2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

KODIAK egérpadok tesztje

Írta: | Kulcsszavak: kodiak . egérpad . cs . csgo

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető

KODIAK volt olyan kedves, és tesztelési célzattal küldött nekem két darabot a tőle rendelhető egérpadokból. A nagyobbikból (450 x 400 x 4) csak kék, a kisebbikből (350 x 250 x 3) kék és piros verzió is van.

A padokat az alábbi négy egérrel teszteltem:
Zowie ZA13 (PMW3310)
Roccat Savu (A3090)
Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 (MLT04)
Logitech MX300 (A2020)

Méretek

A nagyobbik pad 45 cm széles, 40 cm hosszú és 4 mm-es vastagsággal rendelkezik. Mondhatni szabványméret.

A kisebbik 35 centi széles és 25 centi hosszú, és 3 mm vastag, tehát egy milliméterrel vékonyabb a nagyobb testvérénél. A dizájn ugyanaz, csak a szín más.

Felület

Az egerek szépen, egyenletesen siklanak, a felületen nincsenek huplik, buckák. Az anyag egyenletes, mindenhol ugyanolyan a glide, a festett és a festetlen részeken egyaránt.
A pad abszolút nem csúszkált el a helyéről használat közben köszönhetően az alján lévő gumírozásnak.

A varrott szélben néha akadhatnak kisebb kiálló részek, de ez pl. a Glorious XL egérpadomnál is ugyanígy jelen van. A használatot természetesen abszolút nem befolyásolja.
A sebességét valahova a Glorious XL körül tudnám besorolni, kicsivel gyorsabb, mint a SteelSeries QcK.

A felület kellemes tapintású, a bőrömet nem irritálta egyáltalán (finomabb, sűrűbb szövésű, mint pl. egy Razer Goliathus vagy egy SteelSeries QcK, de nem olyan selymes, mint egy Cougar Speed. A 45 centis egérpad 4 mm-es vastagsága részemről tökéletes (a jelenlegi 2.5 mm vastag padomhoz képest nagyon jó, sokkal jobban párnázza a csuklót), de ez már egy teljességgel egyedi preferencia.

Én az egyszerűséget kedvelem, így jobban szeretem a teljesen egyszínű, fekete perifériákat. Gyakorlati hátránya azonban ebben az esetben abszolút nincs a színesnek, a modernebb, minőségi szenzorokat (amikhez jó firmware és MCU társul) ez abszolút nem érdekli.

Játékoknál abszolút semmiféle anomáliát nem tapasztaltam, a szenzor mindvégig tökéletesen követte le a mozgást az MX300-at leszámítva. Utóbbi ugyanis a fehér részeknél hanyatt vágódott. Nem hinném, hogy ez túl sok embernek érvágás lenne, révén egy 15 éves (de a mai napig remekül működő) rágcsálóról van szó. A lenti grafikonokhoz beraktam egy képet ahol ez a jelenség produkálódik.

MouseTester grafikonok

Zowie ZA13 | 800 DPI | 1000 Hz

Roccat Savu | 800 DPI | 1000 Hz

Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 | 400 DPI | 1000 Hz

Logitech MX300 | 400 DPI | 1000 Hz

Egy szó mint száz, én ajánlottnak mondanám a KODIAK-féle egérpadokat. Teljesítményre simán hozza azt a szintet amit a nagy gyártók termékei.

A nagyobbikat 6900, a kisebbiket 4600 stabil Magyar Királyi Korona ellenében tudjátok megvásárolni. De ha Forintban fizettek, az se baj. Itt tudjátok beszerezni őket.

Ezúttal is köszönet Kodiak-nak a padokért, Sn0w-nak a lehetőségért, és dobragab-nak a MouseTester javításért/fejlesztéséért!

Hozzászólások

(#1) MaTpr0F


MaTpr0F
senior tag

Egy ideje szemezek a padjaival, jó tudni, hogy ajánlott.

Esetleg megjegyezhetnéd neki, hogy kis logo-s tiszta feketére is lenne ám igény! :U

(#2) Vanir válasza MaTpr0F (#1) üzenetére


Vanir
veterán

Nekem nagyon bejön a cuccos, noha tényleg jómagam is az egyszerű fekete padokat szeretem. :)

(#3) .LnB


.LnB
titán

Te jó ég! Az öregnek már saját egérpadjai vannak?! Nagy business ez a streamelés. :)

A kisebbik (piros) pad bal oldalon már foszlik is?

