2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája

"A csoport célja egy baráti társaság létrehozása a PROHARDVER! lapcsalád fórumtagjainak részére,
és a csoporton belüli ajándékozás a steamgifts rendszerének mintájára."

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

1. Mi a BlueGift?

Magyarország első digitális PC játék sorsoldája. Közösségépítő, közösségformáló, non-profit kezdeményezés. Eredeti, jogtiszta PC játékok digitális disztribúcióinak ajándéksorsolási rendszere, amelyeket a Közösség tagjai ajánlanak fel egymás közötti kisorsolásra. A rendszer bemutatása. A rendszer működéséhez feltétlenül olvasd el az Általános Jelentkezési Feltételeket (ÁJF)

2. De mégis mire jó ez az egész?

A BG alapgondolata, hogy „adni jó, adni öröm”. Aki megteheti, hogy ajándékoz, vagy egyszerűen van felesleges példánya egy játékból, örömet tud szerezni másnak. Legközelebb pedig esetleg olyan kerül sorsolás alá, amire ő vágyik. A rendszer célja, hogy az elajándékozott játékok olyan jelentkezőhöz kerüljenek, aki valóban szeretné a játékot, fog is vele játszani.

3. Hogyan működik a BlueGift (továbbiakban: BG)?

A szervező által kiírt sorsolásra egy megadott határidőig kell jelentkezni, a jelentkezők közül sorsolás útján kikerülő nyertes pedig megkapja a szoftvert saját felhasználásra. A sorsolásokat a Bluegifter program végzi, teljesen automatikusan.

4. Miben „más” a BG? Illetve miben szeretnénk mi, Szervezők, hogy más legyen…

Az elmúlt években rengeteg „ajándékozós” oldal ütötte fel a fejét. Nagy létszámú közösségek, rengeteg felajánlás, és még több jelentkező, mindez teljesen személytelenül. Azzal a céllal indultunk el, hogy a PH! Fórum eredeti (!) számítógépes játékokkal kapcsolatos topic-jába járó emberekből Közösséget formáljunk. Ahogy a jelmondatunk is szól: „Jelentkezz, Nyerj, és ha lehetőséged engedi, Ajándékozz Te is!”. Kezdetben a felajánlók örömmel adták a játékokat, mert tudták, hogy garantáltan jó helyre kerülnek. Aztán megjelentek az „élősködők”, azaz a rendszert csak kihasználni, és nem építeni akarók. Emiatt arra kényszerültünk, hogy szabályokat fektessünk le, ezáltal az oldalban rejlő természetesség lassan megszűnt, és egy szabályozott környezet vette át a helyét. Az idetévedő emberek nem értették a BG alapeszméét, és immáron csak a szabályoknak akartak megfelelni. Az új tagok úgy tekintettek erre az oldalra is, mint egy szolgáltatásra, amelyet a szabályoknak éppen megfelelve, annak határmezsgyéjén táncolva vettek igénybe. Mi arra törekszünk, hogy a BG-ben hús-vér emberek vegyenek részt, akik nem a minimálisan szükséges felajánlásaik minél jobb befektetésére törekszenek. Szeretnénk kiűzni a személytelenséget, és az érdekorientáltságot. Szeretnénk mértékletességre tanítani, nem pedig kapzsiságra,nyerészkedésre, és haszonlesésre. Mindeközben folyamatosan őrlődünk, hogy szabályozzunk-e, vagy sem. A rendszer természetéből fakadóan időnként bizony szabálymódosításokkal be kell avatkoznunk, hogy a Közösséget kihasználókat távol tudjuk tartani. Tehát csak arra jelentkezz, amit tényleg szeretnél.Gondolj másokra is, ne vedd el az esélyt attól, aki igazán szeretné, csak pl. nem engedheti meg magának a vásárlást. 

5. Mit lehet nyerni?

A kisorsolásra felajánlott PC játékok a piacon legelterjedtebb digitális terjesztőktől (Steam, Uplay Shop, Origin Store, Humble Store,Gala Store, Bundlestars, Indie Royale, Desura, Gamersgate, stb…) származó, aktiválatlan termékkódok, vagy digitális ajándéktárgyak.

