2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

A netről jövő szemét legújabb generációja: a tűztündér

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az internet sötét bugyraiból előkerülő egyre ártalmasabb tartalmak még mindíg meg tudnak lepni. A szokásos malware majd ransomware-sztori tetejébe jött nemrégiben robbant be a köztudatba a sok halálos áldozattal (!) járó orosz kékbálnás öngyilkos játék, és most itt a legújabb, a "tűztündér". Szintén Oroszországból, szeretettel. Ez már nem csak "simán öngyilkos", hanem az egész család életét veszélyezteti, kikeresve a leggyengébb láncszemet: az épp olvasni megtanult, mesékben még hívő kisgyereket. Undorító!

Persze, felmerül a kérdés, hogy mit csinál egy 5éves 100%-os felügyelet nélkül a neten, és egy 7éves miért nem tudja, hogy a konyhában lévő gáz veszélyes, de az ember elgondolkozik, mi a következő? Megfelelő pszichológiai hozzáértéssel bármely korosztály "gyengéi" támadhatók, és amint a fenti példák mutatják, a legdurvább önpusztításra is rá lehet egyeseket venni. Eddigi ismereteim szerint ez a vallások és extrém radikális pártok (ld Göbbels-né, aki legyilkolta gyerekeit) privilégiuma, de ezekszerint bármilyen kontextusban bevethető az "eszköztár".

A mai sajtó hozta a következő logikus, azaz egy nagyobbacska korosztályt célozó lépést: magát Justin Biebernek kiadó pedofil zaklatott a neten ezernyi kiskamaszt.

Hozzászólások

(#1) Gdi


Gdi
senior tag

Nesze neked internet és anonimitás.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#2) Csapoati


Csapoati
nagyúr

A tűztündéres tényleg nagyon gáz (nem szóviccnek szántam), bár felmerülhet valóban az is, hogy kisgyerekeket talán nem kéne egyedül netezni hagyni. A kékbálnás dolog viszont szerintem csak a természetes szelekció működés közben.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3) ->Raizen<-


->Raizen<-
veterán

Ezekből is látszik mekkora ereje van az emberekre a netről, médiából érkező manipulációnak.

(#4) Dilikutya válasza Csapoati (#2) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Egyáltalán, mi dolga egy kisgyereknek akár felügyelettel is az inerneten. A meséket a szülő is le tudja játszani neki, az olvasnivaló számára akkor is érdektelen, ha már tud olvasni, akkor meg minek?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#5) t72killer válasza Dilikutya (#4) üzenetére


t72killer
titán

Így van, a miénket (bár még a cikkben említetteknél fiatalabb) se engedem felügyelet nélkül a géphez, netre meg pláne nem. Viszont a nettó tiltás kevés, nevelni kell, megmutatni, hogy mi veszélyes és mennyire - így alkalmasint a haverok se tudják túl nagy disznóságba belevinni. Elvileg:U

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) blackrulz válasza t72killer (#5) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Jaaa hogy a gyerekkel foglalkozni kell? A 21. században? Ugyanmá'kérlekmá'. Akkor meg minek a net meg a tv, barlangban laknánk ha nem fejlődnénk folyamatosan...

;]

When you want a circus you exalt the clowns

(#7) t72killer válasza blackrulz (#6) üzenetére


t72killer
titán

Naja... Elképesztő dolgokat lát amúgy az ember - néha a nem túl távoli rokoni körökben is. (kb: szgép /TV-t leváltva/ = bébiszitter, 1-18+éves korig)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#8) Dilikutya válasza t72killer (#7) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Ó pedig a 18 éves főiskolás bébiszitter leányzót semmi sem pótolhatja... ;]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#9) blackrulz válasza Dilikutya (#8) üzenetére


blackrulz
nagyúr

De...két 17 éves ;]

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#10) cskamacska


cskamacska
addikt

Huhh, én azt vártam a bejegyzéstől hogy valami harapós, mindenen keresztül jutó malware jelent meg, ami minimum az arcomba robbantja a monitort :DDD , erre meg ilyen emo csoportusulásokról, meg szektavezér palántákról adsz hírt. :U

Most hiába izgattál fel :P

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.