Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#351) evitiguF válasza fradi81 (#349) üzenetére


evitiguF
senior tag

Nem, ugyanígy, sütőpapír nélkül, gondoltuk teszünk egy próbát elvégre tapadásmentes a tál.

Teljesen jó ez, gondolom ott is gyorsan elfogyott. Igazából ahogy a recept írja (vagyis épp nem írja a pontos időt) tűpróbáig sütöttük, a teteje szépen bebarnult, a tűpróba jónak tűnt, kifordítottuk, és az alja még túl citromsárga volt. Ezért visszatettük még, hogy az is elnyerje a megfelelő színt. a teljes idő 20perc körül lehetett, és nagyjából félidőben, vagy egy kicsit utána történt a fordítás. Nem most csináltuk utoljára, legközelebbi sütésnél majd jobban dokumentálom az időt.

(#352) solti


solti
senior tag

Tegnap csináltunk egész csirkét, szerintem vállalható volt. Sütés előtt kapott kis pácot meg pihent benne 2 órát, aztán jött a sütés :
180 fok 35p hassal fel
180 fok 30p hassal le
majd 200 fok 10 percen, hogy piruljon, de nem igazán pirult meg 😂
Szóval a ropogós grill csirkét nem hozta, de a ropogást leszámítva nagyon jó lett.

(#353) evitiguF válasza fradi81 (#349) üzenetére


evitiguF
senior tag

Valóban, javítanom kell magam, kb 20 percet sült, és a teteje szépen aranysárga-barna lett, a tűpróba is jó volt, ekkor döntöttünk úgy, hogy kivesszük, készen van, és ahogy kifordítottuk az alja még citromsárgás volt, és ezért visszatettük, hogy az is barnuljon még egy kicsit.
Így a sütési hossz inkább 30perc körüli lehetett.

(#354) fradi81 válasza evitiguF (#353) üzenetére


fradi81
veterán

Legközelebb 160 fok 20 percen próbáljuk ki szerintem, aztán még lehet megfordítjuk.

moto g72, Ninebot d28e

(#355) nullpoint válasza fradi81 (#354) üzenetére


nullpoint
senior tag

20 fok 160 perc? :Y

;]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#356) nagysz


nagysz
tag

Egy kis változatosság: Aldi hamburger húspogácsa sütés airfryerben. Csak 1 kis borssal megszórtam és már sütöttem is.
Első verzió: medium sütés, 200 fok 8 perc: kép
Második: well done sütés, 200 fok 12 perc: kép
Mindkettő nagyon finom lett :)

(#357) bl4ze válasza nagysz (#356) üzenetére


bl4ze
veterán

A második már túlment eléggé, lehet elég lett volna a 10 perc is.
Kár, hogy arról nincsen kép, hogy megvágod a húst - az mond főleg valamit nem felülről a kép :)

.:. bl4ze .:.

(#358) nagysz válasza bl4ze (#357) üzenetére


nagysz
tag

ja a második az azért készült, mert nem tudtam rögtön megenni és mediumban azért mégsem tesszük el a húst :) DE nem lett száraz, az látszik a képen, hogy van azon is szaft. nem cipőtalpas egyáltalán.
Az első tényleg médium, rózsaszín maradt, azért nem csináltam képet, mert azért ez nem lesz olyan szép átmenetes színű, mint egy steak, egyrészt mert vékony, másrészt meg nem csináltam neki kérget sem. Viszont igen finom volt! :)

(#359) bl4ze válasza nagysz (#358) üzenetére


bl4ze
veterán

na tök jó :)
nekem ma hozzák a gépet, már futárnál (MPL) van - Blitzwolf gépe.
Nem tudom van-e itt bárkinek - süt-e ezzel valaki ???

.:. bl4ze .:.

(#360) fess válasza fradi81 (#343) üzenetére


fess
őstag

2 adag után ennyi rakódik rá, amit letörlök, és nem várom meg, hogy ilyen állagú legyen :D
[kép]

(#361) bl4ze


bl4ze
veterán

Megjott a BLITZWOLF®BW-AF1 OLAJ NÉLKÜLI FORRÓLEVEGŐS OKOS FRITŐZ, 1800W

Gyári beállítás szerint a "frozen fries" indítottam mely 180 fokon 30 perc
AVIKO Steak Fries - szték burgonya került bele mélyhűtött.
Finom lett, de sok volt neki láthatóan a 30 perc 180 fokon. (1800W a gép)
Szerintetek egy ilyen teljesítményű géppel fagyasztott krumplit mennyi ideig érdemes sütni vele ? 30 percnél kissé megégtek a vékonyabb darabok....

Van valakinek pont ilyen sütője, van vele tapasztalat?

Ha pld. ilyen IGLO halrudakat akarok vele sütni azt hány fokon, hány percre javasoljátok ?

