2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Adni, nem elvenni.

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a világ arra van berendezkedve, hogy mindent elvegyen, rivalizáljon, viszályt szítson, nehéz megmaradni embernek ebben a környezetben, mert lesik minden mozdulatod, támadnak, s csak azt látják a tenni akarásban, hogy valamit a saját hasznodra. Mert Ő úgy van beállítva, én meg nem. Szeretnék valamit adni, annak ellenére sem támadok vissza, ha úgy kezelnek, hogy elvenni szeretnék. A lelkük mélyén tudják, hogy így erkölcsös, helyes, de a világ elvárásai pillanatnyilag nagyobb hatással van rájuk, megértem őket, hogy nem látják.

Muszáj leírnom, mert friss téma, és megérdemli a nyilvánosságot név nélkül. Ma beült a befűtött bungimba egy bánki gyüttment. Fáradt és kisírt szeme volt, túl sok teher van rajta, ide jött könnyíteni. Láttam benne az embert, nem szóltam közbe, csak a szemét néztem. Sajnos fel vagyok vértezve egy különleges adottsággal. Többet látok, tágabban, mint, amit mond. Ha szeretnéd kikerülni, ne állj velem szóba.
Frissen benősült emberke volt, mondhatni palánta. Sétált, próbálta feltérképezni a falut. Messziről látta, hogy a tószínpadon egy nő a karjában egy piros puffedlivel sétál, s becézgeti.
A gyereke volt, mutatta neki a kacsákat, egy korhadt fán megbotlott, s a gyereket a tóba ejtette. Ember meg átkapcsolt adrenalinba azonnal, futás, valami piros a tóban. Bőrdzseki le, pólóban ugrott egy fejest. Az egyik karjával a gyereket tartotta a víz fölé, a másikkal evezett.
Sikerült neki a partra vonszolnia magát, a nő kiemelte a gyereket, s emberünk akkor vette észre, hogy a hideg miatt lemerevedett. Már nem a gyerek életének megmentése volt fontos, a sajátja forgott kockán. A hölgy nem tudott úszni, ezért kiabált hangosan, s emberünk ezért ugrott a hideg vízbe, a saját életét nem kímélve.
A hölgy férje akkor ért oda, lemaradásban volt, de épp időben, mert kivonszolta a partra a hideg víztől elgémberedett emberi testet.

Emberünktől megkérdeztem, hogy találkoztál velük utána?

Megállt egy autó a házuk előtt, becsöngettek, a neje ment ki. Hatalmas ajándék kosarat hoztak + egy borítékot. Emberünk a borítékra nemet mondott, mert ember. Ezt a mai világban nehéz értelmezni. A kávét, gyümölcsöket, s egyéb elemózsiát tartalmazó kosarat elfogadta, hogy ne hozza őket szégyenbe. A legnagyobb szégyen az, hogy nem lehet leírni a nevét.

Remélem érted, hogy milyen embertelen világban próbálsz meg a világnak megfelelni.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.