Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5651) kano válasza Beri (#5650) üzenetére


kano
nagyúr

Köszönm mindenkinek a válaszokat. A transmission-t nem próbálta valaki beizzítani
DD-WRT alá?

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#5652) vargalex válasza r3pl4y (#5648) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

A csomag fordítása is ugyan úgy megy. Csak a menuconfig-ban a csomag kijelölésekor * helyett M kell, hogy szerepeljen előtte (bár a * sem baj, de akkor a firmware-ba is beteszi, és maga a csomag is ott lesz a bin könyvtárban egy packages mappában).
Egyébként elég gyakran szoktak buildelni, úgyhogy szerintem naponta azért egyszer érdemes ránézni.

Alex

(#5653) 04ahgy válasza adamka16 (#5336) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Én inkább örülnék neki, hogy egyáltalán kicserélték. Nem lett volna kötelességük.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#5654) boatkiller válasza kano (#5651) üzenetére


boatkiller
tag

Szia!

Nézz rá erre az oldalra úgy tűnik egész részletesen leírták.[link] Igaz ez egy linksys routerre készült, de részletes.

(#5655) kano válasza boatkiller (#5654) üzenetére


kano
nagyúr

Nem az a probléma, hogy nincs leírás hanem, hogy nem működött. Igaz, hogy még régebben próbálkoztam más leírással. Hétvégén kipróbálom. Nekem a DD-WRT szimpibb, mert alapból kezeli a 3G modemet is.
Köszi!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#5656) adamka16


adamka16
őstag

Sziasztok!

Valaki tudna nekem adni egy normálisan működő DKU-5 kábelhez való drivert??? keresek de sehol sem találok, olyant amit fel lehetne telepíten :(

(#5657) adamka16 válasza adamka16 (#5656) üzenetére


adamka16
őstag

Srácok, vettem egy DKU-5-ös kábelt, de én meg nem tudom fejteni ennek a lábkiosztását. Szétszedtem a csatlakozóját ami ugye a telefon felőli oldalon lenne, és ledöbbentem.
az első ledöbbenés, akkor ért mikor láttam, hogy ebbe 3 kábel van a szokásos 5 helyett. itt még okés, mert ugye nekem is csak ennyi kábel kell (tx,rx,gnd).
a második ledöbbenés akkor ért mikor láttam, hogy a vezetékek ugy vannak bekötve, hogy egy kék szál van az első lábra kötve , majd egy sárga az 5.-re míg egy fehér a 6.-ra. most vagy én vagyok hülye vagy el van csúszva az egyik kábel, ami valszeg az 1. lábra kötött lesz...

(#5658) vargalex válasza adamka16 (#5657) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Nincs azzal a kábellel semmi baj. Csak annyi van, hogy az adatkábelen lévő pop-port-on nincs rajta az első láb, mert az a charger input, így felesleges. Így 2-től indulnak a lábak.

Azaz nálad:

kék: GND
sárga: RX
fehér: TX

[ Szerkesztve ]

Alex

(#5659) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

Hogy érted, hogy el van csúszva?
Azok lesznek azok a vezetékek amúgy.. de sajnos nem tudom, hogy melyik szín melyik kivezetés... azt ki kell mérni... elvileg lennie kell valami rajznak ami jelöli, hogy a te kábeleden melyik érintkező micsoda... erre keress rá, mert nem tudom a kábeled pontos tipusát így én nem tudok.. driver-t azt mindjárt linkelek és remélem, hogy a jó driver -t találtam meg... amúgy ugye nem win7 alatt fogsz vele szenvedni?

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5660) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

Na tehát meg is van a válaszod, hogy melyik micsoda...

Itt meg egy driver... remélem jót tettem fel... sajnos ide kellett feltennem mivel ugye nem üzemel még a szerverem...

