2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

:-(((((((((((

Írta: | Kulcsszavak: vincze béla . eger . bor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

sokáig az egyik kedvenc pincészetem volt, rémlik is még valami "apám, vincze béla" írásom a lógátról (logoutról). miért pont ő?! :O

(remélem jobb a helyzet, mint amilyennek a cikk alapján tűnik :()

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee

Aztta, pont Te jutottál eszembe mikor olvastam ezt a cikket nemrég.
Látom, ezek szerint mély nyomokat hagyott benned. :(

Ez a glicerin ez konkrétan mit csinál a borral?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Algieba


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Nálunk a profik is csalnak. A "kiváló" borászaink betévedtek a csalitosba.
Magyarország, így szeretlek! ;]

Szerk.: "A glicerin (INN: glycerol) (régi magyar nevén: zsírédeny) egy kémiai vegyület, melynek képlete HOCH2CH(OH)CH2OH. Színtelen, szagtalan, viszkózus anyag, melyet széles körben alkalmaznak. Íze édeskés, enyhén mérgező. Három darab hidrofil alkoholos hidroxil-csoportot tartalmaz. Ennek köszönhetően erősen higroszkópos. Felületi feszültsége 64 mN/m. A lipidek fő alkotóeleme. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Glycerolum néven hivatalos." [Teljes cikk]

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#3) Mace Windu válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Mace Windu
csendes tag

Egyfajta alkohol, amitől a bor sűrűbb, érezhetően testesebb, sokaknak "ihatóbb" lesz. Minden borban van valamennyi glicerin, mert a cukor erjedésél keletkezik ez is, de limitált g/l mennyiségű lehet fajtánként, nameg nem lehet hozzáadni se utólag glicerint, csak az lehet benne, ami az erjedés közben keletkezik. A vizsgálatot nem tudom hogy végzik.

Javítsatok ki, ha valamiben tévedek.

[ Szerkesztve ]

I created Vaapad to answer my weakness: it channels my own darkness into a weapon of the light.

(#4) Parci válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

személyesen is találkoztam a borásszal egy kóstolón, és nagyon szimpatikus ember volt. visszahúzódó, szerény, zavarban volt stb. igen, eléggé kész vagyok a hír miatt. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5) lesaux válasza Parci (#4) üzenetére


lesaux
veterán

Most nem egészen értem, mi a baj. Hamisítja és mérgezi a borát, de lebukott.
(Amúgy Zuschlag is szimpatikus, szerény, visszahúzódó, bár nem akarok párhuzamot vonni, csak az érveken akadtam fenn.)

(#6) Parci válasza lesaux (#5) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sajnálom az egészet, ba..eg, ennyi. mit nem lehet ezen érteni?! :(
(te sem örülnél neki, ha valaki, akit kedvelsz és akire felnézel, szétég/szétégeti magát)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

hozzátartozik a dologhoz, h az alábbi borai ízlettek igazán:
- birtokbor cs 2000
- birtokbor cf 2000
- cs (sima) 2002
- arcanum pinot noir 2003 (vagy 2005?)

és az utóbbi időben le is szoktam a vincze borokról, nem jöttek be. sajnos, mert a 2000-es birtokborok mennyeiek voltak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8) Gergő_


Gergő_
őstag

újabb ágazat amit tönkre akarnak tenni :((

(#9) gaborbol


gaborbol
őstag

Exmelohelyemen szervizeltem baranyai pincek informatikia halozatat. Leszogezem, nem ertek a borhoz csak szeretem :)
En elotte ugy kepzeltem el, hogy ezek a regi hires-neves patinas pinceszetek rendelkeznek hatalmas terulettel, ahol ok meguk vegzik a legaprobb munkat is. Az elorelato telepitestol kezdve egeszen vegig a palackozasig, na most biztos van ilyen is. De, a nagyatlag azt csinalja, hogy osszevasarolja jo esetben csak a helyi borokat a kistermeloktol, majd elkezdi osszeontozgetni, palckozza sajat neve alatt, aztan mehet bolt. Sajat teruleten nem tudnak annyit termelni amennyit ne tudnanak eladni, es itt is mint mindenbe, a profit az elso.
Van egy jol bejaratott nev ami alatt szinte mindent el lehet adni, ezt meg lehet lovagolni sokaig, amig ki nem bukik a tortenet, vagy bele nem fut egy olyanba, hogy a bor amit vett, es sajat neven palackozott, pancsolt volt.

Nincs itt szo lejaratasrol szerintem, lejaratjuk mi magunkat.
Nem kell messze menni itt volt a "brazil dioxinos" SZEGEDI PAPRIKA tortenete.

Parci: lehet azok meg 100 % sajat borok voltak, most meg az ami...

[ Szerkesztve ]

(#10) fekeandras válasza gaborbol (#9) üzenetére


fekeandras
őstag

"Nem kell messze menni itt volt a "brazil dioxinos" SZEGEDI PAPRIKA tortenete."

Én Kalocsa mellett lakom már majd 14éve. Itt már gyakorlatilag csak elvétve foglakozik egy egy ember fűszerpaprika termesztéssel. Mikor idekeveredtem a környékre majd minden családnak volt amolyan mellékesként valamennyi paprikája kinek több kinek kevesebb. Kalocsa a mai napig Chiléből és egyéb országokból (mikor hol olcsó nagytételben) vásárolja a paprika közel felét amiből az őrlemény készül. Mikor 2004 ősszel kibukott ez a botrány pont ott dolgoztam a cégnél. Ahogy ezt az egész ügyet a vezetőség kezelte na az volt a legfelháborítóbb. Amit bevontak a boltok polcairól és meg kellett volna semmisíteni szerinted hol végezte? :((( Csak annyit mondok, hogy az extra profit mindenek felett.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.