2020. február 29., szombat

Gyorskeresés

Star Wars: Galaxy of Heroes - Tanácsok kezdőknek

Írta: | Kulcsszavak: Star Wars . Galaxy . of . Heroes

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár hete (december 31.-én kezdtem) teljesen rákattantam a Star Wars: Galaxy of Heroes mobilos játékra. Függőjévé váltam. Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem a játékkal kapcsolatban, ezért ahonnan tudtam, próbáltam magamba szívni az információkat. Így találtam rá erre a remek írásra.

Az alábbi iromány nem az én tollamból származik! Én csak szeretném megosztani ezen az oldalon is, hogy minél több kezdő játékoshoz eljusson. Az író megkérdezése, és beleegyezése után osztom meg veletek ezt a kisokost.

Az alábbiakat az én tapasztalatom alapján írom, jó irányelv, de nem követendő szabály.A karakterek folyamatos változása miatt, nem mindig fogja megállni a helyét az írásom.

Akkor kezdjünk is bele:

-El kell döntened, hogy eredményesen vagy unaloműzésnek játszol. Ha az elsőt választod, akkor olvass tovább és gondolkodj, tervezz :).
1.: Felejtsd el a Yoda eventet az elején, nagyon soká fogod kihasználni.
2.: Elfelejtheted a kedvenc karaktereid is, csak néha esik egybe az eredményes és használandó karakterekkel.
3.: Elfelejtheted a pit raidre való fejlesztés is az elején. Olyan guildbe lépj be, ahol minimum T6 pit megy, had kapjad a raid ticketseidért az ingyen geart! Az elsődleges cél, hogy mielőbb legyen egy 7*-os karid, hogy minimum be tudj menni a raidekbe.
4.: Kristályfelhasználás: Na itt már el kell kezdeni gondolkozni. Amíg nem vagy maximum játékos szinten, addig megéri energiára költeni, későbbiekben is, hogy többet raideljetek.
5.: Az arénában a gear szint sokkal fontosabb mint a csillag (anno a 7*, g8-as karikat aláztam a 4*, g9-es ugyanazon karimmal, ez jelenleg is igaz, csak magasabb gear szinten).

Gear:
Ha már kitaláltad azokat a karaktereket, amiket használni szeretnél, akkor az swgoh.gg oldalon megtalálod milyen gear kell nekik melyik szinten. Lehetőleg ezeket farmold.
Bizonyos gearokból sose lesz elég, ezért nem árt a későbbiekben, ha már előre farmolod ezeket a karakter megszerzése előtt.

Credit:
Ez az, amiből sose lesz elég, ezért a legfontosabb event, a Credit Heist.
Jelenleg az egyik legfontosabb event a játékban a Credit Heist. Ehhez 5 db scundrel karakter kell. Az eventet meg lehet csinálni maxosan 5 db 5*-os, 8-as gearű, 3*-os maxolt Health modokkal. Valószínűleg nem elsőre, de sajnos lvl 70 felett már elengedhetetlen, ezért jobb minél előbb ráállni a scundrel csapatra. A következő karakterek viszonylag egyszerűen farmolhatóak, igazán nem is ütik egymást.
- Lando Calrissian:
Szinte a játék elejétől farmolható (cantina 1E). Ő a jelenlegi aréna metában meghatározó kari, így amellett, hogy scundrel és rebel, a Tank Takedown raidben is elengedhetetlen.
- Stormtrooper Han:
A jelenlegi metában már nem annyira alap aréna kari, de ha nincs 0. körös tauntod, akkor nem árt. Ő is scundrel és rebel, arena shipmentsből farmolható. Sajnos ő nem egy multifunkcionális karakter. Neki van egy speciális használata, annak ellenére, hogy tank neki kell rendelkeznie a legnagyobb speedel a csapatban. A tauntja Turn Metert ad, ami miatt a többi karaktered előbb cselekedhet az ellenfeled karaktereinél, így sokkal egyszerűbb az arénában 4v5-öt kialakítani.
- Boba Fett: Alap aréna kari lett. Cantina shipmentsből farmolható scundrel.