[link]

Amúgy most OFF
Szórakozok ezzel a virtualbox -al és azon belül is a remote desktop szolgálatásával :) éppen innen bnőmtől fordítom most a firmware -t az otthoni gépen lévő virtual boxon... :) egy valami van ami idegesít... tetves lassú a képfrissítése vagy képrajzolása a virtualboxnak... ilyen szépen lassan jelenik meg a kép sőt szó szerint igy rajzolódik kifele csíkokban... nincs erre valami megoldás? ha a normális gépemet érem el remotedesktopon akkor normális minden tehát nem a remote desktop lesz a lassú hanem a virtualbox valamiért... nem tud erre valaki valamit?

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5661) adamka16 válasza vargalex (#5658) üzenetére


adamka16
őstag

akkor helyesbítek. tudom hogy 2-től indulnak kábelek. akkor így írom.
2. Kék
6. sárga
7. fehér
egy DKU-5-ös kábelről van szó. szétkaptam a csatlakozókat mind két végén, de nekem gyanúsnak tűnik, hogy a nyáklapon csak ennyi cucc van :(

szerk: kicsit belekeveredtem a dolgokba, de a driver is működik, most már csak forrasztanom kell egy picit!
hatalmas köszönet!!

[ Szerkesztve ]

(#5662) r3pl4y válasza adamka16 (#5661) üzenetére


r3pl4y
aktív tag

Tehát akkor az általam linkelt driver a jó driver?
Már csak azért, hogy tudjam, hogy ez tegyem el akkor :) Mert nem emlékeztem pontosan, hogy melyik driver az ami jó a sok közül ami a gépemen van:)

Az, hogy mi van a nyákon azzal ne foglalkozz.. kicsi smd cuccok abból is kevéske meg egy kis smd ic... ami megvalósítja ezt a soros emulációt.

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5663) adamka16 válasza r3pl4y (#5662) üzenetére


adamka16
őstag

igen. tökéletes a driver. már egy csomót próbáltam, de semmi nem volt.
a nyákon én ic-t nem is találtam. kis smd cuccok+egy fekete kis púpszerű cucc. (tudtam ám mi a neve, de már elfelejtettem :) )

kb mint ezeken a képeken:
[link]
[link]

(#5664) adamka16 válasza adamka16 (#5663) üzenetére


adamka16
őstag

soros port működött, routeren ott figyel a tökéletes open-WRT
köszönöm a segítséget!

Viszont... amikor csak rádugtam a routerre a sorost, és ment a hyperterminal, akkor csak ment..ment majd egyszer kékhalálozott az xp. nem tudom miért... :(
viszont tftpd32-vel kb 2 másodperc alatt fennt volt a wrt .bin fájlja a router memóriájában... ergó villámgyorsan átment!

A cucc működik, és nem volt több az egész 5 perc sem. inkább mint az 1 hónapos garancia.... :P

(#5665) r3pl4y válasza adamka16 (#5664) üzenetére


r3pl4y
aktív tag

Grat akkor hozzá... mondtuk mi, hogy menni fog ez... remélem sokat segített a kis tutorial amit feldobtam.. a serial -ról...

Igen nekem mikor először csináltam volt vagy 40p mire átment a firm... aztán meg tnap elött vagy mikor nekem is ilyen fél perc se volt... nem tudom, hogy miért ez a nagy eltérés.. :S Lehet, hogy nem ugyanolyan kábelt használtam.. mármint az egyik lehet fordított volt a másik meg egyenes... nem tudom.. mondjuk ennek mi köze lehet ehhez.. semmi.. szóval nem tudom :)

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5666) Intruder2k5 válasza vargalex (#5652) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez jó... Akkor már csak az kellene (szerintem sokan örülnének neki), hogy valaki csináljon egy ilyen "All In One" buildet, amiben benne a wifi, usb, samba, vsftpd, és mc, és transmission. Ez elméletileg be is fér a flashbe, így ahogy van. Ehhez csak egy fstab-ot kellene csinálni, ami mondjuk kezel két particiót, egy swap-et, és egyet amit becsatol az /mnt alá adatoknak. Szerintem sokak nagyon örülnének egy ilyen kész dolognak.

