Hirdetés
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- sziku69: Szólánc.
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Aktív témák
-
A topik témája a továbbiakban a Telekom (vezetékes telefon, IPTV, Kábel TV, SatTV, xDSL, Kábelnet, Optinet, áram, földgáz) topikban beszélhető meg. Ezt a topikot zártam.
Megértéseteket köszönjük!
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődenék, hogy kinek mit ír ki a Speedtest a legközelebbi szerverrel, akinek 20-as nete van. Előre is köszönöm!
ui.: Debreceniek, ahhoz közeliek Nyíregyházi szerverrel lenne a legjobb -
azbest
félisten
Úgy is van, ahogy a #4495ben írtam. A régi TL-WR841N routerem, amit openwrt-vel használtam tettem a hálózatba dhcp szervernek. Ezt persze akár egy számítógép is végezhetné, de pont tökéletes a célra a régi router.
A WR841N egyik switch portját kötöttem a dsm-704 switch portjára. A WR841N saját címét megváltoztattam, hogy ne ő legyen az 1-es a hálózaton, hisz az az új router címe. A dhcp részen meg kell adni, hogy milyen átjárót és dns szervereket reklámozzon az ip kiosztása mellett. Ezt a dhcp-option "3,192.168.1.1" és "6,84.2.44.1,84.2.46.1" paraméterekkel lehet felvinni. minden felesleges dolgot letiltottam a WR841N szolgáltatásai közül. A dsm-704-en pedig a dhcp szevert kapcsoltam ki, hogy ne akadjanak össze. Így teljesen jól megy minden.
-
Vyndree
őstag
válasz
Predator2 #4502 üzenetére
A 25/5Mbit/s sebességű internet csomag új előfizetőknek már nincs. Viszont van helyette Netmánia M (20Mbit/s) vagy L (30Mbit/s) jóval drágábban, a 2200Ft helyett 3590Ft vagy 4990Ft-ért.
Közben fut a torrent és a gyereknek a Minecraft szervere, lehet azért nem tudta a "packet loss" tesztet végrehajtani?
-
-
wmati
addikt
válasz
Predator2 #4496 üzenetére
Speedtest.net en mértél már ?
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek az miért lehet, hogy játékokban nagy a pingem?
Ha senki nincs itthon és letöltés sem megy csak a játék akkor is.Mit lehet ezzel kezdeni? Milyen tesztet lehet csinálni a hiba miértjének/okának kiderítésére?
Üdv
-
azbest
félisten
Kipróbáltam a dlink dcm 704-en az advanced menüben lévő bridge opciót, de ez nem a router kiiktatására való lehet, mert azzal nem kapott címet a hálózattól. A készülékre írt mac címet megadva a számítógépen meg tudtam nézni a konfig felületet, nem sokra mentem vele.
Eddig egyébként egész jónak tűnik, csak a dhcp szervere nagyon buta, ezért a régi openwrt routeremet is rátettem a hálózatra, mint dhcp szervert (switch portjával). Persze megfelelően be kellett állítani, hogy ne saját magát reklámozza átjáróként és az alap 1-es címét is meg kellett változtatni, hogy ne legyen ütközés.
-
azbest
félisten
Na de most komolyan... a D-Link DCM-704 modem-router dhcp beállításánál nem lehetséges fix címeket kiosztani?
A dhcp listán, ha véletlen megjelenik egy kliens, akkor a "select" oszlop és "force available" gomb értelmét másnál is az oldal forrásából kell kibogarászni? A meghívott függvény alapján ez szabadítja fel a kiosztott ip-t.A szoftverének verziója másnál is 1.1.0.2?
-
sanzi89
addikt
Az mitől lehet, hogy a kábelnetünk az alábbi hibát produkálja: a net megszakad pár 10 másodpercre, a Cisco modem/router nem jelez semmilyen hibát vagy szakadást, és magától helyreáll az egész? Elég sűrűn produkálja a hibát és rettentő idegesítő.
-
samen
csendes tag
Sziasztok!
