2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Alkudozás megtekintés után

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mi a véleményetek az alkudozásról a következő esetben?
Ír az egyik hirdetett termék miatt. Egyeztettünk és eljön személyesen átvenni, minden a leírtaknak megfelelő állapotban. Majd elkezd alkudozni. Akkor megérteném, ha valami nem úgy lenne, mint ahogy a hirdetésben szerepel. Én addig ki sem mozdulnék, míg meg nem egyeztünk az árról.

Ti hogy látjátok ezt?

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
félisten

Szerintem nincs vele probléma.

(#2) Digital


Digital
addikt

Teljesen normális dolog!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#3) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Ezer meg egy éve volt hogy utoljára bármit eladtam ami használt cucc volt (szerintem vagy 12 éve... azóta inkább családon belül odaadom ingyé' ha már nem kell), de volt ilyenem akkor.

Pc ház volt, patent állapotban, bolti ár/2-ben meghirdetve. Rámírt, alkudozott, megegyeztünk, elvittem keletihez, tényleg patent, jó lesz, és megint alkudozni kezdett. Visszatettem a dobozba, betettem a csomagtartóba, és mondtam hogy akkor most 10 másodperce van, vagy a meghirdetett, teljes árat leteszi vagy viszem el. Dehát... Nem dehát. Kifizette szájhúzva, aztán ment a dolgára.

Egyébként meg ha házhoz jön, akkor max megmondod hogy köszi de nem adom ennyiért. Aztán keres másikat, az utazást meg időt bebukja. Nem kell eladni mindent bármi áron :D

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#4) lev258


lev258
veterán

Bár vannak esetek, amikor ez talán normális, de egyébként neked, mint eladónak, hátrányos. Mivel már ott vagytok egymással szemben, nyomás alatt tart, hogy végre túladhass a terméken. Míg az előzetes alkudozás során több időd van nyugodtan átgondolni és akkor jutsz el az átvételhez, amikor már minden eldöntött.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#5) blackrulz válasza lev258 (#4) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Szerintem pont fordítva van. A vevő odajött, tehát időt, utazást, lehet benzint is beletett a buliba. Ha üres kézzel megy haza akkor neki csak bukója van a történeten, míg én, aki otthon van pont semmit nem veszítettem.

Ez kicsiben pont az mint szomszéd amikor eladta a skodáját. Lejöttek az ország másik feléről, megkímélt, tényleg karbantartott, ár alatt eleve, alku az elején leírva, telefonon elmondva nincs, csak ha valami más baja van mint a leírtak (ami nagyságrendileg valóban semmi nem volt). Lejöttek, megnézték, átvizsgáltatták, valóban hibátlan, rozsdamentes, valós km, nincs törve, próbakör, zsír. Akkor -20%? Röhögött, mondta hogy lófaszt. De hát ők kocsival lejöttek, szabadnapot vettek ki, benzin, kopás... Szar ügy. Kell? Kell. Akkor ennyiért elviheted. Elvitték.

Nem hiszem hogy ilyenkor eladóként hacsak nem azért passzolsz el valamit mert holnapra kell a lóvé nyomás alatt kéne legyél. Eleve amikor el akarod adni tudod hogy mi alá nem mész. Megnézed a piacon hol vannak a cuccaid, kitalálod mennyire mennél le max, ha alá mond, akkor mindenki megy a dolgára.

Szerintem :)

When you want a circus you exalt the clowns

(#6) lev258 válasza blackrulz (#5) üzenetére


lev258
veterán

Én általánosan írtam. Ugyanis sok esetben az eladók is hajlamosak utazni valamennyit, ha vevőre lelnek. Te meg abból indulsz ki, hogy a vevő "házhoz jön" és neked igazából semmi dolgod.
De még ha tényleg messziről is jön, akkor is megteheti, hogy már eszerint alkudozik az elejétől kezdve. Senki sem mondta, hogy nem lehet.
Látod, utólag egy "messziről jöttem" kijelentés igenis nyomást helyez az eladóra. Van, aki ilyenkor enged, más meg nem. Függetlenül attól, hogy indokolt-e.
De persze ez megint csak olyan esetben, amikor a termék pontosan olyan, mint amilyennek hirdették.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#7) szaszyka


szaszyka
senior tag

Helyszínen akar alkudozni, akkor így járt , ott kell hagyni a francba. Pont az ilyeneket megelőzendő, csak annyira vagyok hajlandó elvinni akárhová, hogy ne költsek az utazásra. Max gyalog pár perc, és az esetleges alkudozó nem tud semennyi anyagi kárt okozni.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#8) blackrulz válasza lev258 (#6) üzenetére


blackrulz
nagyúr

"Mi a véleményetek az alkudozásról a következő esetben?
Ír az egyik hirdetett termék miatt. Egyeztettünk és eljön személyesen átvenni"

When you want a circus you exalt the clowns

(#9) Sanyi.mTs válasza blackrulz (#5) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

én is hasonlóan gondolom, csak mivel többször is előfordult, hogy hónapok óta hirdettem elfogadható áron a terméket, nem akartam kockáztatni. (igaz, hogy nem kenyérre kellett, de így jártam.)

(#10) ncc1701


ncc1701
veterán

Abszolút normális, az ár mindig megegyezés kérdése. Nem veszthet vele semmit az, aki próbál alkudni. Másrészt pedig halálom, mikor vki még látatlanba, telefonon próbál alkudozni. Ilyesmit személyesen kell csinálni, mikor ott az alku tárgya.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.