Olyasmi lenne ez, mint anno nekem az oleg-es image file-ok, Te biztosan emlékszel rá... Aki végképp nem ért hozzá, annak jól jött az is. Még a mai napig is többször szedik le naponta, pedig lassan két éves lesz. A data-ról, amit én látok, van több mint 1500 letöltés, meg az ebond oldalról is 600+... Szerintem ennek hasonló sikere lehetne tplinken.

[ Szerkesztve ]

(#5667) vargalex válasza Intruder2k5 (#5666) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Persze, lehet ilyen build-et csinálni. Akár én is megcsinálom, de kipróbálni nem tudom, mert nem 1043ND-m van :). Persze előtte akkor össze kellene gyűjteni, hogy mi legyen benne.
Ez azoknak tényleg nagyon jó lenne, akik nem akarják megérteni a rendszer működését, csak használni szeretnék, illetve nem is céljuk a csomagok frissítése.

És igen, emlékszem az oleg-es image-okra, de én nem használtam, mert ugye oleget sem. :)

Alex

(#5668) Intruder2k5 válasza adamka16 (#5664) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Gratulálok!
És ugye mennyivel jobb érzés most már, hogy tudod, hogy bármikor megjavítod, ha félresikerül valami frissítéskor...?! Így csak bátrabb az ember. :)

(#5669) Intruder2k5 válasza vargalex (#5667) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, ezt tudom, hogy nem használtad... Meg nyilván Te nem is abba a kategóriába tartozol, aki image file-okkal telepített volna, még ha használtál is volna oleg-et. :)

1043-asom nekem sincs, csak egy ötlet volt... De szerintem tényleg érdemes lenne elgondolkodni rajta. Nem kellene abba semmi más, csak a torrent letöltési lehetőség (transmission) meg, hogy a letöltött cuccokat el lehessen érni valahogyan. Pl. /mnt mappa elérése samba-n és ftp-n. Ez szerintem a célközönség 75%-ának tökéletesen elég lenne, mert mindössze erre vágyik. Akinek meg nem, az tényleg dolgozzon meg magának a többiért. :)

(#5670) lakatosturbo válasza Intruder2k5 (#5666) üzenetére


lakatosturbo
aktív tag

Egy ilyen bildnek én is örülnék.

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#5671) adamka16 válasza Intruder2k5 (#5668) üzenetére


adamka16
őstag

köszi. hát igen, így már egyszerű mint az 1*1. viszont egy winchestert kell még szereznem, amivel később meg tudom csinálni saját cuccaimmal, mert most egy kölcsön winchesterrel tudtam, mivel az asztalimon is meg a notimon is win7 megy.
mellesleg, milyen külső winyókat ajánlatok amit a router is meg tud hajtani egy usb kábelen keresztül? nem kell több 100 gb-ban gondolkodni. esetleg 80-120-160 bőven megfelelne. vagy mindenképp külső tápos, vagy usb elosztós módszert válasszam?

(#5672) 04ahgy válasza adamka16 (#5663) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A fekete kis púpszerű cucc alatt a szilíciumlapka. Az maga az IC, csak a tokozást is lespórolták róla.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#5673) adamka16 válasza 04ahgy (#5672) üzenetére


adamka16
őstag

még szerencse. már megijedtem, hogy lespórolták nekem itt a lényeget
mondjuk működött, szóval no problem :)

(#5674) Intruder2k5 válasza adamka16 (#5671) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem erre még egy VirtualBox-ba telepített XP is megteszi, nem kell feltétlen külön HDD e-miatt. Végülis az USB-t az is korrektül látja, és kezeli. És akkor beteheted az indítópultba a PUTTY-ot :))

[ Szerkesztve ]

(#5675) adamka16 válasza Intruder2k5 (#5674) üzenetére


adamka16
őstag

külön hdd nem csak újra flashelés miatt kell, hanem háttértárként a transmission-hoz. csak nem tudom, mekkora és milyen drive-ot lenne érdemes rákötni, hogy ne kelljen hozzá külső tápegység.

