2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Az elmúlt ~1 hónap történései...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kezdeném rögtön augusztus 8-val, az évben a kettő közül az első szombati nappal, amikor nyitva voltam. Mivel nem vagyok nyitva hétvégén, ezért kb. arra számítottam, hogy 0 forgalmam lesz. Ahhoz képest délelőtti műszakban erőteljes agyhalál volt, délután viszont akkora nyugalom volt, hogy 3 órán keresztül nem csináltam mást, csak Diablo3-aztam, mellette zenét hallgattam (ami a csövön kifért, volt Nickelback, Alvin és a mókusok, Rev Theory, Ocho Macho, stb). Ajtó nyitva, hogy a település is jó zenét hallgasson, halljanak Zenét is, ne csak a járását, meg a nézését figyeljék az aranyesőnek...

Aug 10-12 közt úgy gondolta az áramszolgáltató, hogy nekem ugyan nem lesz szükségem áramra 7-15 óra közt, így pont akkora tervezett be egy karbantartást. Sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy azokon a napokon zárva legyek, így nyitva voltam. Aki nem tudná: egy PC bolt áram nélkül kvázi halott. Gyakorlatilag mindent online csinálunk, szerencsére az áramszünet alatt a pénztárgép hősiesen helyt állt, köszönhetően hogy szünetmentesre volt kötve. De voltak érdekes emberek:

-Ezt szeretném A3-as méretben kinyomtatni.
-Ne haragudjon, de nincs áram, nem tudok nyomtatni.
-Jó, akkor elég lesz A4-ben is, de fontos lenne...

-Nyomtatni szeretnék
-Ne haragudjon, nincs áram, nem tudok nyomtatni.
-Ne hülyítsen már, akkor a pénztárgép meg a bankkártyás terminál mért üzemel akkor?
-Mert mindkettő szünetmentesről üzemel.

-Ezt kéne lefénymásolni.
-Sajnos nem tudok fénymásolni, mert nincs áram.
-Az isten ×ߤ÷ß÷¤×÷¤×ß÷¤ß$$¤ß×$ß÷$¤ß$¤$ß÷$ (ide képzeljetek kb. 2 percnyi káromkodást) a szolgáltatót.

Míg nem volt áram, volt időm gondolkodni, amikor is úgy döntöttem, hogy veszek egy saját motort, és ismerős Runnerjét parkolópályára állítom. Az ok egyszerű: bár istenkirály a Runner, rengentet rá kellett költenem (na jó, nem kellett volna, mert vehettem volna gagyi gumit a Continental helyett, vagy gagyi variszíjat kevláros helyett, stb, de gondoltam, hogy ez a minimum). Ami tetszik nekem, az a Honda NSR 50. Sajnos ennek az ötletnek a NAV vetett véget. Valahogy hiányzott X összeg a kasszából (valószínűleg elnéztem a váltót, vagy nem tudom, sose fordult elő velem, hogy akár 1 forint eltérés is legyen), emiatt szabálysértési bírság vár rám, melynek felső határa 200e forint a revizor információi szerint. Még mielőtt itt elkezdenétek hőzöngeni, hogy így a NAV, meg úgy a NAV, röviden összefoglalva a törvényben le van írva, hogy a pénztárgépben szereplő pénzkészletnek és a pénztárban lévő összegnek forintra pontosan stimmelnie kell, maximum 5 forint differencia engedélyezett, így JOGOSAN büntettek meg. Hibáztam, észrevették, megbüntetnek, pont. - De ezt majd egy külön bejegyzésben összeszedem, hogy mások NE járjanak így, és tanuljanak az én hibámból.

Szerencsére véget ért az a hét is, eredeti terv szerint úgy volt, hogy 15-én mennem kell ismerősért Ferihegyre, így megbeszéltem cimborával, hogy pénteken bezárom a boltot, elcsattogok Pestre, aztán csinálunk valamit. A sors közben úgy hozta, hogy mégsem kell Ferihegyre mennem, de ha már megbeszéltük, akkor felmentem, közben kaptam egy questet, hogy bizony fel kell vinnem nekik egy komódot egy ismert áruházlánctól. Kalandos utam során eljutottam hozzájuk, és miután 3 sörrel később sikeresen összeraktuk a komódot nekiindultunk a városba kajálni, kellemes nyári séta volt a Blahától a Deákig, ami elvileg szerinte 10 perc lett volna, gyakorlatilag 30. Aztán beültünk egy kellemes helyre, ahol 760 forintért folyékony sör mellett folyékony rockot is kaptam.

Aug 16 szombat: Reggel kelés, bevásárlás, majd irány Gárdony, ha már nem kell repülőtérre mennem. Onnan megtörtént a szokásos trollkodós bejelentkezésem:

Most hogy belegondolok, az évben készült pár hasonló kép, lehet, hogy jövő nyáron motorral csinálok nyáron egy "80 sör alatt MO-n belül" túrát. Biztos sokan csatlakoznának ;]

A szabadságom gyorsan telt, mind az a 3 nap, amit kivettem a 20-i hétre. 9 napot voltam itthon (amikor is ugyebár nem voltam itthon, mert mindig voltam valahol), de 24-én hétfőn olyan fáradtan indultam dolgzni, mint akit agyonvertek. Persze mivel 1 hétig nem voltam nyitva, így várható volt, hogy mélytorkos hetem lesz, ami be is igazolódott sajnos. Igazából az az egy hét úgy egybefolyik, hogy bementem 24-én reggel 8-ra, és 28-án este 8-kor elhagytam a boltot. Olyan sűrű volt a hét, hogy arra se emlékszek, hogy mi történt.

Amik javarészt megmaradtak, azok a szabadság miatt zárva feketeköpések:

-Múlt hónapba is voltál szabadságon, most voltál egy hetet remélem elég volt, és az évben többet nem mész!!!
-Maga mért mindig olyankor megy szabadságra, mikor én jönnék ide?
-Mentünk volna nyaralni, és kellett volna memóriakártya, de nem nem voltál nyitva.
-Minek van telefonja, ha szabadság alatt nem veszi el?!
-Szabadság alatt úgy sincs nyitva a bolt, igazán házhoz jöhetne gépet javítani...
-Nem volt sehol nyaralni? Akkor miért volt zárva?!

Szerencsére hozzászoktam, hogy sokan irigységből úgy osztják az észt, mint Kozsó a szeretetet, szóval megtanultam ezeket a helyzeteket kezelni, és burkoltan egyetlen rossz szó nélkül elküldeni a 'csába :)

Végszóként álljon itt a mai nap vásárlója. Berohan az ügyfél a boltba:
-Ezt a papírt fénymásold már le lécci, fontos lenne, este 7-kor itt vagyok érte köszi! - majd elrohan. Kb. fél percet kellett volna várnia, és lefényeltem volna neki az 1 darab papírt. Áll az ügyfél, értetlen fejjel, majd a gyors párbeszéd:
-Nem csak 16:30-ig vagy nyitva?
-De.
-Akkor ez mi a f×t fog itt csinálni 7-kor?
-Sikertelen telefonálgatás után nyitvatartást magolni...

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Az élet szép. ;]

Még mindig fáj az emberek hozzáállása. Mintha nem létezne másik PC bolt a világon.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#2) Bazsesz válasza Klaus Duran (#1) üzenetére


Bazsesz
őstag

Nekünk nincs konkurenciank, februárban kivégeztük... ☺

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#3) Klaus Duran válasza Bazsesz (#2) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Magad alatt vágtad ki a fát. Ha még meglennének akkor a sok idiótát átküldhetnéd hozzájuk. :K ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.