Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok!! Na itt a lehűlés! Nekem már az éjszaka ki fejtette a vas a derekamba a jótékony hatását :(( Sikerült ki olvasni egy fél könyvet,mert alvás az nem volt.Még az a jó hogy szinkronba hasgatót a lábam meg a derekam.Gondolom nektek se jobb!

(#2002) para2014 válasza Stieve (#1999) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! Üdv a klubban!!!Jó hogy túl vagy rajta,most már csak türelem kel és fel épülsz :K

(#2003) Gerinctelen válasza klari164 (#1992) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Kedves Klári!
Nekem az állás már nem megterhelő, mivel nem szeretek ágyban lenni képes vagyok a napot végig sétálni és állni... A kikapcsolódásra , és a gondolatok terelésére nagy szükség van , mert ennyi időt, várakozással ugyan abban a problémában eltölteni , igen terhelő. Még mindíg fel vagyok függesztve a rehab alol .. hétfőn kezdem újra .. de nagyon komoly a haladásom , le tudok hajolni annyira , hogy fogom a lábujjam , nyújtott lábbal,de űlni , még mindíg nem , most a nyaki és lapocka alatti részt lazítjuk, mert minnél tovább tartózkodom ülve , annálkeményebbek ezek az izmok, és egyszer csk elszédülök....

Ez az idő nagyon megvisel engem i .. Minden porcikám mintha fábol lenne ..
Jobbat és szebbet nektek mint , amilyen nekem ! sziasztok!

(#2004) graver40 válasza Gerinctelen (#2003) üzenetére


graver40
csendes tag

Nahát, Vali, ez igen! Én nem tudok (vagy inkább nem merek?) úgy lehajolni. A sok állás sem megy, a sétával még elvagyok. Ülés nem gond, csak egy idő után elfáradok tartani a hátam, és hát nem is jó a deréknak, mint tudjuk. Viszont remekül tudok cipőt, zoknit felhúzni. :)
Sajnálom, hogy így megvisel az időjárás, biztos Klárit is, mert ma még nem jelentkezett. :U

(#2005) klari164 válasza graver40 (#2004) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Itt vagyok már. Tényleg eléggé padlón vagyok. Ez az eső, meg a szél kikészít engem is. A környék "összes" fájdalomcsillapítóját beszedtem már. :( , de nem akar segíteni. Hallom nálatok se könnyebb a helyzet. Sajnos a műtétek helye, nagyon érzékeny a frontokra. A zoknival a bal lábamon, még megkínlódok, de majd egyszer csak sikerül. Vigyázz magadra és pihenj amennyit csak tudsz.

(#2006) klari164 válasza Stieve (#1999) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Stieve! Örülök neki, hogy szépen haladsz. A medencémet én se bírtam felemelni,ezen ne aggódj. A csavarozás is idegen a gerincnek,és persze nagy műtét volt. Majd idővel menni fog.Még most 7 hét után is van olyan nap,hogy nem bírom megemelni. Mintha lecsavarozták volna az ágyhoz az embert. Másnap már nem is örülnek annak, ha járókerettel megy a beteg. Ügyes vagy és van akaraterőd.Nagyon vigyázz magadra és amit mondanak tartsd be. Minden jót kívánok!

(#2007) para2014 válasza Gerinctelen (#2003) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! nézd meg a privátot :B

(#2008) para2014


para2014
csendes tag

Úgy látom enerdzájzer még mindig a pálinkákat kóstolja ;] Mert nincs az arénán. :D

(#2009) graver40 válasza klari164 (#2005) üzenetére


graver40
csendes tag

Szia, Klári! Sajnálom, hogy ennyire fáj. Remélem, ha elmegy ez a hidegfront, te is jobban leszel. Nekem még van másfél hetem, hogy összeszedjem magam, aztán irány a meló.
Jobbakat mindenkinek a hosszú hétvégére!

(#2010) enerdzsájzer válasza para2014 (#2008) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Itt vagyok, csak ki kell pihenni a diós huncutkodásomat. A család mindig szól előre hogy üljek meg a seggemen, ne terheljem, de néha muszáj csinálni valamit hogy ne bolonduljak meg teljesen. Szoktam négykézláb poroszkálni a kertben, aztán meg nem tartanak meg a lábaim. Párszor térdre rogytam már az udvaron. Most meg a hidegfront is... a vízállásjelentés szól a derekamból. ;) Na meg a százharmadik visszatérő kórság vesz elő. Három éve nem tudja kiheverni a szervezetem-immunrendszerem a legutóbbi műtétet.