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#4) Gdi


Gdi
senior tag

Hát, elnézést az "gamer igénytelenség"-emért, de tbh én nem vágom mit lehet ennyire nézni egy szilo/gumilapra ragasztott/varrt szövetdarabon, 8 grafikonos elemzésen keresztül.
De legalább kiderült, hogy némely egeret megfektethet a dizájnelem. mindezt viszonylag drágán.

PS: XP driver van hozzá?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#5) d@vee


d@vee
őstag

"Teljesítményre simán hozza azt a szintet amit a nagy gyártók termékei"
Teljesítményre??? Miez ember, processzorral szerelt, hűtőventillátoros pocokpadló? :DDD Vagy játszik helyetted? Jobban játszol rajta? Vagy mi ez a "teljesítményre"? :D
Szerintem a ' minőségre' szó jobban illett volna oda.

Ja

(#6) .LnB


.LnB
titán

Furcsa ez az egész. Páran vagyunk olyan hülyék, hogy 10 körül veszünk egérpadot mert az Zowie, Razer, SteelSeries vagy akármi. Aztán rajta van a dobozon, hogy "xy" játékossal vagy csapattal közösen fejlesztve.. Na persze. Aztán Kodiak felkeres vagy őt keresi fel egy cég, hogy rányomják a logóját egy padra mint ha csak pólóra nyomnák, és kész, lehet árulni. Ráadásul amint a példa mutatja nem is rossz. :)

A nagyöreg Balázs meg sose fog tudni elszakadni ettől a CS-től. Pedig voltak már megszakítások neki azért. De jól felismerte ezt a streamer business-t. Elképesztő mennyit keresnek ezzel néhányan. De én nem irigykedem, bevállalósnak, leleményesnek kell lenni. Az viszont érdekes, hogy a Kodiak név még mindig ennyire a CS-s köztudatban maradt. Régen alap volt, főleg az Ancients-ös időkben. De úgy látszik ma is tisztában vannak vele az új generációs játékosok. Bár sokszor elég tiszteletlenül viselkednek vele.

Amúgy a poén az lett volna, ha egy pólót ad ki egérpadként, mert nem tudom tudjátok e, hogy ő még a FoP-os időkben az asztalra "havannabarnázott" egy pólót és az volt az egérpadja. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#7) Vanir válasza d@vee (#5) üzenetére


Vanir
veterán

Hmm, most hogy mondod tényleg érdekesen hangzik, valóban inkább a minőség szó illene oda. De nem fogom már utólag átjavítani, így látszik talán, hogy fejlődök fogalmazásügyileg a jövőben.
Szerencsére teljes lelki nyugalommal tudom fogadni a kritikát. :DDD

Gdi: Elolvastad amúgy a cikket, vagy csak megnézegetted a képeket? :) Írtam, hogy az újabb egereket, amik jó szenzort, és ehhez normális firmware-t és MCU-t kaptak abszolút nem érdekli a minta. Az MX300, amelyik elfeküdt rajta 15 éves, és az első optikai szenzoros egerek családjába tartozik - mondjuk a Microsoft IME 3.0 szintén kb. annyi idős, és annak meg se kottyan.
Nézz meg egy Xtrfy vagy Zowie padra ragasztott árcédulát. Ezekhez képest egyáltalán nincs túlárazva. És ha ez esetleg elkopna pár év alatt, akkor inkább Kodiak-nak adnám a pénzem egy ilyen padért cserébe, mint akármelyik rommá hype-olt gyártót, akik abszolút nem adnak jobb minőséget. :)
Hidd el, hogy nagyon nem mindegy a felület. Vannak relatíve drága, de mégis rettenetesen gagyi egérpadok is. Persze egy koca gamer, vagy olyasvalaki, aki abszolút nem is játszik nyilván nem annyira fogja megérezni ezeknek a hátrányát.

PS: Win 7-nél lejjebb már sajnos nincs rá támogatás. :P

.LnB: Én nem hülyézném le magunkat. Szeretnénk a maximumot kihozni magunkból - gagyi cuccokkal nem feltétlen lehet. Kodiak-nak amúgy egy Getz nevű srác csinálta, fogalmam sincs, hogy ő milyen gyártóval hogyan áll kapcsolatban, de valóban jó munkát végeztek.
Ezt a pólós dolgot nem tudtam, kemény lehetett. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8) d@vee válasza Vanir (#7) üzenetére


d@vee
őstag

Ez nem is egy vérlázító kritika volt :D

Ja

(#9) Vanir válasza d@vee (#8) üzenetére


Vanir
veterán

Oh, vannak akik erre is simán egyből neked mennének. :)

(#10) molnaRm


molnaRm
csendes tag

[link] :C

TazZ^^,

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.