Köszönöm :)

.:. bl4ze .:.

(#362) ollie válasza bl4ze (#361) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Teljesen mindegy hány wattos, mert az a lényeg, hogy hány fok van a sütőben. 180 fokon 15-20 perc elég a krumplinak. Nekem mondjuk Airfryer van, de a hőmérséklet ott is ugyanaz, legfeljebb a légkeverésben lehet különbség. Először próbálkozz 15 perccel, ha kevés, még pár percre visszateszed.

Halrudak 15 perc kb.

[ Szerkesztve ]

***

(#363) bl4ze válasza ollie (#362) üzenetére


bl4ze
veterán

Ok, köszönöm. Én is nagyon soknak találtam a 30 percet.
Próbálom akkor az AVIKO steak burit legközelebb 15 percre, és akkor megnézem milyen lett.
Halrudak 15 perc. Köszönöm. :)

Panírozott dolgokra mi vált be? Fok, idő. Pld panírozott csirke comb, szárny... ?
Olaj spray-t szoktatok használni? Van itthon egy extra szűz oliva olaj spray :)
Teljesen új vagyok a forrólevegős sütésben, minden infót szívesen veszek. :R

.:. bl4ze .:.

(#364) ollie válasza bl4ze (#363) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Rántott csirkemellet csináltunk, az kb 20 perc volt, a rántott zöldséget kb 15 percig (gomba és rántás előtt előfőzött karfiol). Mindent bekentem olívaolajjal előtte (egy ecsettel), mert olaj nélkül nem pirulnak meg. A héten már mi is vettünk spray-t, szóval most hétvégén már mi is fújni fogjuk. Mindent 180 fokon sütöttünk.
Amúgy szenzációs íze van minden rántott cuccnak, konkrétan lehet érezni a rántás ízét is, mert nem veszi el azt az olaj, és maga a zöldség is ízletesebb. A kevés olívaolaj, ami rákerül, még talán ki is emeli az ízeket. Most hétvégén fogunk csinálni rántott sajtot is, arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

Egyébként az elősütött, fagyasztott krumplikhoz visszatérve, a Lidl-ben kapható saját márkásakat nem ajánlom, a szaguk is rossz, meg az ízük sem az igazi. Tescoban vásárolt jó volt, de most meg nem mondanám, hogy mi a márkája.

[ Szerkesztve ]

***

(#365) #21346560


#21346560
törölt tag

Ha szabad kérdeznem az előttem szólókat, milyen olajsprét használtok?
Amit én vettem, az nem szórja, hanem mint egy vizipisztoly, úgy spricceli az olajat...

(#366) ollie válasza #21346560 (#365) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mi ezt vettük, de még ki sincs bontva, majd a hétvégén lesz használva.

***

(#367) bl4ze válasza ollie (#364) üzenetére


bl4ze
veterán

Köszönöm az infókat.
Ez most egy AVIKO "Steak Fries" volt , jó volt ízre teljesen, de a gyári "frozen fries" beállítás 180fok/30 perc sok volt neki, túlment.
Rántott sajtra én is kiváncsi lennék milyen lesz, megosztod az eredményt majd ?
Nagyon szeretem, de fritőzben macerás, kilyukad, stb... :D :D

Runo: Nekem most egy ilyan van otthon, a Duna Panda-ban vettem :

.:. bl4ze .:.

(#368) #21346560


#21346560
törölt tag

Köszi! Ezek ha jól látom nem utántölthetők?!

(#369) ollie válasza #21346560 (#368) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem sajnos.

***

(#370) totron válasza erdey_a (#332) üzenetére


totron
addikt

Ezeknél a bili teflonos?

(#371) eagleberg válasza #21346560 (#365) üzenetére


eagleberg
tag

Próbáljátok erősebben, gyorsabban spriccelni az olajat, akkor jobban porlasztanak.

(#372) ollie válasza totron (#370) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az Airfryernél biztos nem. Van valami tapadásgátló bevonat, de szerintem nem műanyag.

***

(#373) snipr válasza ollie (#369) üzenetére


snipr
aktív tag

Pont ilyet használunk mi is, egy evőkanállal le lehet pattintani a tetejét könnyedén és után lehet tölteni ;)

(#374) ollie válasza snipr (#373) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szuper, ez jó hír, köszi!

***

(#375) bl4ze válasza snipr (#373) üzenetére


bl4ze
veterán

Én is ebben reménykedem, hogy után lehet majd tölteni :) A palack 1:1 hasonló ollie-val szerintem :)

.:. bl4ze .:.

