Aztta, pont Te jutottál eszembe mikor olvastam ezt a cikket nemrég.
Látom, ezek szerint mély nyomokat hagyott benned.
Ez a glicerin ez konkrétan mit csinál a borral?
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Aztta, pont Te jutottál eszembe mikor olvastam ezt a cikket nemrég.
Látom, ezek szerint mély nyomokat hagyott benned.
Ez a glicerin ez konkrétan mit csinál a borral?
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Nálunk a profik is csalnak. A "kiváló" borászaink betévedtek a csalitosba.
Magyarország, így szeretlek!
Szerk.: "A glicerin (INN: glycerol) (régi magyar nevén: zsírédeny) egy kémiai vegyület, melynek képlete HOCH2CH(OH)CH2OH. Színtelen, szagtalan, viszkózus anyag, melyet széles körben alkalmaznak. Íze édeskés, enyhén mérgező. Három darab hidrofil alkoholos hidroxil-csoportot tartalmaz. Ennek köszönhetően erősen higroszkópos. Felületi feszültsége 64 mN/m. A lipidek fő alkotóeleme. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Glycerolum néven hivatalos." [Teljes cikk]
[ Szerkesztve ]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
(#3) Mace Windu válasza Thunderzolee (#1) üzenetére
Egyfajta alkohol, amitől a bor sűrűbb, érezhetően testesebb, sokaknak "ihatóbb" lesz. Minden borban van valamennyi glicerin, mert a cukor erjedésél keletkezik ez is, de limitált g/l mennyiségű lehet fajtánként, nameg nem lehet hozzáadni se utólag glicerint, csak az lehet benne, ami az erjedés közben keletkezik. A vizsgálatot nem tudom hogy végzik.
Javítsatok ki, ha valamiben tévedek.
[ Szerkesztve ]
I created Vaapad to answer my weakness: it channels my own darkness into a weapon of the light.
személyesen is találkoztam a borásszal egy kóstolón, és nagyon szimpatikus ember volt. visszahúzódó, szerény, zavarban volt stb. igen, eléggé kész vagyok a hír miatt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Most nem egészen értem, mi a baj. Hamisítja és mérgezi a borát, de lebukott.
(Amúgy Zuschlag is szimpatikus, szerény, visszahúzódó, bár nem akarok párhuzamot vonni, csak az érveken akadtam fenn.)
sajnálom az egészet, ba..eg, ennyi. mit nem lehet ezen érteni?!
(te sem örülnél neki, ha valaki, akit kedvelsz és akire felnézel, szétég/szétégeti magát)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
hozzátartozik a dologhoz, h az alábbi borai ízlettek igazán:
- birtokbor cs 2000
- birtokbor cf 2000
- cs (sima) 2002
- arcanum pinot noir 2003 (vagy 2005?)
és az utóbbi időben le is szoktam a vincze borokról, nem jöttek be. sajnos, mert a 2000-es birtokborok mennyeiek voltak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Exmelohelyemen szervizeltem baranyai pincek informatikia halozatat. Leszogezem, nem ertek a borhoz csak szeretem
En elotte ugy kepzeltem el, hogy ezek a regi hires-neves patinas pinceszetek rendelkeznek hatalmas terulettel, ahol ok meguk vegzik a legaprobb munkat is. Az elorelato telepitestol kezdve egeszen vegig a palackozasig, na most biztos van ilyen is. De, a nagyatlag azt csinalja, hogy osszevasarolja jo esetben csak a helyi borokat a kistermeloktol, majd elkezdi osszeontozgetni, palckozza sajat neve alatt, aztan mehet bolt. Sajat teruleten nem tudnak annyit termelni amennyit ne tudnanak eladni, es itt is mint mindenbe, a profit az elso.
Van egy jol bejaratott nev ami alatt szinte mindent el lehet adni, ezt meg lehet lovagolni sokaig, amig ki nem bukik a tortenet, vagy bele nem fut egy olyanba, hogy a bor amit vett, es sajat neven palackozott, pancsolt volt.
