2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

BlueGift ELITE

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves fórumtagok

Az ELITE sorsolásokon értékesebb illetve ritkábban felajánlott játékok lesznek kisorsolva. Elite sorsolásokon azok a fórumtagok vehetnek csak részt, akik már tettek felajánlást. A felajánlásokért járó kreditet mostantól Blue Point-nak nevezünk (továbbiakban BP)

Minden játék felajánlás annyival növeli a felajánló BP -jainak számát, amennyi a pillanatnyi listaára Steam-en. Vagyis egy 30€ értékü játék felajánlásáért 30 BP-ot kap a felajánló. Kivételt képeznek a Bundle kulcsok, ahol továbbra is a régi szabály marad életben. Egy komplett Bundle -ért 5€ = 5 BP jár, míg különálló Bundle kulcsokért a bolti ár negyede, pl. egy 4€ játék felajánlásért 1 BP jár.

Az eddigi €-ban nyilvántartott összfelajánlásokat mindenkinél átváltjuk BP-re 1:1-ben.

Minden ELITE-es nyerésnél a nyertestől BP kerül levonásra. A majdani nyertestől levonandó BP értékét a felajánló határozhatja meg, amennyiben a felajánló erről mégsem rendelkezik, akkor mi meghatározzuk. A levonandó BP érték minimuma 1 BP, maximuma pedig az adott játék felajánláskori listaára. Vagyis ha felajánlottál egy 30€ játékot, azért felajánlóként kapsz 30 BP-ot, kérni pedig a leendő nyertestől maximum 30 BP-t tudsz .

Az eddigi nyerésekért visszamenőleg természetesen nem vonunk le BP-t.

A mindekori BP egyenleg szolgál a jelentkezési jogosultság vizsgálatára. Csak annyi BP értékű párhuzamosanleadott jelentkezés lehetséges egyidőben, melyek (elméleti) összes megnyerésére van fedezet. Másszóval az összes futó jelentkezés elviekben elvonandó BP összege minden esetben kevesebb kell legyen, mint a pillanatnyi egyenleg.

1 Ki dönti el,hogy melyik játék megy az ELITE sorsolásokra ?
A játék felajánlója dönti el , illetve ha értékesebb játékról van szó , automatikusan oda kerül.
vagyis pl ha valaki felajánl egy Skyrim-et , automatikusan oda kerül , de ha valaki felajánl egy Fortix-ot és kéri hogy ELITE-be menjen , akkor is oda kerül.

2 Ki dönti el,hogy mennyi a belépési minimum ?
A játék felajánlója dönti el , illetve ha nem akarja , vagy nem tudja eldönteni , akkor játéktól függően ÉN

3 Honnan tudhatom hogy ki melyen értékű felajánlást tett (beleértve magamat is)
RUTI kolléga statja , megadja majd erre a kérdésre a választ , ahol mindenki publikusan fel lesz tüntetve.

4 A kreditemet hogyan növelhetem ?
Egyszerűen , ajánlj fel játékokat sorsolásra. Indie , nem indie játékokat egyaránt felajánlhatsz , sorsolásra. Minden játék felajánlás annyit növel a felajánló kreditjén , amennyi annak értéke épp akkor a steamen. A HUMBLE kulcsokat (steam , desura) egyformán 5 eurónak számitjuk be (5BP) . A Bundle-csomagokból származó, külön aktiválható kulcsok esetében pedig az egyedi játék listaárának 25%-a lesz a felajánlási érték.

5 A nyereményemet elajándékozhatom , eltradelhetem ?
Nem , a nyereményét mindenki fel kell használja a saját fiókján.

6 Honnan tudom majd hogy a sorsolás ELITE vagy nem
A sorsolás cimébe bele lesz irva pl Skyrim ELITE SORSOLÁS

A sorsolásokat MINDEN ESETBEN a BlueGifter program végzi, nincs manuális beavatkozás

A tagok BP egyenlegét is a BlueGifter tartja nyilván, nyomon követni ruti stat-jában lehet

A BG egyenleg negatívba nem mehet. A lényeg, hogy jelentkezéskor az aktuális egyenlegből kell gazdálkodjon a jelentkező. Nem jelentkezhet párhuzamosan többre, mint amennyire az összes BP pontja elegendő lenne, ha minden futó jelentkezését megnyerné. Igen, előfordulhat, hogy korábbi jelentkezést kell törölni, ha jön egy jobban vágyott cucc, és kell hozzá a BP kredit.