Sajnos itt be is fejeztük a top aréna csapatokban használható scundreleket.
- Clone Wars Chewbacca: Ő simán farmolható Hard Battlesből, egy a játék elején megkapott karik közül. Elég 5*-ra felhúzni, de megérheti 7*-ig is felhúzni, mivel Pit raidben 1. skillje miatt használható, esetleg a tauntja miat tank raiden is.
- Cad Bane: Ő a legjelentéktelenebb az 5 scundrel közül. Galactic War (GW) tokenért farmolható. Őt elég csak 5*, 8-as gearig felhúzni.
A credit heist eventben nem számít, hogy hány karakter marad életben, ez nem befolyásolja az onnan kapott creditet.

A fenti karakterek farmolása nem akadályozza egymást, és már most 3 aréna karakter várja a segítséget, hogy a topba juss arénában.
Nézzük is, hogy kik a legegyszerűbben melléjük beszerezhető karakterek.Természetesen a sokat emlegetet Wedge-Biggs páros.
-Biggs Darklighter: GW-ből farmolható.
-Wedge Antilles: Cantina 6f-en és fleet shipmentsből farmolható.
Mért is olyan egyszerű őket beszerezni, hát mert megjöttek a hajóikkal együtt! Androidosok Biggset kapnak, IOS-esek pedig Wedget kapnak meg 4*-osan.
Ha már kifarmoltad Banet 5*-ra GW-ből, akkor nekiállhatsz Biggset farmolni. Nem olyan egyszerű cantina 6f-ig eljutni, hogy farmolhasd Wedget, ezért kell őt fleet shipmentsből szedni.

Egy két szösszenet még:

- Keress magadnak magas szintű allykat, hogy egyszerűbbé tegye a behívható magas szintű kari az előrehaladást a mezei csatákban.
- 50 kristály energiára fordításával és a bónuszok átvételével majdnem hozható a maximum (600) raid tickets mennyiség naponta.
- Az alap cél a top 100 arénában, hogy fentebbi energiafelhasználás mellett is maradjon meg kristáyod, azt irány az első helyezés.
- Mivel kezdetekben nem leszel ott a top raiderek között, ezért a gyors aréna fejlődéshez raid geart kellene venned shipmentsből 1400 kristályért. Akár hiszed, akár nem, megéri.
- Nem éri meg az elején data packot (és egyéb packokat) és karakter shardokat venni az elején. Talán kivétel Baze Malbus, de ő sem az elejétől.
- Figyelj oda a moddolásra, itt kérj tanácsot a tapasztaltabbaktól, mert sokban függ a kariktól és a csapattól. De mindig igaz lesz, hogy a speed számít a legtöbbet.
- Galactic War: surrender/retreat trükk: ha valami balul sül el (meghal kari, túl sok sebet kapott stb.) akkor retreat, majd mintha semmi se történt volna, kezdhetet újra a csatát (ugyan ez igaz raidre is).Turn Meter előny: Minden karakter a következő csatát az előző csata befejeztekor elmentett TM-el kezdi. Tehát érdemes az első pár egyszerű csatába bevinni karaktereket, hogy a nehezebb csatákban te cselekedj fixen előbb.
- Fleet arena, ha kezdő vagy, akkor ne fordíts rá olyan sok figyelmet, rengeteg kari van azért GW tokenért, ami kell. Gondolj rá úgy, hogy ez ingyen kari és gear shard az elején.
Guildek:
Szerintem jobb egy elve magasabb (t6/heroic) raideket verő gildbe csatlakozni még ha nem is tudsz eleinte bemenni, de több tanácshoz, tapasztalathoz juthatsz és eldöntheted, hogy jó-e ott maradnod ezután is. Az elején úgy is az a fontos, hogy minél több az arénában használt karid g8-ban legyen. A g8-ra fejlesztéshez a magas szintű játékosok általában már több 100 felesleges gear résszel rendelkeznek, ezért ezeket guild exchangen belül pillanatok alatt megszerezheted. Szerintem ez nagyobb előny, mint az a pár darab raid gear slavage amit össze tudnál kaparni kisebb raidekből. Alacsony szinten a gyors szintlépések miatt könnyen tudod hozni a napi 600 (ami a maximum) raid ticketset (ezt az energiafelhasználás alapján kapod, 1 energia=1raid ticket). Kezdőként oda kell figyelned a guild activitesre, mert ez lesz az elsődleges guild currency bevételed és ezt tudod a guild storeban felhasználni.