Sztívnek jobbulást és kitartást! Nem lesz ott gond, szépen gyógyul, csak türelem. :K

(#2011) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok! Hát itt már fúj az északi szél,és igazán jó! Minden csavart érzek,mintha most tették volna be.Amúgy is sokkal merevebb a hátam húznak az izmok.Gondolom ti is szenvedtek,a sérv műtét után ezek nem voltak. :( Hát igen! Enerdzsájzer én is láttam már négykézláb poroszkáló embereket,főleg pálesz ivás után! ;] De igazuk van mert úgy stabil az ember,és nem gond a hajlás!! :D Bocs!! Azért óvatosan poroszkálj és vigyáz magadra.

(#2012) klari164 válasza para2014 (#2011) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! A szenvedés meg van az utóbbi napokban. Érdekes nekem is olyan érzésem van, mintha, minden csavart éreznék. Az éjszakáról nem beszélve. Tiszta szenvedés volt. Az ősztől-tavaszig való időjárástól, az utóbbi 2 évben nagyon féltem, de most rettegek. Gondom mindenki megszenvedi a magáét. A férjemnek egy sérvműtétje volt, de ő is végig szenvedte az éjszakát. A műtét sose jön jókor, de a tél előtti szerintem a legrosszabb. Tegnap már sütöttem egy kis laza süteményt, nagyon finom lett. Ma meg kellene ismételni, mert holnap jönnek a gyerekek délelőtt. Majd veszek be több gyógyszert, de szeretném összedobni. Az időjárástól függetlenül, legyen szép napod! :R

(#2013) klari164 válasza enerdzsájzer (#2010) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Enerdzsájer! H a neked is olyan jó termésed volt dióból, mint a szomszédomnak, akkor szedegethetted. De nem biztos, hogy neked kellene. Azért nem érdemes újra a műtőasztalon kikötni. Tudom én, hogy szeretnénk egyre több mindent csinálni, de csak óvatosan. Én is csinálok már mindent, kivétel a porszívózást, de ha úgy érzem ledőlök. Így is elfáradok gyorsan, estére meg alig bírok ráfeküdni a derekamra, olyan mintha friss seb lenne és nagy követ tettek volna rá. A pálinka nem rossz ötlet :DD , akkor legalább tudnám mitől szédülök. Na meg egy kupicával egészséges is :K . Szép napot kívánok!

(#2014) klari164 válasza graver40 (#2009) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Évi! Remélem elmegy már ez a vacak idő és egy kicsit fellélegezhetünk. Ahogy látom az írásokból, mindenkit megkínoz rendesen. Remélem alakulsz már egy kicsit. Használd ki a szabit, pihenjél sokat, bár tudom, hogy két gyerkőc mellett, ez nem olyan egyszerű. Vigyázz magadra, szép napot kívánok

(#2015) enerdzsájzer válasza klari164 (#2013) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Jól sikerült, finom is. Tavaly kevés volt az is férges. Nem én szedem hanem a család, csak egy hosszú vékony léccel vertem, aztán hosszú nyelű gereblyével összehúztam. Nem kellett volna mert rendesen megfájdult, de muszáj csinálni valamit néha. Három éve vagyok óvatos, azelőtt még azt hittem meggyógyulok és csinálni akartam mindent úgy mint régen. Most már csak néha szöszmötölök kicsit lajhár tempóban.

(#2016) Gerinctelen válasza graver40 (#2004) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Kedves Klári!
Én sem mertem volna egyedűl, de a gy.tornász segítségével jutottam napról-napra idáig, és nekem már 5 hónapja volt a műtétem a sebem teljesen gyógyult, és fájdalom mentesen könnyebb feszegetni a határokat..

(#2017) klari164


klari164
csendes tag

Sziasztok! Hogy vagytok? Ez az idő brutálisa :W derekamnak!!!!!!! Hogy viselitek?