(#5676) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

Sziasztok!

Ha megjavul a trunk vagyis a csomagok rajta (most arra várok) akkor kiadok két fajta firmware -t... 1.7 Final ... javítva van benne az usb extras csomag, meg a hosts file is... van benne adduser assgroup deluser delgroup, és hostname is... támogat ext2/ext3/ext4/ntfs rendszereket... meg persze az alap dolgok amiket a router alapból is tudna.. upnp, dyndns, wifi, qos. Tehát ez egy teljesen alap firmware... minden szükséges alap benne van, de a többit mind fel kell telepítgetni... ez azért jó, mert végülis benne van minden stabíl rendszer cucc ami megfelelően hiba nélkül működik, azokat nem kell frissíteni de semmi más nincs benne ergo minden mást meg lehet frissíteni... ez a csomag az utolsó... ez addig marad várhatóan amíg nem jön ki újabb stabil openwrt... akkor kiadásra kerűl egy másik ilyen stabil csomag csak frissített rendszer csomagokkal...

Ennek az 1.7 Final buildnak kijön egy olyan verziója amin lesz LuCi is, ugyanígy minden hibajavítás, és az uhttpd szerver alap konfigja is be lesz úgy állítva, hogy a port át van téve a 88 -as portra az az innen lehet elérni majd a LuCi -t... azért lesz így, hogy ezzel ne kelljen bajlódni ha valaki akar webszervert valami másik csomagból... lighttpd, apache... aztán a többiben ez is ugyanaz mint a basic tehát a sima verzió amit az előbb írtam le...

Ezekre egy kicsit várni kell, mert még nincs webszerver addig meg nincs kedvem feltöltögetni minden szarra ahonnan ugyis törlik egy kis idő mulva.

Olyan verzióra is lehet szavazni amit az előbb említettetek ilyen fullos-ra.. bár nem szívesen csinálom meg... de ha sokaknak kell akkor megcsinálom persze... mert ugye van néhány dolog amit tényleg nem árt ha az ember néha frissítget, mert ugye hibák mindig vannak... és ha frissíteni akarna mondjuk egy transmission -t akkor nem tudna.

Lényegében "friss" firmware -kre mindig lehet tőlem számítani, mert már megszoktam, hogy fordigatom... tehát amint kinnt lesz az újabb stabil open abból is lesz egy ilyen jobb kiadás amiben legalább a teljesen alap rendszer cuccok benne vannak. Mint ahogyan mondtam készűlnek a tutorialok is.. de eddig csak a vsftpd -ig vagyok meg... jön még a samba, rtorrent, mysql, lighttpd+php5, meg esetleg még xmail is... transmission -t szerintem tőlem ne várjon senki, mert nem értek hozzá, és nem is tetszik, szóval használni sem akarom. Ja és természetesen a LuCI -s kiadásban benne van minden felület ami kellhet az alap dolgokhoz, nyomtató, mountolás, dyndns upnp, qos, időszinkron.. stb.. sőt live statisztika is bekerűl ami monitorozza ugye a hálózatokat..

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5677) ///Krisz\\\


///Krisz\\\
senior tag

Sziasztok!

Én ma vettem meg ezt a routert. Mindent beállítottam ahogy le van írva a használati utasításban. Az asztali gépem kábellel csatlakozik hozzá és tökéletesen is működik, a laptopom wifi-vel kapcsolódik a routerhez és tud is hozzá csatlakozni és kap is netet viszont ha megnyitom a böngészőt a kezdőlapot kb. olyan 20 perc alatt tölti be. Ilyet még soha sem láttam pedig volt már wifis routerem.
Nem tudja valaki mitől lehet ez? :F

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#5678) r3pl4y válasza adamka16 (#5675) üzenetére


r3pl4y
aktív tag

Nem figyeltem az előzményeket, de annyit mondok, hogy olyan hdd -t ne akarj rákötni amihez nem kell külső táp... hidd el, jobb az, hogy ha nem a router-nek kell táplálni még a hdd-t is... a tápok ezt nem nagyon szokták bírni... faszán kiszáradnak az elektrolit kondik benne... bár nem tudom ennél mennyire szokott ez előfordúlni.. lehet, hogy normális lowesr kondik vannak meg stb... nem néztem.

