Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Black&White válasza koxminator (#950) üzenetére


Black&White
addikt

Ne, semmiképp se változtass rajta.
Az update.zip-pet csak rakd bele a dload mappába és helyi frissítéssel telepítsd.

(#952) koxminator válasza Black&White (#951) üzenetére


koxminator
senior tag

Nem változtattam rajta. Sajnos nem jó az update.zip. Újraindul, 3%nál megáll és azt mondja, hogy nem jó az update.zip, majd csak rebootolni tudok... :U

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#953) Black&White válasza koxminator (#952) üzenetére


Black&White
addikt

A Total Commanderrel menj el az update.zip\META-INF\com\google\android\ mappában lévő updater-script fájlig, F3 és az ui_print sorban láthatod milyen modellhez van a frissítés.

(#954) koxminator válasza Black&White (#953) üzenetére


koxminator
senior tag

Pedig ez rendben van: ui_print("EMUI3.1_PE_6.1.1")

Most letöltöttem mégegyszer, de bytera pontosan ugyanakkora a mérete. Szerintem a recovery nem jó hozzá. Rátolom a hozzá linkelt recoveryt és megnézem azzal.

[ Szerkesztve ]

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#955) Black&White válasza koxminator (#954) üzenetére


Black&White
addikt

Az update.zip egy mentett OTA csomag.Nem kell hozzájuk custom Recovery.
Nem egy Kangvip ROM-ot találtál véletlenül?

(#956) koxminator válasza Black&White (#955) üzenetére


koxminator
senior tag

Nem hiszem. A ROM innen van.

Innen töltöttem le fizikailag.

Viszont a leírás szerint gyári recovery kell (megvan), és 3 gombossal kell felrakni (tehát mindent gyalul). Nem baj, van a 6.1.1-ről TWRP mentésem, ha kellene :)

[ Szerkesztve ]

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#957) koxminator válasza koxminator (#956) üzenetére


koxminator
senior tag

Nem jutottam semmire, máshonnét is letöltöttem, nincs különbség. Fastboot módban sem tudtam az update zip-et telepíteni, de úgy sem, hogy a 6.1.16 recoveryjét tettem fel előtte. Maradok a 6.1.1-nél. Viszont jó hír számomra, hogy a Gear Fit továbbra is működik, sőt, talán jobban is.

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#958) Black&White válasza koxminator (#957) üzenetére


Black&White
addikt

Ha rögtön, az első pár százaléknál eldobja a csomagot, akkor valamit nem talált rendben az ellenőrzésnél.
Nincs semmi módosítás a rendszeren belül?Root, local.prop, stb?
Belső tárhelyről is próbáltad, esetleg szervizmenüből (*#*#......)?

Fastbootból nem tudsz telepíteni, illetve a Recovery csak olyan szempontból fontos, hogy frissítés előtt megnézi, hogy a gyári, a ROM-hoz tartozó van e fent (esetedben 6.1.1-et keres).
Megnéztem mi van a cloudmail-es mappában, felülről lefele:
-Egy TWRP mentés friss 6.1.16-os telepítésről.Ez akkor jön jól, ha valami gubanc áll be rendszer módosítások után.
-Rollback file: ha vissza akarsz térni MM-ről Lollira
-6.1.16 gyári Recovery.Ha frissíteni akarsz 6.1.16-ról a későbbiekben, de mondjuk korábban lecserélted TWRP-re.
-update.zip: ez az elmentett 6.1.16-os OTA csomag.

(#959) koxminator válasza Black&White (#958) üzenetére


koxminator
senior tag

Semmi módosítás nem volt még akkor, sem root, sem egyéb. Szervizmenüből nem próbáltam, belső tárhelyről csak.

Mindegy, most már nem próbálkozom, mert holnap már meló és kell a teló. Amíg ki nem jön a végleges, szerintem maradok ennél. Túl sok helyen néztem és sehol nem lehetett letölteni ezeket. Azért köszi a segítséget, :K

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#960) koxminator válasza koxminator (#959) üzenetére


koxminator
senior tag

Úgy néz ki, hogy a hétvégén visszarakom a hivatalos B351-es Lollit, mert ez a 6.1.1 developer nagyon merül. Okát nem tudom, de nem is akarom kideríteni, mivel ugyanazok a programok vannak rajta (sőt, inkább kevesebb), mint a 4.4.2-őn. Ráadásul megint belefutottam abba, hogy a Titanium Backup-pal nem tudok menteni, mert azt írja, hogy nincs hozzá elég hely! :Y A TB alatt alul a Rendszer ROMnál azt írja, hogy 1,56Gb helyből 88,4 Mb szabad, wtf? Mindegy, nem olyan nagy dolog újrahúzni és beállítani, csak bosszantó.