Nincs itt szo lejaratasrol szerintem, lejaratjuk mi magunkat.
Nem kell messze menni itt volt a "brazil dioxinos" SZEGEDI PAPRIKA tortenete.
Parci: lehet azok meg 100 % sajat borok voltak, most meg az ami...
[ Szerkesztve ]
"Nem kell messze menni itt volt a "brazil dioxinos" SZEGEDI PAPRIKA tortenete."
Én Kalocsa mellett lakom már majd 14éve. Itt már gyakorlatilag csak elvétve foglakozik egy egy ember fűszerpaprika termesztéssel. Mikor idekeveredtem a környékre majd minden családnak volt amolyan mellékesként valamennyi paprikája kinek több kinek kevesebb. Kalocsa a mai napig Chiléből és egyéb országokból (mikor hol olcsó nagytételben) vásárolja a paprika közel felét amiből az őrlemény készül. Mikor 2004 ősszel kibukott ez a botrány pont ott dolgoztam a cégnél. Ahogy ezt az egész ügyet a vezetőség kezelte na az volt a legfelháborítóbb. Amit bevontak a boltok polcairól és meg kellett volna semmisíteni szerinted hol végezte? Csak annyit mondok, hogy az extra profit mindenek felett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Felháborító. Ezért is veszünk háztól paprikát, boltból soha.
A boros történethez meg annyit, ha pancsol, rontja a bort, megérdemli a büntetést.
Lassan én is ott tartok, hogy meg sem lehet már bízni a bolti élelmiszerben.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
Off:
Parci, ajanlj nekem valami jo testes, olajos rizlinget. Most epp a Nyakastol ittam egy 2006-os rajnait, es az utobbi idoben total rakattantam az ilyesfajta feherborokra.
while (!sleep) sheep++;
tudod, h hülye vagyok a fehérekhez... node, pár fehér (nem kimondottan rizling), amit kóstoltam és sztem qrvajó:
- konyári loliense fehér 2008
- kerkaborum furmint (vagy furmint reserve) 2007
- jekl olaszrizling 2008
illetve érdemes elnézned az "árvay és tsa" honlapjára, mert szétváltak és ultrabrutál akciók vannak (tokaji termelő). ehh, megkerestem inkább.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Kosz, a Jeklt meg a Konyari-t megnezem. A furmintot, harslevelut es a chardonnay-t nem igazan szeretem (nyilvan ezekben is vannak nagyon jok, csak most epp ez a korszak van..), szoval az In V. V.-t kihagyom egyelore.
while (!sleep) sheep++;
azért ha például nem veted meg az aszút, az 5p és 6p most brutális áron van... gondold meg, mert simán elfekteted 10 évre... addigra meg már öreg és szentimentális leszel, szeretni fogod
ja, ne mondd, h nem fogom a kezed: bortársaság durva akciók. van konyári loliense is többek között, én is rendeltem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Ja, az aszu az johet, csak arra azert joval ritkabban van alkalom
while (!sleep) sheep++;
ne légy naiv brate, a legtobbje pancsol. gondolom te is lattad korabban azt a cikket, ami azzal foglalkozik, hogy az olasz borimport szamait nezve az olasz es a hazai hatosagok adatai kozott egy nagysagrend van... irgalmatlan mennyisegu bor bejon, majd eltunik.
mit gondolsz hova megy ez a kozepes minosegu folyobor? hat nem a kocsmakba kiemeresre, mert oda draga...
illúzióim nincsenek, viszont vinczét sajnálom, mert szimpatikus volt, mint ember, amikor találkoztunk. meg azért is, mert sokkal több csapnivaló borász van itthon, szomorú, hogy ilyen "magasról" "hullik el" valaki.
no mindegy, most hoztam haza 3 üveg spanyol bort (1 rioja, 1 katalán és 1 másik spanyol), majd megtesztelgetjük őket.
ja, mindenki: bortársaság, takler bikavér reserve 2006 magnum 4900 ft-ért orbitális best buy!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
bejegyzés :-(((((((((((