2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

(Teg)Napi BKV Eksztendöd edisön

Írta: | Kulcsszavak: BKV . Metró . Utazás . Emberek . Gyerekek . Élet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előszó: 15 év hidegvér után tegnap elszakadt a cérnám a BKV-n és odaszóltam, vagy hogy a mai fiatalok is értsék, beszóltam a Metrón.

Szokásos heringes zombi-horrornak indult a hazajutás munkából. Blahán felfúrtam magam az első kocsira a vezetők mögötti falhoz, amihez a tömeg oda is préselt, ahogy kell, tehát a kapaszkodással nem volt már gondom...

Szokásomhoz híven, kedvesen és illedelmesen helyezkedtem, hogy a mellettem állók is rendesen tudjanak kapaszkodni és lábbal kellő terpeszben ki tudják ékelni magukat. A következő megállóban (Keleti pályaudvar. Már várom mikor nevezik át Lakáshitel mentőprogram térnek...) felszálló nagypapa és két 10 év körüli fiú unoka ennek vetett véget, mert úgy berobbantak elém, hogy a mellettem álló lány kénytelen volt kiugrani és úgy visszaszállni a kocsiba...

Ekkor 60%-on állt a nagy fejhallgatómban a zene (Anathema zenekar egy lassú dala) hangereje, amit 10%-kal megemeltem és kezdetét vette a már rutin, Bad Boys 2 filmben látott mély belégzés-kilégzés, a "Szúúúúúú-Szááááá" csukott szemmel.

Fél úton a Népstadion (Igen, még mindig tudom hogy átnevezték...újra...) felé, valaki elkezdett az ölemen matatni, majd egyre jobban nyomkodni azt, amit csak a páromnak engedek, illetve a lányomnak elnézek, mert még csak egy éves és nem tudja mi az csak, hogy oda kell rúgni és ütni minden adandó alkalommal (Friss apukák, most nagyon együtt érezhetnek velem). Ekkor kinyitottam a szemem és láttam, ahogy az egyik kölyök a micsodámat használva kapaszkodónak, telibe fejelte a testvérét, majd az is visszafejelt, úgy hogy a mögötte álló nő hasonló szervénél támaszkodott...

Az első sokkot az követte, hogy a két kissrác szó szerint elkezdett fejjel és karokkal hadonászva pogózni (Rock koncerteken szokás, amikor a 2 méter 10-es Viking alkat rockerek/metálosok összetörik a 40 kilós rockereket/metálosokat acél betétes bakanccsal a kedvenc dalukra, puszta baráti szeretetből)

Mivel nem volt hová szétrebbenni, mert így is egymás szájában számoltuk az ételmaradékokat, mindenki, aki ott volt, kapott rendesen. Pofavágás volt, de senki sem mert odaszólni (nem beszólni, hanem odaszólni, jó?Learn fákin' magyar) a nagypapának, hogy Kur...kacifántosan gyorsan állítsa le a két unokáját, mert nem otthon vannak, hanem épp 15 embert vernek agyon + két főt szexuálisan molesztálnak...

Az Mp3 lejátszóm hangerő gombját ekkor markoltam meg és toltam fel 80%-ra (Efölött már mehetek orvoshoz a füleimmel), közben kerestem valami olyan zenét a sok Tori Amos és Anneke Van Giersbergen dal között, amit akkor rakok, be ha Kur...kacifántosan elegem van az emberi degeneráció láttán, ami a gyerekeken követhető nyomon a legkönnyebben, sajnos.

Mellettem álló, szintén feszengő srácra ránéztem, majd egymásra mosolyogtunk (Igen tudom, a mai világban ezért a gesztusért már buzik vagyunk. I dont give a F...). A mosoly legalább annyira magamnak szólt, mint neki vagy bármelyik másik utasnak. Az üzenete az volt, hogy "Csak egy kicsit bírjuk még ki, Peace, love and understanding and all that bullshit..."

Pillangó utcánál (ezt mikor nevezik át Utcalány utcára?) már nagyon elege volt mindenkinek, mert a zene végeztével azt is volt "szerencsém" hallani, ahogy ordít egymással a két gyerek pogó közben...

Fontos kiemelni, hogy nem verekedtek, mert miközben verték egymást meg minket, végig mosolyogtak. Élvezték, ahogy genitálián vágtak én meg felszisszentem...

Fogtam lekapcsoltam a zenét, majd hangosan, hogy az egész metrókocsiban hallják, mély hangon ennyit mondtam: "Legközelebb hozok herevédőt!". Erre felröhögtek az emberek és fél pillanatig oldódott a légkör, de a gyerekek nem vették a lapot, pedig a nagypapa vette és próbálta őket leállítani...hiába.