Én nem igazából vagyok képben ezekben a dolgokban,így előre is bocsi ha nagy hülyeséget kérdezek!
Van egy DCM-704 DOCSIS 3.0 Kábelmodem /T-Home/,na már most azt szeretném kérdezni,hogy mit lehet tenni,hogy erősebb legyen a jelerősség?Most cserélték le,mert a régivel gondok voltak,viszont úgy tűnik ennek gyengébb a jelerőssége!
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
lacy86
addikt
nem ide akartam
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #4481 üzenetére
Köszönöm!
-
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
Van-e megoldás arra, hogy a T-Home által adott ZTE ZXDSL 931VII típusú modem router helyett egy saját routert és egy Cisco SPA112 VoIP típusú eszközt használjak? Mármint kiváltatni azt az alap vackot. Vagy van-e valamilyen alternatíva?! Elég régen foglalkoztat ez a dolog, nem is beszélve arról, hogy ezek a T-Home eszközöknek a 70 % kukába való lenne!
-
wmati
addikt
válasz
Vyndree #4476 üzenetére
Érdekes nekem több szerelő is mondta hogy gondot jelent adjam le hibára, kipróbáltam azt mondta most üszf hogy nem tudnak hozzá nyúlni van amikor beragad de 2 hetente biztos cserélődnie kell. Mac címet nem nagyon tudod átírni, szóval nincs jobb ötletem nekem másfél éve ugyan az.
-
Vyndree
őstag
Maszkolni, vagy proxyval megváltoztatni nem lehet valahogy az IP-t?
Minecraft játékhoz kéne, ugyanis túl sok account van az IP-m alatt, nem akarom, hogy mind lássák. -
Vyndree
őstag
Felhívtam őket, de nem tudnak ilyenről. Azt mondta minden csatlakozáskor újat kapok, tehát ha kihúzom és visszadugom, ami persze nem igaz. Annyiban maradtunk, hogy húzzam ki minden este és reggelre van esély hogy újat kapok.
A modem beállításainál nem lehet valamit trükközni, ott esetleg MAC címet át lehet írni? Vagy az sem oldaná meg? Esetleg Windowsban be lehet állítani, hogy proxy-t használjon? A Firefoxon/Operán be tudom, de attól még mondjuk egy játék amit elindítok nem fogja azt használni. -
Vyndree
őstag
válasz
kecskekutya #4473 üzenetére
Ismét visszatérő kérdés, hogy lehet IP-t váltani Cisco EPC3925-tel? Tudom, áramtalanítani kell 2-3 napra, de akkor se tuti, illetve addig ugye nem tudok se netezni, se TV-zni, telefonálni.
A hálókártya MAC címét ha átírom, nem történik IP váltás.Valakinek valami ötlet esetleg?
-
törölt tag
válasz
kecskekutya #4467 üzenetére
Még elég új ez az eszköz. Ahogy hallatom innen onnan elég sok gyerekbetegségtől szenved a szoftver. Idővel kiforrja magát. Esetleg cseréltesd vissza Cisco EPC3925-re , még mindig ez a legstabilabb HGW Telekomnál.
A héten adtam le hibajegyet,kértem hogy D-Link legyen...de szerencsére nem volt raktáron egy darab se, mondták is,hogy jobban járok ha maradok még egy jó darabig a Cisco-nál.
-
kecskekutya
csendes tag
Nincs valakinek tapasztalata az új dlinkes modemmel? Hogy érdemes beállítani? (DCM-704b). Érdekes, hogy 150 megás wifin 91mega jön át a 120-ból, lanon meg 80. (Elvileg a gépem és a router is gigabit lanos.) A speedtesten kívül viszont katasztrofális a letöltés, feltöltés. (A ciscot cserélték, mert sokat szakadozott.)
-
Sultan
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a barátnőmnek t-onlie-os email-je van, és pár napja nem tud emailt küldeni.
Már mindent megnéztem, de sehogy se akar működni.
