2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Majd babrálok ám veled ki ha én nem IV. (uccsó) rész

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van egy eladó galambom, amit nemsokára elengedek.

Nem szeretem elhúzni a dolgokat, van amik automatikusan elodázódnak, mint a mosdókagylónk „beljebb” csavarozása, meglazult a falban a majter és kijjebb csúszott a falból a tartócsavar 2 centimétert s vele együtt az egész, eláll a faltól. Na ezt például évek óta készülök megtenni. Ma is konstatáltam és úgy döntöttem, hogy majd holnap, mert bonyolult. Kimenni a pincébe a csavarhúzóért, kivenni a konyhaszekrényből a gázpalack kulcsát. Minek mikor ülhetek a gép előtt is és sok emberrel kommunikálhatok ez helyett. Majd holnap, ha nem lesz net.
De van, amit sietek megtenni, nem kapkodom el, de ha kigondoltam magamban egy sztorit vagy egy mondatot, ami köré építkezhetek, akkor azt mindjárt meglépem, gyorsan megörökítem. Az első lépés a cím, a legfontosabb, sőt elvileg mindent elárul. Hasonló a szerelem első látásra, én magam az index.hu, a ma.hu + egyéb hírportálok főcímeit futom végig magamban. Az esetek többségében elég elolvasnom a címet és már pontosan tudom miről van szó a részletek megtekintése nélkül. Csak kivételes esetekben olvasom el magát a cikket is. Szóval a cím mindenek felett. Aztán jön a bevezetés, az első részletek, amelyek beleavatnak bennünket a titokba, hogy mire számíthatunk. Akár egy dallam, amit egy zeneszerző komponált előbb fejben, majd elgyakorolta, papírra vetette, másoknak is előadta, a kor haladtával rögzítették, nekem meg több száz évvel utána csorognak a könnyeim, hogy a zeneszerző a fejéhez csapott: ez a dallam jó s lőn első nap.
Milyen furcsa, hogy a bevezetésről írok a befejező részben
Így kibabrálni veled.
Az első téglasor után jön rögtön egy vékony réteg majter, az a kötőanyag. Kb. 20 éve írok , pontosabban próbálgatom a mancsomat. Mindegyiket téglasornak szántam és csak nemrég támadt az az igényem, hogy összegyűjtsem, kinyomtassam mindet, de kéne közéjük valami kötőanyag, mert önmagukban az írások célt tévesztett tömeg. Meg kell adni az irányvonalat, egy kettőspontot és a zárójel bezárvát. 20 évre visszamenőleg összeszedem a gondolataimat. Amit a legszívesebben látnék viszont az az első, amit leírtam, hogy ez jó. Vers lehetett egy magyarórán és könyvutalványt kaptam érte, mint fődíj. Petőfinek van egy verse, a levél akárkihez, arra írtam egy választ (érted: mármint én a Petőfinek oszt csorgott a könnye, pedig több száz évvel előttem élt) régen volt. Talán bátyámnak, volt egyáltalán testvére vagy csak egy rendbontó volt, akinek nem tetszett az akkori rendszer, kard ki kard? Oldások s kötések, meglazult a falban a majter. Mi?
Így kibabráltak veled.

Volt egyszer egy lány, akinek 2 hétig csaptam a szelet. Egy cipőboltban volt eladólány, sokat nevetett, kicsit szőke volt meg haza is kísértem. Egyszer csak azt mondja, hogy Ő nem is tudja mit gondoljon felőlem, nem tud komolyan venni, azt hiszi csak hülyéskedek. Pedig ha tudta volna mennyire nem, mennyire megtévesztő a külsőm, a modorom, a hangnem és a zárójel bezárvám. Halálosan komolyan gondoltam, beleadtam mindent. Így vagyok én ennek az írásnak a címével.

