2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Tesla nevével támad újra a villanyszámla-csökkentő kütyü!

Írta: | Kulcsszavak: fogyasztás csökkentő . tesla . átverés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Akinek van ilyen otthon, az azonnal dobja a kukába! Átverés az egész, itt a szakmai bizonyíték! A készülékkel nem csökken a fogyasztás, csak a 2 zöld lámpa világít!

Tesla nevével támad újra a villanyszámla-csökkentő kütyü!
Az energiatakarékosság vakfoltja

Korábban már több fantázianéven találkoztunk az villanyszámla-zabáló készülékkel, volt Energy Saver és Electricity Saving Box, most Tesla Saver ECO néven „optimalizálják és javítják az elektromos hálózatunk hatékonyságát” egy filléres eszközzel.

A magyar háztartásokban, napi szinten felmerülő igény a közműszolgáltatások költségeinek csökkentése. Éppen ezért harapnak rá az emberek minden, ezt a célt szolgáló technikai újdonságra és kütyüre – ettől lehet sikeres egy haszontalan termék is.

Ha ezt Tesla megérhette volna!
A világ egyik legjelentősebb tudósa és feltalálója már az óvodában hasznosabb eszközöket találhatott ki, mint a Tesla Saver ECO, amelyet ezen az oldalon kínálnak. A készülék - a brossúra szerint - egy olyan egyedülálló eszköz, amely kicsivel több, mint 10 000 forint fejében, közel 75 százalékos áramár-megtakarítás lehetőségét nyújtja. Mindemellett, a kissé zavarosan megfogalmazott terméktulajdonságok között olyanokat is felfedezhetünk, mint a káros vételi zavarok tisztítása vagy a háztartásban fellelhető összes eszközre kiterjedő túlfeszültség-védelmi funkció.

Nincs új a nap alatt
Más néven, ám ugyanilyen műszaki tartalommal rendelkező kütyüvel már találkoztunk, akkor a C+D Automatika Kft. szakértő csapatával karöltve megvizsgáltunk egy ilyen készüléket. A mérések alapján kiderült, hogy egy ilyen konnektorba csatlakoztatható eszköz az otthoni áramszámla szempontjából (áramszolgáltatói fogyasztásmérés) kizárólag fogyasztóként viselkedik, mintsem energiamegtakarító eszközként. Így a vásárlóknak nemcsak a beszerzése jelent kiadást, de a használata során még némi költséget is generál.

Vajon mi lehet benne?
Természetesen kíváncsiak lettünk, hogy mi lehet a készülék belsejében, amit ennyi pénzért árulnak! Az műanyag házat megbontva, az áramkört visszafejtve kiderült, hogy a 230 V-os hálózatra – egy olvadóbiztosítón keresztül – közvetlenül kötött elem egy kondenzátor. Kiforrasztva megmértük és kicsit több mint 5 µF-ot mutatott a mérőműszer. A kondenzátorral párhuzamosan kötött kisütőellenálláson és a védelmet szolgáló varisztoron kívül a készülékházban lévő nyomtatott áramkörös lapon már csak egy kis egyenáramú tápegység van, ami a két párhuzamosan kötött (!) zöld LED-et megtáplálja. Ennyi!

Ne a csodában bízzunk!
A legolcsóbb energia az, amit nem használunk fel. Ha pedig okosan használjuk az energiát, kevesebbet fogunk fogyasztani. A „sok kicsi sokra megy” örökérvényű elve esetünkben hatványozottan igaz, hiszen az energiafelhasználásunk újragondolásával könnyen faraghatunk a kiadásainkon és előrébb juthatunk, mintha csodaketyerékre bízzuk magunkat.

Forrás:Villanylap

Hozzászólások

(#1) vhw


vhw
addikt

Tehát egy túlárazott ledsor?
Csak kíváncsiságból, hol árulnak/foragalmaznak ilyet?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#2) ncc1701 válasza vhw (#1) üzenetére


ncc1701
veterán

Napelemes rendszer csökkenti a vellanyszlát, ha vki ennyire akarja.

(#3) KISDUCK válasza ncc1701 (#2) üzenetére


KISDUCK
addikt

Annak a telepítése sokba van nem?

ON: Durva hogy az emberek bedőlnek ennek, mintha úgy akarnák a kocsi fogyasztását csökkenteni, hogy egy kis lyukat fúrnak a tankra. :D

(#4) Lauda


Lauda
félisten

Mennyien megveszik ezeket a játékszereket. Mint a mágneses fogyasztáscsökkentő az autókba. Istenem...