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#961) juventusfan


juventusfan
tag

Hali! Ha a honor 6 plus mikrofonjába belenéztek alul, akkor a nyìlásba fehér valami látható? Vagy beszedtem vmi koszt...:( Ne épp megfelelően hallanak.

Háborúban az igazság az első áldozat, és az információ erősebb a golyóknál.

(#962) koxminator válasza juventusfan (#961) üzenetére


koxminator
senior tag

nekem semmi fehér nincs itt, lehet, hogy szöszt kaptál be

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#963) peanar válasza koxminator (#960) üzenetére


peanar
senior tag

Szia, illetve mindenkinek, sziasztok!
Ha már volt ez a kérdés, akkor elnézést érte...tegnap rászántam magam és feltettem a B351 lollipollit a h6+ telefonomra. Azt vettem eszre, hogy ha egy alkalmazást kilövök a memóriából (pl. viber, whatsapp, gmail stb.) akkor mindaddig amíg újra meg nem nyitom az adott alkalmazást, addig nem érkezik be új értesítés. Van erre valamilyen megoldás? Igen, be vannak téve a védett alkalmazások közé és az indításkezelőben is ki vannak pipálva. Jelenleg úgy használom ezeket az alkalmazásokat, hogy lelakatoltam azokat, így ha kilövöm a futó alkalmazásokat ezek nem "záródnak be".
Másik kérdés, az viszont neked, llolli alatt melyik gear managert használod, vagy a playen található Oppen Fit-et? A B351 után a te telód talált frissítést?
Előre is köszi a válaszokat!

Üdv mindenkinek.

(#964) peanar válasza peanar (#963) üzenetére


peanar
senior tag

Még valami, elfelejtettem az előbb megkérdezni. Van a B351 lolli romhoz twrp vagy cwm recovery, mert én nem találtam és a multi tool-al a h6+-nál már csak "manuálisan" lehet recoveryt cserélni, már nem lehet online letölteni. Ha valaki tud hozzá, linket is kérnék.
Köszönöm.

(#965) koxminator válasza peanar (#963) üzenetére


koxminator
senior tag

Na akkor nézzük sorban:

-szerintem ha kilősz valamit a memóriából, akkor az nem is küldhet értesítést, mivel nem fut, pont ez a lényege. Amúgy futás közben ha első alkalommal akar értesítést küldeni, akkor az értesítési sávot felülről lehúzva ezt jelzi az adott program és ott rá tudsz kattintani arra, hogy engedélyezed/elfogadod számára az értesítések küldését. Egyébként a Beállítások->Adatvédelem & Biztonság alatt van egy olyan menü, hogy Értesítéskezelő, ott nézzél még szét. Mondjuk én elég sokmindent használok, de bezárnom még sosem kellett semmit, ez a 3Gb RAM elég sokmindenre. Meg ugye az Android memóriakezelése kicsit más, mint a windowsoké.

-Gear Fit manager verziója: 1.117.0306 és a lollihoz való 3 teszt verzió közül a 2-es számú (ha gondolod, majd hétvégén felrakom valahova azokat az apk-kat, amiket én is használok, szerintem egyszerűbb, mert csak ezeket kell felrakni és beállítani).

-a telóm nem talált frissítést, ennél most nincs újabb

- itt van twrp, és hozzá a parancs is. Ugyan ez Honor 6-hoz írják csak, simán felmegy a H6+-ra is, én is ezt használom (a legújabb 3.0-ás még nincs a készülékeinkre). Én a Honor 6 mini flash toolt is leszedtem, kicsomagoltam egy könyvtárba. Oda bemásoltam a fenti letöltött twrp-t. Indítottam egy parancssort admin jogosultsággal, majd a linken látható parancsokkal lecseréltem a recovery-t (fastboot módban-> kikapcsolt állapotban hangerő le + bedugod a gépre csatlakoztatott USB kábelt). Restart után recovery-be belépve már tudsz akár rootolni is supersu.zip-pel.

