Hirdetés

2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) szablya


szablya
tag

Egyszer én is szeretnék eljutni oda! :K

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#2) Csemike


Csemike
csendes tag

Érdekes lesz...

(#3) Lauda


Lauda
félisten

Ha elfogadsz egy jo tanacsot, ne menj oda!

(#4) keIdor válasza szablya (#1) üzenetére


keIdor
titán

Én maradok Amerikánál, Olaszországnál és Franciaországnál.
Engem Csernobil, meg egy primitív arab ország hidegen hagy. A táj lehet szép, azért még lehet egyszer el is jutok oda, de élni semmi pénzért nem mennék Ománba.

Ja ez nem fikázás akar lenni, csak egy vélemény a sok közül. :R

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#5) tibi666 válasza Lauda (#3) üzenetére


tibi666
senior tag

miért? én is szeretnék elmenni valamikor.

(#6) Lauda válasza tibi666 (#5) üzenetére


Lauda
félisten

Mivel sajat blogot nem illik szetoffolni es eleve nem is ezert nyitotta, most nem fogom kifejteni, mar megtettuk regebben a masik topikban [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#7) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog (1)

Hú, én nagyon elmennék egyszer, de soha sem lesz rá pénz...
Képeket kérünk, ha megvolt az "utazás" :)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) tibi666 válasza Lauda (#6) üzenetére


tibi666
senior tag

átfutottam, engem nem tántorított el.

(#9) Lauda válasza tibi666 (#8) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor hajra! :)

(#10) futo001 válasza keIdor (#4) üzenetére


futo001
senior tag

Primitív arab ország? :D
Egyetlen nyugati állam sem jár ott, ahol jelenleg Omán tart sem jólét, sem közbiztonság szempontjából. Bizonyos szempontból szigorú, másik oldalról viszont többet engednek.
Pl úgy vezethettem autót, hogy nem is érvényes a jogosítványom és ittas voltam. Ott szabad. De a legkisebb koccanásért 2 nap böri.
Vezethettem felügyelet nélkül hajót, nem kell engedély. De ha bajt csinálsz, jaj neked. És kiválóan tudnak élni ezekkel a lehetőségekkel, balesetet 1-et láttunk a 18 nap alatt.
Az árakról is érdemes beszélni. Apósom, aki ott él, a Mustangot újan alig több, mint 5 millióért vette. A benzin nincs 50Ft. 1 doboz kóla kb 40Ft volt. Parkolás 70Ft, de csak 2 helyet láttam, ahol fizetni kellett. HTC Touch Diamond 2008-ban nem volt 70.000. Gyorshajtás +20%-ig 10.000, utána börtön. Kerékcsikorgás 2 nap böri. :C
Ez szerintem nem primitív arab ország, szerintem kevered Pakisztánnal. :K

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#11) keIdor válasza futo001 (#10) üzenetére


keIdor
titán

Háttő... máshogy látom, ennyi. :R Szép dolog a mindent szabad, de mivel Te is ember vagy így egyszer hibázni fogsz és akkor jajj lesz neked, majd 2 nap böri után máshogy fogod látni. Ahol a kerékcsikorgatás ekkora bűn, hát... a véleményem nem változott. Neked, mint Európainak olcsó, de az ottaniaknak nem biztos.
Mondjuk engem minden ország érdekel, szóval oda is kimennék szívesen, a képek nagyon durvák, szóval szép lehet valóban az a táj.
Viszont én maradok a fejlett Európában, ahol igaz drága a benzin, meg a Mustang, meg mindenhol fizetni kell a parkolásért, megamega... de itt jobban érzem magam. A tél is hiányozna, ezt szoktam meg. Csúcskategóriás telefont meg itt is tudok venni.

Az ittas vezetésről még röviden annyit, hogy ha neked valami ittas elütné mondjuk valamelyik rokonodat nem tudom mennyire örülnél neki. Vagy ha beléd jönne és meghalnál, vagy valamelyik másik utas.

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#12) futo001 válasza keIdor (#11) üzenetére


futo001
senior tag

De épp ez a vonzó benne, nem történnek ilyesmik. Az emberek tudnak élni a lehetőségekkel. Nincs olyan, hogy a vacsihoz innék egy pohár bort, de nem tehetem. Nálam amúgy az ittasság ennyit jelentett. Valószínűleg a kultúrájukból ered, itthon ezt nem lehetne megcsinálni. Omán egy olyan ország, ahol bortány volt abból, hogy az autópálya építés keretéből 5% elsikkasztottak. Röhögtem, és mondtam a csókának, hogy nálunk annyiból épül. :)
Valami ilyesmit képzelj el: jól élsz, nem vagy frusztrált, minden nap tudsz adni magadnak valamit (étterem, ruha). Tehát nincs hova sietned, érzel késztetést, hogy bizonyítsd, a 15 éves 1.0-ás Suzukid az utak királya. Béke, nyugalom.
A törvényeikkel meg egyet értek, valahol határt kell szabn az emberi hülyeségnek pontosan azért, hogy többet adhass nekik.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#13) futo001 válasza Lauda (#3) üzenetére


futo001
senior tag

Elena szerint egy zseb-dózismérővel nem a sugárzsás a legnagyobb veszély, inkább az állatok. Nem kell gyümölcsöt enni, bokrok alatt kúszni és ilyesmi. :)

Az apja valami mérnök és ilyen témával foglalkozik, ő is bejár néha. Ha ő úgy látja nincs veszély, én elhiszem. :)

Amúgy elkezdték kiépíteni a sétányokat, hivatalosan is túrisztikai pontot akarnak csinálni belőel. Én még előtte akarom megnézni, nem akkor, mikor a bejáratnál erőműves kulcstartót és világító almalevet árulnak.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#14) ^Clown válasza keIdor (#4) üzenetére


^Clown
veterán

Szerintem butaság, hogy Omán pl. primitív ország. Az arab államok egy része (pl. Omán, vagy igen, a "terrorista" Irán) nagyon fejlett ország, hihetetlen renddel, és közbiztonsággal. A több ezer éves kultúra, ami abban a térségben jelen van, a mai napig "rányomja a bélyegét" ezekre az országokra, pozitív értelemben.

A tanszékvezetőm mesélte, hogy pár évvel ezelőtt Iránban járt. Egy vasúti pályaudvaron kikapták a kezéből a táskáját. Felocsúdni sem volt ideje, de a fazont a helyi emberek egy pillanat alatt elkapták, kiosztottak neki jópár pofont, majd nagyon sűrű elnézéskérések közepette visszaadták neki a táskáját, és amiben csak tudtak, a segítségére voltak. Ez szerintem nem primitív viselkedés, hanem a normális... Aminek a fejlett nyugaton írmagját sem találjuk!

Csernobil nekem is nagy álmom, szeretnék eljutni oda. Hátborzongató lehet a lassan 30 éve elhagyatott körzet, valóságos időutazás!

(#15) dízelracer válasza futo001 (#13) üzenetére


dízelracer
senior tag

Nemsokára lehetőség nyílik odautazni. [link]

(#16) Lauda válasza dízelracer (#15) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem ez inkabb penzbeszedesnek tunik, kozben meg had szivja a nep a sugarzast. :(

(#17) Csemike


Csemike
csendes tag

Kicsit kései up, de ezek nagyon jó fotók. :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.