-
Vyndree
őstag
Nálunk 2011 óta stabilan a 25/5:
Évente kb kétszer fordul elő (vagyis veszem észre) hogy nincs net, akkor is max negyed órát, az is hétköznap délelőttönként. 6200Ft/hó a családi TV/net/korlátlan vezetékes telefon, a diginél is majdnem ennyi, csak ott nem adnak áram és gáz kedvezményt.
T-Home és így szeretlek. -
-
Relo
tag
Sziasztok!
Na most van tele a f@sz a t-home korrupt f@szrágó bandával!
Januárban váltottam netmánia-s díjcsomagra. Átállás után ment a 10 Mbit majd szépen csökkent vissza a sebesség. 10->7->5->3Mbit/s pár hét leforgása alatt!
Eleinte ha hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy lassulás van, felvették a hibát (legutoljára kb áprilisban), és próbáltak javítani rajta!Utolsó hibajelentéskor (március-április körül) egy szerelő vért izzadt, hogy , 6Mbit-nél több az életben nem lesz,mert nem bírja a vonal, de átadja valami kábelesnek az ügyet! Na a kábeles fél óra alatt belőtte a sebességet, hasított a net újra 10-11 Mbit/s-el kb kemény 3-4 hétig. Majd újra lassulás ~7 majd pár hét mulva 5Mbit/s környékére. Már Úgy voltam, hogy lesz@rom, elvagyok/megbékélek vele! De 2-3 napja ujabb lassulás 3-3,5 Mbit/s-re!
Felhívom 1412-t, kedves hölgyike felveszi. Azt mondja kössem ki a routert,de ez nélkül is ugyan az a lassulás! Erre azt mondja terhelt a hálózat, és mivel meg van a garantált 1 Mbit/s, nem vesz fel hibajelentőt. Azt mondja, ha 10 megát akarok, akkor váltsak a következő csomagra, adhatja a kollegáját? Add a k@!??é.d--es? @nyád! Ha terhelt a hálózat a 10megához, hogy szolgáltatod a 20 megás csomagot (ahol 10 Mbit/s a garantált)
Sajnos még van másfél év a hűségen, de az lenne a kérdésem, hogy valahogy elállhatnák a hűségtől?
Egyébként régóta vagyok előfizetőjük:
- 2 év hűséggel 1Mbit /s csomag (sajnos akkor még nem volt jobb választás)
- Hüség lejárta után 2 évig 5 Mbit/s csomag ami végig hibamentes volt, sosem volt lassulás
-2013 januártól Netmánia S díjcsomag, ami egyfolytában sz@raxik, még az 5Mbit s is álom már!Hogyan lehetne elállni a hűségtől, hogy megszabaduljak ettől a mocsok bandától?
-
Def26
félisten
Sziasztok!
Szeretnék sima sat tv -t interaktív sat tv -re váltani. Soka riogatnak azzal, hogy ez is olyan mint az iptv, hogy a netet használja (sávszélesség). Kérdésem, hogy ez igaz?
Még egy kérdés én Felcsúton lakom, mivel mostanában elég felkapott lett a falu
nem tudtok róla, hogy esetleg nem akar a thome behúzni egy optikai kábelt?
-
-
xy2003
tag
válasz
Gubek-Einste #4454 üzenetére
és a jelszintröl is szoljak vagy azt hagyjam,ne okoskodjak?
-
-
xy2003
tag
válasz
Gubek-Einste #4452 üzenetére
54 alatt nem láttam még és amikor be lett üzemelve a szerelő sem mérhetett ennél kevesebbet még is igy hagyta.
amiota kivettem a 3as osztot és a power level jobb nics szakadásom,néha van,hogy a telefonnál engem nem hallanak,de én hallok mindent jol,de ez is sokkal ritkábban van miota kivettemaz osztot.ha bejelentem a telefont meg naponta párszor ki-be kapcsolom a modemet (hogy ugy tünjön szakad a vonal mert gondolom bent ök ezt látják)lépnek valamit?
ezt a power levelt sem értem ma meg már megint -2 nél tartok.
mondjuk ez egy elég szar környék lehet mert a dsl is csak az 5mbites sebet tadták csak
persze a központ itt van közel. -
-
-
-
xy2003
tag
válasz
Gubek-Einste #4446 üzenetére
Az mi is?