[ Szerkesztve ]

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#966) peanar válasza koxminator (#965) üzenetére


peanar
senior tag

Szia!
Először is köszi a válaszokat!
Én sem szoktam nagyon az alkalmazásokat kilövöldözni, de azért van hogy egyszer kétszer megteszem, próbából megtettem lollinál is aztán csak csodálkoztam hogy válaszokat várotam, de nem érkeztek meg és mihelyt megnyitottam az alkalmazást üzenetek hada fogadott.
Más telefonoknál, pl. xiaumiau de a honor 6+ kk rommal sem csinálta azt, hogy ha kilőttem egy alkalmazást, nem érkezett meg az üzenet. Persze úgy, hogy ezek az alkalmazások be voltak téve a védett alkalmazások közé és az indításkezelőben is ki voltak pipálva. Így én ezt a lolli (legalabb is h6+-on) hibájának tudnam be, hisz előtte meg nem találkoztam ilyennel (meg a szét romolható htc desire-nél sem :) ).
Amit viszont biztos hogy javítottak a kk romhoz képest, legalább is ami nekem egyből feltűnt, az pedig a Ne zavarj (holdacska) opció. Míg a kk romnál ha be volt ez a funkció kapcsolva, akkor csak az sms és a hívás hangját lőtte ki a többi üzenetkezelő alkalmazás, chat, email meg miegymás hangja felébreszthette az embert, ha nem volt szemfüles, ezzel ellentétben a lollinal minden üzenet értesítést elvet. Ez kinek jó, kinek nem, nekem az :)
A Gear Fit managert írd majd le légyszi, hogy honnan szedted le. Nálam az a verzió, ami a kk-n volt, nem akar menni, de aztán lehet hogy én kutyultam el valamit, és rossz verzióval próbálkoztam...
A Gear Fit managerhez tartozó appok, miket régebben megokosítottam, hogy menjenek nem samu telefonnal is és átküldtem neked, azok működnek vele? Nem olyan rég elszállt az egyik vinyóm és magával rántott sok mindent, közötte ezeket az appokat is. Lolinal gear-el működik az sms ertesites, mert kk-nál nem ment. Az open fit nevű playről letölthető alkalmazással megy az sms jelzés az órán.

Köszi a twrp-t, fel fogom tenni. Rootolni nem akarok, mert rootal nem működnek a bankos appok, viszont a reklámok zavarnak, így csináltam rá egy okosságot, amit a kk romra is feltettem, ehhez kell a nem gyári recovery :D

[ Szerkesztve ]

(#967) koxminator válasza peanar (#966) üzenetére


koxminator
senior tag

Átküldtem priviben a Gear Fittes cuccokat.

[ Szerkesztve ]

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#968) ntomka


ntomka
nagyúr

Egyébként nemtom "vót-e-má", de a nekünk úgy tűnik Q2-ben jön az áldás. Az pedig már elkezdődött. :)

ツ Headphones on - World off

(#969) koxminator válasza ntomka (#968) üzenetére


koxminator
senior tag

Úgy legyen! :D

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#970) Sátán44


Sátán44
addikt

Akik Eu-s verziójú Honor 6 plus telót vettek, azok kérem nézzék már meg a töltő típusát. A páromnak az átalakítós fajta van és folyton kicsúszik az adapterből. Szeretnék neki venni egy Eu-s szabványú gyári huawei töltőt. Ami most van az 2A-es.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#971) Black&White válasza Sátán44 (#970) üzenetére


Black&White
addikt

Annyi jó töltő van, miért ragaszkodsz a gyárihoz?
Nillkin, Blitzwolf, Vention, Ugreen, stb...
Ezekből bátran választhatsz! :)

(#972) JoeCockBill válasza Sátán44 (#970) üzenetére


JoeCockBill
senior tag

én anno simán összeragasztottam a töltőt az adapterrel

új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas

(#973) koxminator válasza Sátán44 (#970) üzenetére


koxminator
senior tag

Én a Mate 7 adapterét használom. 2A-s, gyári Huawei és tökéletesen tölti. Kb. 6ezer Ft volt 1 éve.

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#974) ntomka válasza Sátán44 (#970) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ilyen van nekem is. Angol piacra szánt készülékről van szó.

ツ Headphones on - World off

(#975) DeadmaN89


DeadmaN89
csendes tag

Sziasztok,

Van egy idegesítő problémám a bluetooth-os kihangosítással. Jelenleg egy xiaomi rodmival próbálkozom, de korábban előjött már a gond sima bl hangszórókkal is. A zene szól szépen, viszont amikor bejön egy hívás már a telefon hangszórója adja a hangot. 3 beállítás van hívás közben, azt hiszem hogy fejhallgató, hangszóró és bluetooth. Hiába próbálom bluetooth-ra állítani például, pillanatra leveszi a hangot a teló hangszórójáról majd vissza, a beállítás is visszaugrik a "hangszóró" alapbeállításra. Ilyennel találkoztatok már? SW bug? Jó lenne ha a kocsiban működne kihangosítóként..