(#376) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Na én is vettem egy gépet. Ninja a neve. 3.8 literes.
Ma csináltam benne fűszeres csirkemellett. 16 perc alatt kész lett 200 fokon.
Fagyasztott krumpli 180 fokon azt hiszem 10 perc volt.
Meg egy mini pizzát 200-on 6 perc alatt.
Csak lestem.
A csirke kívülről ropogós, belül puha. Mintha grilleztem volna. Krumpli szintén bár nem olyan mint olajban, azért ott jobb de nem egészséges. A pizza viszont agyrém milyen hamar kész lett és istenkirály finom lett. A is fura, hogy a kaja kihülve is finom maradt, míg ha mindezt sütőben csinált volna az csak melegen jó, hidegen már kuka.
A gépben imádom, hogy kerámiás belül. Nagyon könnyű tisztítani, nem is hangos. Holnap rántotthúst próbálok majd benne.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#377) fradi81 válasza GreenGoblin (#376) üzenetére


fradi81
veterán

Nem válasz akart lenni

Sütöttem sárgás színű (colombo) krumplit, nagyon puha nem ropogós, és könnyen megég alacsony 160 fokon is mint a képen látszik , asszem ez erre nem lesz jó.

[ Szerkesztve ]

moto g72, Ninebot d28e

(#378) #21346560 válasza fradi81 (#377) üzenetére


#21346560
törölt tag

Én a frissen pucolt krumplit általában 120 fokon 15 percig, aztán 140 fokon szintén 15 percig sütöm, közben 2x-3x megrázogatom.

(#379) Ra3


Ra3
őstag

Sziasztok, valakinél van esetleg hosszabb távú tapasztalat az aldis ambiano xxl géppel?
Szeretjük, de 2 hónap alatt még mindig nem ment ki belőle a műanyagíz amit az ételeknek ad, az érdekelne hogy a tapasztalatok alapján elmúlik ez valaha?
Az biztos hogy gyengül, már csak a kihűlt ételeken érezni, de engem akkor is zavar, főleg hogy fogalmam sincs ezt mi okozza, mi kerül bele vagy rá amitől ilyen íze lesz.
Jövő hét végén jár le a két hónap, erősen gondolkodok hogy visszaviszem és egy blitzwolfot vagy princesst veszek helyette.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#380) fess válasza Ra3 (#379) üzenetére


fess
őstag

Nekem ilyen van, már rég nem kellene érezned, cseréltesd ki, ha tudod

(#381) fradi81


fradi81
veterán

Ezt az olívásat is újra lehet tölteni ha nincs más. Jól porlaszt.

moto g72, Ninebot d28e

(#382) #21346560 válasza fradi81 (#381) üzenetére


#21346560
törölt tag

Köszi a tippet! Hol is vetted? :B

(#383) erdey_a válasza Ra3 (#379) üzenetére


erdey_a
őstag

a princess is műanyagszagú, ha nem égeted ki első használat előtt.
jó 30-40 percig kell 200 fokon nyomatni és akkor kiég szépen.
szerintem az aldison is segít

Vérboci

(#384) erdey_a válasza fradi81 (#381) üzenetére


erdey_a
őstag

ilyet használunk mi is. hogyan lehet levenni a tetejét? nyers erő? vagy van trükk?

Vérboci

(#385) Ra3 válasza erdey_a (#383) üzenetére


Ra3
őstag

Köszi, valamennyire követem a topicot azóta hogy megvan, egy 40 perces kiégetéssel kezdtük, meg azóta hétvégente megy, kb egy órákat, sokat gyengült amellékíz, de én pl. a kihűlt krumplin kicsit még mindig érzem, más ételeken húsokon már nem.
Na mindegy, még a héten kitalálom mi legyen.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#386) GreenGoblin válasza #21346560 (#382) üzenetére


GreenGoblin
tag

Mi a titka a jó rántotthúsnak? Pár napja próbáltunk először sütni benne de a bunda elég száraz lett. Azt hiszem 180 fokon csináltuk, forgattuk meg fújtunk rá közben oliva olajat is.
:U

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#387) erdey_a válasza Ra3 (#385) üzenetére


erdey_a
őstag

hát... akkor már csak egy tanácsom van: ne egyél kihűlt krumplit. az amúgy sem a gasztronómia csúcsa :DDD

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#388) Dozbik válasza GreenGoblin (#386) üzenetére


Dozbik
tag

Mondjuk rántott húst még nem próbáltam benne, csak Szilveszter estéjén betettem csirkemell csíkokat simán sóval és borssal, na, az borzalmas lett. :D Nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy a kicsit magasabb nedvességtartalmú zöldségek, nyilván a krumpli, cukkini, padlizsán stb. ezeket jól ekészíti az air fryer is, ha még picit csepegtetek rájuk olajat vagy krumplinál én a fűszersóba öntök kb. annyi olívaolajat, hogy jól kenhető legyen a krumpliszeleteken a fűszersó és az egész jól szokott úgy sikerülni.