Eddig az volt,hogy 0 körül jo az érték,kezdem elvesziteni a meg sem talált fonalatVAlaki világositson már föl,hogy akkor most mi a helyzet.
kösz -
Ombi5
őstag
Udv.szerintetek a regi e-mail cimeimet megtudom tartani,ha igen mennyibe kerul,mivel szolgaltato szeretnek valtani?!
Koszi
-
-
xy2003
tag
válasz
Gubek-Einste #4436 üzenetére
Ok,kösz.
Ha kiveszem a multit akkor a szürő hiánya nemokoz gondot? -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Gubek-Einste #4440 üzenetére
Ha kikapcsolom a Netgeart, akkor gyakorlatilag ugyanezt érem el, (szakbarbár módon?) ugye??
Falun van, a környéken nekem, meg talán még egy wifi látszik. -
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Gubek-Einste #4438 üzenetére
Mindkettő belső antennás, a Netgear ha jól emlékszem 8 csatornás? (nem értek hozzá)
"inSSIDer alapján van beállítva a csatotna?" Ez mi?
Alapbeállításon megy minden, láma vagyok hozzá
Köszi
Z
-
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Múlthéten bekötötték (helyesebben át) a digitális HD családi csomagot, plusz 30 megás net.
Amit adtak Dlink wifis routert, azon lassú a net........
Wifiről megy a noti, meg az Ipad-om, tegnap kíváncsiságból toltam egy speedtest-et, 25 megát mutatott, este meg átálltam a "régi" netgear wifimre. (tehát a Dlink -ből feltolom a netgear-be UTP-n, és a Netgear-ről netezek.)
Érzetre gyorsabb, speedtestre már lusta voltam, de létezik, hogy ennyivel jobb egy 4-5 éves Netgear wifije, mint a Dlink? -
-
xy2003
tag
A multis cuccbol a tv-s outbol megy egy tv-hez,ez gondolom nem lényeges.
A datás ágbol megy kb 17-18m kábel,itt jön a hármas oszto,egyik kimenetén van a modem(kb 50cm kábel) a másik kettön egy-egy tv(kb 1,5m kábelen)
Ha a 18m kábel után betettem a kettes osztot,egyik ág a modem a másikra egy rövid kábel után ujabb kettes oszto a két tv-nek,igy jobb volt a helyzet.
Gondolkodtam,hogy a multis leválaszto tv kimeneténél beteszek egy kettes osztot azt külön kábel lesz a tv-knek itt is.
Bár eddig nem volt semmi gondom,a sebesség is jo és szakadásom se volt,ping általában 5ms,10nél rosszabbat nem láttam.De ha a datás ágon is van tv akkor mit szed szét a multis cucc?
azért az is ronthat kicsit nem? -
wmati
addikt
Hát utolsó képen még rosszabb lett Signal to Noise Ratio max 44 db de általában minden hol 40 körül van minimum olyan 37 db meg kell lennie hogy ne szakadjon Downstream Channels Power Level: -15 és +15 közt van 0 közeli állapot a legjobb
Az egy multi médiás leválasztó szét szedi az internet és tv forgalmat szerelőknek ki van adva hogy minden hova rakjanak, gondod nem lehet belőle.
Ezek után meg kérdezem hogy néz ki a kábelezés hány tv lenne ?
-
xy2003
tag
Ma lett egy kicsit variálva a dolog,átkerült máshova a modem igy kapott + 10m kábelt(3x árnyékolt).
aminek ez lett a következménye. Lehet ez 10m kábeltöl?aztán be lett iktatva egy ilyen.
amitöl ennyi lett,érdekes,hogy van egy régi hármas osztom az pár tizeddel jobban produkál.
aztán kiprobáltam két kettes osztoval(ezek is elég régiek) amivel a chanel 1 9.1-9.4dBmV-t hozott.
