2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Crysis 2 újratöltve

Írta: | Kulcsszavak: crysis . crysis 2 . nanoruha . hans zimmer

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár év PC-s kihagyás után egy látványos játék újra a gép elé csábított. Ez volt a Crysis.

Az első része anno lenyűgözött grafikailag, és pár játékelemet tekintve, de az AI és a történetvezetés gyengesége (vagy hiánya?), és néhány idegesítő hiba nem tette igazán emlékezetessé az összképet.
A Warheadhez is volt szerencsém, abban kicsit több volt az akció, gyorsabb a cselekmény, de a játékmechanika fő pontjai nem változtak. Ettől függetlenül kellemes élményeket szereztek főleg grafikailag, de nem sorolnám az epikus kampányok közé egyiket sem...
Pár hete felraktam az elsőt, de annyira unalmasnak és üresnek éreztem hogy pár pálya után le is töröltem. Gondoltam megnézem milyen a második kampánya, csak annyira emlékeztem, hogy mikor megjelent és kipörgettem, elégedett voltam.

Crysis 2

Az egyetlen játék amit valaha előrendeltem a Crysis 2 volt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy adták mellé a Bad Company 2-t is akciósan, és az egészért 8 rugót kellett fizetni. Nem hagyhattam ki.

Anno DX9-ben magas részletességgel játszottam, de most DX 11 Ultra beállítást használtam. DX9-ben is nagyon látványos, az élességtől és a tesszellációtól eltekintve, nem nagyon különbözik a 11-estől. Az első végigjátszás idején megörültem neki, hogy nincs túl nagy gépigénye, sokkal jobban futott mint az első rész, köszönhetően a statikusabb környezetnek, és egyszerűbb fizikának.

A történet összekötése az első résszel kicsit izzadtságszagúra sikeredett, de egy Crysis játékban ez nem túl meglepő, lényeg az akció és a látvány keveréke. Az elődhöz képest jobb nanoruhát, és szerintem izgalmasabb kampányt hoztak össze. Amin szerintem nehéz fogást találni, az a játék hangzása. A ruha, a fegyverek, az ellenfelek és a környezet hangjai, mind nagyon jól sikerültek, a Hans Zimmer által komponált muzsika pedig egyenesen telitalálat lett, nagyon illik a franchisehoz.
A pozitívumok mellet, csak pár számomra unszimpatikus momentumot tudok felhozni. Az egyik a túl sok lőszer, a másik a főhős neve és szótlansága (Half Life feeling).

Sajnos a multis szervereket lelőtték, nem néztem utána hogy van e valami alternatív megoldás. Gyanítom, ha lenne is, elég kevés embert érdekelne. A multiplayer ugyanis semmi extrát nem nyújtott, csak látványos volt, pörgős és egyszerű. A népszerűbb címek mellett, simán lenyomtam néha 1-2 kört, el lehetett benne fragelni.
Ha kicsit ötletesebb és változatosabb lett volna, sokkal több elismerést és nagyobb rajongótábort szereznek vele. Kicsit kihagyott ziccernek érzem, nagyobb potenciál volt benne, de ez igaz az egyjátékos kampányra is.

Így pár év távlatából is korrekt munkának érzem, akinek kimaradt volna, annak bátran ajánlom! A játék intrója nagyon jól sikerült, betekintést enged a kampány egy szeletébe, és felcsendül alatta a zseniális zene.

Nektek hogy tetszett?

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Őszintén szólva a harmadik résszel kezdtem a sztorit. Azt imádtam. Számomra hangulata volt neki. Hiába húzta le a sajtó. Mivel nem teljesen értem a sztorit, elkezdtem az első résztől. De nem kötöttek le. A második résznek nem is tudom, hányszor kezdtem neki. Voltak élvezetes pillanatai az biztos, de jópár unalmas pálya is akadt.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Scholes9 válasza Samus (#1) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Én az első részt, de különösen a Warheadet nagyon szerettem, azt jó párszor végigvittem. Ellenben a 2. és 3. részt többször is elkezdtem, de egyszer sem tudtam végigjátszani egyiket sem, meguntam mindig :( :DDD

[ Szerkesztve ]

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#3) d@vee


d@vee
őstag

Crysis 2: A játék intrója az egyetlen pozitívum a grafika mellett. Én sohasem szerettem a "krájzisz"-t, mivel túl tudok látni a grafikán és mindenkinek a környezetemből csak az tetszett. Ha megkérdeztem miért jó játék, a válasz a grafika volt és kész. Végigtoltam az elsőt, a másodikat és a warhead-et, egyedül a wh volt az, ami egész jó volt szerintem, de azt is főleg a magyar szinkron vitte el a hátán. A harmadik részbe pedig vagy 3 órát tudtam tenni, annyira untam, pedig néhányszor nekikezdem, hátha. A multis része szintén egy tucat dolog lett.
Személy szerint laposnak és unalmasnak találtam a sztorit, a játékmenetben tetszett a fegyver sokrétű testreszabhatósága és a nanoruha adta speckó dolgok, de nem tartozik a trilógia a kedvenceim közé.

Ja

(#4) Kareszovics válasza Scholes9 (#2) üzenetére


Kareszovics
addikt

Warhead:

"Uram ezek megb@sznak minket f@ssz@l."

Kb semmi másra nem emlékszem belőle. :D

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#5) Redneck válasza Kareszovics (#4) üzenetére


Redneck
veterán

"Csókolom a csápod hogy alakulnál fossá!"

d@vee: Nekem a nanoruha és a fegyverek testreszabhatósága miatt tetszett, kombinálva a stílusokat, egész mókás tudott lenni.
A második rész összképe tetszett, a hangulat és a látvány jól kiegészítette az akciót. A harmadikat nem próbáltam még.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#6) szupermacs


szupermacs
veterán

Sajnos a gyenge gépem miatt is csak lowon tudtam tolni, akkor is alig ütötte meg az 50 FPS-t. Így számomra játszhatatlan minősége volt, ezért sose toltam végig. Pedig az első rész után sokkal jobban érdekelt. Kicsit kidobott pénznek érzem az árát, de ha egyszer a jövőben lesz egy normális gépem, mindenképp szeretném végigvinni. :)

(#7) Dilikutya válasza Kareszovics (#4) üzenetére


Dilikutya
félisten

Egyszer meg kéne próbálnom ezt, bár maga a széria sosem érdekelt. A 2. rész még Humble Bundle-ből van meg.
Kár, hogy a Warhead-et nem lehet szinkronosan kapni digitálisan.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8) ->Raizen<-


->Raizen<-
veterán

Jó a crysis erős vassal főleg. Megnézném egy maxra húzott 1080-al mit mutat az első rész 4,7 ghzes procival szanaszét moddolva :D

(#9) Dilikutya válasza ->Raizen<- (#8) üzenetére


Dilikutya
félisten

10 éves játék, egy kenyérpirítón is futnia kéne...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#10) ->Raizen<- válasza Dilikutya (#9) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Azé annyira nem! Kell neki a vas szétbuherálva. Agyig húzott cpu is mert 1 szálat terhel.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.