Majd babrálok ám veled ki ha én nem, de Majd babrálok ám veled ki hát én-nek indult, csak változtattam rajta kard ki kard alapon, hogy ne legyen olyan merev. Úgy véltem érthetőbb 4 in 1. Átfutottam a címeken, a többiekén és megakadt a szemem az enyémen, egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy talán rosszul töltöttem le az oldalt, szöveg van a hibában, nem hiába, kilazult a majter.
Hány emberre jut egy hős? Úgy értem minden kornak megvan a Petőfije s abból nem is egy? Hány hőst kell eltartanunk ma? Vannak egyáltalán ma hősök? Élnek ma Petőfik, Rákóczik és Kossuth-ok, akiket 50-100 év múlva majd úgy emlegetnek, hogy Zvolenszki út 54. Vagy a Zvolenszki szobornál délután 4-kor, a Zvolenszki hegyen vettem a telkem, Zvolenszki az egy meder, Ő az én szigetem ahova magamat elszigetelem. Szájhős vagyok, teret adok, s ha zsákutcába jutsz arról is én vagyok nevezetes. Körbeveszlek, nevet adok, nevetsz, kettőspont, zárójel bezárva, Osztyapenkó sem gondolta volna soha, hogy egyszer döntenünk kell Wien vagy Graz. Mi?

Van bennem egy belső kényszer, egy nyomás ami elkíséri a napjaimat. Nézem a sok szakmai írást és szégyenlem magam, hogy informatikából élő ember, egy számítástechnikai szervizes nem tud megfogalmazni egy jó informatikai cikket. Felületesnek érzem magam, nem bízok abban hogy összetudnék hozni egy alapos tesztet, leírást. Félek fals információt írnék bele és elismerés helyett támadást kapnék helyette. De most mondjuk meg őszintén ki nem hibázik? Mindenki nyugtatgatjuk magunkat s mégis azt várjuk másoktól, hogy tökéleteset alkosson, szeplőtlent, ne legyen szöveg a hibában. A tökéletesség egyik jelképe a fehér galamb.

Mt 21,12
És beméne Jézus az Isten templomába, és kiűzé mindazokat, a kik árulnak és vásárolnak vala a templomban; és a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit felforgatá.

9. 1Kor 6,20
Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi.
10. 1Kor 7,23
Áron vétettetek meg, ne legyetek embereknek szolgái.

Ugye mennyire nem tréfás alcím az, hogy :van egy eladó galambom, amit nemsokára elengedek? Nincs semmi kettőspont bezárva, halálosan komolyan gondolom.

Megmondom őszintén lelkiismeret furdalásom van amiatt, hogy nem tudok nektek szép, precíz tesztekről írni grafikonokkal, gyártókkal, teljesítmény összehasonlító táblázatokkal, hanem mindig a Bibliából idézgetek. Hogyan vezessem elő neked, hogy megismerd azt, ami szerintem fontos. Túlmenve a Herzeken van egy világ, ahol mindannyian elcsendesedünk, van egy hely, ami mindannyiunkat összeköt függetlenül attól, hogy kinek volt nagyobb (gép) s azzal hová jutott, mennyire lett naggyá? Ki mint lett hős, mennyire piszkálta meg a kötőanyagot, hogy lazuljon ki a majter. Mindenki nem lehet Zvolenszki, valaki fedezzen már fel végre. Hahó itt vagyok, kapargatom a majtert belülről, tiszta Monte Cristo grófja, volt annak bátyja. Nem? Lehet annak írtam levelet, hogy kard ki kard. Mi?

