2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Windows 7 frissítése 10-re,ingyen és legálisan!

Írta: | Kulcsszavak: windows . 7 . frissítés . 10 . ingyen . legális

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mivel végét járja a Windows 7 támogatási életciklusa,ami 2020.Január 14.-én lesz, azaz 77nap múlva(a blog írásától számítva), így lassan érik a váltás Windows 10-re, hogy biztonságos és naprakész Windows rendszerünk legyen. Ugye anno volt egy akciója a Microsoftnak, hogy ingyen lehetett váltani 7-ről/8-ról 10-re,majd ez az akció hivatalosan megszűnt több mint 3 éve, mint az olvasható a Microsoft oldalán is.

Az akció ideje alatt, a régi oprendszerek licenceit átállították a megfelelő Windows 10 kiadáshoz szükséges licencé. Olyan szitáció is előfordulhat, hogy a Windows 7-es licenc kulcs aktiválja a tiszta telepítésű Windows 10-et(kulcsfüggő,hogy Home vagy Pro),illetve van olyan is,hogy a gépbe van égetve a licenc. Akiknek a Windows 7 kulcs működik, azok örülhetnek, akik meg nem(például én),azoknak ajánlom a leírt módszert.
De maradt egy kiskapu, ami működik a mai napig, annak ellenére, hogy Microsoft oldala szerint csak akkor frissíthető, ha új Windows 10-es licencet vásárolunk.

A módszer ugyan nem konvertálja át a kulcsot, de enged ingyen frissíteni. Tehát minden tiszta újratelepítéskor a korábbi rendszert kell feltenni, majd frissíteni azt Windows 10-re, vagy veszünk újrahasznosított eredeti Windows 10 Home vagy Pro kulcsot a GoodOffer24-en, amiről mostanság sokat zeng a digitális sajtó, pl. a 24.hu is. Mondjuk itt nem csak újrahasznosított Windows hanem Office kulcsok is beszerzhetőek. Vagy akár ebayen is szét lehet nézni, csak az rizikósabb, viszont olcsóbb.
Van egy Fujitsu T730-am

aminek hivatalos Windows 7 Pro licence van.

Ezzel a kulcssal fut most Windows 7 Pro.

Ezt az ablakot úgy lehet előcsalni, hogy parancssorba be kell írni,hogy slmgr /dli. Ezt a képet azért tettem be, hogy ne írja senki azt, hogy aktivátoros a Windows 7-em.

Ehhez a művelethez nincs más teendő, mint a MCT1903-at kell letölteni,majd elindítani és végig menni a lépéseken.
Frissítés közben:

Az ingyenes frissítés után nincs szükség illegális aktivátor appokra, mert a frissítés végén a Gépház/Frissítés és biztonság/Aktiválás menüben ezt kell látni:

Telepítés után, a Windows 7-nél használt kulcs, nem lesz ugyan az.


Arról nincs jelenleg infóm, hogy az így kapott új kulcssal aktiválható-e egy tiszta telepítésű Windows 10.

Ez a módszer abból a szempontból is jobb, mert ha nincs a gépnek windows 10-es meghajtó programja és kompatibilis programjai, akkor ezzel a módszerrel gond nélkül átimportál mindent a telepítő. Vegyük példának a laptopom. Ez érintőkijelzős és érintőtollas. A tollhoz van kezelő app, ami kizárólag Windows 7 alatt fut normálisan. Win 10-re is fel lehet tenni, de azon nem működik úgy ahogy kéne.

Windows 7 kiadások Windows 10 megfelelői:
Windows 10 Home:
Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium
Windows 10 Pro:
Windows 7 Professional, Enterprise, Ultimate
Home-ról Pro-ra illetve Pro-ról Home-ra kulcs cserével van lehetóség frissíteni.

A rossz minőségű képekért utólagosan is bocsánat :)

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Aktivátoros a windowsod ;]
Köszi az írást. Van is egy Win7 Pro-s matricás notim itthol és Win10 pendriveos telepítés után azt a kódot nem fogadta el. Kipróbálom majd ezt a módszert.

Ja

(#2) jbush


jbush
tag

Üdv!

Az OEM, tehát nem dobozos Windows-ok termékkulcsait elfogadja a Win10-telepítő, semmi szükség a frissítésre. Ha egyszer az adott gépen a Win10 aktiválva van egy 7/8/8.1 OEM kulccsal, a következő tiszta telepítés után termékkulcs nélkül is automatikusan aktiválódik, amint internetre csatlakozik a gép. Nem kell semmi egyéb hozzá.
Tapasztalat, nem csak úgy hallottam valakitől.

(#3) jbush válasza d@vee (#1) üzenetére


jbush
tag

Milyen 10-est telepítettél?
Az a matrica OEM (rajta van a gép gyártójának logója), vagy dobozos?

(#4) tope válasza d@vee (#1) üzenetére


tope
addikt

Win 10 Pro-t simán lehet aktiválni a Win 7 kódjával (ami a gép oldalán van felragasztva), legalábbis nem 1 gépet telepítettem fel így mostanában.

(#5) Alf65


Alf65
csendes tag

"ingyen lehetett váltani 7-ről/8-ról 10-re,majd ez az akció megszűnt"
Nem.
On-line, egy netes linkre kattintva lehetett indítani egy automata frissítést és nem kellett mindenféle fura boot eszközt gyártani hozzá.
Ahogy a cikkből is kiderül: az "ingyen" frissítés máig él, a megfelelő win 7-8-8.1 kulccsal aktiválható a megfelelő win10.

Gyakorlati tapasztalat:
- Valami fura oknál fogva nem minden kódot fogad el (és most nem arról van szó, hogy már felhasználták, mert az ugye egyértelmű)
- A win 7 esetében létezett, hogy a kulcs hardverfüggő volt, ez nem játszik.

Ha valaki biztos, hogy tiszta a a jelenlegi windóza, de nincs meg a matrica, a ProduKey programot (KÜLÖN van x86 és x64!)

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#6) jbush válasza Alf65 (#5) üzenetére


jbush
tag

A Showkeyplus is nagyon jó erre; kiírja a gép UEFI-jébe égetett kulcsot, és az aktuálisan telepített rendszer aktiválókulcsát is. Van belőle hagyományos és Store-ból letölthető verzió is.

(#7) st3v3np3t3r válasza jbush (#2) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

mint olvasható, a alany egy laptop a hozzá kapott windows 7-es matrica. Amit te írsz, azok korábban már konvertált kulcsokkal lehetséges.

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#8) st3v3np3t3r válasza tope (#4) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

akkor erre ellenpélda az én laptopom, nekem nem fogadta el a windows 10 pro a win7 kulcsot...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#9) st3v3np3t3r válasza Alf65 (#5) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Nem.
On-line, egy netes linkre kattintva lehetett indítani egy automata frissítést és nem kellett mindenféle fura boot eszközt gyártani hozzá.

Megszűnt! Mikor kiadták az eslő windows 10-et,akkor volt ez az lehetőség, ezt az akkor windows update advisor app is kiírta. Az általam leírt módszerhez sem kell mindenféle fura boot eszköz,ahogy te fogalmaztál :)

A win 7 esetében létezett, hogy a kulcs hardverfüggő volt, ez nem játszik. Igen, létezett, meg gyártó függő is. Mint látható,az én kulcsom Fujitsu, tehát elvileg ezt csak Fujitsu biosos gépre lehet feltenni, más gyártmányúra nem.

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#10) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

A kicsit kótekedők kedvéért pontosítottam egy kicsit :)

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.