Asus -nál nem nagyon szeretik a routerek ha táp nélküli cucc van rajtuk... meg minek az mikor elosztó van és már meg is van oldva a táp probléma.

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5679) hati válasza adamka16 (#5671) üzenetére


hati
addikt

Saját tapasztalat, hogy egy 2.5-"-es 500-as WD-t simán elvisz a router tápja. Ha kímélni akarod a routert, akkor aktív usb hub vagy külső tápos vinyó (ami általában 3.5"-es méretű).

(#5680) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!
Feltettem a DD-WRT-t és a transmission-t. Ezt írja ki amikor csatlakozni akarok a 9091-es porton keresztül.
Értem én, hogy a config fájlt kellene szerkesztenem, na de mit és hová kellene beírnom?
Köszönöm!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#5681) vargalex válasza r3pl4y (#5676) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Azért attól, hogy bármilyen csomag a firmware része, frissíteni azért lehet. Csak akkor feleslegesen fog ott figyelni a flash-ban.

Tényleg próbáld majd ki a transmissiont! Mi nem tetszik benne? Használtad már valaha?

Alex

(#5682) kano válasza kano (#5680) üzenetére


kano
nagyúr

Már megvan, sikerült!
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#5683) kano válasza kano (#5682) üzenetére


kano
nagyúr

Sziasztok!
Na feltettem a legújabb DD-WRT-t és minden működött elsőre. :C :C Megy a transmission is. :C :C :R

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#5684) Bernath válasza Intruder2k5 (#5669) üzenetére


Bernath
tag

Teljes mértékben igazad van! Itt sztem -kivéve a fanatikusokat- bőven elég lenne az általad leírt tudás a routertől.Magamból kiindulva-lusta vagyok- nem vágyik sok felhasználó a linux parancsok megtanulására :))

Bernath

(#5685) Bernath válasza kano (#5683) üzenetére


Bernath
tag

Gratula! A transmissiont milyen instrukciók alapján raktad fel? Simán eléred a vinyót?
Erősen gondolkodom én is rajta....

Bernath

(#5686) Intruder2k5 válasza Bernath (#5685) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bizony, működik... Én is teszteltem már, és nagyon egyszerű. :)
ITT megtalálod a firmware-t is, és a leírást is.

(#5687) adamka16 válasza r3pl4y (#5678) üzenetére


adamka16
őstag

Igen, erről olvastam, hogy az asus routerek tápját kiszárítja a megnövekedett fogyasztás. lehet tényleg az lesz, hogy egy külső tápos megoldás, vagy ha olcsón tudok szerezni külső usb házat, 2,5"-es winyóval + usb elosztót, akkor inkább az lesz. bár a fontos most, hogy minél kevesebbet egyen az egész cucc.ennek még egy kicsit jobban utána kell járnom.

(#5688) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!

Mitől lehet olyan, hogy egy 2,5"-s USB-s rackben lévő 250G notivinyót rá akarok dugni a rúter usb portjára és nem érzékeli? a vinyó csak felpörög, kattan, felpörög, kattan, felpörög kattan és így tovább. Viszont a vinyó jó, noti is és asztali usb porton is műxik.

