2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Realtek - Probléma megoldva!

Írta: | Kulcsszavak: realtek . sz0pás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Engem is elértek a megmagyarázhatatlan jelenségek, jelen esetben az Asus P5K Pro lapom integrált Realtek ALC 883 chipes 8 csatornás hangkártyája produkál olyan dolgokat, amiket nem értek.

Két nappal ezelőttig minden rendben volt. A sima sztereo (lime) kimenetet használtam, ez ment tovább a keverőbe, majd az erősítőbe. Tökéletesen működött, zenélgettem, játszottam, filmeztem. Érkezett egy 8800 GT, betettem, tesztelgetni akartam, no de... feltűnt, hogy nem szól a jobb hangfalam. Na mondom megint rátoltam a székemet a kábelre és megtört. Bedugtam a fülest a hangkártyába és úgy sem szólt a jobb oldal. Max hangerőn, nagyon halkan hallani, hogy szól ott is aminek kell, de ez olyan halk, hogy szinte már én képzelem oda. Kezdtem kétségbe esni :U

De nem adtam fel természetesen. Letöltöttem a legfrissebb HD Audio drivert, hátha csak valami szoftveres gond lesz. Ez sem oldotta meg. Letöltöttem az Asus honlapjáról a laphoz készített hangkártya drivert is. Azzal sem lett jó. Próbáltam mozgatni zenehallgatás közben a jack csatlakozót, de nem recsegett, nem adott semmi olyan jelet, ami arra utalna, hogy levált volna a lapról a csati vagy éppen koszos lenne.

Újabb próbálkozás. Legújabb Ubuntu live cd elő, rendszer indít ééééés... ugyanaz :o Mérgemben megpróbáltam átdugni a fülest a többi csatiba és én se hittem el, de kb az összes többi csatlakozóba dugva tökéletesen szólt mind a két oldal. Na már most ez megint érdekes, mert Linux alatt hogy lehet már minden csatlakozó kimenet? :DDD Tehát ebből az következik, hogy a hangkártya nem kuka, csak pont az a csatlakozó nem működik rendesen valamiért, ami Windowsban az alapértelmezett. Egy fórumtárs felvilágosított, hogy ezt könnyen lehet orvosolni, nyissam meg a Realtek vezérlőpultot, kattintsak egy nem használt kimenetre jobb gombbal és válasszam a "Csatlakozó átprogramozása" menüpontot. Itt már csak be kell állítanom, hogy az legyen az új sztereo kimenet és kész is. De persze nekem nem engedi a jobb klikket egyik csatin se, csak az első panel kimenetein, azt meg természetesen nem használok. Így ez se működik.

Kérdés: Valakinek van valami ötlete?
Kérés: Akinek integrált Realtek karija van megtenné, hogy megnézi nekem, hogy nála működik-e ez a jobb klikkes átprogramozásos dolog?

Megoldás itt: [link]

Hozzászólások

(#1) The DJ


The DJ
addikt

Megnyílt.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#2) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Nálam sem lehet átprogramozni. :(

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) moha21


moha21
addikt

Nálam átlehet 2 kimeneten is használom ugyanaz a jelet. Amúgy elég HW hiba gyanús.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#4) The DJ válasza moha21 (#3) üzenetére


The DJ
addikt

Melyik verziós Realtek drivert használod és milyen operációs rendszer mellett?

Mert állítólag Vista és fölötte eltűnt érdekes módon a driverekből ez az opció.

Vakegérke: Köszönöm, hogy megnézted :R

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#5) moha21 válasza The DJ (#4) üzenetére


moha21
addikt

Win XP SP2
ALC888 Realtek HD audio 5.10.0.5485

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#6) The DJ válasza moha21 (#5) üzenetére


The DJ
addikt

Na csak beigazolódik a sejtésem... XP alatt működik ez az opció, Win 7 alatt nem.
Megint szívok valamivel, amit nem tudnak normálisan megírni. :(((

Valami olyasmit is olvastam, hogy Win 7 alatt is meg lehet ezt oldani, csak registry turkálással, de nem találtam semmi konkrétumot :(

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7) moha21 válasza The DJ (#6) üzenetére


moha21
addikt

Passzolok, mert ezen a gépen soha nem volt win7. :( Elég gáz visszafele fejlődni.
Ha nem menne én vennék egy SB live/audigy karit használtan. Utóbbi van ebben a gépben is.

[ Szerkesztve ]

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#8) The DJ válasza moha21 (#7) üzenetére


The DJ
addikt

Óóóóbammeg...sorry, privátban küldtem valahogy véletlenül, amit ide akartam... ez mostanában már a második, nem tudom mi van velem :N

Ennél nagyobb szívás csak a Creative kártyák drivereivel és beállításaival van, főleg Win 7 alatt :D

Három vagy négy SB Live kártyát adtam el pár hónapja emiatt, de az Audigynek sem áll jobban a szénája ezen a téren. Meg is fogadtam, hogyha valaha veszek hangkártyát, akkor az nem Creative lesz és nem is valami gagyi 1-2 ezer forintos, hanem mondjuk egy Asus Xonar vagy egyéb professzionális kártya. De ez nem mostanában lesz. Addig meg marad az USB-s AC97, nem nagy eresztés, nem tud semmi extrát, de legalább sztereo.

De még nem adtam fel, előbb utóbb úgyis találok valami megoldást erre a problémára.

[ Szerkesztve ]

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#9) Zolás válasza The DJ (#8) üzenetére


Zolás
addikt

Veszel egy másik lapot amibe müködik :DDD
Amugy zenélsz is valahol vagy csak otthon csinálsz Djprogrammal dolgokat?

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#10) Gyusz


Gyusz
őstag

2.55-ös driver, Windows 7, és jobb klikkre megjelenik a Csatlakozó átprogramozása, de csak ott, ahova kábel is be van dugva.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.