Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1257) N0zer0 válasza Llew (#1255) üzenetére


N0zer0
senior tag

Jól írják, GetDataBack for NTFS, a Hiren's CD-n rajta van. Nehogy csak ezért Windowst telepíts, jobb CD-s rendszerről dolgozni. Ne írj semmit a kérdéses HDD-re, még a Linuxot se indítsd el róla!

Ha a Mint szabadon hagyta azt az XP-s partíciót, csak átszabta, akkor visszahozhatók az adatok teljes egészében, ha viszont saját magát másolta fel oda, akkor az adatok egy részének garantáltan bukó, nagy csoda, ha az összes kép helyreállítható.

Azért tanulságnak könyveld el, hogy windowsos rendszerpartíción fontos, pótolhatatlan adatot nem tárolunk, persze máshol sem (hacsak nincs róla biztonsági másolat), de rendszerpartíción aztán végképp nem. A másik, hogy minden OS telepítésénél vigyázni kell, amikor a particionálás részénél vagy, ott inkább lassíts le, mindent inkább 10x olvass át, a gombot is 5x nézd meg, vegyél 3x levegőt, mielőtt lenyomod. Nem véletlenül szoktak ilyenkor a telepítők pluszban rákérdezni, hogy biztosan akarod-e, a kiválasztott partíciókról minden adat el fog veszni. Ez nem a Linux hibája, a Windows telepítőjével is előfordul, ha nem jó partíciót vagy HDD-t választasz, akkor adatvesztés lesz. Ez a legkényesebb része egy OS telepítésének, nem szabad ész nélküli Next-Ok-Next-Ok végtelen ciklusba esni. Persze, tudom milyen az, mikor már a rutin dolgozik az ember helyett, mindenki hajlamos rá, hogy elkapja a gépszíj a nagy nyomogatási lendület közepette, aztán elég egyszer nem jól kattintani vagy benézni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.