2021. január 27., szerda

Gyorskeresés

Mozifilmek - Feliratosan vagy szinkronosan?[LEZÁRVA]

Írta: | Kulcsszavak: mozi . feliratos . szinkronos

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Villámgyors számolgatás után ez lett a végeredmény. A helyzet egyértelmű, a nagy többség a feliratos ( vagy felirat nélküli, tehát az eredeti szinkronos) filmeket nézi, nézné, A magyar szinkron véleményem szerint az utóbbi években gyengébb lett, mint pár évvel ezelőtt, de úgy néz ki még így is bőven nagyobb a térhódítása, ennek következménye amit az utóbbi hónapokban lehet látni, vagyis hogy szinte csak és kizárólag magyar szinkronnal kerülnek be a mozijainkba a filmek. Egy-egy kivétellel akik eredeti hangsávval és felirattal (vagy anélkül) akarják megnézni a kiszemelt mozifilmet,azoknak sajnos muszáj lesz megvárniuk a hivatalos DVD, Blu-Ray megjelenést. Reméljük idővel a forgalmazók is rájönnek, hogy van létjogosultsága a feliratos kópiáknak és legalább egy-egy moziba visszahozzák a feliratos vetítéseket. Így a szinkron pártiak és a feliratos filmek kedvelői is megnyugodhatnánka, nem is beszélve a hazánkba tartózkodó külföldiekrők, akik szívesen mozinának nálunk is.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt, élmény volt olvasni a sok véleményt. :) Találkozunk a filmes topicban és természetesen a mozikban.

Feliratos filmek/felirat nélkül eredeti nyelven: 36 user
Magyar szinkronos filmnézés: 20 user
Nem nézek moziban filmeket: 6 user

Lezártam a szavazást, összesítés következik, amit itt a bejegyzés elején és hozzászólásba is jelzek majd. Köszönöm a részvételt mindenkinek. :) :R

__________________________

Mostanában egyre jobban észrevehető, hogy a hazai mozikban egyre kevesebb, vagy szinte egyáltalán nem találhatóak meg a feliratos filmek Sokan kétkedve fogadják el ezeket a tényeket, hisz néhány mozi kivételével ( Pl. Mom-park) szinte mindenhol csak szinkronos kópiákat lehet megtalálni.
Hogy mi erre a hivatalos magyarázat? Állítólag a magyar ember nem szeret a moziban olvasni, és emiatt nem éri meg a forgalmazóknak az, hogy két különböző verziót játszanak le a mozikban.

Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy ti mit gondoltok erről a témában. Mivel több ismerősöm is állítja, hogy inkább néznék a feliratos filmeket, mert úgy élvezhetőbbek a filmek, plusz a magyar szinkron az utóbbi években mondhatni...nem a legjobb.

A téma kivesézése miatt kiírok egy szavazást, hogy a Prohardver lapcsalád felhasználói mit gondolnak a témában. Három lehetőségetek van szavazni, mindössze egy szó beírásásával.

_________________________________

Hogy szeretnétek megnézni a filmeket a mozikban?

>>>>FELIRATOSAN (tehát eredeti nyelven, ebbe beletartozik a felirat nélkül is)

>>>>SZINKRONOSAN

>>>>NEM NÉZEK FILMET MOZIBAN ( egyáltalán nem járok moziban, teljesen mindegy hogy feliratos, vagy szinkronos)

A szavazatok mellé röviden-hosszan írhattok véleményt is, de a fenti szavak egyike mindenképp szerepeljen a hozzászólásban. Szavazni szeptember 22. 23:59-ig lehet, utána a hétvégén lesz egy összesítés. Adjátok tovább a szavazás linkjét, hogy minél több ember véleményét láthassuk

Addig is jó mozizást mindnekinek!

Hozzászólások

(#1) BigBlue69


BigBlue69
őstag

>>>>NEM NÉZEK FILMET MOZIBAN

(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2

(#2) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Na hajrá, kíváncsi vagyok a felhasználók véleményére. :)

Live-Die-Respawn

(#3) .LnB


.LnB
félisten

FELIRATOSAN

Egyébbként kicsit csalóka az utolsó válasz lehetőség, mert ugye jelenleg moziban kevés filmet lehet feliratosan nézni sajnos. Szóval sok választása nincs a nézőnek.

