2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Alaplap VLOG - Első rész

Írta: | Kulcsszavak: VLOG . BLOG . Youtube . Youtuberkedés . Alaplap . Thealaplap

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Vígh Lajos vagyok.

Volt és van is itt a Logouton több cikkem. Most is vár cikkem megjelenésre, ugyanis jobban szeretem a címlapos írásokat, persze, mert sokkal többen olvassák nyilván, de őszintén, ha már megdolgoztam vele szépen, akkor "el is várható". Na pesze nem tetszhet mindenkinek nyilván egy egy cikkem és nem is érdekelhet mindenkit a kütyübasztatás, vagy egy notebook, vagy a hangfalak. Mást a divat érdekel, vagy az űrhalyózás mint engem is :D

Nos most, hogy munka nélkül maradtam egy ideje és végre magamra is jutott már időm, mert az elmúlt legalább 6 évben őszintén szólva örültem, ha nyugodtan elvonultam oda, ahova a király is gyalog jár.

Így kipattant a fejemből, hogy a cikkekhez és persze egyébként is Youtuberkednék kicsit. Namost ez sem annyira egyszerű mint először kipattant a fejemben az egész.
Kezdjük ott a dolgot, hogy kitalálni könnyű, megvalósítani már macerásabb a dolog, na meg kreatívnak kell lenni. Életben való dolgokban tudok kreatív lenni, de egy rajzot elkészíteni szépen, vagy pl a videóim intróját, na azt már nem tudom. Tehát sokminden felvetült bennem.

Kezdtem a dolgot, hogy én egy tech csatornát akarok. Tehát mint a cikkeim jórésze, tech cuccok, számítógépek, főleg laptopok bemutatása, vagy más műszaki cikkek. Ehhez nem kell az utcán rohangálni egy selfie bottal a végén meg egy kamerával. Ettől idegenkedek. De minden tiszteletem, akik így profi videókat rögzítenek.

Namost ugye felmértem a határaimat és mit hogy csinálhatok meg. Ott van a nappaliban az étkező rész, szépen kipakolom, ott a fehér asztal. Azon szépen belehet mutatni a termékeket, vagy csak mögötte ülve lehet regélni, mint költőnek a meggyfa tövében.

Először is találjam ki a csatorna nevét... Nem egyszerű, mert az ABC összes megfelelőjére van ugye már ezer variáció. de ALAPLAP nevű csatornát nem találtam. Igaz, hogy az alaplap@gmail.com már foglalt volt, így lett thealaplap@gmail.com a csatornához tartozó email cím.

Na ugye ezzel már létre tudtam hozni a csatornát, tehát van egy Gogle és ezzel együtt egy Yutube fiók is.

Namost a következő dolog ami aztán okozta a fejfájást, hogy oké hogy én ott ülök és jár a lepcses szám, de azt talán rögzíteni is illendő lenne. Sokan mondhatják, bár ne tennéd :D.

Hát erre a célra "sokan nevetni fognak" vagy csak "lehülyéznek" nekem egy Nokia 2.1 es mobiltelefonom van. Amit már hónapok óta, egyre nagyobb szeretettel használok. Én szeretem nagyon.
A telefon az előlapi és a hátlapi kamerájával is Full hádé azaz 1920*1080-as felbontásban tud rögzíteni.
Ezzel tettem is egykét próbát, visszanézve nem is olyan rossz a kép.

Viszont most egy kis jövőböl jött infó, az első videóim után megkaptam szeretett fogadott testvéremtől (értsd régi nagyonjó barátom), hogy a hang bizony nem a legjobb. Ezt szerencsére kitudtam küszöbölni, ugyanis régi tervek és "projectek" miatt van egy kis picike kínai mikrofonom. Ezzel klasszisokkal jobb lett a hang.

Na de térjünk vissza. Megvan mivel és rögzítek, de hogy? Nincs állványom, csak egy kis 15 centi magas Kullman tripod... Ez a háromlábú hajtogatható kis fényképezőkhöz való cuccli. Abba beletekerek egy telefontartót , mint a selfi botok végén és príma. Na ezzel van a legtöbb gondom, hogy hova rakjam, hogy látszódjak is haljanak is, és persze én látszódjak és a bemutatni kívánt dolog.

Na az első részben ezt szántam, szerintem napi szinten fogok írni erről, mi és hogy megy, mik a nézettségi adatok és hasonlók.

Aztán így a végére írhatom, hogy Köszönöm szépen hogy megtekintetted videómat a lá itt elolvastad. Ha tetszett kérlek lájkold és oszd is meg :) Vígh Lajos voltam, ez pedig az Alaplap X-edik része volt.

A VLOG elérhetőségei:

Facebook
Youtube
Twitch
Instagram
Twitter

Folytatás a következő részben...

Vígh Lajos

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.