Előre is köszi!

(#976) hippo0315


hippo0315
senior tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék, a gyári frissítést innen letöltöttem [link], ezzel miként tudom a készüléket frissíteni?

2 ilyen készülék van a családban, az egyik frissült magától, még tavaly, a másik 2 hete újonnan vásárolt készülék, arra nem akar megjönni a frissítés, pedig ugyan úgy PE-TL10 mint a másik.

(#977) peanar válasza hippo0315 (#976) üzenetére


peanar
senior tag

Szia. Először is nezd meg, hogy a telefonod eu vagy kínai verzió és ennek megfelelően a hozzá való romot tedd fel.
Ha ez megvan, a gyökérkönyvtárba csinálj egy dload mappat, majd tedd bele a kicsomagolt UPDATE.APP fájlt.
Ezután nyisd meg a Frissítések alkalmazást, majd válaszd ki a menüben a helyi frissítés opciót. Ezután a telefon újra indul és frissíti magát (llegyen feltöltve). Ezzel a frissítési módszerrel nem vesznek el az adataid, de az ördög nem alszik címszó alatt inkább mentsd le sz.gépre, ami kell. A mentés appal is csinálhatsz egy biztonsági mentést és biztos ami biztos, azt is másold át a sz.gépre.
Kb ennyi:)

(#978) peanar válasza DeadmaN89 (#975) üzenetére


peanar
senior tag

Szia. Milyen kihangosítod van? Ha valami régebbi (pl. bluetooth v.2.0)akkor csinálhat anomáliákat, de lehet szoftveres kommunikációs probléma is. Kihangosítót próbáld le egy másik telefonnal, a telefont egy másik kihangosító szettel.

(#979) hippo0315 válasza peanar (#977) üzenetére


hippo0315
senior tag

Köszönöm az infókat, holnap nyugodt körülmények között megcsinálom.

Most ez van rajta gyárilag: PE-TL10V100R001C900B133

és Én ezt gondoltam hozzá jónak: Honor 6 Plus Firmware (Pine-TL10, Android 5.1.1, EMUI 3.1, C900B331,CEE&North Europe)

Valóban jól gondolom?

[ Szerkesztve ]

(#980) DeadmaN89 válasza peanar (#978) üzenetére


DeadmaN89
csendes tag

Lehet az a gond, hogy ez nem egészen kihangosító. Egy Xiaomi Rodmi-ról lenne szó, zsír új, lényegében egy Bluetooth-os FM transmitter, mikrofonja nincs. Működik rendesen, mikor hívnak még a csengőhang is a kocsi hangszóróból szól, viszont ahogy felveszem átvált a teló hangszórójára és nem engedi magát bluetooth-ra állítani a telefon (lehet azért vált vissza, mert valójában ez nem egy kihangosító) Amint leteszem, ismét szól a zene a kocsi hangszóróból.

(#981) ntomka válasza hippo0315 (#979) üzenetére


ntomka
nagyúr

Jó lesz, én is a B133 verzióról frissítettem kézzel B331-re.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#982) hippo0315 válasza ntomka (#981) üzenetére


hippo0315
senior tag

THX

(#983) peanar


peanar
senior tag

Sziasztok. Csájniz verziójú h6+-nál megy valakinél a lolli rommal a cloud albumba való képfeltöltés, szinkronizálás?

(#984) peanar válasza DeadmaN89 (#980) üzenetére


peanar
senior tag

Szia. Ha csak zenelejátszásra alkalmas kütyü, akkor nem fog kihangosítóként működni. Szoftveresen nem tudja, illetve gondolom, mikrofon sem tartozik hozza ami + ok a nem működésre. A kihangosítók hívás fogadáskor a hangot átkapcsolják a külső mikrofonra, lekapcsolva a telefonról. Ezért is lehet a teló ilyenkor a tatyóban vagy akárhol...
Szóval szerintem nem fog működni.

(#985) DeadmaN89 válasza peanar (#984) üzenetére


DeadmaN89
csendes tag

Eddig is úgy használtam, hogy jack-en volt bekötve a teló fm transmitterbe kihangosítva azt, a telefon mokrofonja meg vette a hangom. Nem tudom ha bluetoothra váltok ez miért nem ugyanígy működik. Pusztán softwares dolog csak idegesít...

(#986) dorika87


dorika87
őstag

sorry... nem ide akartam, csak véletlen ide nyomtam és nem tudom törölni a hozzászólást.

[ Szerkesztve ]

(#987) eladogeppc


eladogeppc
veterán

Sziasztok !

