Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45001) Denniss válasza macilaci78 (#44993) üzenetére


Denniss
tag

Nem tudok egyetérteni veled. Anno, (mondjuk már több mint 15 éve) alig volt jobbkezes utca, mindenütt macisajt volt. Aztán eltűntem hosszabb időre, és főleg Pesten jártam, itt meg szinte mindenütt jobbkéz. Idegesített is eleinte hogy milyen sz@r, bezzeg a csinos kis Szegeden, ott aztán nincsenek ilyenek! Erre 5-6 éve körbenézek és szinte mindenütt jobbkéz. Ha azelött is lett volna, akkor össze vissza törtem volna magam, meg sokmindent. Persze sokat változott a városkép is.

Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák

(#45002) Palkó válasza veze (#44997) üzenetére


Palkó
tag

utánfutóval is illik tudni tolatni

Sőt, egyirányú utcában a belvárosban kifejezetten kívánatos !

Annyi mindenhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít...

(#45003) tcsfm válasza Denniss (#45001) üzenetére


tcsfm
tag

nem is az a gáz hogy jobbkezes minden, hanem hogy "elfelejtik" kitenni az egyenrangú X-es táblát.
Otthon, másik város, már hülyének érzem magam a belvárosban, mert minden kereszteződésben reflexből befékezek.
A csúcs a Makkoserdő sor; elég egyértelműnek látszik, de tuskó felől jobbról (ősz, tündér, etc) ló***sz sincs, jobbról belédjönnek, coki.

Two great European narcotics, Alcohol and Christianity, I know which one I prefer...

(#45004) SirRasor válasza veze (#44997) üzenetére


SirRasor
őstag

Olvasván a sok-sok ilyen jellegű sztorit, elgondolkozom, hogy én melyik kategóriába tartozhatok :U Autóval teljesen biztonságosan és szabályosan vezetek, de dinamikusan (ha rendőségivel, akkor a dinamikusság kilőve, inkább nagypapásan, de határozottan). Motorral a lámpákat és a sebességkorlátozást (+20%) betartom, de minden más szabályt a többi járműtől függően változtatom. Gyalogosként minden szabályt betartok, mert mindenki erősebb. Bicikli? Azt most hagyjuk ;] És az a jó az egészben, hogy ehhez tényleg nem kell sok ész, csak max pici türelem, és 1-2 év rutin. De akkor hogy lehet mégis ennyi állat az utakon? Libáért veszik a jogsit, vagy mi? Vagy nem érik fel ésszel, hogy ha picit hibáznak, akkor több100e-es kárt okozhatnak, netalán halált? Itt Szegeden nem volt egyszerű letenni se motorral, se autóval a forgalmi vizsgát, és ezek alapján azt gondolnám, hogy máshol se az, és aki végigszenvedte, az csak tud már valamennyire vezetni...nem?

A bicikliseket meg hagyjuk, az egy másik állatfaj a forgalomban. Össze nem engedném se az autósokkal, se a gyalogosokkal. Ha kell kiszámíthatatlan közlekedő, akkor fogjatok ki egy biciklistát :W

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#45005) pschio válasza SirRasor (#45004) üzenetére


pschio
őstag

én azokat az elektromos bicikliseket utálom. hangtalan, ész nélkül mennek mint valami vadbarom és a legváratlanabb helyzetekben bukkannak fel természetesen úgy, hogy majd összefosom magam, hogy ez hogy a kurvaanyjábakerültmárideésmiafaszomatcsinálmár.

attól pedig egyenesen eldobom a hajam, ha 30-40-el döcög ott ahol lehet menni 60-at 50-et :)

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#45006) martonx válasza SirRasor (#45004) üzenetére


martonx
veterán

Én biciklizek, és autózok is. A biciklire az utóbbi években szoktam rá. Autóban ülve halálra idegesítenek az agyhalott autósok. Biciklivel ez nem akkora gond.
Csodaálom azokat, akik Szegeden autóznak. Nincs parkolóhely, ami van az drága, az utak tele vannak parasztokkal akik szédülnek a betonon. A távok kicsik, nincsenek hegyek, dombok.
A baj csak az, hogy parasztok vannak a biciklisek között is, viszont megfigyeléseim szerint sokkal kevesebb, és önmagukon kívül mást nem különösebben veszélyeztetnek.

