2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Fészfón

Írta: | Kulcsszavak: facebook . telefonszám . adatgyűjtés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzászólások

(#1) Viszlát


Viszlát
(addikt)

Kicsit csalódott vagyok, úgy tűnik engem hanyagolnak FB-ék, csak egyszer kérdezték meg, hogy megadom-e a számom. Bezzeg másokat meg folyamatosan zaklattak érte... :(

Persze vannak gáz dolgaik, de számomra továbbra is érdekes ez a boszorkányüldözés, miközben szinte zéró cikk jelenik meg arról, hogy miként is kellene megfontoltan, felelősségteljesen használni ezt a közösségi szolgáltatást. Nyilván egyszerűbb fikázni, meg képzelt értelmi, morális vagy más jellegű felsőbbrendűséget kovácsolni a leszólással, pedig értelmesen használva még mindig rendkívül hasznos és jó eszköz a FB. A hülyeségeik ellenére is...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2) Snowy_owl válasza Viszlát (#1) üzenetére


Snowy_owl
(őstag)

Mivel egy összeábdált trágyadomb az egész, ezért nem igazán lehet róla cikkezni. Meg kell fogni az egészet úgy ahogy van és beledobni a kukába. :)

Kérem itt írja alá.

(#3) adlersson válasza Snowy_owl (#2) üzenetére


adlersson
(tag)

Hát, ha trágyadombként használod, akkor ne csodálkozz, ha számodra nem válik a tudomány és kultúra fellegvárává... :U

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#4) Snowy_owl válasza adlersson (#3) üzenetére


Snowy_owl
(őstag)

Azt hittem hogy a tudomány fellegvára az egyetem, a kutatók, tudósok, tanárok vagy összefoglalóan maga a tudomány, vagy a különböző hipotézisek, és könyvek, és tudományos értekezések. Elnézést kérek hogy nem tudtam róla, hogy a facebook testesíti meg ezeket a dolgokat. Mondjuk a kultúra részét is érdemes lenne jobban megvizsgálni, mivel hogy alapjáraton a facebook használatára senki sem tanít sem téged sem mást. Egy bizonyos kor után belép az életedbe, és használod azt, akárhogy. Ebben a tekintetben arról beszélni hogy az a facebook ami ilyen keretek között működik és közben még a kultúrát is megtestesíti, háát...

De kérlek nézz majd be a hülyétkapok az apróktól topikba, vagy a nemrég megnyílt válságban a ph közössége című bejegyzés kommentszekciójába, hogy lásd milyen fellegvárakról is beszélsz.

[ Szerkesztve ]

Kérem itt írja alá.

(#5) Viszlát válasza Snowy_owl (#2) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Bugyuta hozzáállás, azért leszólni egy eszközt mert mások hülyeségre használják? Szerintem gondold ezt át újra. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#6) Snowy_owl válasza Viszlát (#5) üzenetére


Snowy_owl
(őstag)

de utálom ezt: rendben, akinek tetszik az akkor használja...., aki nem az ne használja....., mindenkinek joga van azt gondolni amit akar...., és mindenki véleményt formálhat... és... nem jut most eszembe más, legyen ennyi elég. :)

Minap mondja egyik ismerősöm, hogy már unja ezt az egész facebookot, és igazából ő már nem is használja, nem is érdekli, most már instagramozik, és neki nem is kell a facebook. Mondom neki, akkor töröld le magad: jött a válasz: de olyan nehéz. Nem firtattam tovább a kérdést.

Mentségemre legyen mondva: elégszer átgondoltam, többször is mint kellett volna, de az a helyzet hogy még mindig az az álláspontom, hogy inkább nem jó. ...és erre jöhet a frappáns válasz, hogy igen ez szűklátókörűségre vall...

[ Szerkesztve ]

Kérem itt írja alá.

(#7) Lidl Jacob válasza Snowy_owl (#6) üzenetére


Lidl Jacob
(addikt)

Az instagram is facebook sajnos.

én is várom a napot, amikor a FB valami grandiózus szervertűz áldozata lesz ;]

de a hatoslottó esélyesebb, ahogy a reklám mondta régen, és ha azt megnyerem, akkor már nem is fog érdekelni ez a fertő. :)

[ Szerkesztve ]

Respect, seen?

(#8) Silεncε válasza Snowy_owl (#6) üzenetére


Silεncε
(őstag)

Többször is le akartam már törölni magam, de az ismerősökkel, haverokkal 100%-ban Messengeren kommunikálunk, az egyetemi csoportokban meg egy csomó olyan infót osztanak meg, amit máshol csak nagyon nehezen vagy nem találnék meg. Ezeken kívül mondjuk semmire se használnom, sose posztolok vagy akármi. Erre meg pont jó

"God's in his heaven. All's right with the world" - NERV

(#9) Viszlát válasza Snowy_owl (#6) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Frappáns vagy sem, gyerekeknél oké, hogy érzelmi alapú döntéseket hoznak (ezt a játékot szeretem, azt meg utálom), felnőtt embernél egy eszközzel kapcsolatban ez már nagyon nem helyénvaló.

Sosem vontam kétségbe, hogy rengeteg szemetet termelnek az emberek ezen a platformon, de ez engem hangyányit sem befolyásol. Sajnos sok egyéb eszközzel is hasonló a történet, a FB esete kicsit sem egyedi, de részemről semmi hasznot nem látok ezen keseregni. Véleményt formálni lehet persze, de az eszközt okolni és minősíteni bizonyos felhasználók által termelt tartalom miatt szimpla butaság.

Én továbbra is nagyon örülök, hogy van FB és remek dolognak tartom, hogy teljes szabadságot ad számomra, hogy úgy alakítsam a megjelenő tartalmat, ahogy kedvem tartja. Sok hasznos és praktikus funkciója van, amiket rendszeresen használok és megkönnyítik, gazdagítják az életem. Persze van árnyoldala is, mint pl. a reklámok, de egyáltalán nem vészes, még a PH-n is több reklámot tolnak az arcomba mint ott, ennyit bőven megér az ingyenesség.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#10) Snowy_owl válasza Viszlát (#9) üzenetére


Snowy_owl
(őstag)

Ha ezzel csak finoman de bújtatottan is gyerekesnek tituláltál, amin mivel nem vagyok gyerek nem sértődöm meg. Én meg tudom nevezni hogy miért gondolom azt hogy valami amit nem tartok jónak miért nem jó, és miért gondolom azt hogy az a valami inkább rossz mint jó. Tehát érvekről van itt szó, és nem holmi ezt utálom az nem szeretem, ezt szeretem dolgokról. Te meg tudod nevezni mi az ami neked jó, és tetszik benne, és te több jót látsz benne mint rosszat. Ez is rendben van, és részemről itt is a vége. :)

[ Szerkesztve ]

Kérem itt írja alá.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.