(#389) fradi81 válasza erdey_a (#384) üzenetére


fradi81
veterán

Erősen kell húzni és lejön.
Runo: aldi

moto g72, Ninebot d28e

(#390) ollie válasza GreenGoblin (#386) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mi eddig rántott csirkemellett sütöttünk (180 fok, 15 perc, és persze meg volt szórva olívaolajjal). Egy kicsit száraz volt a rántás, de mellette nagyon vékony, szóval nem volt zavaró, viszont sokkal finomabb volt, mintha olajban sült volna.

A rántott karfiol és gomba nagyon jó lesz, nem lesz száraz, mert a zöldségek alapból nagyon lédúsak.

Most csináltunk rántott sajtot is (15 perc 180 fokon), na itt ki kell találni valamit, mert a sajtot duplán kell rántani, hogy ne folyjon ki sütés közben, és így már nem lett olyan jó a panír, mert száraz és vastag is volt (de szerintem még mindig jobb, mintha olajban sütöttük volna). NA meg nem szabad nagyon vékonyra szeletelni a sajtot a rántáshoz, mert akkor nem fog érződni az íze (a rántás ugye kétszer vastagabb a normálisnál). Most kb 3 mm-es szeletekre sikerült, valszeg kell fél centis, hogy ideális legyen.

Szóval azt találtam ki, hogy legközelebb csak 10 percig sütjük, hiszen a sajtnak csak meg kell olvadni, hogy ne száradjon ki ennyire.

[ Szerkesztve ]

***

(#391) totron


totron
addikt

Srácok: műanyagszag, mellékíz, semmi konteós felhangot nem akarok hozzáadni a topikhoz, de okos és biztonságos dolog ez? Használni ezeket a biliket? Gondoljuk ezt át. A technológia vonzó, a kivitelezés aggályos szerintem.

(#392) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Fasírtot sütöttünk ma. Na ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb lett mintha olajban vagy sütőben készítettük volna.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#393) solti válasza totron (#391) üzenetére


solti
senior tag

Te miről beszélsz?

(#394) ollie válasza totron (#391) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A Philipsben nincs semmi mellékíz, meg műanyagszag.

***

(#395) erdey_a válasza ollie (#394) üzenetére


erdey_a
őstag

az ajánlott, első használat előtti 30 perces 200 fok után a princessben sem :N

Vérboci

(#396) storm3 válasza erdey_a (#395) üzenetére


storm3
senior tag

Ha ez elmaradt,vajon megoldja ha most porkolom ki x edik hasznalat utan? :)

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#397) Ra3 válasza erdey_a (#395) üzenetére


Ra3
őstag

Ugye én dobtam fel ezt a témát, páran megerősítették, de ahogy látom más típusoknál egyeltalán nem jellemző, szóval ez valami egyedi dolog lesz annál a kimondott szériánál az Ambiano XXL-ből.
Amúgy nézegettem a felépítését, és még mindig nem adja nekem ki hogy ezt mi okozza, csak a fűtőszálra tudok gondolni, mert a burkolat műanyagok biztos hogy nem kapnak tarósan 200 fokot, azon a részen minden fém ahol a venti-fűtőszál-kosár van. Egyre erősebb az érzés hogy visszavigyem, de mindenképp lesz helyette másik mert nagyon bejön, mondjuk az alzás princess-ek most eléggé megdrágultak.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#398) erdey_a válasza storm3 (#396) üzenetére


erdey_a
őstag

nem tudom... ha egy ideje használatban van, akkor így is, úgy is meg kellett kapnia a szükséges hőt.

én mikor ilyen sütőt akartam venni, széttúrtam a netet. akkor olvastam több helyen (nem csak a princessel kapcsolatban), hogy a fűtőszálon is van valami gyártási dzsuva (gondolom kenőanyag, hogy tekercseléskor jobban csússzon), meg ugye más komponensre is száll az ipari por, mert nem laborban szerelik össze. szóval ezért érdemes "kiégetni".
mit mondjak, jött is némi fehér füst, meg volt kis kesernyés szaga, de aztán mire az első adag krumplit utána beletettük, ennek nyoma sem volt.

(pár éve vettem az edigitalban ilyen retro szendvicssütőt, annak a leírásában is szerepel, hogy első használat előtt hagyni kell kicsit magában sülni, hogy a lerakódások leégjenek)

Vérboci

(#399) fradi81 válasza Ra3 (#397) üzenetére


fradi81
veterán

Ez [link] elég jó áron van.

moto g72, Ninebot d28e

(#400) nagysz válasza erdey_a (#398) üzenetére


nagysz
tag

MINDEN elektromos sütőt ki kell égetni első használatkor. a nagyon okos hozzászólású csávó erről valszeg nem tud...vagy nincs sütője. bővebben gugli.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.