2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Így jártam a Lenovo-val

Írta: | Kulcsszavak: Lenovo . A3300 . A7 . IdeaPad . 2G . telefon . phone . phablet . not . work

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szó mi szó, szép táblagép, vonzó funkciókkal, de mégis borsot tört az orrom allá.

A minap eladtam a telefonomat (HTC One X) és vásároltam a helyére egy belépő szintű tabletet, azzal a reménnyel, hogy kiváltja a telefonomat és kapok némi pluszt a kijelző méretének köszönhetően (bár felbontásban és élességben közelébe nem ér a htc-nek, ezt jól tudtam). Így vettem meg életem első saját táblagépét, egy Lenovo A7-30, másik nevén (mert így egy multinál se ismerik fel) A3300. Pont ennyit is szoktak közölni róla a legtöbb webshopban, hogy Lenovo A3300 3G, van ahol mellé írják a továbbiakat, hogy WiFi meg hogy GPS meg azt is néhány helyen hogy BT.

Amikor vettem a készüléket, a 3G-ből kiindulva reménykedtem a 2G képességekben és abban, hogy tudok majd vele telefonálni. Erre utaló pontos információval senki nem tudott szolgálni és mivel a Lenovo stratégiája szerint egy külön betű jelöli ezt a funkciót, de ezt senki nem akarta velem tudatosítani, még a Lenovo honlapja se, így megvettem... Azt aminek neve a webshopok szerint Lenovo A3300 3G.

Itt pedig állítsunk maradandót.

A jelenleg idehaza kapható típus a Lenovo A3300 3G. Van még egy típus ami idehaza kapható, ahhoz adnak jbl fülest és samsonite tokot "ajándékba" plusz 8-10eHUF ellenében, de arról nincs infóm, hogy az a H vagy a HV (vagy más...).

De szorítkozzunk a jelölés értelmére.

H - mint adat kommunikációra hajlandó eszköz
HV - mint adat és hang alapú kommunikációra hajlandó eszköz

Aki idehaza GV-vel is találkozik, az jelezze, hol látta, mert az megint egy másik kategória :)

Érdekesség gyanánt a kínai webshopokban fellelhető még egy típusa ennek a készüléknek átszámítva 32000-35000 + ÁFA áron, aminek modellszáma végén egy T betű díszeleg. Ha minden igaz, akkor az valóban phablet és kétféle memória mennyiséggel árulják 8 és 16GB.

Remélem mások nem esnek az én hibámba és a megfelelő készüléket választják. Továbbá ez a Lenovo IdeaTab kategóriában szokásos jelölés, szóval nem csak ennél az A3300-as típusnál használatos és jelentése ugyan az!

Nem, nem cserélem be és fizetek rá a drágábbikra, hogy hátha az HV, mert az utam pestre cirka annyi mintha már lassan egy ipad-et vennék. :(((

Mini teszt: [link]

Ápdéted:

Sikerült beszereznem működő HV ROM-ot KitKat fajtából. A héten fogom feloperálni a készülékre. Akinek hasonló vágya van, szívesen megosztom vele a szerzeményt.

Hozzászólások

(#1) oszi666


oszi666
őstag

írhatnál pár szót, hogy milyen a gép. most egyáltalán nincs okostelefonod csak ez a tablet meg vmi feature phone?
nekem az nagyon kevés lenne. Akkor már inkább a tabletem adnám el, és maradnék az okostelómmal egyedül, nálam elsősorban az a befutó, mivel minden helyzetben tudom használni, még ha pár dologra kényelmetlen is, pl bkv-n tableten böngészni nekem nem jön be, pedig sokan csinálják, viszont ha zsebre vágom, és elmegyek bulizni még így is meg tudom nézni az új vizsgajegyeket meg ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#2) creation válasza oszi666 (#1) üzenetére


creation
senior tag

Eddig tetszetős a masina, nagyon jó akku idővel, igazából ezért is lett ez és nem a wayteq hasonló modellje (bár abban lehet ment volna a 2G :DDD ). A kijelzője a felbontás ellenére nagyon szép képet ad (bár ugye ez szubjektív), viszont a betekintési szöget hagynak némi kívánni valót maguk után.

A helyzet az, mint ahogy sikerült azóta utána járni, hogy igazából a H és a HV hardware-sen nem különbözik, csak az előbbiből kihagyták a funkciót. Egy ROM cserével, amihez link is van a nagy topic-ban, okosítható telefonálósra. Csak ha nincs H-s ROM-od, akkor garanciáztatás macerás. Így most ROM vadászatba fogok este és ha találok, akkor az egy újabb cikk.

Jelenleg egy Samsung U900 teszi a dolgát (barátnőm szánt meg vele) és a Tablet a minden más.

Este lehet összevarázsolok belőle egy hardware tesztet is, ha lesz rá igény :R

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#3) oszi666


oszi666
őstag

és te használnál telefonálásra egy hét colos tabletet? Mekkora zsebed van?? :DDD
egyébként egy minimál teszt jó lenne, hogy mennyire röcög vagy ilyesmi, mert pont ebben az árkategóriában keresgélek nőnemű rokonnak vmi egyszerűt

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#4) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Szerez be egy ONE-t. :)

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#5) creation


creation
senior tag

A kért mini teszt...: [link]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#6) creation válasza oszi666 (#3) üzenetére


creation
senior tag

Természetesen nem vágyam a tepsit a fülemhez szorongatni, a One-t is headsettel használtam többnyire. (Mi több, a bukósisakom is BT-s.) És igen, simán elfér a zsebemben, de ha ott nem, akkor a hátizsákomban. És az okos órák világában, már nem nagy csuda ez sem. :C :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#7) creation


creation
senior tag

Ápdéted :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#8) creation


creation
senior tag

ÁPDÉTED!

Érdemes elolvasni a mini tesztet, mert a ROM-ok és a táblagép további életét ott osztom meg. :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.