2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

padfone2 blog

Írta: | Kulcsszavak: padfone2

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Aug. 2.

Egy órája padfone2 tulaj lettem :) ide fogok blogolni róla.

1. Vásárlás

Hónapok óta hajtom ezt a lomot, hol van, hol nincs, kifogyott, új készlet jön, stb. mindenféle dumák voltak a magentáék webjén. Tegnap ránéztem, fel is borult a webshopjuk... Ehhez jött még az is, hogy csak t pontban árulják, alvállalkozós t-s boltokban nem. Ma meguntam, bementem, volt raktáron, akkó' hoci :)

Az ügyfélszolgálatos leányzó megpróbálta belerakni a mikrosimet, de kipattant a kezéből. Szépen elrepült, először nem lehetett tudni, hova. Mondtam is, mielőtt elkezdi keresgélni, bekapcsolom a kamerát :P

2. Első lépések

A telefon bemászott a hálózatra, kiírta, hogy 4G, majd lerántott pár frissítést, de pikkpakk. hoppá. Szóval ez a netsebesség elég király.

3. A ketyeréről

A telefon ránézésre (nem centiztem ki) nem akkora tepsi, mint egy sgs4, de azért nem kicsi. A kijelzője szép, a színei is. Nem is nagyon recseg, ennyire a másik telóm is recseg. oh wait a másik telóm egy 8 éves nokia...

Nézem a tabletet (padfone station-nek hívja), elég könnyű. ha belerakom a telefont, olyan érzésem van, mintha behúzná és elhajlítaná a közepét. A tablet hátulja műanyag, ha kicsit erőszakolom, jól láthatóan hajlik. A képe viszont szép ennek is.

Szóval ez az egész kütyü merevség és összeszerelési minőség szempontjából nem említhető egy lapon sem egy thinkpaddel, sem az eddigi tabletemmel, egy eredeti első szériás samsung galaxy tabbal (v1.0, 7 coll). A tab az két utcahossznyival rendesebben van összerakva. Az valahogy egy tömör fémnek érződik, merev, mint a vasbeton és a hátlap fogása is jó. Ennél meg az az érzésem, ha nagyon megbököm az érintő kijelzőt, rátolom az érintő fóliát a kijelző panelre és átszakad az egész. Brutál gagyi, na.

Nem tudom egyébként, hogy ma mi a piacon a szint. Nem volt a kezemben kiciócó gagyi okostelefon, nem tudom, hogy egy átlag kínaihoz, vagy 40 ezer forintos telefonhoz képest ez a minőség hol van. Az biztos, hogy amihez van viszonyítási alapom (nokia 6230, sgs1, sgs2 mini, tab), azokkal ez nincs egy szinten. Csak árban.

4. A programokról első ránézésre.

tele van szeméttel. ilyen újságolvasó, olyan olvasó, ez meg az, mind regisztrációt meg bankkártya számot akar. mentek a lecsóba, nekem nem kell ilyen. Ja, az első androidos mobil (4.1.1 van rajta), ahol ha engedélyezem a képernyő elforgatását, az apps menü nem forog. Milyen vidéki megoldás...

Egyelőre nincs rajta olyan lejátszó, ami nem akarja letölteni a filmet, hanem http-n képes streamelni. ezt a tabon anno sikerült megoldani, 2.2-es androidon, gondolom itt is lesz rá megoldás, csak egy ilyen bélszínpusztítással súlyosbított hétzáró napon ez már nem fért bele. De legalább 3:0 lett a vége a bowling pályán...

A programok egyébként eléggé pattogósak, rábökök, felugrik, nem gondolkodik, stb. Hiába na, két giga ram van benne állítólag, meg négy krait mag, azé' ennél gyengébb desktopjaim is voltak régebben.

Brutál meló lesz átszokni 4.1-es droidra... böngészőnek króm van rajta, nem feltétlenül ez az álmom, de az tény, hogy az indexes cikkeket, amiket teszt céllal megnyitottam, jól olvashatóan hozta. ez tehát már akár desktop helyettesítésre is alkalmas lehet.

a tecső bejövős, a minősége is tetszik. de hogy a tabletben egy hangszóró legyen... mer megin' meg kellett spórolni két centet? költsd gyógyszerre.

tény, hogy elég zaklatott napom volt. lehet, hogy ez meg is látszik a véleményemen. nem tudom, majd jön még. alapvetően a doksi olvasást és a filmnézést kell megoldanom, mert ez lesz a fő dolga. ha ez bejön, még változhat a véleményem. de most, ebben a pillanatban ez nem ajánlott plecsni.