Ötlet valakinek?

thx

[ Szerkesztve ]

(#5689) Alex91 válasza AndrewTdi (#5688) üzenetére


Alex91
félisten

Adjal powert a vinyonak, mert a router nem ad neki eleget...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5690) AndrewTdi válasza Alex91 (#5689) üzenetére


AndrewTdi
addikt

akkor gondolom be kéne újítani egy usb hubot (amit a routerbe dugok?).
Bár picit lejjebb valaki azt írta, hogy neki az 500G-s is műxik táp nélkül.

(#5691) Alex91 válasza AndrewTdi (#5690) üzenetére


Alex91
félisten

Ja, ha olyan a haz, meg a HDD, meg a router USB portja, akkor megy. Ha mar valamelyik "kehes", akkor nem megy.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5692) r3pl4y válasza Bernath (#5685) üzenetére


r3pl4y
aktív tag

Legyen!

Szavazzuk meg mi legyen benne:
1. LuCi?
2. UpNp?
3. DynDns?
4. vsFTPD?
5. Samba?
6. QoS?
7. MC?
8 Nano?
9 Lihgttp + PHP5 vagy elég az alap UHTTPD amit a LuCi -t alapból használ?
10. Transimission?
12. File rendszer támoagátsok? EXT2/EXT3/EXT4, NTFS

Mi milyen alap konfigokkal legyen? vsFTPD, Samba jelszavasan működjenek?
Vagy csak legyen belerakva a firmware -ba és majd mindenki konfigol mindent magának? (mondjuk ennyi erővel akár telepíteni is lehet :) )

Szóval ha valahogy összeszedjük mi legyen és hogy legyen benne akkor megcsinálom a firmware -t.

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5693) appel válasza r3pl4y (#5692) üzenetére


appel
őstag

alaphoz én erre szavazok:

luci, dyndns, vsftpd, samba, mc, nano, uhttpd, fájlr:ext#, ntfs, wifi, ntp
és a konfigra pedig alapból jelszó nélküli, de ugyanabban a konfigban benne lehetne kikommentelve a jelszavas verzió..

(#5694) r3pl4y válasza AndrewTdi (#5690) üzenetére


r3pl4y
aktív tag

Szerintem egyáltalán nem jó ötlet az USB -s hdd használata táp nélkül. Az USB maga alapból nem való ilyenekre mivel max 500mA áramot tud leadni egy normál számítógépen is külön szoftveres beavatkozás nélkül (úgy tudom van valami szoftver amivel lehet változtatni, hogy mennyit adjon neki a lap, gondolom nem minden lapnál megy, nem tudom.)

Egy hdd -nak gondolom (bár az igazat megvalva soha nem néztem meg) ennél jóval több áramra lenne szüksége... és pont ezért van az általad leírt hibajelenség, hogy a hdd nem tud elindulni. Csak gondoljatok bele.. régebben is előfordult egy két gépnél, hogy ha túl sok ilyen hdd meg dvd író -t stb-t akart rakni az ember a gépbe akkor szépen elkezdtek a hdd-t kiakadni ha kicsi volt a táp, sőt volt, hogy a gép nem indult már el normálisan...és akkor több 100W -ról lehetett beszélni. Nyilván más is zabálta az áramot, de azért a hdd -k se fogyaszthatnak ennek alapján olyan keveset.

