2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

a következő gondolatmenet...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az előző cikkem népszerüségi indexén felbuzdulva úgy gondoltam, más elgondolásaimat is meg fogom osztani a többiekkel. Főként azért mert többnyire okos, műszaki, esetleg tudományos beállítottságú emberek járnak erre felé.
Lennem még pár téma, amiben az idők alatt kialakult egyfajta véleményem, látásmódom. Viszont az már lehet, hogy tényleg nagy vitát kavarna. Mivel nem akarom komplett hülyének beállítani magam, ezért még rendessen össze kéne szedni a gondolataimat, meg persze nem ár némi forrásanyag sem. Igaz ismételten nem tudományos oldalról szeretném megközelíteni a problémát.
Amire gondolok az voltaképpen a Darwini evolúciós elmélet részleges cáfolata. Ez egy olyan elgondolás ami már 14 éves korom óta bennem van. Nagyon egyszerű alapokon nyugszik, de amint haladtam előre az időben, ismertem meg több és több dolgot, mint a tudomány, mint a biológia terén, egyre inkább helyesnek találtam a feltételezésemet.
Valójában nem is cáfolni akarom, mert biológiailag vett ember, tényleg kialakulhatott annak rendje és módja szerint, ahogy azt Darwin bácsi 150 éve elképzelte. Viszont az emberi tudat, a gondolkodás mód, és minden ami emberivé tesz... Na nekem ez nem fér bele az evolúcióba. Elvégre mennyit hangoztatják, hogy ez meg az meg amaz, ami megkülönböztet minket az állatóktól stb stb... Ezzel végülis beismerik, hogy különbözünk minden más fajtól itt a Földön. Persze nem biológiailag. De Darwin szerint az értelem is az evolúcióval együtt fejlődött. Vagyis én ezt vettem ki belőle...Na mind1 majd meglátjuk mi lesz belőle.

Aztán lenne még vallási téma. Amit szintén boncolgatnék...És ami szintén nagy vitákat vállthatna ki, de ebben is mint a fenti esetben kiváncsi vagyok a többiek véleményére. De erről a témáról még annyira se szedtem össze a gondolataimat mint az előzőről.
Persze minden itt van már a fejemben :) Csak még nem leírható állapotban.

Na meg ott van a CoD4 hatása. Itt nem is inkább a játékról írnék, hanem engem eléggé rádöbbentett magára a háború szörnyüségeire. Na nem azért mintha nem lenne tele vele a Tv, meg a mozi, hanem azért ez egy FPS volt...Nem mozikamerák szögéből néztem, nem egy "3." személy helyzetébe élhettem bele magam, mint a moziban, hanem mint jó FPS révén, a saját helyzetembe. Mármint ha én is háborúznék.
Végkövetkeztetés az, hogy durván 30-40 perc alatt meghalnék egy hasonló, éles helyzetben. És ez kicsit megrázott.
Bevallom nem szoktam háborús fps-ekkel jáccani. A cod sorozatból is csak az elsővel ill. a 4.gyel jáccotam. És magában a valósághűség volt az ami megrázott. Na mind1, lehet erről is írok majd valamit....

Van 3 téma, amit mindenképpen meg akarok osztan a közönséggel, és mindenképpen kiváncsi vagyok a véleményekre is. 2-t bővebben ki tudnék fejteni... Hát nemtom, ha megszáll az ihlet, vagy lesz némi plusz motiváció akkor biztossan nekilátok.
Addig meg marad a gondolatok rendszerezése, hogy kialakulhasson belőle valamilyen írás :)

Hja van egy plusz meg egy bónusz témám is... Az egyik a halál, a másik meg az hogy az embert és minden élőlény egy fényévekkel fejletebb civilizáció hozott létre.... LoL Kicsit erős, de megvan az okom miért képzelgek ilyeneket. Persze, ezt én sem állítom hogy így lett volna, csak naaagy naaagy elgondolkodásaimban egyszercsak egy ilyen utat is találtam, ami erre felé vezet...
A halálos témának annyi lenne a lényege, hogy én nem az élet értelmét keresném, hanem a halál értelmét. Uh de ez már tényleg nagyon komplikállt kicsit elvont, de sz.tem reális, logikus kérdéseket felvető téma.
Hamarossan kiderül mi lesz ezekből :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.