Üdvözlettel a BlueGift Team

Hozzászólások

(#1) Lewzke


Lewzke
őstag

Ha jól értelmezem akkor olyan lesz mint a steamgifts-en a Contributor.

[ Szerkesztve ]

(#2) tupacamaru


tupacamaru
veterán

Mikortól élesedik az új rendszer? Magyarul mikor lesz az első ELITE sorsolás. Én már régebben is gondolkoztam rajta hogy csak azoknak kéne kisorsolni az általam felajánlott játékokat akik már tettek a közösbe valamit. :B

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#3) Bluerainbow válasza tupacamaru (#2) üzenetére


Bluerainbow
Közösségépítő

Lewzke - IGEN jól értelmezed

tupacamaru - holnaptól , és már a te felajánlásod ELITE lesz , majd privátban mondj egy minimumot , vagy megszabom én

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#4) tupacamaru válasza Bluerainbow (#3) üzenetére


tupacamaru
veterán

Azért kérdeztem, hogy az már mehetne abba esetleg. :B :K Örülnék ha te állapítanál meg egy minimum kreditet, nekem csak az a lényeg hogy olyan nyerje aki már adott be a közösbe. :K :R

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#5) hjanos1 válasza Bluerainbow (#3) üzenetére


hjanos1
senior tag

Ha gondolod segíthetek ellenőrizni a jelentkezőket.
Ha jól jönne a segítség, akkor írd le a részleteket privátban. :K

The Factory Must Grow

(#6) tupacamaru válasza tupacamaru (#4) üzenetére


tupacamaru
veterán

Most jutott eszembe hogy lehetne olyan, hogy a felajánlott játék árának valahány szorsa a kredit érték. :F

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#7) danih


danih
addikt

Szerintem ne bonyolítsd túl, mert még belerokkansz a kreditszámolásba :)
Rutival hozzatok össze egy excel-t hogy automatikusan számolja.
Azért a ló túloldalára sem essetek át, ugyanis ez a rendszer jellegéből fakadóan még tovább mélyíti a sima és az elite tagok közötti árkot idővel. Szóval nyugodtan fenntarthatod magadnak a jogot a szabályok időközbeni változtatására :)

(#8) BioNiCMaN


BioNiCMaN
addikt

Teljesen korrekt kezdeményezés. :K

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#9) Zsolty001


Zsolty001
tag

Nekem szimpatikus és ez így igazságos, még akkor is, ha ezáltal kimaradok néhány sorsolásból, mert eddig mindössze egy felajánlásom volt. Viszont bármikor adott a lehetőség a feljebb kerülésre felajánlásokkal, és ez így korrekt!

Tehát, ha jól értelmezem akkor például 1euro=1kredit? Viszont akkor 1$ felajánlás az mennyit ér? Meg lehetne mondjuk pontosan határozni, hogy melyik pénzösszegnek mennyi a pontos kredit értéke.

Ezen kívül én szívesen jelentkezek önkéntesnek és segítek amennyire időm engedi!

Sok sikert az új rendszerhez! ;)

(#10) KRi2


KRi2
aktív tag

Értemis az új rendszert meg nem is.
Most kritikusabb hangnemet venném fel.
Aki megteheti hogy egy jobb játékot ajánl fel, az nyilván könnyebben is vesz magának jobb játékot. A végén az lesz hogy akinek vannak komoly játékai azok komoly játékokat nyernek, ergo szinte vehetne is magának. Akik gyengébb játékokat ajánlanak fel gyengébbeket fognak nyerni. Gazdagok - szegények elszeparálva. Semmi szolidaráció.
Valahogy az ajándékozásban nem így kéne működnie, ajándék lónak ne nezd fogát. Aki tehetősebb adjon többet, aki rászorult kapjon többet.
Persze értem az ellenkező oldalt is hogy nemszép dolog, én sem szeretem az élősködőket. Csak megemlítettem ezt az oldalát a dolognak. Ti látjátok, tudjátok, én elfogadom.

És mi van ha vki Skyrim-ot akar felajánlani a pornépnek? Akkor nem automatice elit?

||| | || ||||| | ||| ||

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.