2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Win7 próba

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Volt ma egy kis időm, felraktam a Win7-et. Benyomásaim következnek, külsősöknek információ, hogy Vistával nincs tapasztalatom, tehát az XP-vel tudok párhuzamot vonni.
Pozitívan indult: gyorsan ment fel. Kellemes a kezelés, bár a frontend sok mindent eltakar - ha beállításról van szó, turkálni kell. Alapvetően a hangkártyához kellett csak drivert feltenni (valamint az 5.1 rendszert beállítani), de e MediaCenterben tapasztalható szaggatás miatt felraktam a videokártya drivert is (szaggatás megszűnt).
Minden stabil, aránylag gyors, kellemes, jól kezelhető. A MC teljes képre ki tudja rakni a TV-t (XP-ben nem tudom ezt megtenni), valamint 5.1-re teszi ki a hangot (szintén nem megy XP alatt). Nem terheli a processzort jelentősen a rendszer (taskmanager szerint) - talán az XP-nél is kellemesebb.
És akkor a negatívumok:
- nagyon sok memóriát eszik (800 Mb felett szárazon, tehát még nem indítottam el semmit) az XP-vel összehasonlítva - igaz, cserében kisebb(nek tűnik) a processzorhasználat
- MC képe szar, becsíkoz (látszik, hogy rossz filtert használ, valószínűleg lehetne finomhangolni)
- feleslegesen sokat kell turkálni egyes beállításokhoz
- idegesítően prüntyög (a finomhangoláskor ki fogom kapcsolni a rendszerhangokat)
Első benyomásom: ez is csak egy oprendszer. :) De alapvetően tetszik, ígéretesebb még az XP-nél is.
Nem tudom eldönteni, hogy bug vagy fícsör az animáció. Mintha (benyomás!) lassabban kezdődne egy-egy dolog (legalábbis az animációk ezt fedik el), mint az XP alatt, ellenben ha már megy valami, mellette ugyanilyen sebességgel mehet a másik, nem rontja annyira a rendszert, ha több minden történik. Példa: több, nagyobb file letöltése, és közben böngészés klikkolásra úgy megy előre, mint Mihalcevkszi fénykorában, lassan, de feltartóztathatatlanul. Az XP-ben gyorsan kezdődik, de aztán megakad ugyanez. Szóval begyere.

2009.10.12. - Próbálom heggeszteni az RC-t.
- feltettem a Pinnacle drivert és TVCenterPro-t. Elsőre nem volt egyértelmű a dolog, mert a frontenddel kezdtem, amiben korábban benne voltak a driverek, persze a 64 bithez ez nem passzolt. A drivert viszont a nemzetközi Pinnacle oldalról tudtam csak leszedni, még szerencse, hogy fent volt.
- tesztelgettem különböző videokódolással. Úgy tűnik, mennek a bárhogyan kódolt videók, nincs gond. Egy dolog bosszant, és ez vszleg hangkártya driver gond: nem tudom rávenni, hogy tegye ki a hangot 5.1-be.
- volt egy kékrefagyásom is. Vagy Firefox, vagy a Pinnacle kavart be.
- Firefox flashes oldalakkal pörgeti a processzort rendesen, ha több ablak is nyitva van. Persze a FF 32 bites, letöltöttem a 64 bites kisérleti verziót, majd tesztelem azzal is.
- nem tudtam free AVG-t feltenni, maradt az AVIR.

2009. 10. 14. - Nem kerek a dolog.
- Avir nehezen frissül, mondjuk ezt tapasztaltam korábban is XP alatt.
- Firefox nagyon fogja a gépet. Ha két olyan ablak is nyitva van, amiben van flash, akkor néha 100%-ra is felkúszhat a proci kihasználtsága.
- Pinnacle egy kalap szamóca (de ezt is tudtam már egy ideje).
-

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"nagyon sok memóriát eszik (800 Mb felett szárazon, tehát még nem indítottam el semmit)"

A nem használt memória pazarlás. :P Meg amúgy is 3000 forint a ram gigája, ez ne legyen már gond. :D

"MC képe szar, becsíkoz (látszik, hogy rossz filtert használ, valószínűleg lehetne finomhangolni)"

Értelmes ember nem a beépített lejátszót használja, hanem pl Media Player Classic Home Cinema-t. ;)

"feleslegesen sokat kell turkálni egyes beállításokhoz"

Nem sokat kell turkálni, hanem MÁS. Szvsz pont az hogy kevesebbet kell turkálni, s sokkal logikusabb helyen vannak a dolgok. :K

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#3) gabor85


gabor85
őstag

felraktam a videokártya drivert is
Szintekötelező felrakni :))

(#4) lorenzen válasza lezso6 (#1) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Csak látszólag eszik sok memóriát. A gyakran használt programokhoz tartozó szeleteket a memóriában tartja. Ha nagy memória igényű program indul el, akkor kiürül az előtöltésnek fenntartott terület.
Ugyan ezt csinálja a Vista is.

A Media Center valóban egy alig használható valami. Egy csomó digitális TV kártyát nem támogat.
Ha hybrid kártyával találkozik, akkor csak a DVB-T részét hajlandó használni, az analógot észre sem veszi. Bonyolult, átláthatatlan, és elavult.
Másik programot kell helyette használni.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog (1)

Na jó, még egyszer, gyk:
Nincs tapasztalatom Vistával, jelenleg XP-t használok.

42

(#6) Adrian Mole válasza lezso6 (#1) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem fáj, hogy memóriát használ. Meg szimpatikusabb is, hogy inkább beül a memóriába, és kevesebbet pörgeti a procit. Csak megjegyeztem.

MC-s reagálást köszi. Mindazonáltal a MC kezeli a tunert is (külön telepítés nélkül), és a TV képet pakolja ki fullscreenre. MPC-t használok, nyugi.

_Nekem_ ez a benyomásom, hogy feleslegesen kell turkálni. _Nekem_ kevésbé logikus helyen vannak a dolgok. XP-ben classic nézetnél minden kézreáll, azt változtatok, amit szeretnék. Itt rábízom magam az oprendszerre, és csak ő utánna tudok én belenyúlni.

42

(#7) Adrian Mole válasza gabor85 (#3) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog (1)

Tisztában vagyok vele. Első bekapcsoláskor viszont érdekelt, hogy hogyan működik, mielőtt bármit is csináltam volna vele.

42

(#8) Adrian Mole válasza lorenzen (#4) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog (1)

Igen, a memóriakezelés maga szimpatikus, gördülékenyebb, mint pl. az XP-ben. Csak sokat eszik belőle. Két tény, no offense.

Nekem hibrid kártyám van, egyelőre a DVB-T részét nem használom, így működik a MC-ben. Nem ez lesz a végső szavam, mert pl. a tuner távirányítóját nem kezelni (bár az is lehet, hogy rá fogom tudni venni), mindenesetre a rossz filterezés mellett szimpatikus a valós teljes képernyő és az 5.1-re kevert hang. XP alatt semmilyen progival nem tudtam ezt a kettőt megoldani.

42

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.