(#4) Nordic Na erre gondoltam én is, jól leírtad :D

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#4) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Nem nézek filmet moziban, pont azért mert mindent szinkronizálnak. Eredeti hanggal minden filmet/sorozatot jobban élvezek, mivel manapság nem szinkronszínészeink vannak, hanem "szinkronfelolvasóink". Számomra a MAI szinkron a filmek ellen elkövetett legnagyobb bűn(jöhetnek a kövek, a véleményem nem fog változni).

(A összes szinkron egy kalap f*s, mint pl a mostanában vetített Vikingek - csak a szinkronos bemutatóját láttam, de elég is volt, senkinek sem illik a hangja a karakterekhez :W ...)

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#5) oriic válasza .LnB (#3) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Módosítottam a 3. választ. Nem arra gondoltam hogy valaki azért nem jár moziba mert szinkronos, hanem mert egyátalán nem jár, függetlenül, hogy játszák a filmeket.

Live-Die-Respawn

(#6) diablo1984


diablo1984
addikt

vígjáték szinkronosan, a többi inkább feliratosan de kivételek mindig akadnak!

(#7) D1Rect


D1Rect
félisten

"Feltettük a kérdést, miért nem oldják meg mégis, hogy azok, akiknek erre igényük van, legalább néhány helyen megnézhessék a filmeket feliratosan, hiszen a minőségi szinkron 1-2 millió forintos költségéhez képest a feliratozás elenyésző pluszköltséget jelent. Kiderült azonban, hogy ez csak addig volt igaz, amíg a filmeket 35 mm-es kópiáról vetítették, a digitális korszakban más a helyzet. A hollywoodi filmeknél az a digitális kópiagyártás menete, hogy valamelyik magyar stúdióban elkészül a szinkron, azt a forgalmazó kiküldi a hollywoodi stúdió által meghatározott külföldi céghez, innen aztán a forgalmazó komoly összegért megvásárolja a DCP "mesterkópiát". Ez valójában természetesen nem igazi kópia, hanem egy hordozható merevlemez a film kép- és hanganyagával. Ebből annyi digitális "kópia" készül, ahány moziteremben vetíteni kívánják a filmet.

A forgalmazók üzleti titokként kezelik, hogy mennyit fizetnek a mesterkópiáért, de egybehangzóan állítják, hogy jelentős tételről van szó - szemben az erről készült további digitális kópiákkal, amelyek költsége elenyésző. Ha a forgalmazó feliratos változatot is szeretne a filmjéből, gyakorlatilag megduplázódnának a költségei, hiszen egy feliratos mesterkópiát is meg kellene vásárolnia. Mindegy tehát, hogy egy filmet mondjuk 25 helyen szinkronosan és 25 helyen feliratosan vetítenek, vagy 49 helyen szinkronosan és 1 helyen feliratosan, a két különböző mesterkópia miatt mindkét esetben kétszer akkorák a forgalmazó költségei, mintha 50 helyen szinkronosan vetítenek."

[link]

Nem kiszúrásból csinálják.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#8) zoo8800


zoo8800
veterán

Egyik se ;]
Felirat nélkül, angolul a legjobb. Értelemszerűen a feliratot ignorálom. Emiatt néha néhány részlet homályos marad, de ez van, egyszer majd megtanulok rendesen angolul.

(#9) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Nagyon ritkán járok moziba, kb évente 1 alkalommal, de akkor is inkább szinkronosan.

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#10) gaben88


gaben88
senior tag

>>>>FELIRATOSAN

és

>>>>SZINKRONOSAN

Vannak filmek amiket szívesebben nézek szinkronosan, de vannak filmek amiket kizárólag feliratosan érdemes megnézni. Nem tudom azt mondani, hogy fekete vagy fehér...

iPhone 12 Mini, PS4 Pro, PC, iPad Pro 10.5, Switch

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.