2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Cybergyerek just se kér bocsánatot (SE K550i)

Írta: | Kulcsszavak: telefon sony ericsson K550i

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Beszereztem egy új telit, Sony ericsson K550i. A Mobilarénás teszt kissé lehúzta, pedig az alapján tetszett. És be is szereztem egyet, pontosabban muszáj volt, mert a korábbi K300i-nek meghalt a joystickja. Szóval lassanként ideírom majd a tapasztalatokat róla. Egy kis előzetes:
Fehér :Y színű. Azzal áltatom magam, hogy Mac-es, pedig inkább fehér Mercis, kissé brr, de majd megszokom.
Első blikkre nagyon bejön, gyakorlatilag nem különbözik a K750i-től (feleségemnek van, elég jól ismerem, én egy SE K300i-ről váltotam), ami szintén nem lett volna ellenemre. Egy-két - nekem feltűnő - különbség azért van:
- kártya a hátlap alatt (de legalább nem kell kiszedni az akkut, pláne a SIM-et)
- kissé bénább a gombok elrendezése, sajnos. Remélem, azért hozzá fog szokni a kezem.
- végre nem a meghalós joystick van rajta, hanem (a remélem nem meghalós) navitányér.

Újabb tapasztalatok: Nem tudok kiírtani jópár képet a memóriából, sem a Pannonos témát. Végülis sok hely van még, de egy kicsit akkor is bosszantó, hogy megigértem a Pannonnak, hogy hűséges leszek hozzájuk, de mégis nyomulnak bele az arcomba.
Kisebb, laposabb, bár kissé hosszabb, mint a K300i, a tömegük érzetre azonos. Az aku még nem állt be, két és fél napi használat után kb 1/3-on áll. Az összeszerelés elég minőségi, kivéve a fényképezőlencse takarót, az kicsit lötyögős. Nem tudom, hogy a menű viszonylagos lassúsága (K300i-hez képest) bug vagy fícsör, mindenesetre fura, hogy nem mindig azonnal azt látom, amit a gombokkal művelek.
Vcardokat könnyű volt rámenteni, a hozzá járó szoftverek viszont nem egy nagy vaszizdasz annak, akinek nincs Outlook(Express)-ja/e. A noteszommal minden progi nélkül is teljesen könnyen kommunikált mind infrám, mind BT-on, mind kábelen keresztül.
Klassz (és a K300i-ből megfelelő gombok hiánya miatt hiányzott) az a fícsör, hogy kikapcsolt képernyőnél készenléti állapotban a hangerőgombra feldobja az órát.

Mégújabb tapasztalat, kiegészítés: Megy a cucc, hiba nélkül. A hátlapot elcseréltem egy fekete készülék tulajjal, így elég egyéni lett, kirí a K550i-k egyforma tömegéből :DDD
A fényképezőgép egy kicsit csalódás. Autofókusz ide, 2 Mp oda, elég gagyi képeket lehet vele készíteni. No, mindegy, nem azért vettem SE telefont, hogy Sony Alpha minőséget kapjak, alapfunkciókra jó.
A WAP gombba álandóan beletalál az ujjam, véletlenül, a beszerzés óta 190 Ft-ot GPRS-eztem el így a semmiért.

2013.02.20 - Elérkezett az ideje a nyugdíjnak. Öreg masinám egyébként majdnem hibátlan. Kopottas kinézet, egy repedés a körbefutó díszcsíkon (készülékházon, tulajdonképpen) az exponálógombnál, és amiért átadja a helyét egy újnak, szinte az olvashatatlanná karcolódott képernyővédő plexi az összes baja. Még nem döntöttem a jövőjéről.

Hozzászólások

(#1) jimmy399


jimmy399
senior tag

Hát ahogyolvastam az írásodat, elgondolkoztam, hogy vennem kellene egy ilyen telefont.. Egész karaly és tudja minazt amit egy k750i tudna... Szal majd kiderül.

Addig is csácsá.

--- N/A ---

(#2) Adrian Mole válasza jimmy399 (#1) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem rossz gép, tényleg tudja mindazt, amit a K750, legalábbis nekem nem tűnt fel, hogy butább lenne. Egy-két apróság az eltérés: más billentyű, más memóriakártya (és annak a behelyezése), más design (oldalsó csatlakozó).

42

(#3) spenglerjoci


spenglerjoci
tag

Nagyon szuper kis készülék! Nekem is fehér van! A kamerája pedig olyan makrókat csinál, hogy besz*rsz! Simán kenterbe ver pl. egy K770i-t. És plusz még az egyik leghangosabb teló, amit valaha láttam! A Minősége persze nem olyan mint mondjuk egy W595-nek, de hangban bazi erős! Szubjektív véleményem szerint mindennapi használatra tökéletes, és még szép is! Én például első ránézésre beleszerettem! Azóta is mindenki megnéz...mármint a telót!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.