2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

Le akarja dumálni a felhasználót a Windows 10 LTSC/LTSB-ről a M$?!

Írta: | Kulcsszavak: windows 10 . ltsc

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

(felhasználó: itt ugye "természetesen" vállalati ügyfelekről beszélünk, én még csak véletlen se hallottam olyasmiről, hogy valaki ilyet otthon használna:U)

Tehát, az egyik oldalról azt állítják, hogy az LTSC mission-critical gépekre, atomstabil, megbízható működéshez való. - mondom szuper, ilyet énis akarok!

Aztán jön egy M$ közeli tag, és fejtegeti, hogy miért nem jó az az ltsc. Nomármost, akkor ezek kicsesztek a nagyon vastagon tejelő vállalati/állami ügyfelekkel, és az ltsc szar:F? Erősen kétlem...

Főbb "indokok":
1. Az LTSC "nem követi a hardverek fejlődését" - jjapersze, a folytonos WDDM-buzerálás miatt a hardvergyártók egy idő múlva már nem írnak drivert a 3-4-5éves rendszerre. De kell ez a valóságban egy fix összetételű konfinál? Maga a licensz amúgyse él túl egy alaplapcserét, akkor meg mégis, miről beszélünk? És egyébként is, a most kiadott ltsc-vel nem lehet az ltsb-ket cserélni, ha vki újítani akarna?

2. Nem támogatja a Surface cuccokat - vérzik a szivem...

3. Nem támogatja az expressz frissítéseket, hanem terheli a hálózatot.: na, az első értelmes ellenérv. Nem fogunk belehalni, lévén nem jön tonnányi fícsörszemét, ami viszont kifejezetten terheli a hálózatot...

4. Nem lehet közvetlen win7ről frissíteni. - Asszem emiatt se fog éhséglázadás kitörni windózisztánban

5. Nem fejlődik a Defendere - Ne poénkodjunk kérem...

6. 3rd party szoftver vagy hardvergyártók abbahagyják a támogatást - szvsz ennél nagyobb baj, hogy a M$ rúgja ki a 2évnél régebbi vasak tulajai alól a talajt a folyton csereberélt wddm-el. De persze, szitufüggő.

7. A nem-biztonsági frissítéseket nem feltétlen adják ki rá: ok, a pikaccsu 9.7-et nem feltétlen szeretném látni a start-menüben. Hasznosabb témákat nézegetve, egy directX fejlesztéstől se feltétlen kell a falnak rohanni, mire alkalmazás lesz, ami kihasználja, addigra a gép rég elavul. Vagy másról van szó, és tényleg stabilitási frissítéseket tagadnának meg a vastagon perkáló céges ügyfelektől, amikor még winXP-re is lehet frissítéseket venni??

Hozzászólások

(#1) nullpoint


nullpoint
senior tag

A windows egyre nagyobb patkány lesz.
Win7 marad egy darabig nálam az biztos. Laposon win10 van csak hogy megismerjem, de undorító az egész. Külön vicc hogy direkt enterprise verziót tettem fel, de ugyanúgy benne volt a sok szemét, az appstore, meg candycrush szarok.
Egy egész napom ráment hogy a lehetőségek szerint mentesítsem a mocsoktól, meg hogy a frissítéseket letiltsam.

Ha linuxon menne minden játék akkor váltanék arra. Bár ahogy silányodik évről-évre a játékpiac, lehet 2-3 év és jó lesz nekem a linux mert semmi játék nem lesz amit kipróbálnék. :D

(#2) bobalazs válasza nullpoint (#1) üzenetére


bobalazs
veterán
LOGOUT blog

Engem most a Kb frisités szopat. Minden nap idióta módjára ugyanazt a sikertelenül telepített frissítest akarja felrakni. Régebbi hardveóem lévén vissza fog menni a win8 ha ez így megy tovább. Dx12t eddig meg sem tapasztaltam, kb 0 értelme a windows 10nek számomra.

(#3) t72killer válasza bobalazs (#2) üzenetére


t72killer
titán

Megpróbálhatod kézzel letölteni és manuálisan indítani a frissítést, nem a wu-n keresztül.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) ncc1701


ncc1701
addikt

Liszensz vs alaplap csere: ha megveszed a windowst, akár használtan, akár oem-et a boltból, akár a profot, az unióban az a tiéd, és onnantól kezdve addig használod, amíg jólesik. Cserélheted a gépet alatta, stb. Unióban ez a rendelet, nem számít, h az ms mit mond. Ezért vehetsz pár ezer ft-ért "használt" win7-8-10 liszensz kulcsot nyugodtan.

[ Szerkesztve ]

(#5) madgie válasza ncc1701 (#4) üzenetére


madgie
titán

Ami sok éve jól is működött nekem, több gép alatt is (nem egyszerre persze :D), aztán valamelyik nap elkezdte a hülyeségét, hogy nem aktivált a Win10.

(#6) Krugszvele válasza ncc1701 (#4) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Két dolog tetszik a windows 10-ben:
- nem kell külön program az iso fájlok felcsatoláshoz
- bármilyen hardvert cserélek alatta (komplett lap+cpu+ram) akkor is megy tovább, gond nélkül

Sajnos nem bírom leírni azokat a dolgokat, amik nem tetszenek, mert 1 megabájtban van limitálva a kommentek mérete és kevés lenne a 74 A4-es oldal.

(#7) #81733120


#81733120
törölt tag

Hál'istennek még nem kell Win10-et használnom. :)
Jó nekem ez a 8.1 is, bőven kiszolgál. Megy rajta Word, PowerPoint, Excel, meg tudok böngészni, és ebben ki is merült, amire kell. :D

Ezekkel az igényekkel szerintem Androidos tabletre váltok, billentyűzettel egészen használhatóak alap dolgokra.

[ Szerkesztve ]

(#8) ncc1701 válasza madgie (#5) üzenetére


ncc1701
addikt

Lehet nekik telefonálni is. :)

(#9) bobalazs válasza t72killer (#3) üzenetére


bobalazs
veterán
LOGOUT blog

Azt már próbáltam.
Ide is leírtam a problémámat, bár kétlem hogy az MS-ék sokkal okosabbak lennének.

(#10) madgie válasza ncc1701 (#8) üzenetére


madgie
titán

Lehet, csak utálok telefonálni :D E-mailen nem megy? :DD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.