Látod mindig ez megy, én igazából a számítástechnikáról akartam írni eredetileg, így kibabráltam veled. De ugye nem érzed magad becsapva?
Phú pedig van egy olyan jó kis ötletem. Azt tervezem, hogy filmeket készítek. Rövid történeteket a családunk életéből. Először csak magunknak, mosolyogni esténként, kisebbiket az ölembe ültetve, érezni a hátát ahogy a hasamhoz simul és megrezeg ahogy nevet, apa gesztikulál, mórikázik, Levente idétlenkedve színészkedik, Anya meg adja az edzett családanyát és néhány csípős, de ironikus szófordulattal él. Ezekből a filmekből vagy 40-50 részt előre leforgatni, pár ismerősnek megmutatni és rajtuk tesztelni, hogy szórakoztatja e őket vagy csak unottan forgolódnak, mint amikor valaki mutatja a családi videót és közben a térdét csapkodja, a válladat böködi sürgetően, hogy nézd, nézd. De te alig várod már, hogy vége legyen, nem is ezért jöttél és tulajdonképpen már mennél, lélekben már otthon vagy a tieid közt de kell a pénz, fontos az a kölcsön, udvariasságból aláveted magad és te is elmosolyodsz, kettőspont bezárva.
Na szóval nem ilyennek szánom én, lenne benne olyan hogy számítástechnika. Ahogy reggel kelek és bekapcsolom a gépem, leülök elé és részletesen elmagyarázom a kedves, mert ugye az. Hogy figyelj ilyen az én gépem. Van az alaplap, benne egy 1.7GHz Celeron, van benne ram is, hetente más, néha naponta.
Jelenleg egy TNT2 32mb, de passzív. Tiszta hülye vagyok, mert néha rámjön a haccacáré és olyankor egy Glacialtech NorthPole 1000-est teszek rá és azzal a dupla ventivel hűtöm. Wipes tudja miről beszélek, mert az az egy, amit nem adok el neki. Rossz nézni, hogy megvesz valamit és már este kapom a levelet tőle, hogy:

1. van most egy kis pénzem megengedhetem magamnak.
2. hagyd inkább meghirdetem én.
3. f@szom az emesibe, nem fér be a házba.
4. átmegyek gugához.
5. elég lesz nekem ez is egyelőre
6. az integráltat használom egy darabig
7. csíkoz, meleg, hangos, eladom (de hát ez integrált b+
8. keresek retro cuccokat, halk, ha messze van nem kell, postázni nem
postázok, viszont előre utalj.
9. sok ez nekem most, elég lesz egy passzív hűtős MX400.
10. kint vettem ferihegyen de szar, többet soha használtat, inkább veszem
nálad guga.
11. tegnap vettem 20-ért, kell 14-ért?
12. többet fórumon nem hirdetek meg semmit, sok kis iskolás köcsög, csak a
szájuk nagy, meg meddig lehet húzni.
13. kéne valami, mert haver adott játékot, szaggat, meleg, zöld.
14. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ elegem van, veszek notebookot.
15. inkább eladom, ne nálam menjen tönkre.
16. Panna gépéből.
17. mégsem.
18. Minek neki, úgy is csak.
19. Többet rokonnak, munkatársnak semmit, vegye meg magának a misztrálba,
szopjon vele Ő.
20. Ideküldöm inkább hozzád.
21. Ezt inkább visszahozom, nem indul el, hangos, zörög, zöld.
22. Kék.
23. mentek ma nagykerbe? Ha kettőig telefonálok eltudjátok hozni?
24. sztornó az egész, nem késő még?
25. dolgozom estig, kilenckor beugorhatok a kártyámért?
26. ÁÁÁÁÁÁááááááá inkább hirdesd meg és vissza az egész, többet vártam
tőle, lassú, hangos, piros.
27. csipkebokor vessző.
28. nem gond, otthagyom nálad és eladod, amikor eladod, majd elszámolunk
később.
29. tudnál hozni holnap egy passzív hűtős??.... bekéne számolni, amit ott
hagytam.
30 ráér.

Mikor legutoljára rendelt tőlem egy Glacialtech NorthPole 1000-est, akkor ugyan hoztam de mondtam neki, hogy nem veheti meg, Csak kölcsönadom, majd amikor éppen nem kell neki, akkor visszahozza. Nála soha nem lehet tudni, hetente két olyan vga kártyája van, amire jó ez a passzív hűtő. De azért nem adtam el neki, mert én is nagyon kedvelem, mármint nem wipest, hanem a hűtőt. Jó persze őt is kedvelem de nem úgy amikor néha nálam köt ki, akkor használom, mármint nem wipest.
Zárójel bezárva.