Kedvenceim azok az agyhalott biciklisek, akik a Fekete Sas utcában, az egyirányú bicikliúton a biciklis forgalommal szemben bicikliznek, mert ott a bicikliút. És az már nem jut el a csökött agyukig, hogy az az egyirányú utcába behajtó bicikliseknek van felfestve, akiket azzal hogy szembe bicikliznek velük, pont a szembejövő autóforgalomba kényszerítenek bele.

A bicikliutakat abszolút káros jelenségnek tartom. Sok olyan agyhalott kerül így elő biciklivel, akik egyébként (nagyon helyesen) nem tartják magukat önálló közlekedésre képesnek. A bicikliút viszont felbátorítja őket. Aztán persze se szabály ismeretük, se reakció idejük, se agyuk a közlekedéshez. Ezek közül a legrosszabbak azok, akik már tekerni se bírnak, totál kész vannak fizikailag is, de azért elektromos biciklivel mennek 20-30-al.

Én kérek elnézést!

(#45007) Polemius


Polemius
aktív tag

Kerékpáros+kerékpárút kombinációban az a legrosszabb, amikor a kerékpárút keresztez másik utat, és ész nélkül csak úgy huss, az autók elé suhannak.
Akkor is, ha ki van téve a kerékpárút vége tábla.
Pláne, ha kimondottan nekik ott van az elsőbbségadás kötelező tábla. Szinte lefejeli, amikor elsuhan mellette. Aztán meg neki áll feljebb, ha rádudálnak, mert majdnem kivasalták.

(Meg ugye általában a minden zebrán átrobogó biciklis, mert nem képes felfogni, hogy míg rajta ül, addig nem gyalogos. És ab ovo nincs elsőbbsége.)

(#45008) Luighi


Luighi
aktív tag

Hát igen, az utánfutós tolatás az egyetlen hibám :DDD

Látom kb mindenkivel történtek hasonló közlekedési esetek.
Szerencsére tegnap sikerült levezetni az ebből származó stressztet egy kis sörözés formájában (természetesen gyalog közlekedtem) :)

(#45009) Luighi válasza Polemius (#45007) üzenetére


Luighi
aktív tag

Nekem az a kedvencem, amikor a szűk autóúttal párhuzamosan van egy bicikliút is, de a biciklis mégis az autóúton teker.

(#45010) Rick4


Rick4
félisten

Gyerekek!
Van egy ilyen barebone pc-m, 945-ös chipset, 775-ös foglalat, E4500-as proci ami alapfeszen icipicit húzva megy 2.8-on, (csak egy próba volt 200-as FSB-ről 250-re tolva) és így eszik a konnektorból 70W-ot a gép. 1GB DDR2 ram (+ még egy slot üresen) 500as seagate vinyó, egy pci és egy pci express hely szabadon, GB lan, firewire, dvdíró, integrált vga, heatpipe-os cpuhűtő, sata csatlakozás, meg minden ami kell. Szóval a kérdés, hogy mi pénzt érhet egy ilyen mostanság? Teljesen jól dolgozik, csendes és fürge, no meg pici.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#45011) Szemi82


Szemi82
tag

Másfél éve a Somogyi utcában álltam autóval kb. 13.-ként egy dugós szituban szépen várakozva amikor a járdáról valami okból kifolyólag szó szerint az álló autóm oldalának ugrott egy bmx-es faszagyerek!
Amire észheztértem a meglepődöttségtől a srác már menekülni is kezdett akit még egy az esetet végignéző járókelő sem tudott megállítani. (Őt meg fellökte)
Az autóm jobb elején kb. 25K-s kár keletkezett! (horpadás + karist)
Azóta sem láttam újra! :W
Én is legtöbbször bringázom de az ilyet főbe tudnám lőni!

[ Szerkesztve ]

(#45012) martonx válasza Szemi82 (#45011) üzenetére


martonx
veterán

Engem múltkor miközben bicikliztem gyalogos ütött el :-)
Megyek szépen az úton (pont bicikliúton, bár ez lényegtelen), és a híd utca Fekete Sas kereszteződésnél megálltam, hogy elengedjem az autókat.
Ott állok, várom, hogy indulhassak, erre oldalról nekem szalad egy hülye.
Nem estünk el, ő továbbrohant.
Utólag jöttem rá, hogy biztos a Széchenyi téri buszmegállóhoz rohant, és valahogy az úton álló biciklist nem vette észre???
Ekkora hülyéké vannak? Ennyire agyatlanul rohan a buszhoz? Ha nincs szerencséje ennyi erővel el is ütheti bárki.

Én kérek elnézést!