-
xy2003
tag
válasz
Gubek-Einste #4428 üzenetére
mi az a feltöltési?
nem igazán tapasztaltam,igaz nem is ment egész nap a gép igy nem is tudtam figyelni,de amikkor ment pr orát nem tapasztaltam.
és a sebesség is jonak tünik. -
-
veze
őstag
Ezt mondták...én nem tudok mit tenni ha ezt mondják
tavaly amikor telefonon szintén feléhivtaka lejárat előtt, akkor az akivel akkor beszéltem az készségesen felvette (és be is állították a 30 megás netet) Aztán egy hónap mulva kerestek hogy az nem lehet ezzel az analóg 800ft -os csomaggal
Akkor bementem a személyes ügyfélszolgálatra (mivel a telefonossal nem boldogultam) és ott is azt mondtak. De én kötöttem az ebet a karóhoz hogy de... erre hivott az ügyintézö valami vezetőt ( csoportvezetőjét mittudomén) és az is azt mondta.. Ezek után én hogy tudnám bizonyitani hogy nekem azt lehet?? .((
Biztos felmerül esetleg a kérdés hogy mire jo egy 800Ft analog csomag minek az nekem hát ember.. azért nem lehet semmit nézni.. Azért hogy t-home dupla kedvezményt igénybe tudjam venni.. azért...mert különben a net 2500-al több lenne.. meg a konyhában a kis tévén meg lehet a zertéelen a hiradót este nézni ha már ugyis ott vagyok -
veze
őstag
felhivtak telefonon hogy lejár, mondtam akkor hosszabítsuk, de azt mondta hogy ö nem lát ilyen lehetőséget a számomra .. ajánlgatta a hogy erre meg arra módosítsam Egyébként ugy rémlik hogy tavaly októberben is voltak már uj csomagok és akkor még nekem maradt a régi (lehet hogy az számított az egyéves meghosszabbításnak.) Akartam is akkor változtatni a 25 megás net csomagróm a 30 megásra mert az olcsobb volt pár százzal. Először felvették telefonon hogy ok.. át is állitották a sebességét ( speedtestel lemértem) Aztán késöbb hivtak hogy igy nem lehet.. az analóg csomag mellé nem választhatom a 30 megásat..Továbbra is számlázták a 25 megásat ami 300 Ft-al többe kerül havoonta, de a sebességéről elfeledkeztek, azt meghagytak 30 -on.. Nem éreztem különösebb lelkifurdalast emiatt mert a 25-ös csomag némiképp magasabb árát fizettem az olcsobb csomagért..
Egyébként ha belépek a t-home oldalra az azonositómmal ott azt látom az általam igénybe vett szolgáltatások listájánál hogy mind a két csomag aktiv nekem, tehát zöld pipa..(a 25 megás és a 30 megás net csomag is) de csak egyiket számlázzák a drágábbat. nyilván ott felejtették még akkor amikor azt aktiválták először..
Nos ilyen előzmények utan szeretném én tovabbra is az eddigi csomagjaim igénybe venni igy ahogy van..de ugy tünik nem lehet...(
Be kell majd mennem személyesen az ügyfél szolgalatra és talalni valakit aki meghosszabítana. De az eddigi tapasztalataim a személyes ügyfélszolgálattal is negatívak sajnos...(
A mostani szolgáltatás egyébként müködik... nincs felszámolva.. nem értem miért nem vehetem akkor igénybe igy ahogy van, ezután is -
wmati
addikt
Ezt ki mondta hogy nem lehet hosszabbítani analógra ? Csak azért kérdezem mert üszf néha ferdít a valóságon egy kicsit, én úgy tudom egy évre lehet még hószabitani. Minden szükséges dokumentációt megkapsz a cisco hwg-hez alap esetben nincs admin jelszó üresen kell hagyni mind kér rablikát és beenged, nem olyan fapados vannak buktatói de megoldhatóak. Amúgy halottam olyanról is hogy előfizető kért internetet és telefont szerelővel megbeszélte hogy elég neki a sima modem, annyi a hátrány hogy telefont nem tudod használni de fizeted.