6. Hol, és hogyan, meddig lehet egy sorsolásra jelentkezni?

A BlueGift sorsolások az alapító, BlueRainbow személyes blogján kerülnek kiírásra http://logout.hu/blog/bluerainbow/index.html, ahol minden sorsolás egy külön blog-bejegyzésként jelenik meg. Ehhez a blog-bejegyzéshez kell új hozzászólást intézni a „Jelentkezek”, Jelentkeznék”, vagy „Jelentkezem” szavak egyikével. Csak a jelentkezési határidőig beérkezett jelentkezések kerülnek bele a sorsolási kalapba. Info: az off-topic hozzászólásban szereplő jelentkezések érvénytelenek. Ha nem akarsz jelentkezni , de hozzá szeretnél szólni a poszthoz,akkor kerüld az olyan szavakat amelyek a "jelent" karaktersort tartalmazzák, vagy használhatod , de akkor tedd off-topic-ba.

7. Hol lehet nyomon követni az aktuális sorsolásokat?

Az alapító, Bluerainbow blogján, vagy a bluegift @ Logout.hu fórum topicban, utóbbi egyben a BG hivatalos kommunikációs csatornája is.

8. Ki jelentkezhet sorsolásra?

Aki az Általános Jelentkezési Feltételeknek (továbbiakban: ÁJF)megfelel. Több sorsolási kategória létezik, különböző szintű feltételrendszerrel. Nemcsak jelentkezési feltételek vannak ám, hanem a nyeremény aktiválására vonatkozó kötelezettséget is kell vállalni. Ezek az ÁJF-ben részletesen megtalálhatók.

9. Érdemes egyáltalán jelentkezni? Én sose nyerek semmit, sehol…

Itt biztosan fogsz, előbb vagy utóbb. Ugyanis a BG csak és kizárólag a PROHARDVER! regisztrált felhasználóinak érhető el. A nyerési esélyek jóval nagyobbak, mint bárhol máshol, hiszen pl. Stemgifts esetén 1:többezerhez, Gala Giveaway esetén 1:többszázhoz, míg itt nálunk 1:10-15 közötti átlagos nyerési esélyről beszélhetünk.

10. Nem olvastam még a Szabályzatot…de mindez mennyibe kerül?

Az ajándéksorsolásokra minden pénzügyi kötelezettség nélkül lehet jelentkezni, az egész kezdeményezés alapja ugyanis az „ajándékozás”, amiért a felajánló természetesen nem vár ellenszolgáltatást. Felajánlási kötelezettség nincs.

11. Nem olvastam még a Szabályzatot…nincs rá időm
A szabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól. A szabályok áthágása ideiglenes, vagy akár végleges kitiltást, és a szégyenfalra való felkerülést vonja maga után.

12. Nem olvastam még a Szabályzatot…milyen sorsolási kategóriák is vannak?

FREE kategóriás sorsolás: mindenki jelentkezhet.

NORMAL kategóriás sorsolás: az alap jelentkezési feltételeket kell teljesíteni, emellett van egy limitált nyerésszám, amit a felajánlásszámból egy varázsképlettel számolunk. Lásd: ÁJF

ELITE (zárt körű) kategóriás sorsolás: a zárt csoport tagjai vehetnek rajta részt, a zárt sorsolásokon részvételre jogosultak körébe a BG vezetőség által elfogadott jelentkezés után lehet bekerülni. Emellett a BP pontrendszer érvényes rá.

13. Felajánlások nyilvántartása, „árképzés”

A beérkező felajánlásokhoz felajánlási BP-t rendelünk, ami a felajánló BP egyenlegét növeli. A felajánlási BP alapvetően a felajánlás euró listaárának megfelelő BP. 1 euro=1 BP. Bundle csomagokból származó felajánlások árképzése egyedi, jelenleg a listaár 1/10-ét adjuk BP pontban. Desura kulcsokat csak free felajánlásként vesszük át, ezáltal nem jár érte BP.

14. Mi az a BP?

BP=BluePoint. Az ELITE sorsolási kategóriában való részvétel tárgyi feltételeit kreditpont rendszer szabályozza. Minden felajánlás után a felajánló BP pontot kap (felajánlási BP), és a majdani nyertestől pedig szintén BP kerül levonásra (jelentkezési BP). A BP egyben jelentkezési korlátozásra is használatos, a mindenkori BP egyenleg szolgál a jelentkezési jogosultság vizsgálatára, lásd :ÁJF.
Info: egy játék jelentkezési és felajánlási BP pontértéke általában nem azonos. A felajánlási BP „árképzése” fix, viszont a felajánlónak lehetősége van megszabni a jelentkezési BP-t, azaz a majdani nyertestől levonandó pontértéket.