Az USB az arra való, hogy rátegyük a kis pendriv -ot vagy nyomtatót stb, és ennyi... ha már ennél több kell akkor külön tápról kell meghajtani azt a valamit.
Ha a hdd-t nem akarod külön tápról hajtani akkor legalább egy USB -s hubot szerezz be aminek külső tápja van valami normálisabb hub -ot.. ott úgysem használod ki az összes USB -t rajta így el fogja vinni a hdd -t is, és semmi gondod nem lesz.
Én most vettem ehhez a routerhez egy ilyen 7 portos hubot... aminek van azt hiszem 2A -s tápja... na most ebből használatba van kettő, egy ilyen már elvinné a hdd -t is. Össz - vissz került 3000Ft -ba... lehet, hogy ennél olcsóbb is van.
Azt viszont nem garantálom, hogy a router -ba olyan védelem van ami folyamatosan tudja védeni a cuccot a túlterheléstől... értsd: a router -ba is kárt tehetsz ha ezt így használod tovább.. de a tápjába szerintem mindenképpen. Magában a routerben a nyák se olyan vezetősávokat tartalmaz ami egyáltalán elbírna akkora áramokat mint amit egy hdd elvárna tőle.. főleg, hogy mivel hdd így még számítani kell, nagyobb hirtelen áramfelvételekre is.
Tehát jó nagy vonalakba de leírtam, hogy miért NE használjatok táp nélküli cuccokat.
Ezt nagyjából legkönnyebben ahhoz tudnám hasonlítani, hogy amikor otthon vagy egy panelba ott se dugsz be a konnektorba egy hegesztőtrafót mert általába a többi cucc mellett úgy leviszi a 16A -s biztit mint a huzat... ott is az van max 16A -t bír el az alap bizti amit egy ilyen lakás alapból kap... annál többet nem. Ergo ott se támasztasz alá a biztosítéknak, hogy ne csapjon le ilyen esetben :) ez is hasonló csak kicsiben... itt se kell jobban terhelni valamit ha egész egyszerűen nem bírja.

[ Szerkesztve ]

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#5695) AndrewTdi válasza r3pl4y (#5694) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Hát ez egyértelmű lett :)
thx!

[ Szerkesztve ]

(#5696) Bernath válasza r3pl4y (#5692) üzenetére


Bernath
tag

Az én igényem egyszerű,torrent letöltés s a vinyó elérése total commanderrel :) S sztem a nagy többségnek nem is kell igazán másra -- s valljuk be másra nem is igazán alkalmas csak nagy kompromisszumuk által-- Tehát:
Luci
Samba
Transmission
QoS s természetesen a wifi elérés.

Bernath

(#5697) Bernath válasza Intruder2k5 (#5686) üzenetére


Bernath
tag

Nagyon hajlok rá,s a jövő héten lehet,hogy bepróbálom,feltéve,ha elakadok segítesz :K :D

Bernath

(#5698) ///Krisz\\\ válasza ///Krisz\\\ (#5677) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

Sziasztok!

Tegnap meg ma még állítgattam a routeren és odáig sikerült eljutnom, hogy van net a laptopon és működik is viszont iszonyatosan lassú, pedig a laptop tudja a g-s wifit és egy 5Mbit-es netem van. Egy ismerősöm telójával megpróbáltam csatlakozni a routerhez (természetesen wifivel): először a teló látta is a routert be is írtam a jelszót, de amikor beírtam egy oldal címét a betöltés helyett kiírta hogy nem tud csatlakozni a hálózathoz, mert hogy már nincs is. :W
Valami ötlet? :F

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#5699) Bernath válasza ///Krisz\\\ (#5698) üzenetére


Bernath
tag

Nekem is produkált hasonlókat,s egyértelműen nekem a firmware újratelepítése oldotta meg a problémát,bár most r3pl4y mindent az egyben cucca van fent,ez sem teljesen tökéletes.
Van mikor csatlakozik azt jelzi,hogy nagyon jó a szignál,de se mac,se ip cím nics s természetesen csatlakozni sem tudok semmihez --ez a telefonra volt jellemző--- lapitopinál pedig egyszerűen nem csatlakozik magától,s akkor egy keresés megtalálja a hálózatot majd egy csatlakozás s onnantól kifogástalan.Nekem ezek a tapasztalataim,s 1 szó mint 100 valszeg a firmware-ban van valami stikli,mert amikor simán én telepítettem nem volt ilyen gondom.

Bernath

(#5700) ///Krisz\\\ válasza Bernath (#5699) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

Köszönöm a választ!

Megvétel után az volt az első dolgom, hogy a legfrissebb firmware-t feltettem és azzal szórakozok már tegnap óta. Szóval akkor ezt a legfrissebbet tegyem fel még egyszer?

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.