2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

Sáómi (Xiaomi) Mi 9T Pro!

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi . Mi 9T Pro . Miniteszt . Telefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy döntöttem, hogy megválok szeretett Mate 20 Pro-tól és lecserélem egy Mi 9T Pro-ra, mert láttam egy tesztet és borzasztóan must have érzésem lett. Az írásom, illetve ez a rövid összefoglaló bőven nem ér meg egy cikket, de valamicskét csak firkantok róla, mert eddig 30-40 embertől kaptam pm-et, hogy " MIÉRT?"

Kezdjük is a külsőségekkel:

Dizájn: Nekem a OnePlus 7 Pro is nagyon bejött. Nincs notch, nincs kávé (káva), nincs belelógó kamera. Az egész egy kijelző és, ha szelfizni akarsz, akkor a kicsi "Optimuszprájm" előránt egy kamerát a telefon tetejéből. Ha már én nagyon drágállom a OnePlus 7 Pro-t, akkor mi legyen? Hát meg is jött egy olcsóbb alternatívája. Megláttam és már mentem is megvenni. Hülye vagyok én? Meglátjuk. Carbon Black verziót választottam ,mert hát az teccik'. A vertikális, középre pattintott kameraelhelyezkedés nekem jobban bejön, mint a többi modell stílusa. A kijelző egy FHD+ Amoled. Szép, nagyon szép, bőven megfelelő fényerővel, ami bármilyen helyzetben tökéletesen látszik.

Kamera: Simán hozza az elvártat. A Mate 20 Pro-nál az én véleményem szerint nem csinál rosszabb képeket (este ez talán picit megkérdőjelezhető). Videózás tekintetében viszont biztos, hogy odaveri a Mate 20 Pro-t. Eleve itt már elérhető a 4K 60 fps (engem ez nagyon nem érdekel), illetve nagyon "vivid, colorful" a mozgókép, amit készít. Szóval kamerában abszolút nem okozott csalódást, pedig ott vártam a legrosszabbat.

Szoftver, SoC: Snapdragon 855 van benne. Ezt nagyon részletezni nem akarom, mert 1000 + 1 teszt van róla. 6gb RAM / 128GB tárhely, amivel az enyém rendelkezik. Bőven elég az én felhasználási igényeimnek. A MIUI felület számomra sokkal (de tényleg sokkal-sokkal) átláthatóbb és szebb, mint az EMUI. A gyorsaságra nem lehet panasz. Brutálisan teszi a dolgát. A Huawei-nél tapasztaltam lag, stutter dolgokat menüváltásnál, vagy alkalmazások megnyitásánál ,de itt semmi. Sokáig használtam Apple telefonokat és inkább ehhez tudnám hasonlítani az érzést. Valóban egyszerű a kezelése és minden magától értetődő helyen van. Mint a legtöbb Android alapú készüléknél itt is működik a széles körű testre szabhatóság.

Akkumulátor: Li-Pol 4000 mAh a papírforma. Gyakorlatban ha szétszekálod, akkor 1 napos - mondjuk a 20 Pro is annyi volt nekem- és este tölteni kell.

Gaming: Na ez az, amitől leszakadt az arcom. Lehet, hogy kicsit placebo hatás ,de sokkal jobb játékélményt biztosít, mint az eddigiek, amikkel dolgom volt (Mate 20 Pro, Samsung Galaxy S10+, Iphone X). Brutálisan fluid az egész. Ráadásul játékteljesítmény növelő /boost/ gondoskodik arról, hogy ne legyen valóban gondod.

Nagyjából ennyi lenne. Ajánlom? NAGYON! Már ha csak azt a tényt nézzük, hogy harmadáért, feléért kapsz egy csúcskategóriás (elvileg ez nem az, de szerintem nyugodtan hívhatjuk így) készüléket a konkurensek telefonjaihoz hasonlítva.

