2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Xiaomi Mi MIX 2s testközelből

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy kellemesen esős hétvégén ismét anyósék és a helyi Xiaomi márkabolt felé vettem utam, ahol a meglepően gyorsan kínálatba került Mi MIX 2s-t is taperoltam egy darabig.

Remélhetőleg az offline értékesítés valamiféle fejlődését figyelhetjük meg a Xiaomi háza táján, hiszen a döbbenetesen lassan, a bemutatástól számított kb. 3 hónappal értékesítésre került Redmi 5 szériával ellentétben a 2018. márciusában beharangozott Mi MIX 2s már április végére elérhetővé vált a gyártó weboldalán és a márkaboltjaiban egyaránt. Élve a lehetőséggel ismét felkerestem a tajcshungi Mi Store-t, hogy közelebbről is szemügyre vegyem az új jövevényt. Nem akarom/tudnám learatni a Mobilaréna vagy más, hozzáértő(bb) létformák elől a tesztelés babérjait, így ennek tükrében tessék olvasni a továbbiakat.

A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

Írásom alanya így a fentebb látható megjelenéssel hívja fel a figyelmet, érkezésemkor a kiállított fekete és fehér változatok közül az utóbbit nem macerálta senki, úgyhogy én vállaltam magamra e feladatot. Jelenleg éppen egy Mi 5s Plus-szal (154,6 x 77,7 x 8mm) élem a mindennapjaimat, így főleg ezzel fogom tudni összehasonlítani, ám kézben tartva a Mi MIX 2s (150,9 x 74,9 x 8,1mm) nem hozott különösebben újszerű élményt, noha ez utóbbi bő 20 grammal nyom többet. A kijelző méretében és felbontásában azonban a MIX 2s csekély előnyre tesz szert, hiszen 5,99”-os kijelzője és 1080 x 2160 pixeles felbontása némileg felülmúlja az 5s Plus-ba épített 5,7”-os, 1080 x 1920 képpontos variánst, noha mindkét esetben IPS LCD kijelzőkről beszélünk. A készülék tetejéről eltűnt a 3,5mm-es jack aljzat, az előlapi kamera ezúttal a jobb alsó sarokba került. Hátul a nyilvánvalóan az iPhone X által koppintott kettős kamerarendszer (+ villanófény) és az ujjlenyomat olvasó kapott helyet. Érdekes módon egyébként a készüléket az asztalra helyezve nem éreztem úgy, hogy az különösebben billegne, kiugró lencserendszer ide vagy oda.

A Mi MIX 2s hátlapja.

A Mi MIX 2s hátlapja.

A Snapdragon 845-tel (nyolcmagvas (4x2,8 GHz Kryo 385 Gold & 4x1,8 GHz Kryo 385 Silver) CPU és Adreno 630-as GPU) és 6GB RAM-mal rotyogó tesztalanyon szerettem volna Antutu, vagy másféle benchmarkot is futtatni, melyet Google felhasználó hiányában Mi Drop segítségével próbáltam a készülékre varázsolni a sajátomról, azonban az Antutu 3D-s összetevőjét nem sikerült működésre bírnom, a „stress test” pedig 99%-nál elhalálozott, úgyhogy feladtam a próbálkozást, így végül csak CPU-Z-vel néztem be a színfalak mögé.

A Mi MIX 2s néhány hardveres paramétere.

A Mi MIX 2s néhány hardveres paramétere.

Vizsgálódásom napján a készüléken 8.0-s Androidra alapozott MIUI Global 9.5-ös ROM-ot találtam (9.5.4.0), így alapból a Google és a Xiaomi alkalmazásai is elérhetőek.

A Mi MIX 2s keződképernyője, illetve az osztott képernyős mód.

A Mi MIX 2s keződképernyője, illetve az osztott képernyős mód.

