2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

cisco spam

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma hajnalban csörög a mobilom, +441525-ös szám, mi a fene ez. Buta telefon, erre aligha raknak bármit is, hát felveszem. Magyarul hívnak, cisco sales akárki jönne tukmálni a kacatjaikat.

Rutinosan elkezdem rövidrezárni a beszélgetést. Telefonszámom titkos, tréhkomnál be van állítva, hogy kereskedelmi megkeresésekkel nem hívhatnak. Következésképp megsértették a személyes adatok kezeléséről szóló törvényt, így btk 177A paragrafus, mész a börtönbe 1 évre.

Dehát hogy én feliratkoztam náluk ilyenre. Jajj kisfiam, nyeretlen kétéves vagy, ha nálam ezzel próbálkozol. Az lehet, hogy a cisco hivatalosan tudja a telefonszámomat, mert korábbi munkahelyemen vettünk pár dolgot, de akkor sem azért lett megadva a szám, hogy salesesek hideghívásokkal zaklassanak, hanem azért, mert garanciás ügyintézéshez kell.

Úgyhogy gyors választás: törlöd az összes adatomat és befejezed a telefont vagy 1 év börtön. Megígérte, hogy törli és letette. Utána jöttem rá, hogy kár volt ennyire gyorsan letudni, lehetett volna még beszélgetni vele egy kicsit. Tukmált volna valami integrált cisco miafenét.

Én meg elmondhatnám neki, hogy az utóbbi 3-4 évem arról szólt, hogy cisco salesek által összerakott, természetesen rosszul, félrekonfigurált hálózatokból takarítom a szemetet. Oda nem való, rosszul méretezett, helytelen funkcionalitású eszközökkel rakták tele a rendszert, atom drágán. Elmondhatnám neki, hogy túl sokszor fordult elő mostanában, hogy volt valami komoly baj, kidobtam egy cisco cuccot és ettől megjavult, sőt, jobb lett.

Azt is elmondhatnám neki, hogy ebben a remek időjárásban a villámok sorozatosan égetik ki a cisco cuccokat. Mielőtt megindulna a flame, más is van ott, azok jobb esetben megússzák, rosszabb esetben egy filléres dugasztáp cserével megjavulnak. A cisco az elég. Szó szerint. Két napja egy switch meg egy feleslegesen berakott pppoe router költözött el a szent diszkrétre. A switch az totálkár, ilyet sem láttam még, hogy másodpercekig működik, majd szétfagy, megint működik, megint megrohad. A router ethernet lábát meg gajra vágta a switchből kijövő áram. Az eszköz, amibe a villám csapott, most is működik, az nem cisco volt.

Természetesen rendes zárt fémdoboz, földelés, villámvédelem van, mert ehhez értő ember van kéznél.

Vagy elmondhatnám, hogy valamelyik "szakember" 100 megás interfészekkel telerakott lomokat rakatott a rendszerbe, mikor már régen gigabit volt itthon is a gyerek szobájában. Ment az egész a kukába, mikor átléptük a 100 megás sebességlimitet. 501-es pix, kijáratnak, telerakva port objektumokkal. fejre is állt, mint a szög. Okosan vettek helyette 5500-as asát, amiben valami celeron processzor meg pci-os dec chipes ethernet kártyák vannak. jesszus. Mindegy, azóta van helyette pc, az működik (többé-kevésbé :P )

szóval ezeket elmondhattam volna neki, rájött volna, hogy a cisco mostanában vörös posztó nálunk. nyilván nem az ára miatt... neeeem...

maradjunk annyiban, hogy engem ne hívjon sales meg callcenteres. mindenkinek így jobb, de főleg nekik.

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
(Jómunkásember)

let there be light.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) Vakegérke válasza bambano (#1) üzenetére

Látod, mit mulasztottál el? Leépíthetted volna a manus szakmai önérzetét. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) DigitXT


DigitXT
(PH! félisten)

akkor sem azért lett megadva a szám, hogy salesesek hideghívásokkal zaklassanak, hanem azért, mert garanciás ügyintézéshez kell.
Hát igen, ezek az "okosok" az adatkezelés célhoz kötöttségét szeretik elfelejteni...:U Tetszik a lerázós szöveg, szerintem ha megtalálnak hasonlóval én is alkalmazom.:D Szerk: a többihez (Cisco) nem tudok hozzászólni.:DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.