-
veze
őstag
most sima cisco modemem van, mert analóg tv jel van és modem
de ..lejár a hüségem és nem lehet ezt meghosszabbítani muszaj iptv-s akarmilyen csomagot váltanom bár semmi szükségem rá, nekem jo lenne az analóg is
ha nem kérek ilyen tv csomagot akkor meg kell egy telefonra előfizetni ( az nálunk 200ft havidijért van a kinálátban) mert ha nincs t-home dupla kedvezmény akkor a net csomag magaban túl sokba kerül. szóval emiatt kell hozzá valamit "választani" ugy jóval olcsóbb
De akkor lecserélik a mostani csak modemem ilyen öszvér megoldásra És nem szeretném ha a mostani évek óta jól működő stabil rendszerem felborítaná azzal hogy magának vindikálja a router funkciót a tomatos linksys képességeihez mérten korlatolt konfigurációs képességekkel...
egyáltalan megadjak a routerhez az admin jelszót?
bár ha fapados képességei vannak az se sokat ér.. -
veze
őstag
nyugtasson már meg valaki hogy ha csomagot váltok és lecserélik a mostani modemem valami routeres wifis akármilyenre, azt használhatom simán csak átjáróként a Linksys routeremhez. semmi szükségem téhomos routerre se a wifijére, se semmi más szolgáltatására, legszivesebben nem is kellene. elég csak a modem!
-
Calibos
addikt
Üdv
T-home kábelnet szabályos lemondása hogyan működik? Van valami jó tipp? 3 évvel ezelőtt lemondtam, de akkor csomagot váltottam.
Hűségidő lejárt. Tudom hogy írásban kell, de ügyfélszolgálatukkal nincs ilyen téren jó tapasztalatom ezért kérdezem inkább itt és nem ott:-)) -
veze
őstag
azért mert a net mellé egy olcso tv csomag van a dupla kedvezmény miatt, viszont ez a tv csomag már nem szerepel a kinalatban helyette amit választhatnék az 1800-al több tehát ennyivel emelkedne a havi fizetendőm a mostanihoz képest. Ha meg nem választok, a net magában is ennyi dupla kedvezmény nélkül.
És nem szeretnék CSAK analog tv csomagot, amit minden tévén tudok nézni set top box nélkül is. Nincs szükségem HD-re vagy HD-s csomagra , mert van más tvzési lehetőségem HD-ben és azt se szeretném hogy az IPTV-s csomagok, vagymi miatt a mostani modememet lecseréljék wifis routeresre. NINCS rá szükségem, nekem jo a cisco modem ami most van azzal minden nagyon szuperül működik wifis routterem van sajat..Roli27: nem speciális, csak a korábbi időkben elérhetőből választottam anno A tv-vel van a bajom az nekem nem kell csak egy olcso. Van olcso de ha azt választanám, az nem számit bele a dupla kedvezménybe..
-
veze
őstag
Hüségidös csomagjaim vannak tv-re és kábelnetre, ami oktoberben jár le.
Ezek a csomagok már nincsenek a kinálatban azóta más csomagok vannak helyettük.
Kérdésem hogy ha lejar a hűségidöm jogom van e meghosszabítani a jelenlegi , kínálatban már nem szerteplő konstrukcót véáltozatlan árral és feltételekkel, vagy köteles vagyok az uj csomagokból választani ( ez nekem nem lenne kedvező, kedvezőbb a jelenlegi)
Uj előfizetést már nem lehet kötni ezekre a csomagokra, de én nem ujat akarok kötni csak a meglévőt hosszabítani.. lehetséges ez? -
anulu
félisten
elnézést, ha már ki lett tárgyalva, de várható, hogy a UPC után a T is emeli a kábelnet sebességét? főleg a feltöltési oldal érdekelne, lefele a 120MBit bőven jó.
Aktív témák
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest