eljárások.
Az árát tekintve nem épp az olcsóbb kategóriába esik, ennyiért vannak azért vetélytársai bőven, de ha ilyesmi felületet keresünk, akkor simán befutó lehet.

Ezúton is köszönöm a Roccat számára, hogy biztosítottak egy egérpadot a teszthez, valamint Sn0w*-nak a képekért!

Hozzászólások

(#1) bbdzyx


bbdzyx
senior tag

Tahitótfalu kedvence a roccat taito. ezt a nevetséges nevet meg a márka röhejesen avitt logóját sosem tudtam megszokni.

szerk.: ja amúgy fasza review, mint mindig

[ Szerkesztve ]

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#2) Vanir válasza bbdzyx (#1) üzenetére


Vanir
veterán

:DDD
Ja, hát a logó nem túl subtle, de ez van. Köszi!

(#3) aerosmith


aerosmith
őstag

Roccat Taitom van 2-3 éves, ugyanezek a hibái.
Anyaga sprőd, logo kiáll belőle, mivel nincs a széle leszegve körben MINDENHOL elkeztett feljönni a felülete és visszapöndörödik.
Szerintem nem egy jó vétel.

(#4) Vanir válasza aerosmith (#3) üzenetére


Vanir
veterán

Az a régi verzió, ez remélhetőleg tartósabb lesz. Nem véletlenül nem kerültek bele az ajánlóba az előző kiadások.

(#5) Derrewyn válasza aerosmith (#3) üzenetére


Derrewyn
senior tag

Nekem kb. 10 éves a Taito-m, eddig csak a bal alsó sarka vált el, az is csak 1 cm-nyit átlósan, és egyáltalán nem pöndörödik. Nagyságrendileg 10 ezer óra felett használhattam bőven.

Ami érdekes, hogy ezen a logó/felirat egyáltalán nem emelkedik ki, tapintásra nem érezni semmi kiugrást rajta.További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.