(#5) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Pfff. :D Azt hittem már villanyórazavaró kütyüről lesz szó, mint csoda. Az legalább működik. Igaz illegális, hisz ugyanannyi marad a fogyasztásod, csak az óra kevesebbet mér.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#6) Lauda válasza lezso6 (#5) üzenetére


Lauda
félisten

Érdekes lenne olyan terméket hivatalosan forgalmazni. :DDD

(#7) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Ha annak a kondinak a fázisjavítás a célja, akkor feltételezem működhet is, csak kb. akkora hatékonysággal, aminél még a LED-ek is többet fogyasztanak. Az elméletnek (nem a konkrét készüléknek) egyébként addig még lett is volna értelme, amíg nagyon rossz minőségű áramot szolgáltattak az energiacégek, de ma már lakossági mértékben valóban placebó.

(#8) st3v3np3t3r válasza lezso6 (#5) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

az az úgymond lopótök, igen illegális, lassítja a mechanikus villanyóra tárcsájának a forgási sebességét...

Feketelaszlo: az a kondi nem fázisjavítási céllal van benne :DDD de nem utolsó sorban, a fázisjavítás sem csökkent a fogyasztást... csak a hálózatba visszajutó meddő teljesítményt csökkentheti...mivel kWh a fogyasztás mértékegysége, így a kvar-nak nincs jelentőssge...akkor lenne ha kVAh(kilovoltamper/óra) lenne az amit fizetni kéne...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#9) Samus


Samus
addikt

Nem feltétlenül ide tartozik, de ha már fázisjavítás. Hogy működik a dolog? A céghez nemrég került a főkapcsoló szekrény mellé egy másik, amire ez van írva, van rajta egy pici vezérlő, amin csak számokat látni 0.98 körül általában. Bent pedig néha kattan -gondolom egy mágneskapcsoló-.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) st3v3np3t3r válasza Samus (#9) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

amit kiír az a cosFi érték.

villamos terhelés lehet induktív(L), kapacitív(C) illetve ohmos(R)... A lényge az hogy az áram siet vagy késik a feszültséghez képest*...túlzott induktív terhelés esetén késik az áram a feszültséghez lépest, túlzott kapacitív esetén meg siet, ezek károsak a villamos hálózatra nézve...a szolgáltató VA-es(látszólagos teljesítményű) adatú tranfókat használ, Pl. 10MVA(MegaVoltAmper).Ebből a fogyasztó kW-ot fogyaszt,ezt nevezzük hatásos teljesítménynek. Ehhez hozzá tartozik az úgymond meddőteljesítmény,egyszerűen egy olyan felesleges teljesítmény amit nem lehet asznosítani viszont rontja a VA-es trafó teljesítményét,minél több a meddő teljesítmény a hálózaton, annál kevesebb hatásos teljesítményt tud leadni, tehát ezért ezt a meddő-t csökkenteni kell hogy a hatásos teljesítmény több legyen....konyhanyelven...a látszólagos a Bruttó,a levonás a meddő, a hatásos a Nettó :D ...az esetek kb.80%-ban túlzott induktív terelésről beszélünk,ezekbe tartozik a villanymotor, régi folytótrafós fénycső armatúrák,vasmagos trafóról táplált vezérlések,mágneskapcsolók stb, minden amiben elektromágneses tekercs van... ez azt eredményezi hogy a meddő teljesítmény megnő, ami sajnos a szolgáltatóra hárul egy bizonyos értékig, a határérték felett meddőteljesítmény díjat kell fizetni ami már a fogyasztó költsége a hatásos teljesítmény díjon felül ...ilyenkor jön az említett szekrény, rajta egy kis vezérlővel...ha kinyitod a szekrényt,és ha látható, tele lesz kondenzátorokkal,mágneskapcsolókkal, ami kapacitiív fogyasztó... ugye mivel túlzott induktív fogyasztók vannak a fogyasztói hálózaton így nagymértékben késik az áram, ezt kompenzálja ki a "kondenzátor telep" a lehető legjobb, 1hez közeli értékre...a cosfi egy teljesítmény számítási tényezőleet látni a régi trafókon is általában hogy cosfi 0.6, cosfi 0.8 ... ez egy igen kényes téma... lakossági fogyasztókra nem nagyon jellemző hogy fázisjavítás kell alkalmazniuk...

*megjegyezném hogy a késé és a sietés pusztán vektoros ábrázolásban érzékelhető, minden napi életben ennek hatásait senki sem tapasztalja!

de bővebben:
Fázijavítás elmélete [link] [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.