PE-UL00V100R001CHNC00B200-as ROM van a kütyün.
Erre a fentebb linkelt ROM felmegy ?

Köszönöm ! :R :R :R

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#988) eladogeppc


eladogeppc
veterán

Üdv ismét !

Vagy a TL egyáltalán felmegy ? Illetve ha csak a UL marad, akkor az hogyan lehet magyar majd ?

Még 1x Köszi ! :R :R

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#989) ntomka válasza eladogeppc (#987) üzenetére


ntomka
nagyúr

Valszeg nem megy fel. Az C900-asokra van, amik európai verziók. A tied kínai változatnak néz ki (PE-UL00), utánajárok.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#990) eladogeppc válasza ntomka (#989) üzenetére


eladogeppc
veterán

Köszi .
Úgy láttam erre nem sok ROM van sajnos.

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#991) ntomka válasza eladogeppc (#990) üzenetére


ntomka
nagyúr

Szerintem neked innen kell valamelyik.

Az első fül a fejlesztői, a második a stabil változatok. Az utóbbin B200 van, amiből látszik, hogy jelenleg neked most a legutóbbi stabil változat van fent. A fejlesztői romok lehetnek frissebbek. Itt egy egyszerű leírás, hogy kell csinálni.

ツ Headphones on - World off

(#992) Tim72 válasza ntomka (#991) üzenetére


Tim72
tag

B351【EMUI3.1_Android5.1】 a legfrissebb. Azon az oldalon is az van. (B200 a korábbi verzió)

Nekem is B200 van fent. Érdekes módon megint eltűnnek a contactjaim (Szeptemberben volt már egy ilyen, de mikor letöltöttem a frissítést megijedt és rendbejött), illetve mebolondult 2-3 napi hamar merült a telefon..

Valakinek volt hasonló problémája?

Nem tudjátok hogy lehet a contactocat viszahozni? Hisuite sem látja...:(

Timót

(#993) ntomka válasza Tim72 (#992) üzenetére


ntomka
nagyúr

Igen, ezt írtam én is, de az a fejlesztői verziók fül alatt van.

ツ Headphones on - World off

(#994) eladogeppc válasza Tim72 (#992) üzenetére


eladogeppc
veterán

A b531 felment, és úgy néz ki jó is lett ! :R

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#995) Tim72


Tim72
tag

Szétb.sz az ideg

Fél nap alatt sikerült a backupot megcsinálnom.

Update failed.. nincs update.app vagy valami ilyesmi.

Persze ha elhibázza az updatet, az update file-t törli.
Azóta gépről nemtudok az SD kártyára írni...

Pedig tudtommal minden eredeti app fent van (hacsak véletlenül nem töröltem valamit), nincs rootolva, semmi....

Azt hittem így nyugim lesz, hát a nagy fenét. (érdekes, ősszel jelezte az updatet, de mivel minden rendben ment, nem frissítettem. Most nem jelzi....

Szeretnék végre egy működő telefont, vagy egy téglát, ha az előző opció nem működik.
ADB-ből hhogyan lehet felnyomni?

Köszönöm.
(Bocs, eléggé kiakadtam..)

(#996) Tim72


Tim72
tag

Sziasztok!

Reggel jott egy gmail update.
Hirtelen megjavult a telefonom. Uzemido rendben, contactol jonnek. :)

Na most kapcsoltam ki az alkalmazások frissitését... Remelem sikerült teljesen....
Ami működik abba senki ne nyúlkáljon nekem bele.

T.

(#997) ntomka


ntomka
nagyúr

Hopp, egy végleges verzió!

Honor 6 Plus Firmware(PE-TL10, Andriod 6.0, EMUI 4.0, C432B521, Italy, Channel-Others)

Frissíthető verziók:

ツ Headphones on - World off

(#998) ntomka válasza ntomka (#997) üzenetére


ntomka
nagyúr

Felraktam, működik rendben. Ugyanúgy C900-asként azonosítja a készüléket, szóval jó az esély rá, hogy ebből lesz a végleges verzió a többi EU régióban is: képernyőkép.

ツ Headphones on - World off

(#999) sunone válasza ntomka (#998) üzenetére


sunone
aktív tag

Frissítéskor mennyire veszítette a tartalmakat?
..vagy magad resetelted?

(#1000) ntomka válasza sunone (#999) üzenetére


ntomka
nagyúr

Semennyire. Nem toltam gyári beállítást. Egyedül a launcher adatait töröltem az alkalmazások között kézzel, mert a régi beállításai azt bezavarták (nem látványosan).

ツ Headphones on - World off

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.