15. Mi a BP egyenleg?

Minden tagunknak van egy BP egyenlege, amely 0-ról indul, és felajánlásokkal lehet növelni, nyerésekkel pedig csökkenteni. A nyerésért csak az ELITE sorsolásoknál történik pontlevonás. A jelentkezésekért nem jár pontlevonás egyik sorsolási kategóriában sem. Info: a BP egyenleg nyilvánosan megtekinthető a BG statisztikákban.

16. Hogyan, és mikor kapom meg a nyereményemet?

A nyerteseket Bluerainbow privát üzenetben értesíti a sorsolás után 1-2 napon belül, és itt küldi meg a játék aktivációs kódját, illetve steam ajándéktárgy esetében az ajándék átadása tárgycserével történik.

17. Milyen aktiválási kötelezettségem van a nyereményre vonatkozóan?

A Szabályzat alapeleme, hogy már a jelentkezéssel vállalni kell az esetleges nyeremény 48 órán belüli aktiválását a saját fiókban. Tehát a nyereményt minél előbb aktiválni kell, amit a szervezők ellenőriznek.

18. Miért nem azt csinálok a nyereményemmel, amit akarok?

Mert a BG alapgondolatával ellentétes, hogy a nyeremény továbbadásra, még elvetemültebb esetben továbbértékesítésre, cserélésre, üzletelésre kerüljön. Ez a legsúlyosabb vétség a rendszer ellen, azonnali örökös kitiltással jár.

19. Már megvan a játék, de szeretnék egyet a haveromnak is, hogy tudjunk multizni. Jelentkezhetek?

Nem, mert ellentétes a Szabályzattal. Szólj a havernak, regisztráljon PH!-ra. A jelentkezőnek nem lehet már a saját felhasználói fiókján a szóban forgó cím

20. Mi történik, ha a kapott termékkód már aktiválva van?

Nagyon ritkán, de előfordult már ilyen. Ez esetben a történésekről részletesen kell Bluerainbow-ot tájékoztatni privát üzenetben. A megoldás az szokott lenni, hogy a felajánló és a nyertes közvetlenül megegyezik az ügy rendezésében.

21. Meggondoltam magam, hogyan tudok egy sorsolásról lejelentkezni?

Visszavonni a jelentkezést az adott sorsolás bejegyzéséhez hozzászólva, a”Visszavonom a jelentkezésem” vagy a „Jelentkezésem visszavonom” szókapcsolatok egyikével lehet. Info: Jelentkezni, és visszavonni is csak on-topic hozzászólással lehet.

22. Nyertem már eleget, most már én is szeretnék felajánlani…De hogyan?

A termékkódokat (játék kulcsokat) privát üzenetben kell elküldeni Bluerainbowrészére. Steam ajándéktárgyakat pedig vagy Bluerainbow PH!-s adalapján szereplő publikus email címre, vagy személyesen neki steam trade használatával.
Info: A felajánlónak egyébként lehetősége van kritériumokhoz kötni a felajánlását, mint például megszabhatja, mikor legyen kisorsolva az.

23. Felajánlások korlátozása

Előfordulhatnak olyan játékok, amelyeket bizonyos időszakokban nem tudunk elfogadni felajánlásként, mert. pl. nagyon sok érkezik belőle, vagy éppenséggel olyan elterjedt, hogy nincs rá jelentkező. A „tiltott felajánlások” listája folyamatosan frissül.

24. BG statisztikák:

A BG statisztikák legfőbb funkciója, hogy a tagok a BP egyenlegüket nyomon tudják követni.

A BG-nek két statisztikája érhető el:

Valós idejű statisztika: Naprakész, de csak a legszükségesebb adatokat tartalmazza, úgymint a lehetséges NORMAL nyerésszámot, illetve a BP egyenleget.

Komplex statisztika:
Nem naprakész, időszakosan frissül. Teljes rálátást biztosít a BG történéseire.

Emellett „sátoros ünnepek”, évfordulók, kiemelt események esetén szoktunk kiemelt sorsolásokat tartani. Ezekről mini-statisztikák szoktak készülni. Info: A BG bemutató cikk 2. oldalán, a „Hírek, információk, események” fejezetben időrendben megtalálhatók a mini-statok.

