2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

OTP Bonus hitelkártya. Megéri?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Röviden: Nem

Egy ideje van ilyen kártyám, rábeszéltek, de ez nagy átverés szerintem :D

Példa:
időszak: 2018.12.14.-2019-01-14
Összes költés: 75.940

Erre a költésre kaptam 809 ft visszatérítést, DE levontak 273 ft zárlati díjat + 511 ft törlesztési biztosítási díjat, azaz összesen 784 ft-ot :D

Tehát amit "kerestem" azt le is vonják, szép szép, hogy év végén jóváírnak X összeget, de igazából az a saját pénzed. Lehet ha többet vásárolnék kártyával akkor megérné, de akkor több díjat is vonnak le, és ki költ több 100-ezret havonta kártyával? :D Meg aki ennyit költ is, nem hiszem, hogy nagyon kéne neki év végén az a + 30 ezer.

Így én mindig kihozom magam nullára, de ha nem leszek lusta bemegyek és megszüntetem ezt a kártyát, mert minek.

Hozzászólások

(#1) mustang08


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Hitelkártya... Ha a fogyasztónak lenne kedvező, és nem a banknak, akkor már rég megszüntették volna. Persze lehet értelmesen használni, meg lehet jönni példákkal, hogy a hitelkártya kedvezmény igénybevételével mentek el nyaralni. De az emberek többsége számára ez csak egy arannyal kikent csapda.

(#2) Robert07 válasza mustang08 (#1) üzenetére


Robert07
aktív tag

Magyarországon lehet, de máshol tényleg érdemes használni őket.

(#3) TheLázs


TheLázs
csendes tag

Ugye a hitelkártya nem azt jelenti, hogy neked van X összeged, mert azt ugye elkótyavetyélheted egy pillanat alatt. Vagy elvehetik tőled. Vagy elviszi a bakurász.

Nekem egy kedves és igen művelt ismerősöm magyarázta el, hogy a hitelkártya a benned foglalt bizalom mértéke. Azért fogadják el mindenhol, mert a bankok "jót állnak" érted. Ezért kérik sok helyen a szállásadók, autóbérlésnél stb. Ez a monetáris bizalom modern mércéje.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#4) mustang08 válasza Robert07 (#2) üzenetére


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Főként a lenti kolléga által megírt ok miatt, tehát mert a világon bárhol használható (tulajdonképpen ez is volt a hitelkártya kialakításakor a fő cél), illetve mert egyszerűen sok helyen megkövetelik.
De nem hiszem, hogy külföldön az emberek fejében sokkal pozitívabb utóhanggal csengene a credit card szó. Nem fogok statisztikát keresni, de a lakosság többségének vastagon ráfizetéses a történet.

Amikor a bankszámlát váltottam, akkor engem is rá akartak venni, hogy igényeljek mellé hitelkártyát, mert most pont akciós, és ez mennyire meg fogja nekem érni, de otthon bárhogy számoltam akkor se akart kijönni pozitívan a mérleg. A bank is ugyanúgy profitorientált, mint bármely más vállalkozás, és nem véletlenül ajánlják minden jöttmentnek ezeket a termékeket. A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó.

(#5) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Ameddig csak tudom halogatom a hitel felvételt. Elég a telefont részletre fizetni. ezt se lenne muszáj de egyben fájna.
A klasszikus "ha volna már nem lenne" miatt.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#6) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Én a sima bankkártya helyett használok már 7 éve egy erstés Wizz hitelkártyát. Évi legalább egy 2 fős repülőjegy kijön a pontokból (azt hiszem hogy évi 4 ezer a díja, meg 3 évenként talán 5 ezer az új kártya) és sose megyek mínuszba a sima számlához képest. Gyakorlatilag ez a fő kártyám, a másikkal csak készpénzt veszek fel. A wizzes ugye Mastercard, az mindenhova jó. Ja és persze mindig időben utalom át az összeget a fő számlámról a hitelkártyáéra, így 7 év alatt 1 Ft kamatot se fizettem nekik. Nekem így egyértelműen megéri.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#7) Robert07 válasza mustang08 (#4) üzenetére


Robert07
aktív tag

"A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó."

Pontosan.

Viszont ha idoben visszafizeted, akkor 0 koltseg van rajta ha nincs a kartyanak eves dija, es nem hasznalod keszpenzfelvetelre. Ezen felul pedig vannak a kulonbozo akciok, mine peldaul bizonyos helyeken cashback, vagy az evi elkoltott osszeg 1%-anak a visszateritese. Meg ilyen olyan biztositasok online vasarlasok eseten stb.

Ez mind kartyafuggo, de semmivel se rosszabb, mint egy sima debit card, es ha elvesz, akkor is egyszerubb letiltani, es egy olyan esetben nem a te penzedet szedik le rola, hanem a banket.

Aki viszont ugy fogja fel, hogy hu de jo, van X osszegem amit elkolthetek, es nem gondol arra, hogy ezt egyszer majd vissza is kell fizetni, az rosszul fog jarni.

(#8) cuebler


cuebler
senior tag

a folyószámlámon mindig van annyi, amennyit a hitelkártyáról költök (addig nyújtózkodj, ugye...) igazából netes vásárlásokkor, napi ételvásárlásnál, egy-két nagyobb bevásárlásnál használom a hitelkártyámat. be van állítva a telefonomban egy értesítő, hogy 14-én törlesszem vissza, amit felhasználtam. tavalyelőtt 32.333 Ft-ot, tavaly pedig 16525 Ft-ot írtak jóvá. ebből lejön az éves kártyadíjam (3.000 Ft valami akció keretében), tehát 2018-ban havonta egy ezrest kaptam a banktól... nem mondom, hogy ebből leszek gazdag, de volt olyan hónap, hogy csak 25-30k-t költöttem a millás keretemből és a jóváírást meg ugye a költések alapján kapom :DDD

persze idénre megint változtatott a visszatérítési mértéken a Mastercard, szóval lehet, hogy vissza is adom a kártyájukat :)

mondjuk számomra a lakossági otp egyenlő a lehúzással, kerülöm őket nagy ívben ;]

[ Szerkesztve ]

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#9) vince válasza Csapoati (#6) üzenetére


vince
őstag

Hasonlóan tudatosan használok egy Erste Max kártyát két éve (volt Citi ügyfél), kamatot sosem fizettem, az összes jóváírásom kicsivel 92e Ft felett van. Megéri? :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#10) ncc1701


ncc1701
veterán

Minden olyasmit kerülök, amiben a hitel szó szerepel. Az ilyesmit is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.