Aug 3.

1. Próbálok padfone2-ről bejegyzést szerkeszteni, de rémálom ez a prediktív marhaság. legalább egy órája tornázom azon, hogy kikapcsoljam a helyesírás ellenőrzést, meg a többi szemetet, de nem. Beállítom, hogy ne adjon hangot klavi nyomásra, ad. Ne legyen szótár, se szójavaslat, nem veszi figyelembe. amikor ötvenedjére is átírja az általam beírt email címet (itkávé bejelentkezés, ugye), akkor morc lettem. Ez egy igazi fos. híg fos.

2. A másik gond, hogy ez a remekbe szabott króm pont annyival nézi el az oldalszélességet, hogy a szöveg széle lemarad. Ha kicsit összébbhúzom, akkor jó lesz. A következő lapváltásig. Miért nem tudja ez, hogy milyen széles a kijelző?? A króm könyvjelző kezelése rémálom. Raktam fel firefoxot, az egy fokkal jobbnak tűnik, de a szélességről ennek sincs fogalma.

tolok még egy próbát a régi anysoft keyboarddal, hátha.

3. jesszus, ezek mocskosul elfelejtkeztek róla, hogy nem ugyanaz a képarány. Ha állítva dugom bele a telót a stationbe (hogy másképp, annyira nem vagyok erős), akkor az portrait módban volt (720x1280-ban), ami a tableten landscape mód lesz (1280x800). Ettől kavarja el az agyát a króm.

Komolyan, időnként olyan érzésem van, mintha Taiwanon sosem nézték volna meg, hogy mit adnak ki a kezükből. Erősíti a nem ajánlott plecsnit, de ha így halad, lesz ez még hajítsd ki a picsába plecsni is.

Aug. 10.

Gondolkodtam rajta, hogy kitörlöm a jelzőket a korábbi sorokból, de ez a trágya megint felbosszantott. Próbálgatok más böngészőket is. Nem tudok belépni egy webre, mert ez a híg fos felülbírálja az általam pontosan és helyesen bevitt url-t, hiába kapcsolom ki az összes szótárt. Komolyan, ezeknek ennyire futja?

Aug. 29.

Pár napja szükségem volt a vaslédire (gugli maps navigáció). minden mondata előtt sercent a hangszóró, mintha digitális szemét lett volna a szöveg előtt. csak az enyém ennyire peches?

Közben jött egy komplett sw upgrade. Majd tesztelem azt is.

(more to come)

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán

csak hogy lássam.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) Syl


Syl
nagyúr

Osztán magentáék a tabletet is adják hozzá, vagy ez csak telefon?

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#3) bambano válasza Syl (#2) üzenetére


bambano
titán

2-in-1 set

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4) randras


randras
veterán

Gratula. Kár hogy a tablet része ilyen béna lett a kettesnél, az első nekem jobban tetszett.

(#5) Syl


Syl
nagyúr

A friss beírásokat esetleg dátumozhatnád.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#6) bambano válasza Syl (#5) üzenetére


bambano
titán

ami ott van, mind tegnapi, de oké.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7) Syl válasza bambano (#6) üzenetére


Syl
nagyúr

Háát, az este amikor bekotyogtam, akkor még csak az 1-2 pont volt. Ma reggelre meg 3-4. Ezért gondoltam dátumozni :D

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#8) bambano válasza Syl (#7) üzenetére


bambano
titán

kinek mi az időzóna :)
elég gyakran előfordul, hogy korán fekszem le, washingtoni idő szerint :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#9) randras


randras
veterán

de ha így halad, lesz ez még hajítsd ki a picsába plecsni is.

Egy iPad Mini kellett volna Neked is a hulladék android helyett, és az első napokat nem idegeskedéssel, hanem az átszokás (boldog) viszontagságaival tölthetnéd.

(#10) Syl válasza bambano (#8) üzenetére


Syl
nagyúr

Hehe :) DC vagy állam?

randras

Kezdődik...

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.