Olyan ételeket szeretnék itt megosztani, melyek elkészítése nem igényel nagy szaktudást és rengeteg időt, de cserébe még is finom. Persze nem sértődök meg, ha bárkinek van ilyen receptje és megosztja kommentben, sőt kifejezetten pozitívan érintene.
1. Töltött Virsli:
Hozzávalók:
- Virsli (6db)
- Tojás (2db)
- Olaj (1deci)
- Sajt (15-20 dkg)
- Tejföl (2 evőkanálnyi)
- Fűszerek (só, bors, paprika, delikát)
- Krumplitörő (ez nem lesz belesütve, ez csak kellék)
Elkészítés:
A tojást feltesszük főni (mindenki szája íze szerint vagy lágyra vagy keményre), közben egy műanyag edénybe vagy amibe jól esik, reszelünk sajtot beletesszük a tejfölt és ízlés szerint a 4 fűszert, majd a tojást és krumplitörővel jól szétdolgozzuk. Ha ez kész van jöhet a virsli, melyet óvatosan bevágunk, majd szétnyitjuk, de vigyázunk nehogy túl szaladjon rajta a kés, a lényeg, hogy az összetört alapanyag ne folyjon ki. Nos a virslikbe amiket szépen szét hasogattunk, megtömjük ezzel a krémmel majd egy enyhén kiolajozott tepsibe belehelyezzük (közben előmelegítjük a sütőt). Ha minden kész van még a tetejére is reszelünk sajtot és mehet be a sütőbe. Általában 5-6-os fokozat között szoktam sütni (gáztűzhelyen). 10-15 perc alatt elkészül, de ha a sajt a tetején elkezd pirosodni, akkor már kész a finomság.
2. Baconos rántotta (4 tojásból):
Hozzávalók:
- Kockázott Bacon
- Fűszerek (só, bors, paprika, delikát)
- Tojás(4db)
- Virsli
- Hagyma
Elkészítés:
Tudom ez egy alap étel, de mindennek meg lehet adni az igazi savát-borsát. Én úgy szoktam, hogy elkezdem a bacont és a hagymát pirítani majd beleteszem a felkarikázott/darabolt virslit, közben a 4 tojást feltöröm és egy tányérba teszem, majd a 4 féle fűszerrel megszórom és jó alaposan elkeverem. Mikor látom, hogy minden összeállt (kicsit megpirult hagyma, szép piros a bacon és ropogós a virsli) nyakon öntöm a tojással, majd addig engedem a tűzön izzadni, még az utolsó csepp nyers tojás lé is el nem tűnik
.
Ez is finomabb a kinézeténél sokkal.
3. Sült virsli:
Hozzávalók:
- Olaj/zsír
- Virsli
Elkészítés:
Ezt olyan egyszerű elkészíteni, hogy akár alvás közben is meg tudja csinálni bárki. Tetszés szerinti mennyiségű virslit felkarikázunk, amit a már forrásban lévő olajba helyezünk. Az olaj lepje el a virslit, olyan mennyiségben legyen benne. Egészen addig forgassuk és hagyjuk az olajban, még nem pirosodik, ez jelzi, hogy kész van a ropogós, finom csemege.
Ehhez sajnos a Google-ben sem találtam képet.
4. Tojásos kenyér:
Hozzávalók:
- Toast kenyér
- Tojás
A kenyér belsejét kiszedjük, de hagyjunk neki azért karimát, közben egy serpenyőbe olajat teszünk, melybe a kenyeret helyezzük és a kivájt részébe beleütünk egy tojást. Ezt hagyjuk szépen, hogy megfőjön benne, majd fogyasztható. Remek és gyors valamint finom étel.
Ez sajnos már nem saját kép csak szemléltetés:
5. Chips:
Hozzávalók:
- Krumpli (nyers vagy előkészített hasábburgonya)
- Olaj (ami ellepi a krumplit)
Elkészítés:
Először a hasábburgonyával mondanám, melyet sok olajba elkezdünk barnítani (általában vékony krumplit szoktam venni) és mikor már tűzpiros lehet kivenni. Olyan az íze és az állaga, mint a chipsnek, nagyon finom.
A másik módszer, hogy gyalun egy meghámozott krumplit, vagy kettőt, vagy amennyit el akarunk fogyasztani, legyalulunk és ezt tesszük olajba, még meg nem pirul. De lehet mikróba is tenni, bár akkor tudjuk ízesíteni is, mert ahhoz nem kell olaj, csak simán tányérra helyezzük és ennyi.
Ez se saját kép, de ilyen lesz kb:
6. Joghurt:
Hozzávalók:
- Natur joghurt vagy kefir
- Gyümölcsök (nálam jelen esetben narancs és banán)
Elkészítés:
Egy tányérba beleteszünk 2 banánt és egy narancsot, amit célszerű beledarabolni, mert mikor összetörjük a haja miatt összeáll (a narancs, a banánt természetesen meghámozzuk). Nos mikor ez kész van krumplitörő elő és közben egy kis pohár joghurt vagy kefir mehet is a nyakába a gyümölcsnek. Ezt jól eldolgozzuk és mikor már fogyaszthatónak ítéljük eshetünk is neki. Nem szoktam cukorral és semmivel ízesíteni, így a legtermészetesebb az étel. Nos kép ehhez sincs és nem is mellékelnék, mert olyan mint a Chokito ronda és finom.
7. Saláta:
Hozzávalók:
- Uborka [20-25 centis ( ) ]
- Paradicsom (1db)
- Hagyma (de ez nem fontos, csak akkor, ha már nincs a nap további részére teendőnk) (negyed fej)
- Tejföl (1 kis pohárral)
- Delikát (ha nincs a só is megteszi)
Elkészítés:
Felkarikázzuk az uborkát, feldaraboljuk a paradicsomot (ha kell hozzá akkor a hagymát is) és egy tálba tesszük amihez 2-3 csipet vagy 4 (ízlés szerint) delikátot adunk meg a tejfölt és összekeverjük. Ahogy a paradicsom leve keveredik a tejföllel és a delikát vagy a só kioldja belőle az aromát az valami mennyei. A hagyma annyira nem tesz hozzá az élményhez, csak azoknak ajánlom mellé, akik kicsit erősebbre vágynak.
Ennyit sikerült eddig az évek alatt felhalmoznom a gyors és finom ételekből, a lepcsánkán is gondolkoztam, de az minden csak nem gyors számomra. Remélem sikerült legalább egy ételre kedvet adnom. Ha tetszett olvasd el az előző bejegyzésemet is: [link]