Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) petipetya válasza N0zer0 (#1250) üzenetére


petipetya
nagyúr

Értem én, de nem bukok semmit.

"nincs rá lezsóidő"

(#1252) pjtr válasza N0zer0 (#1246) üzenetére


pjtr
aktív tag

Köszönöm megvan, előzőleg az Asztalnál kereste, Win-es berögzülés :)

A boot után, hogy ne kérjen jelszót, azt hol lehet beállitani?

(illetve a hosszú i működjön, azt laptopnál hány gombos kiosztásra kell beállitani? )
Köszönöm

(#1253) petipetya válasza pjtr (#1252) üzenetére


petipetya
nagyúr

Jelszó: rendszerbeállítások / bejelentkező felület / automatikus bejelentkezés

í: ha a 35-ös Chrome alatt rossz és máshol megy, akkor az a böngésző hibája - ismert bug, a Google majd javítja.

"nincs rá lezsóidő"

(#1254) pjtr válasza petipetya (#1253) üzenetére


pjtr
aktív tag

Megvan, Köszönöm :)
Csak Chrome alatt nincs hosszú i, akkor megvárom a frissitést.

(#1255) Llew


Llew
senior tag

Egy régi XP-s gépre felraktam a Zorin OS-t, de az nem akart működni igazán, így most felraktam próba képpen az új 17-es Mintet. Remekül fut, de elkövettem azt a hibát, hogy nem jó opcióval telepítettem, így legyalult mindent, ami az XP-s rgéi partícióin volt. Van rá esély, hogy visszanyerjem az elvesztett dolgokat? Főleg fényképek volának a fontosak a többi nem annyira lényeg.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#1256) joecontra válasza Llew (#1255) üzenetére


joecontra
addikt

Egy kis időre visszateszed az XP-t és GetDataBack for NTFS-el nekikezdesz a mentésnek.

Viszont ha jól értem a Windows partición tároltad az érzékeny adataidat az egyébként is egy öreg hiba de ha arra ment fel a Mint (azaz írás történt a nevezett területre) az nagyban csökkenti a sikeres mentés esélyét.

Üdv,
J

(#1257) N0zer0 válasza Llew (#1255) üzenetére


N0zer0
senior tag

Jól írják, GetDataBack for NTFS, a Hiren's CD-n rajta van. Nehogy csak ezért Windowst telepíts, jobb CD-s rendszerről dolgozni. Ne írj semmit a kérdéses HDD-re, még a Linuxot se indítsd el róla!

Ha a Mint szabadon hagyta azt az XP-s partíciót, csak átszabta, akkor visszahozhatók az adatok teljes egészében, ha viszont saját magát másolta fel oda, akkor az adatok egy részének garantáltan bukó, nagy csoda, ha az összes kép helyreállítható.

Azért tanulságnak könyveld el, hogy windowsos rendszerpartíción fontos, pótolhatatlan adatot nem tárolunk, persze máshol sem (hacsak nincs róla biztonsági másolat), de rendszerpartíción aztán végképp nem. A másik, hogy minden OS telepítésénél vigyázni kell, amikor a particionálás részénél vagy, ott inkább lassíts le, mindent inkább 10x olvass át, a gombot is 5x nézd meg, vegyél 3x levegőt, mielőtt lenyomod. Nem véletlenül szoktak ilyenkor a telepítők pluszban rákérdezni, hogy biztosan akarod-e, a kiválasztott partíciókról minden adat el fog veszni. Ez nem a Linux hibája, a Windows telepítőjével is előfordul, ha nem jó partíciót vagy HDD-t választasz, akkor adatvesztés lesz. Ez a legkényesebb része egy OS telepítésének, nem szabad ész nélküli Next-Ok-Next-Ok végtelen ciklusba esni. Persze, tudom milyen az, mikor már a rutin dolgozik az ember helyett, mindenki hajlamos rá, hogy elkapja a gépszíj a nagy nyomogatási lendület közepette, aztán elég egyszer nem jól kattintani vagy benézni.

(#1258) Llew válasza N0zer0 (#1257) üzenetére


Llew
senior tag

Na, akkor pontosítok:
Van egy 120 GB-os vinyó, amin volt egy 15 GB-s C az XP-nek, meg két ~50-és adat. Erre raktam fel először a Zorint az XP helyére, meghagyva a két adat partíciót. Aztán mivel a Zorin nem nagyon akart működni, lecseréltem a Mint-re. Az volt a hiba, hogy a Zorin cseréje opciót választottam az egyéb helyett. Így most van egy partíció rajta a Minttel, meg ~ 106 GB üres hellyel.

Szóval az elbukott cuccok eredetileg külön partíción voltak, csak most lett minden egybe szabva. Vertem is a fejem a falba, mikor a telepítés után nem vo lt meg semmi és leesett, hogy mennyire elvesztem.

Így is van esély a visszanyerésre? Mert akkor most egy linux partícióm van, azt az NTFS-es GetData nem is fogja látni, nem? Illetve ha igen, akkor nem lenne jobb egy másik gépbe betenni a lemezt és egy másik vinyóra menteni ami visszanyerhető?

