2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Közúti veszélyeztetés, avagy hogyan tolj le valakit az útról büntetlenül

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A fenti cím tökéletesen tükrözi az itthon uralkodó viszonyokat, valamint a dilettáns rendőri intézkedést.
Nem titok, hogy dühből írom ezt a postot, mert nevetséges ami az ügyintézést illeti.

Rövid történet:
Január 3-án hazafele jövet a melóból az egyik hipermarket parkolóban kishíján letolt 1 Audis paraszt az útról. Dudával jeleztem felé, aztán a parkoló végében félrehúzódva megvárt, majd amikor elmentem mellette ismét rámgyorsított, majd az autóm elején keresztül húzott be a sávba.

Természetesen az eset után elhajtott, mert ahhoz már nem elég tökös gyerek, hogy megvárja a rendőröket. Rendszám megvolt, rendőri bejelentés megtörtént.

Erről találtok is 1 Blog postot korábbról az adatlapomon.
Az ügy februárban folytatódott, amikor a születésnapomon reggel mehettem jegyzőkönyvet felvenni a kapitányságra. Tájékoztattak, hogy amint van fejlemény az ügyben értesítenek.

Teltek múltak a hónapok, májusban bementem érdeklődni, hogy mi a helyzet az üggyel kapcsolatban. Akkor közölte velem a nyomozást vezető tiszt, hogy még nem fáradt be a tettes vallomást tenni, addig nem tudnak mit csinálni vele.

Augusztusban is érdeklődtem, mert amúgy a biztosító pénzét addig nem kapom meg, ameddig az ügyben jogerős ítélet nem születik az elkövető ellen. Nem tudtak érdemi infóval szolgálni.. Majd most szeptemberben kaptam tájékoztatást, hogy a határozat kiküldése folyamatban van, amit ma meg is kaptam.
Közben nem mellesleg kiderült, hogy a fickó, akit képről egyértelműen felismertem épp börtönben ül, ezért nem tudták a vallomását felvenni eddig.

Ma megkaptam a határozatot, miszerint az eljárást megszüntetik a tettes ellen, mivel nem azonosítható pontosan, hogy ő vezette az autót azon az estén.
Valamint a fickó nyilatkozata szerint nem ő volt a tettes (bár az autó az övé) és a sérülés, amit a rendőrök az ő autóján is lefotóztak 1 korábbi esetből származik.

Jelenleg a kérdés az, hogy fellebbezzek-e a döntés ellen (nagyon bosszant a dolog), vagy hagyjam az egészet a francba. Őszintén szólva van a ráknak kedve évekig ezekkel a nyomorultakkal egyezkedni, amikor látható, hogy szarnak az egészre nagy ívben. 1 Gyilkosságot is gyorsabban lezárnak, mint ezt az esetet és jelen helyzetben még az egyértelműen vétkes személyt sem büntetik.

Szerintetek hogyan tovább ? Érdemes foglalkozni az üggyel, vagy csak az időmet vesztegetem a rendőrséggel ?

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Szerintem a választ magad is tudod.

Words cannot express how much i don't care

(#2) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha nem azonosítható pontosan az elkövető, akkor kit vonjanak felelősségre? Az, hogy te láttál valamit és ezt senki más nem támasztja alá, egy dolog. Ő meg azt mondja, hogy nem ő volt és kész. Ezért neked is azt tanácsolom, hogy ne dudálgass ilyen parasztokra, mert teljesen felesleges. Attól még paraszt marad, semmi sem változik attól, ha rádudálsz. Max felbőszíted vele. Egyébként se dudálgathatsz csak úgy.

(#3) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Ilyenkor vagy ott helyben lerendezed az ügyet magad, vagy hagyod a vérbe az egészet. Javaslok egy kamerát az autóba.

(#4) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ezt, meg a másik autós bejegyzést (illetve nem is magát az írást, hanem a hozzászólásokat) olvasva Magyarország a tízmillió KRESZ-szajértő országa, akik persze mindig nyugodtak és higgadtak, mindig minden szabályt betartanak. Persze akkor csak maroknyi szabályszegő marad, csak és kizárólag izompólós audisok, bmw-sek, mercisek. ;] Egyesek úgy osztják itt az észt, mintha életükben nem dudáltak volna soha senkire, vagy egyetlen KRESZ-szabályt sem szegtek volna meg. Ja, én meg a dalai láma vagyok. :D
A cíikkírónak: nyilván azt javasolná az ember a szíve szerint, hogy menj utána a dolognak, de abban igaza van Laudának, hogy a gyanúsított azt mondja, hogy nem ő volt és ennyi. Sajnos. :(

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#5) 66zio válasza Lauda (#2) üzenetére


66zio
(tag)

Mondjuk kérdezzék meg tőle, hogy ha nem ő vezette a kocsit akkor kinek adta oda arra az időre. Ha mond valakit és az az ember magára vállalja meg van oldva, ha azt mondja nem ő volt akkor meg kiderült, hogy hazudott az illető. Ha nem mond senkit akkor is egyértelmű.

PS4 digitális kódok (Játékok, DLC-k, játékpénzek) Írj rám.

(#6) Lauda válasza 66zio (#5) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt mondja egy családtagja vezette. Családtag ellen pedig nem vagy köteles vallani.

(#7) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)
LOGOUT blog

legközelebb lesz kamerád a kocsidban, és akkor bár a vétkes sofőrt ugyanúgy nem fogják elmeszelni, de legalább a baleset okozását nem lehet letagadni, és a biztosító fizetni fog.

...csak én vagyok helikopter?

(#8) 66zio válasza Lauda (#6) üzenetére


66zio
(tag)

Ez így van, nem köteles, de megteheti. Próbálkozhatna azért a rendőrség. Hátha.

PS4 digitális kódok (Játékok, DLC-k, játékpénzek) Írj rám.

(#9) Lauda válasza Sethdobaloah (#7) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kinek a biztosítója fog fizetni, ha nincs meg a sofőr?

(#10) h3lios válasza Lauda (#2) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Ezzel csak az a gond, hogy akkor ellentmondásba kerül az esettel kapcsolatban. És már csak ezért is bemegyek holnap a kapitányságra.

Adott a szitu. Én az állításom szerint láttam a helyszínen a másik autóban. Az is benne van a válaszában, hogy az autója ablaka sötétített, tehát szerinte nem láthattam. A rendszámot leolvastam az autóról és elindult az eljárás.

A jegyzőkönyv felvételekor az elém rakott képek közül egyértelműen azonosítottam az illetőt, a leírás amit adtam róla pontos volt. A jegyzőkönyvben külön kitértünk arra, hogy az elkövetővel előtte nem találkoztam soha és nem is ismerem az autó tulajdonosát.

Érdekes, hogy amennyiben ő nem tartózkodott a helyszínen és az ablakon nem lehetett látni a sofőrt, akkor hogyan tudtam beazonosítani és megjelölni azt a személyt aki valóban az autó tulajdonosa ? Akkor mégis csak a helyszínen volt, és még hamisan is tanúzott, ami szintén törvénybe ütközik.

Egyébként meg, csak úgy nem dudálhatsz, de ha veszélyezteti a közlekedők biztonságát, illetve a saját testi épséged akkor megteheted.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.