Mesélem tovább a gépemet, tudod ott tartottunk, hogy csinálunk ilyen home videot oszt legyen benne számítástechnika. A dvd íróm az külön sztori. Van a Bajorzotyi, Ő vette tőlem Pio 108-as fekete. A kedvenc dvd íróm, megvette majd később rendelt egy Pio 111-est és beszámítottam hisz kifogástalan állapotban volt.
Na ezt a Pio 108-ast a Wipes tőlem már legalább 4 alkalommal megvette és visszahozta majd beszámítottam. A végén már el sem adtam neki, mondtam itt van vidd kölcsönbe, majd vissza adod. A Bajorzotya kérdezte is hogy hova tettem, én meg szabadkoztam, hogy nem adtam ám el.
A floppy meghajtóm fekete, nem építettem volna be, de a bios frissítések miatt szükséges, 2-3000 Ft/db. Nem a floppy, hanem a bios, annyiért frissítem. Ez egy burkolt s beillesztett reklám volt, tudod mint a legjobb résznél a filmben.
A winchesterem egy első szériás Samsung 120gb-os és ide a rozsdás bökőt. Gondolom ebből leesett már, hogy nem satás.
Házam az nincsen, vagy is van, mert Wipestől vettem. De hiányzik az oldala, minek rakjam fel mikor naponta legalább 5-6 különböző hdd-t kötök be? Wipes már egyszer vissza akarta vásárolni tőlem, amikor rájött a 12 centizés, de hülye azért nem vagyok, nehogy már 2 napra szétszedjem a gépem Így még kölcsönbe sem kapta meg. Adatmentést is szoktam csinálni, de nem szeretnék totális elnyomást, hogy megy itt a reklám arcba, nem akarok kibabrálni veled. Itt van tőlem jobbra a lábam mellett, erről jut eszembe: Nike.
Egy Antec 12cm-es ventilátor hűti a Zalman passzív bordát, ami a processzoron van. Bajorzotyi vett tőlem egy Antec házat és nekem adta ajándékba a ventit, de lehet csak kölcsön adta. Kéken világít, sokáig nem építettem be, meghirdetni ill. eladni meg nem akartam, mert illetlenség lett volna ha Bajorzotyi meglátja. Főleg nem wipesnek, neki csak kölcsönbe. Ferde szemmel néztem én arra a kék ledre, nem akartam beépíteni, mert akkor, akik hozzám betérnek csak azzal vannak elfoglalva, hogy jéééé kék, honnan vetted? Most mondjam el nekik? Egyszerűbb így leírni és olvassa el mindenki. Léazítják itt nekem a majtert.

Ezt továbbgondolva döntöttem úgy, hogy inkább filmre veszem, kiírom cd-re és adok néhány embernek belőle, hogy van rá ideje, ingerenciája akkor nézze meg, nem akarom a vállát böködni sürgetőleg, hogy nézd, nézd. Nem akarok kibabrálni vele.

Lenne benne wipes, Bajorzotyi meg aki vállalja, hogy filmre veszem ha betér hozzám. Mennek lassan a mindennapok és lenne olyan, hogy sztárok más szemmel, pl: Zvolenszki a konyhában, amint főz. Rajta az a magas szakács sapka, ahogy a ramot aprítja, felengedi procizsírral, csípi kicsit a szemét lefedi, hagyja párolni majd az előáztatott Intel processzort egyben beleteszi és újra lefedi s amíg megfő puhára, addig egy Nvidia kártyát forgat meg a panírban, jól kisüti nektek. Itt van nesztek, esztek?

Megreformálom decemberben a guga.hu-t. Jelenleg az a weboldal mottója, hogy Guga Bt. nem csupán egy futó kaland, legyen Ön is a partnerünk.

Januártól az lesz, hogy ezért még fizetni fogtok

Oldalunkat csak regisztrált előfizetőink látogathatják.
Kettőspont bezárva, jól kibabráltak veled. Ugye nincs harag?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.