Hozzászólások

(#1) WhiteWalker


WhiteWalker
veterán

Érik nálam a Redmi Note 5 csere...pont a Mate 20 pro-t néztem ki helyette.
Erősen elgondolkodtam , hogy ez a Mi9T Pro szoba jöhet még , de megfogadtam , hogy Xiaomit még egyszer sose veszek. Több készülék volt tőlük és mind meghibásodott egy év után. Besárgult kijelző, akku probléma , alaplap hiba... Szóval nem mernék venni tőlük csúcs vasat , nem tudom mennyire jelentkeznek ezek a problémák a flagship készüléken...
A MIUI egyutthatóról ne is beszéljünk , agresszív memória kezelés , kilövi az appokat , weboldalt újratölti...
Mindenesetre a párom Huawei P10 készüle lassan 2 éves és semmi
baja , gyors meg minden . Nem gondoltam volna egy Huawei készülékről...
Szóval ez lenne a perdöntő a Mate20 pro javára.

Ez a leírás inkább egy első órás rajongása mint objektív "teszt".

(#2) Carlytoo válasza WhiteWalker (#1) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Senki nem beszélt itt objektív tesztről. A készülék most esett be az európai piacra. Nem tudjuk még, hogy mi lesz vele. Egyébkét néhány Xiaomi felhasználót megkérdeztem vásárlás előtt és pont az ellenkezőjét mondták annak ,amit te leírtál.

Hozzáteszem, hogy én a Mate 20 Pro-ról több oldalon keresztül tudnék negatív véleménnyel élni. Nyilván nem teszem, mert mindenkinek van egy szubjektív véleménye a készülékről, ami nem biztos, hogy egyezik az olvasóéval.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#3) Carlytoo válasza Carlytoo (#2) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Illetve én ezt olvastam át. Ez nem erre a típusra vonatkozik, de itt sokan használják a márkát és leírják a véleményüket.

[link]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#4) vince válasza WhiteWalker (#1) üzenetére


vince
őstag

A meghibásodásra vonatkozó tapasztalatodat nem megkérdőjelezve idetenném a sajátomat is. A szűkebb-tágabb családban van néhány Xiaomi telefon: egy Redmi 3S (több, mint három éves), 2 db Redmi 4A, 3 db Redmi 4X (bő két évesek), egy Redmi Note 5A (szűk két éves), egy Redmi Note 6 Pro (bő egy éves) és egy Mi 9 SE (néhány hónapos), egyikkel sincs én nem is volt probléma.

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#5) Carlytoo válasza vince (#4) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Ezt én sem kérdőjeleztem meg. Van egy rossz sorozata és persze, hogy fél belevágni egy újabba. Apám az iphone-al van így. 4s-től egészen mostanáig csak iphone-ja volt. Legutóbbi egy XS. Mindegyik elsz*ródott.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#6) vince válasza Carlytoo (#5) üzenetére


vince
őstag

Én sem mondtam, hogy megkérdőjelezted, sőt te sem mondtad, hogy én azt mondtam, hogy te megkérdőjelezted :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#7) Carlytoo válasza vince (#6) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Oké. Akkor most megyek és iszok egy kávét. :O

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#8) WhiteWalker válasza vince (#4) üzenetére


WhiteWalker
veterán

A kollégámmal is lapul egy Redmi 4A , annak is besárgult a kijelzője...
Pedig nála szinte alig van használatban a készülék és tessék.
Ezt nem nevezném az én rossz sorozatomnak.

Ez csak a hardver ugye... Ott van még a szoftver része amit írtam.

[ Szerkesztve ]

(#9) Carlytoo válasza WhiteWalker (#8) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Ha ennek is lesz valami nyűgje, akkor arról beszámolok. sajnos bármi, amit ember gyárthat elromolhat. Samsung S8-ak sorozatos kijelzőhibái és RAM hibái is jó példák erre. A Note 7-ről ne is beszéljünk.

A szoftver részét tesztelgetem és használgatom ,de én nem találok semmit kivetnivalót benne.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#10) penge111


penge111
őstag

Ha már a gaming is szóba került a rövidke cikkben, az arcom leszakad ez a telcsi simán, emulálja a ps2-es játékokat, teljesen korrekt fps-sel :Y Ahogy láttam a videóban ráadásul 3* filtert is nyomtak a játékokra, elég szépségesen fest egy-egy cím. Inkább retro, emus játékokkal játszok, mint a mostani hulladék mikrotranzakciós "játékokkal". Igaz van néhány kincs is androidos játékok terén, de ritka...

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.