26. Linkgyűjtemény:

Általános Jelentkezési Feltételeket (ÁJF)
Gyakran ismételt kérdések (GYIK)
BG bemutató cikk (2. oldalán a „Hírek, információk, események” !!!)
Bemutató cikk a Gamepod.hu –n
Bluerainbow blogja (sorsolások kiírása)
Bluegift @ Logout.hu fórum téma
Valós idejű statisztika
Komplex statisztika
Tiltott felajánlások listája
Szégyenfal

Kik vagyunk?
A Bluegift 2012. február 19-én indult útjára.
A BlueGift vezetősége:
Bluerainbow (alapító),
ruti (statisztikus és ötletelő),
ZsZso (bluegifter coder).
Segítők:
Zsolty001 (designer),
peter9228 (kvízmester-rejtvényekhez kötött sorsolások)

Hozzászólások

(#1) Bluerainbow


Bluerainbow
Közösségépítő

Komoly munka áll a dolgok hátterében , ZsZso és Ruti kollégáknak ezúton is hálásan köszönöm a projektre forditott idejüket.

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#2) BigBlue69


BigBlue69
őstag

Like!:) Nekem tetszik.. :R :C

Tehát végülis Normál-nál a Felajánlás/nyerés számot kell nézni.

Elite-nél meg matekozni..:D :C

Maross Segíts! ;]

[ Szerkesztve ]

(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2

(#3) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Nem rossz, nem rossz, tetszik.

A bundlikért viszont én nem adnék egy petákot sem továbbra sem. Te látod, én csak sejtem, de a legtöbb aranyásó filléres-dollárcentes bundlikkal szedett össze 50-100 BG creditet már.

A háromszoros szorzó is lehetne adott esetben kétszeres, de normál sorsolásra úgyis lassan csak a fenti bundlik jutnak, úgy hogy ez nem igazán fájó pont.

Egyébiránt jóféle, idő kell, mire a fent említettek kinyerik magukat a körből, de jó lesz ez :)

[ Szerkesztve ]

(#4) BigBlue69 válasza DeFranco (#3) üzenetére


BigBlue69
őstag

Negyede sztem is sok.. Már ha csak most az indie gala-t nézzük akkor is.. ha feldobnám egybe 5 BP külön meg vagy 20.. mert "nagy Steam" értékű játékok vannak benne.. :U

[ Szerkesztve ]

(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2

(#5) Bluerainbow válasza DeFranco (#3) üzenetére


Bluerainbow
Közösségépítő

Mint mondtam , ha látjuk , hogy kezdenek visszaélni egyesek , ujra módositunk.

Amugy a bundle játékok amugy is csak sima sorsolásra kerülnek vagy free-be.
Ja és csak számoljunk utánna...megvesz 1 indie bundle csomagok 2-3 €. Szerez vele akár 10 nyerési lehetőséget , de normál sorsoláson szintén csak ilyen kaliberü nyereménye lesz. Kap a bundléért mondjuk 20 BP-ot (ahhoz 80 € értékü kell legyen a játék) , és el is fogyasztja 1 max 2 nyeréssel. De közben kénytelen volt felajánlani egy vagon játékot.
Eddig semmi nem akadályozta meg a ninjákat hogy naponta akár több AAA cimet is elvigyenek.

[ Szerkesztve ]

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#6) DeFranco válasza Bluerainbow (#5) üzenetére


DeFranco
nagyúr

OK-OK visszajelzést adtam :)

(#7) GabN73 válasza DeFranco (#3) üzenetére


GabN73
addikt

Az az 50-100 hamar elmegy. :K

Azért remélem, hogy megjelenik még egy pár 1000+-os felajánló. :K

(#8) bullseye


bullseye
addikt

náááájsz!

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#9) Bluerainbow


Bluerainbow
Közösségépítő

Ja és egy fontos dolog. Ha tól sok felajánlás jön egy-egy játékból , repül tiltólistára.

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#10) patrik2991


patrik2991
csendes tag

Anno mondtam, hogy kellene egy külön weboldal, most már még inkább jogosnak érzem, mert kezdenek bonyolódni a dolgok. Jelenleg "aki" realtime tudja, hogy mi van, az a Bluegifter. Azután következel Te utánad Ruti és aztán a felhasználók, ami szerintem már elég nagy "laggot" eredményez a rendszerben, míg egy külön weboldalon mindenki mindent realtime láthatna. Csak sajnos most már nincs időm egy ilyen oldal összedobására suli és meló mellett, de szerintem kellene keresni valakit aki összedobná, bár gondolom még mindig nem értesz velem egyet, mert akkor is az volt a kifogásod vele, hogy nem maradna a dolog a ph! keretein belül. :)

Magyarításaim lelőhelye: http://elitemagyaritasok.info

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.