Örsön úgy szálltam ki a Metróból, hogy boldog voltam az utca tömegében a hidegben, mert üres tengerpartnak éreztem a Metró után...Bekapcsoltam a zenét és kikerestem Hanz Zimmertől a Time című dalt és mosolygva tettem meg a maradék 30 perc buszozást, mert 15 év után kiadtam azt, ami zavart és közben nem voltam bunkó, nem szegtem meg az emberekkel való bánásmódom elvét :)

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Én a nagypapa helyében ilyen kölkökkel nem megyek sehova. Vagy ha mégis, elképzelhető, hogy a zsebükben viszik haza a füleiket.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Mcray válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Mcray
(senior tag)

Bizony. Nem vagyok az erőszak vagy erőfitogtatás mellett és 2 kezemen meg tudom számolni hány alkalommal vertek pofán a szüleim, de az mind ilyen alkalom volt és egy életre meg is jegyeztem, hogy hol, mit, mikor engedhetek meg magamnak az ember.

Egyedül a pogóval szívtam meg amikor a Szigeten betévedtem a Vikingek közé Tankcsapdán. Na ott nem tudtam, hogy hol a helyen és meg is lett az eredménye :DDD

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Buszon utazva kapaszkodok, egyszer csak érzem, h elkezdi valaki rugdalni a térdem. Körbenézek senki.. lenézek, 5-6 éves forma kiscsávó rugdalja a lábam, és üvölti fölfelé nézve:
-Miért nem mész arrébb, te primitív földlakó, nem látod, h én vagyok a Terminátor?
Na anyuka persze rögtön rászólt:
-Te vagy a Terminátor, te vaaagy. :))

Nem velem történt, egy régi kabaréban mesélte Maksa.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) JoeYi


JoeYi
(őstag)

jó de te is ezekszerint az a tipikus ember vagy aki csak azért is az első kocsiba tolja be magát, hogy elsőként szállhasson le az örsön :) Általában a 2. kocsiban 1000x emberibbek a körülmények

(#5) Mcray válasza JoeYi (#4) üzenetére


Mcray
(senior tag)

Kedves JoeYi! Oda szállok fel ahol hely van, és tisztes távot tudok tartani embertársaimmal. Tegnapi esetemnél a kocsi amibe szálltam még "levegős" volt. Utánam ömlött be a tömeg. Ha én lettem volna a tömeg végén 2 kocsit visszagyalogoltam volna ;)

DE, hogy egyet is érsek Veled, igen szeretek elöl szállni ha tudok, mert a normál gyalog tempóm sokkal gyorsabb, így zavar a tömegben tötymörgés.

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#6) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

nem tudom, miért az együttélés megszegése először a nagyapának szólni, aztán a gyereknek?
Ha nem segít, még mindig tudok egy óvatlan mozdulattal picit belerúgni, hogy odabújjon inkább az ismerős felnőtthöz, mint hogy engem ütlegeljen...
Bár velem sose fordul elő, hogy az utolsó opcióig eljussak... valamiért az első már mindig beválik.

...csak én vagyok helikopter?

(#7) Mcray válasza Sethdobaloah (#6) üzenetére


Mcray
(senior tag)

Sajnos az általam leggyakrabban látott mentalitás az, hogy apu, anyu, nagyi mind1, elzavar téged a vihar fokára, mert az ő kis tündi-bündi gyereke egy angyal és amúgy is milyen paraszt vagyok hogy hozzá (apu,anyu, nagy, papi) merek szólni olyannal hogy "kérem szóljon rá a gyermekére, mert zavaró a viselkedése"

Gyerek ezt látva vigyorog egy jót és máskor 2x akkora pofával csinálja ugyanazt, mert megvédi az a egyetlen olyan személy, akinek valóban nevelnie kéne...Nem arra várni, hogy egy idegen próbálkozzon, akit majd jól le lehet ugatni.

Én is Apa lettem 1 éve, és tényleg nálam is jött a "tündi-bündi" hatás a saját lányom felé, de én leszek az első, aki rászól, ha valakit a metrón herén vág. :)

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#8) Sethdobaloah válasza Mcray (#7) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

klasszikus vicc:
Kisgyerek rugdalja a vele szembe ülő nénit, aki hiába reklamál, a gyerek anyja nem tesz semmit mondván: ő így nevel.
Mire egy pánk egy rohadt nagyot turházik az anyuka fejére:
-Engem meg így neveltek.

...csak én vagyok helikopter?

(#9) Mcray válasza Sethdobaloah (#8) üzenetére


Mcray
(senior tag)

Ez nagyon jóóó :DD

Nem vagyok punk, de elraktárzom a gondolatot, hátha lesz ez még így se alapon :R

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#10) Móci


Móci
(PH! addikt)

Én azért szóltam volna a papának, hogy ha szomjas a gyerek, adjon neki valamit, ne az én teámra járjanak rá. ;]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.