Mindezeken felül még a kamerát volt lehetőségem többé-kevésbé kipróbálni, melynek felbontása meglepő módon kisebb (12MP) mint a Mi 5s Plus-é (13MP), noha a kétszeres optikai zoom, illetve az optikai képstabilizátor adott körülmények között biztosan jobb eredményt nyújt mint a Mi 5s Plus. Ha most vennék telefont, jó eséllyel már szempont lenne az OIS megléte is, hiszen az 5s Plus kamerájával relatíve lassú záridők mellett bizony többször is meggyűlt a bajom a téma elmosódásmentes megörökítésével annak ellenére, hogy (még) nem mutatom a Parkinson-kór vagy más idegi elváltozás tüneteit. Érdekelt volna így, hogy a Mi MIX 2s-be szerelt OIS hogyan működik „éles” helyzetben, megfelelő környezet nélkül azonban csak általános beltéri képek formájában tudtam megvizsgálni a készülék képességeit.

Xiaomi Mi MIX 2s által beltérben, automatikus üzemmódban készült 4:3 képarányú fotó. (ISO:110, f/1.8, 1/50s; a képre kattintva elérhető az eredeti, szerkesztetlen kép is!)

Xiaomi Mi MIX 2s által beltérben, automatikus üzemmódban készült 4:3 képarányú fotó. (ISO:110, f/1.8, 1/50s; a képre kattintva elérhető az eredeti, szerkesztetlen kép is!)

Viszont ha már kéznél volt az én régebbi modellem, gondoltam csak végzek valamiféle összehasonlítást is, ám az erre a célra szánt két felvételen végül nem láttam számottevő különbséget, igaz, a Mi MIX 2s talán valamivel jobban mérte fel a környezet fényerejét, ahogy az élek is szebbek, ám a textúrákban vajmi kevés különbséget látok. A Mi 5s Plus által készített kép itt, a Mi MIX 2s változata pedig itt érhető el. Mindkét kép 4:3-as képaránnyal, automatikus üzemmódban készült, noha alapértelmezésként a Mi 5s Plus valamivel nagyobb, 4160 x 3120 képpontos felvételt gyárt, szemban a Mi MIX 2s-féle 4032 x 3024 pixellel.

A Mi MIX 2s gyári kamera alkalmazásának néhány beállítási lehetősége.

A Mi MIX 2s gyári kamera alkalmazásának néhány beállítási lehetősége.

A rövid próbálgatást követően végül nem váltam biztossá abban, hogy megérné lecserélni a Mi 5s Plus-omat a gyártó legújabb csodájára, bár tény, hogy jelenleg lenne még pár film és/vagy sorozat, amivel a legnagyobb, 256GB-os változatot ki tudnám használni. Kamera esetén pusztán csak az OIS miatt nem váltanék, hiszen ha „fontos” helyre megyek akkor nem sajnálom cipelni a Canon EOS-t meg a kapcsolódó 5kg motyót, viszont részeg szelfizés közben mindenképp jól jönne.

SIM kártya hiányában a telefonálás közbeni (vagy egyébként bármilyen) hangminőséget nem állt módomban kipróbálni, önmagában pedig nem szívesen ordíttattam volna Korpiklaanit mindenki füle hallatára. SoT-ot, egyéb akkuidőt a riasztó miatt szintén nem próbáltam mérni, igaz, a MIX 2s csupán 3400 mAh-s akksit kapott, szemben az 5s Plus 3800 mAh-jával. Jelen pillanatban a készülék 16999 jó tajvani pénzen (kb. 150900 forint) áll, ez majdnem harmadannyival több, mint amennyiért az 5s Plus-t vettem, úgyhogy ha valakinek van ötlete a váltás szükségszerűségével kapcsolatban, az ne sajnálja megosztani.

Hozzászólások

(#1) Milestone2


Milestone2
nagyúr

http://en.miui.com/thread-2657317-1-1.html

Nagyon figyelni! @acaca68 tesztje szerint szegény @szekelyek kolléga telefonján
Mi Mix2s az első telefon ami CSAK NYITOTT BOOTLOADERREL flesselhető
EDL módban NEM! Vagy nyitott BL, vagy Xiaomi support!

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.