(#45013) martonx válasza Luighi (#45009) üzenetére


martonx
veterán

Az hagyján. De próbáltál már biciklivel végigmenni mondjuk a körtöltés utcai bicikliúton? Olyan hepehupás, hogy egy földút is megirigyelhetné.
Ráadásul 30-as övezetbe (az mondjuk megint más kérdés, hogy miért 30-as övezet, de ha már az, hány autós tartja be a 30-at??? Én sem :D ) melyik agyhalott idiótának jut eszébe bicikliutat építeni? Bármikor megyek 30-al a biciklimmel, akár gyorshajtani is tudnék.
Ja, és ami a legjobb, hogy a járdát nem csinálták meg, így a babakocsis szülők (Franciahögyön vannak páran) kénytelenek a bicikliúton menni, ami miatt biciklivel végképp járhatatlan az egész.

Én kérek elnézést!

(#45014) maláj


maláj
őstag

nekem az tetszik a legjobban mikor a bicikliúton egymás mellett jönnek mert úgy tudnak beszélgetni ... forekzámpöl József Attila sgt. bicikliút
én pedig jövök a saját oldalamon természetesen de nem érzékeli, hogy talán visszább kellene húzódnia mert én ugyan félre nem fogok állni
és mivel elég szép széles kormányt építettem a biciklimre volt már 2 tag akiket sikerült a párjukra borítanom :DDD

ugyanez fennállt (1x) mikor gyalogosan járkáltam a gyalogos oldali járdán de a biciklisek úgy gondolták, hogy én majd arrébb húzódok mert hát mégiscsak gyalogos vagyok
hát ez esetben is rossz volt a megérzésük - csak most a vállammal sikerült megborítani azt aki nem tudta, hogy igazából hol is van a helye :D

(#45015) tucsok.


tucsok.
senior tag

Keresek notebook ramot 2gb-s modult, lehet 553, 667, 800 MHz-s priviben várok ajánlatokat.

"So say we all"

(#45016) r0by


r0by
addikt

Én is nyomom bicajt és autót is.
Nekem bicajjal az a kedvencem, amikor a bicajos vagy a gyalogos egyén megy előttem 50 méterrel az út közepén, és mikor beérem, pont akkor ,millisecre pontosan tud elémvágni. Egyszer így burnyáltam egy iszonyat nagyot, ráadásul felfelé az Izabella hídon. Öregasszony pont abban a pillanatban jött elém, amikor előztem volna. Átöleltem a szalagkorlátot, de voltam olyan szerencsés, hogy nem estem ki az útra :)

(#45017) Ted_Beneky válasza maláj (#45014) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Ez megy gyalogos-gyalogossal is. Megyek egyedül a járda jobb oldalán, velem szembe jönnek 3-4-en egymás mellett beszélgetve (jellemzően középiskolás "szüzek") és úgy gondolják, hogy nekem kellene különféle testcseleket bemutatnom, hogy elférjenek. Nem is egyszer megálltam egy helyben a járda jobb szélén, de még így is képesek voltak vállal nekem jönni. És még én vagyok az antiszociális.
A másik kedvenc a szembe jövő autós, aki kikerül valamit az ő oldalán, de még több száz méter után se sikerül visszatalálnia a saját térfelére, mintha valami sínen menne az út közepén.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#45018) veze válasza SirRasor (#45004) üzenetére


veze
őstag

Kicsit ma fáj a jobb vádlim, azzal fogtam részben oldalról az ütközést tegnap. Bár semmi nem látszik rajta(kék vagy bármi más folt) inkább olyan izomláz érzés. Tegnap az eset után több óráig sem éreztem semmit még. utána is motoroztam tovább.
Én lenyomtam "A" kategóriában kb 150ezer km-t, itthon és környező országokban, ez sok vagy kevés nem tudom, de volt idő mikor szinte azon is aludtam:) nem motorozom idegbeteg módón, tudom hogy hol lehet húzni neki hol nem, egyenes pl., de ha jön egy kanyar a fizika törvényei mindig erősebbek nálam:D
megtanultam már hogy az elsöbbségem nem fog megvédeni a sérűlésektől, ergó senkiben nem bizok hogy majd betartja a rá vonatkozó szabályokat. Talán ez volt most is a szerencsém, hogy nem lett nagyobb baj:)

(#45019) Denniss válasza tcsfm (#45003) üzenetére


Denniss
tag

Wow! Amelyik utcában jobbra nem látsz macisajtot ott add meg a jobbkezed. Ha piros lada, vagy fekete merci, sötétített vezetővel érkezik akkor a balkazet is meg az egyenest is add meg, és nincs baj!

Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák

(#45020) macilaci78 válasza gabesz82 (#44989) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Itt van eltekerve valami. Amit mondtál, megcsináltam, de nem változott semmi. Az itt beállított szín marad meg a szöveg hátterének.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#45021) hodigy válasza LÁZ (#44939) üzenetére


hodigy
csendes tag

Melyik kimérésnél vagy Láz? csak hogy biztos odataláljak... :D

Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...

(#45022) hodigy válasza hodigy (#45021) üzenetére


hodigy
csendes tag

Megvan 9 számú a Kárász u felöl.

Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...

(#45023) Rick4


Rick4
félisten

Egyébként az egyik cimborámék is kint vannak, mégpedig a Black rose nevű díjnyertes sörrel (Magyarország legjobb söre díjat kapta), azt is érdemes megkeresni, Békésszentandrási Sörfőzde.. :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#45024) Attix82


Attix82
őstag

Figyelem !

VGA: [link]

(#45025) Rhino666 válasza fradi81 (#44999) üzenetére


Rhino666
őstag

Vegyétek, vigyétek, ha szégyellitek hogy fehérnek születtetek! :))

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#45026) macilaci78 válasza SirRasor (#45004) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szilágyinénál vizsgáztam le elsőre 10 éve. :DD

Exem azt mondta, inkább a lövészet, mint Szegeden bringázni, az kevésbé veszélyes.
Múlt nyáron egy bringás úgy belém jött, hogy a pedálja is leszakadt, elszakította térd alatt a kedvenc nadrágom, ő meg ráesett egy parkoló autóra.
Gimis koromban jövök le a régi híd felől az oskola utcára MTB-kal, velem szemben a kerékpárúton felfelé egy pizzafutár. :S Nedves volt a ráf, nem fogott rendesen a fék, meg voltam vagy 150 kiló is, szal irányváltás is esélytelen volt. Ha nincs a Simon az a nagy sárvédő lemez a térde előtt a tagnap, tuti töröm a sípcsontom a lábtartóján. Így csak rommá törtem a Simót. :D
10 éve már Alsóváros egyirányú volt. Az övezet magában foglalja a jobb kezes szabályt, ezárt nincsenek kint az egyenrangú táblák. Na meg nézd meg, Szeged övezeteinek legjava olyan lepratelep, ahol gyűjtik a színesfémet. :(((
Mai eset: a színháznál rendőr épp intézkedik, valakit lemeszelt. Mellette körforgalomnál lépek le a zebrára, paraszt dudálva-mutogatva vág át előttem, mire óbégatok neki, hogy zebra, bammeg! :D Annyi esze nincs, hogy a megkülönböztető jelzést használó rendőrautónál ne szabálytalankodjon? :F

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#45027) maláj válasza macilaci78 (#45026) üzenetére


maláj
őstag

van aki szereti a kihívást :DDD

(#45028) Rick4


Rick4
félisten

Van-e valakinek alapszintű PCI-express csatolású VGA-ja eladó? Semmit se kell tudjon, csak a normális működést, 3D-ben sem lesz használva, internet, film, zene. Előny a passzív hűtő, és a lapos kivitel, a nyáktól mérve max 2cm vastag vga fér be a házba..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#45029) MaciG válasza macilaci78 (#45026) üzenetére


MaciG
addikt

Szeged bringásai egy külön állatfaj. Most ,hogy bringás idő van, ha melózok napi szinten átlag 2-3 bringást lapítanék ki ha nem sajnálnám a szélvédőt... Sok azt se tudja szerintem hol van...

BANZAII

(#45030) ErőVarázsló válasza Rick4 (#45028) üzenetére


ErőVarázsló
tag

hd5670 jelen

Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171

(#45031) Rick4 válasza ErőVarázsló (#45030) üzenetére


Rick4
félisten

Ha 2 ezresbe mehet, meg van véve... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#45032) LÁZ


LÁZ
addikt

Keresek a napokban 20-25k között nokia telót, jó állapot, tartozékok feltétel, illetve Tré mobilos kell, vagy független, ajánlatok személyesen 11es stand szécsényi tér 1pohár bor társaságában.

Erővarázsló... ment pü :U :R

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#45033) Rolly válasza MaciG (#45029) üzenetére


Rolly
veterán

Szoktam kocsival is járni meg bringával is :). Én is tudtam volna már nekimenni bringásnak meg kocsinak is és mindkét esetben nekem volt igazam :).