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#1259) quailstorm válasza Llew (#1258) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Szerintem nincs. Eleve a partícióhatár átszeli a régi adatpartíciót. Ha visszaállítanád a táblát, akkor is csak töredékfájlok maradnának meg.
És valóban, az ajánlott programok most egyáltalán nem mennének. linuxon még nem is kellett adatot mentenem ,azt se tudom mivel kell

(#1260) N0zer0 válasza Llew (#1258) üzenetére


N0zer0
senior tag

Szerintem akkor nagyon jó esélyed van, hogy visszanyerd az adatokat, mert csak a partíciós tábla változott. Csak addig ne használd a Mintet. Egy másik gépen töltsd le a Hiren's legújabb CD-jét, írd ki pendrive-ra vagy CDRW-re, beröffented rajta a GetDataBacket. Az meg fogja találni a régi partícióhatárokat, és visszaállítja a cuccost, persze elvileg kéne hozzá egy másik HDD is, mert arra a HDD-re nem lehet írni, amiről mentesz.

A GetDataBacket nem fogja zavarni, hogy most Linux partíció van rajta, mert látni fogja, hogy hol vannak NTFS-ses fájltöredékek. Az a lemez szektorait nézi át, nem a mostani partíciókkal foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#1261) N0zer0 válasza quailstorm (#1259) üzenetére


N0zer0
senior tag

A partícióhatár semmit nem szel át. Persze, ha a 3 helyett lett 1 partíció, akkor íródhat adat a másik 2 területére is, így lehet, hogy 1-2 file nem lesz visszaállítható.

A GetDataBack meg igenis működik, jól elfut CD-ről is, nekem elég reménytelen helyzetből is szinte minden adatot visszahozott, tényleg nem kamu cucc.

(#1262) quailstorm válasza N0zer0 (#1260) üzenetére


quailstorm
nagyúr

"A GetDataBacket nem fogja zavarni, hogy most Linux partíció van rajta, mert látni fogja, hogy hol vannak NTFS-ses fájltöredékek."

Akkó jóvan. Mondjuk én már minitool partition wizarddal is találtam és állítottam vissza törölt partíciót. De azt nem tudtam hogy EXT-en is kezd valamit.

Kétségtelen tény hogy a partícióhatár pár fájlt érint, de az oprendszer nagyobb területet vágott ki magának mint amekkora az XP volt, ott előfordulhat zűr esetleg.

Egyébként 120GB adatot hoztam vissza getdatabackkel mikor az SP1-es XP 128GB-os limitje életbe lépett a 250-es HDD-n. De az NTFS volt ugye.

[ Szerkesztve ]

(#1263) zunicum


zunicum
tag

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Ma telepítettem a linux mint 13-ast a régi a gépemre. A gondom a következő: nem tudom rajta beállítani a rendszeren, hogy kapcsolodjon az internetre. (a régi gépemen működött a hálókártya). Adsl internetem van a t-hometól, a szolgáltatótól kapott útválasztón keresztül szeretném használni a netet.
Mit kell beállítanom, hogy menjen a gép?

Köszi a válaszokat!

(#1264) N0zer0 válasza zunicum (#1263) üzenetére


N0zer0
senior tag

Elvileg nem nagyon kéne semmit állítani, a szolgáltatós routerök is úgy vannak beállítva, hogy adnak a gépnek IP-t és minden szart. Szerintem inkább a hálókártyát nem látja a Linux. Vezetékesen, vagy vezeték nélkül kapcsolódsz a routerhez?

Az ifconfig parancs kimenetét másold még be a terminálról.

(#1265) KAMI911


KAMI911
aktív tag

Nektek hogy tetszik a Linux Mint 17?
A hazai Linux Mint rajongók ezt az oldalt követik: https://www.facebook.com/linuxminthungary

(#1266) #67688960 válasza KAMI911 (#1265) üzenetére


#67688960
törölt tag

miért nem ezt? [link]

(#1267) #67688960


#67688960
törölt tag

ha debian 6 gnome-t váltanék le(nem szívesen, már sokmilliárd éve van rajta) celeron m/unichrome laptopon, melyiket ajánlanátok inkább a cinnamon(ezt nem ismerem), vagy inkább xfce?

[ Szerkesztve ]

(#1268) Vladi válasza #67688960 (#1267) üzenetére


Vladi
nagyúr

xfce. vagy mate az lényegében gnome2

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1269) #67688960 válasza Vladi (#1268) üzenetére


#67688960
törölt tag

ok, köszi!

(#1270) attiki válasza tothmaxy182 (#781) üzenetére


attiki
csendes tag

:)) :)) :Y

[ Szerkesztve ]

(#1271) attiki válasza #67688960 (#1267) üzenetére


attiki
csendes tag

LXDE

(#1272) KAMI911


KAMI911
aktív tag

Egy ideje gondolkodunk rajta, hogy kellene szervezni egy közösségi találkozót a hazai Linux Mint felhasználók számára. Szavazás link a cikk végén!
Miért ne lehetne még az idén egy ilyen rendezvény. Szerény számításaink szerint 20-40 ember akár el is jöhetne rá. Ha jössz mondd meg mikor jó, és meglátjuk sikerül-e úgy termet találni.

Tervezett programok:

Előadások (rövid pörgős előadások)
17.3 verzió bemutatása
Játék Linux alatt
Tippek és trükkök
Önkéntes hozzájárulási lehetőségek)
Dr. Mint rendel - hibajavítás a helyszínen
Linux InstallFest (Hozd a géped és telepítünk rá Linuxot) - együttműködésben a többi hazai linuxos közösségekkel
Kockulás, bandázás, beszélgetés

A program és a helyszín meghatározás alatt, addig jelöljétek meg a számotokra legoptimálisabb időpontot:

http://doodle.com/poll/pfvdvca24mt9a536

(Gyertek előadni, beszélgetni, telepíteni!)

(#1273) ama112


ama112
csendes tag

Kiprobaltam de az ubuntu jobban tetszik..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.