Pár karakter, akire érdemes odafigyelni, de nem elsődlegesek:
- Qui-Gon Jinn (QGJ), pit raid kari, dispeler, jedi, Cantina shipments
- CT-5555 Fives, pit raid kari (ha nem használod arénában, akkor ne omegázd az első skilljét), Cantina shipments
- Princess Leia, Tank raid kari, rebel, Arena shipments
- CT-7567 Rex, pit raid kari, debuff leszedő, guild store/fleet shipments
- Captain Phasma, pit raid kari, dark side, GW
- Teebo, pit raid meghatározója, dispeler, GW
- Shoretrooper, alap aréna kari, 0. körös taunt, shipments
- Baze Malbus, alap aréna kari, 0. körös taunt, dispeler, shipments
- Admiral Ackbar, fleet commander, rebel, debuff leszedő, arena shipments
- Emperor Palpantine, aréna kari, tank raid kari, palpatine event kb fél évente
- Tie Fighter Pilot, aréna/pit/tank raid kari, cantina battles
- Jedi Consular, játék elején healer, jedi, egyik legjobb hajóval rendelkezik, sok helyről farmolható
- IG-88, scundrel, droid, arena shipments
- Jedi Knight Anakin, jedi, Tank raid kari, sok helyről farmolható
- Grand master Yoda: jedi, tank raid kari, yoda event
- Chief Chirapa, tank raid kari
- B2 Super Battle droid, aréna kari

Írta: By Balázs Zámbó (remigen, Hunters guild leader)

Hasznos linkek:

A játék fórum topikja: [link]
Hivatalos honlap: [link]
Star Wars: Galaxy of Heroes Hungary facebook csoport: [link]

.LnB swgoh profil: [link]

Hozzászólások

(#1) Polllen


Polllen
(nagyúr)

Tavaly androidon sokat játszottam vele, aztán elmaradt. Most ios-n lehet kipróbálom, de nem volt összekapcsolva semmivel az accom, uh kezdhetem előről.:P

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2) Polllen


Polllen
(nagyúr)

Megnéztem & csak platformon belül lehet menteni. :/

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Ha nem volt egy már jól kifejlesztett account már, akkor lehet most jobb lesz :)

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#4) kemotox


kemotox
(addikt)

Hú ez tényleg egész jó kis játék, még a régi telefonomon kipróbáltam. Most leszedtem újra, és megvolt a régi fiókom, de inkább újrakezdem, mert már semmire nem emlékszem belőle. 13-as szintű volt, gondolom nem nagy veszteség, csak néhány napig játszottam. Kösz, hogy eszembe juttattad:P

(#5) .LnB válasza kemotox (#4) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Áhh lvl13 az semmi.

Én sose gondoltam volna, hogy mobilon van ilyen összetett játék. Elsősorban a telfon nem játékra van nekem. De ez kicsit más megvilágításba helyezte nálam a mobil játékok fogalmát.

Homo Ludens

(#6) Polllen válasza .LnB (#3) üzenetére


Polllen
(nagyúr)

Tuti jobb lesz, mert eddig csak játszogattam vele. Pl. akkor ship rész nem is volt benne.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#7) sanzi89


sanzi89
(addikt)
LOGOUT blog

Én régebben naponta órákat eltöltöttem vele, akkor hagytam abba, amikor a Gear-eket bevezették. Egyszerűen monotonná, unalmassá vált, és ha feljebb szerettem volna kerülni ennél még több időt kellett volna ráfordítani.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8) kemotox válasza .LnB (#5) üzenetére


kemotox
(addikt)

Van valami PH!-s klán vagy valami magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező szervezet, ahova be lehetne lépni kicsit később ha majd nagyobb szintű leszek meg érek is valamit? Ez a raidelés eléggé beindította a fantáziámat.

(#9) .LnB válasza kemotox (#8) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Hogyne, nagyon sok magysr guild van. Vannak durvák is. Ph-sról nem tudok.

Homo Ludens

(#10) drmotto válasza kemotox (#8) üzenetére


drmotto
(őstag)

Nagyon sok magyar guild van. A facebookon a nagy magyar csoportban ha jelentkezel, biztos hogy találnak a szintednek megfelelő csapatot

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.