Mondjuk pl a 10 misis audi ajtajába ha beleszálltam volna akkor elég csúnyácska lett volna szegényke ... a kerékpáromon meg cserélni kellett volna az első kerekem :) engem meg összerakni :)

Tényleg kerékpáros hajthat gyorsan? pl rendőr megbüntetheti gyorshajtásért?

(#45034) ErőVarázsló válasza LÁZ (#45032) üzenetére


ErőVarázsló
tag

Rhino-r kérdezd van nála

Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171

(#45035) Thom!


Thom!
veterán

YAMAHA RX-V363 ezüst 5.1 erősító eladó

(#45036) pschio válasza Thom! (#45035) üzenetére


pschio
őstag

jó kis gép. mennyibe fáj?

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#45037) Frenky89 válasza Rolly (#45033) üzenetére


Frenky89
őstag

Igen. Ismerőst a 47-esen meszelték le 50 valamennyivel, pedig max. csak 40-nel mehetett volna, mert nem volt rajta sisak. Részletkérdés, hogy a kötelező felszerelések (prizma, lámpa, ...) mindegyike se volt a bicaján. ;]

(#45038) veze válasza Frenky89 (#45037) üzenetére


veze
őstag

nappal kell lámpa a biciklin?
mert nekem sosincs nappal
mert ugye lehuzható és nem is hagyom rajta csak ellopnák esetleg
ha tudom hogy este megyek ráteszem..

(#45039) Frenky89 válasza veze (#45038) üzenetére


Frenky89
őstag

"Mi van, ha sötétedés után érsz haza?" alapon szokták számon kérni, ugyan így a láthatósági mellényt is.

(#45040) LÁZ válasza hodigy (#45022) üzenetére


LÁZ
addikt

11 :P :DDD

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#45041) MaciG válasza Frenky89 (#45039) üzenetére


MaciG
addikt

Akkor mondom, hogy épp ismerőshöz megyek lámpákért, vagy a szupermarketbe ,hogy vegyek. :D

BANZAII

(#45042) pschio válasza Frenky89 (#45039) üzenetére


pschio
őstag

vagy ha napközben üt be az armageddon. akkor hogy biciklizel haza tök sötétben? ;]

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#45043) Frenky89 válasza pschio (#45042) üzenetére


Frenky89
őstag

Pontosan.

Mondjuk én a nagy razzia alatt egy rendőrrel nem találkoztam - errefelé a pusztában mindenki úgy ütteti el magát ahogy akarja.

(#45044) gabesz82


gabesz82
senior tag

Eladók:

Panasonic Lumix DMC-FZ8: 27000 Ft
Super Talent Express Drive (USB3.0) 8GB pendrive, bontatlan: 4000 Ft
Intel Core i5-520M notebook proci, 2.4GHz, bontatlan, garanciás: 36000 Ft

PSN: Morfologus82

(#45045) Rolly


Rolly
veterán

Valaki tud ajánlani jó fogorvost? Előre is köszi!

(#45046) Rolly válasza Frenky89 (#45037) üzenetére


Rolly
veterán

de honnan kell tudnia a kerékpárosnak, hogy mennyivel megy?

(#45047) szumoo válasza LÁZ (#45040) üzenetére


szumoo
senior tag

Pár palack után már minden szám ugyan olyan! :DDD

A nyúlon túl?

(#45048) Rick4 válasza Rolly (#45045) üzenetére


Rick4
félisten

Dr. Martens.. Világhírű.. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#45049) gabesz82 válasza Rolly (#45045) üzenetére


gabesz82
senior tag

Én Bartha Jenőhöz járok már évek óta (szerencsére nem sűrűn), Földvári utcában van a rendelője (Béke u. és a Petőfi S. sgt. közötti kis szakasz). Nekem eddig mindig normálisan megcsinálta ha volt valami gondom, nem olcsó, de nem is a legdrágábbak közé tartozik.

PSN: Morfologus82

(#45050) Rick4 válasza gabesz82 (#45049) üzenetére


Rick4
félisten

Viccet félretéve én Tápén voltam többször is a Bárdos Róbert nevű fiatal dokinál, árak nem tudom most milyenek, egy 22 éve betömött fogamból kiesett a tömés, újratömte, 1.5 évet bírt 10 rugóért, 3 éve ezért kellett koronát csinálni, ment a gyökérbe egy csap, az előtte lévőt is leköszörülte, a dupla korona+ a fogröntgen ha jól emlékszem 60-70 között állhatott meg. Nem tudom milyen ár, nem voltam másnál.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.