A találmány, mint a legnagyobb találmányok általában, véletlen eredménye.
Van egy kézi örlőm, amivel szoktam fűszereket is, sót, bármit őrölni. kúpos, állítható, fa..a.
Nos, egyszer daráltam vele chili és "macskapöcse" paprikát, olyan kis pehelyre, amit lehet levesbe utólag szórni.
Hát, kicsit erős fajta volt, gyakorlatilag 6-8db 2-3mm-es pelyhet kell beletenni egy 1-1,5l levesbe, és akkor éppen csípős, ez az adag egy tányér levesbe már több, mint erős kategória.
Nos, mint kiderült, a chili olaja úgy beleivódott a darálóba (alu), hogy azóta 2x kimostam, ebből egyszer 2 órán ázott forró vízben (már kezdett elektrolízis beindulni a vas alu határon), de még mindig csípős íze van a lefőzött kávénak
Konklúzió: senki ne daráljon paprikát olyan darálóval, amivel mást is akar.
Ugyanitt megoldást keresek chili eltávolítására