2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

10.1 colos örömöm

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egyik családtagomnál porosodott egy öreg tablet, aminek a kijelző méretére utal a cím. 2014-es 1GB/8GB 5-ös Androidon ragadt vénség, aminek másik legelőnyösebb tulajdonsága a nagy akkuja, 6000mAh. A kijelző felbontása 1280X800. Van benne FM rádió és sim foglalat is. (Beleraktam a tartalék 30-a számomat és megcsörgettem a barátomat. Mókás óriás telefon a tablet.) Hiába ósdi, kapott tokot és kijelzővédő fóliát, mert levett a lábamról. 1998 óta vezetek naplót, vagy inkább jegyzetelek. Mindig van nálam jegyzetfüzet és több golyóstoll. Nem, nem vagyok grafomán, egyszerűen szeretem összeírni az ötleteimet, könyvekből vagy újságokból találó részleteket lejegyzetelni, megtervezni kiadványaimat stb. Évek óta az A/4-es sima spirálok helyett A/5-ösök vannak nálam. Az előző füzeteket őrzöm egy nagy kartondobozban. Gyakran előfordul, hogy valami okos könyvrészlet vagy ötlet miatt előveszem a régebbi jegyzeteimet. Meglepően hasznos papíron vezetni a gondolataimat. Sokat segített gördülékennyé tenni a gondolkozásomat. Élőben is összefüggően, folyamatosan tudok beszélni. Bármikor előadói szerepbe lépek, aztán vissza. Amilyen kis mimóza voltam kicsi gyereknek, teljesen másmilyen vagyok felnőttként. Sokan el se hiszik, amikor bizonygatom, hogy milyen félénk kislány voltam. A jegyzetelés sok mindenben segített. Ezért teljesen bele vagyok bolondulva az írásba. Nem, továbbra sem vagyok grafomán. Egyszerűen élvezet számomra a gondolkozás és az írás lejegyzett gondolatfolyam, vagyis annak egy picike részlete. Dorombol a bennem élő gondolkodó, amint ránéz a tokba bújtatott vénségre. Kuncogva nyitja fel a tok fedlapját és simít végig a 10.1 colon, aztán felébreszti álmából az eszközt és érinti meg a jegyzet alkalmazás ikonját. Felvillan a virtuális billentyűzet, ölbe kerül a masina és tíz ujjacska indul melózni, miközben a fogaskerekek a fejben olajozottan fordulnak. Az élet apró örömei. Fülig ér a mosolyom. Régóta használok kütyüket, van is itthon tabletem, de kisebb és még gyengébb mint a 2014-es vénség. Keveset használtam. Egyszerűen túl kicsi volt, hogy gépeljek rajta. Nem is láttam sok értelmét a táblagépeknek. Azonban a 10.1 colos veterán felnyitotta a szememet. Hűha! Egy elektronikus jegyzetfüzet! És kütyü szerelem első látásra.

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Egy Palm-mal, vagy egy Psion palmtoppal is jól ellettél volna a 2000-es években :) Fél szakdogát írtam egy m505-ösön... :D
De különben ez is egy felhasználása az öreg tableteknek :)

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#2) icemad


icemad
nagyúr

Keress használtan egy Galaxy note 10. 1es tabot. Az minden vágyad kielégíti. ;]
Mifelénk egy jobb állapotú darab 50 euró körül van. Mindennapos használatra már (ez is) alkalmatlan, de rajzolni, jegyzetelni nagyon jó.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#3) Steve_Brown


Steve_Brown
aktív tag

Én már 5000mAh óra alá biztos nem mennék. Van egy belpiacos kis Huawei tabletem 5000mAh-val és a telefonom egy Redmi 9T 6000mAh-ás aksival. 4 nap sátorozós fesztivált simán kibírt :)

Nem tudom hogy lehet használni olyan telefonokat amiket naponta használni kell.

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#4) DigitXT válasza Steve_Brown (#3) üzenetére


DigitXT
félisten

"Nem tudom hogy lehet használni olyan telefonokat amiket naponta használni kell."
Hát naponta.:DDD

(#5) hcl válasza Steve_Brown (#3) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nemtom, én olyat szoktam, hogy hazamegyek este, és feldugom töltőre. Ha otthon vagyok, alig nyúlok telefonhoz. Melóban se sokat.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#6) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Én újság szerkesztéshez gondoltam jegyzetelni és a nyomdakész anyagot lektorálni egy méretben A4-hez minél inkább közelítő tabon, de valahogy nem éreztem megtérülni a befektetést (egy kéthavonta megjelenő 12-16 oldalas kiadvány papírra nyomott előnézetéhez képest). Főleg annak fényében, hogy írni nem szeretek érintő képernyőn. :) Pedig a kütyük engem is nagyon vonzanak.

Nem gondoltad a jegyzeteidet vagy az annak alapján létrejött nagyobb volumenű írásaikat kiadvány formájában megjelentetni?

(#7) Algieba válasza cinemazealot (#6) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Beérem az online publikálással. :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.