(#2018) biker válasza klari164 (#2017) üzenetére


biker
nagyúr

szarul. derekam, térdem, kijött a pikkelysömöröm,ami persze a reumás doki szerint arthritis psoriatica, független hogy egyszerre fáj az izület és jönnek a kiütések

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2019) klari164 válasza biker (#2018) üzenetére


klari164
csendes tag

Na látom van probléma. Hallottam már a pikkelysömörről, erre nincs valami gyógymód? Vagy meg kell várnod az ízületi gyulladás gyógyulását? Hihetetlen, hogy mennyi baja tud lenni az embernek. :O Téged mikor műtöttek és mire? További kellemes hétvégét kívánok.

(#2020) Gerinctelen


Gerinctelen
csendes tag

Ha jól látom mindenkinek elő jött az összes gyerekkori betegsége ..
A hideg nagyon nehéz .. soknyújtás és lazítás , mindenkinek ! Tartsátok melegen az izmaitok !
Szebb napokat! ..

(#2021) biker válasza klari164 (#2019) üzenetére


biker
nagyúr

hátöööööööö, esetleg a témaindító cikket én írtam? :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2022) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok!! Látom szépen nyög mindenki,hát a hideg az borzalom és még nincs is hideg.Sajnos tapasztalatból tudom,hogy kemény hideg az még durvább lesz.De reménykedjünk hogy nem lesz kemény tél. :K Nekem most mintha jobb volna a derekam,talán szokom a vasat,vagy egyre több izmom mozdul és ezért érzem hogy könnyebb. :) Mindenkinek jobbulást!!

(#2023) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok vasasok és nem vasasok!

Jelentem itthon vagyok.
Nem volt egyszerű ez a hét és tudom hogy a továbbiak sem lesznek még egyszerűek, de most nagyon jó itthon és ezt élvezem.
Vannak fájdalmaim, vannak amik megszűntek, vannak újak amik nem voltak, úgyhogy a műtét sikerességéről még nem tudok nyilatkozni. Ez a későbbiekben fog majd kiderülni, most azon leszek, hogy minél jobban rehabilitáljam magam.
Azért jelentkezem majd, hogy mi a szitu és hogy haladok.
Mindenkinek jobbulást és gyógyulást kívánok!
Köszönöm, hogy drukkoltatok!!!

(#2024) para2014 válasza Stieve (#2023) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! Végre otthon,innen még gyorsabban gyógyulsz a család mellet.Sajnos igen,lesznek olyan fájdalmak amik előtte nem voltak meg sokkal erősebbek ott ahol előtte kicsit fájt,majd el múlnak.Azért még óvatosan rehabitáld magad. :K

(#2025) biker válasza Stieve (#2023) üzenetére


biker
nagyúr

aztán majd jelentsed, mikor úgy érzed, teljesen re vagy habilitálva :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2026) klari164 válasza biker (#2021) üzenetére


klari164
csendes tag

:DD Tudom, hogy nem Te írtad, de van már annyi betegségünk, hogy közösen írhatnánk róla egy tudományos cikket!!!!!! Nem sértésnek szántam, csak azért kérdeztem, hogy az orvos ha nem mondott többet erről a betegségről, Te nem-e utána néztél a neten. Jártam már én is úgy, hogy rébuszokban beszélt a doki és kénytelen voltam utána nézni a dolgoknak, Legyen szép napod.

(#2027) klari164 válasza Stieve (#2023) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Stieve! Végre otthon vagy. Na mi volt a tapasztalatod a dokival kapcsolatban? Tudod, mikor kérdeztél róla, írtam, hogy én csak jót hallottam róla. Persze, hogy fáj még, fog is. De attól szép lassan fogsz gyógyulni. Már most én is elfogadtam, hogy lassú a felépülési folyamat, nincs mit tenni. Vigyázni, kell minden mozdulattal, felkeléskor, lefekvéskor és ne tekerd ki magad, arra vigyázz. Neked mondta-e a gyógytornász, hogy 6 hét múlva, 1 órát el kell érnie a sétának? Nekem még nem megy, bár a férjem minden nap jön velem sétálni, amit birok 30 perc. Na de majd szép lassan. Pihenjél és sétálgassál, na és egyél sok vitamint. Én is azt tettem, meg ittam a Kalcium pezsgőtablettát. