2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

"Van egy zenekarunk, gyere el a következő koncertünkre!"

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...szóval... van ez a zenekarosdi, amiben, mint az elmúlt pár évben kiderült számomra, sokkal több ember van benne, mint gondoltam. Ebbe persze én is beletartozom, én is zenélek de nem annyit és nem azon a színvonalon, hogy ebből élnék. Ugyanolyan 9-től 5-ig melóm van, mint sokmindenkinek.
Valahogy ez a zenekar dolog külföldön, főleg USA-ban nem úgy megy, mint nálunk. Mintha a hazai amatőr zenekarok fegyelmezettebbek lennének. Mennyi olyan bejegyzés van blogokon, meg persze a Youtube is tele van vele, hogy béna zenekarok béna számok feldolgozását játszák egy koncerten, bénán. Valahogy ott ennek hagyománya van, hogy "Hú, alapítsunk zenekart. Egyikünk sem játszott soha semmilyen hangszeren, de tökmindegy." És akkor 3 óra próbálás után kiállnak a helyi Walmart parkolójába és eljátszák a Smoke on the watert meg még 3 klisé számot, de fülfájdítóan rosszul. Ilyenkor mindig ugyanaz jut eszembe, mint a hazai tehetségkutatókon a válogatás nézése közben: Ezeknek az embereknek nincs egy darab olyan barátja vagy családtagja, aki leül velük, hogy: "Figyelj, szerintem nem kéne erőltetni, felveszem, ahogy énekelsz/játszol és meghallgathatod, hogy nagyon nem jó." ?

Itthon azt vettem észre hogy 4 kategóriára bomlik az amatőr zenészek tábora, legalábbis amit én látok belőle.
Essünk túl rajta: Vagyunk pl mi, akik szeretnek szenélni, saját számok, dallamos, de nem unalmas rádiórock, az emberek szeretik, akikkel együtt szoktunk néha játszani azok is hasonló emberek. Semmi extra röviden.
Vannak a metálosok. Ők zúznak mellettünk, hogy szinte átszakad a próbaterem fala. Velük nincs semmi baj, ők szeretnek zúzni és sokszor hallatszik, hogy tudnak is, szóval hajrá.
Vannak a feldolgozók. Tőlük mindig, de mihindihiiiig csak és kizárólag valami mások által agyonjátszott 80-as - 90-es évek rettenet hallatszik ki. Nem baj, ha nincs saját szám, tök jól lehet koncertezni feldolgozásokkal, de ne a Juventus rádióból szedjétek az ihletet, könyörgök.
Aztán vannak a "művészek". Tőlük aztán jön gypsiklezmer lounge afrobeat pánsípon. A dobos előtt 736 cintányér és nem fél használni mindet. Az énekesnő másodpercenként 3500 különböző hangot ad ki amitől Christina Auguilgrhgrera is csak les, mint a vett malac. A gitáros gitárja többe került mint az összes lakás amiben valaha lakni fogok életem során és szól az acid jazz fúzió diszkó. Rendben, tehetség, mittudomén, csak egy magamfajta fülével ez nagyon nagyon nagyon sok és a kevesebb ebben az esetben több lenne.

Hozzászólások

(#1) potyautas


potyautas
csendes tag

Igen, így van. De mit akartál írni?

(#2) hNp88


hNp88
aktív tag

:D

Christina Auguilgrhgrera :D

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#3) Käytöskukka válasza potyautas (#1) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Öööö, hát... ezt. Nem akarok én itt edukálni senkit, főleg pólóra húzott övtáskával :))
Ilyen tapasztalatmegosztó dolgok ezek csak, hogy én ezt így tapasztalom, gondolom, stb, hátha más meg máshogy.

(#4) 8th válasza hNp88 (#2) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

:DDD

Azért vállalok felelősséget amit leírok nem azért a tengernyi baromságért amit te mögé gondolsz...

(#5) Eastman


Eastman
őstag

Vagyunk pl mi, akik szeretnek szenélni, saját számok, dallamos, de nem unalmas rádiórock, az emberek szeretik, akikkel együtt szoktunk néha játszani azok is hasonló emberek. Semmi extra röviden.

Linket pls! :)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#6) #81556480


#81556480
törölt tag

höhö. pár kategória azért kimaradt

(#7) Käytöskukka válasza #81556480 (#6) üzenetére


Käytöskukka
újonc

Én ezeket látom. Lehet van még jópár. Pl ilyen Megasztár 3. széria 4 elődöntő kiesője nem ott szokott próbálni a Baranyaberenyei Bornapok péntek délutáni full playback fellépésére, pedig ezekről is szívesen írtam volna.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.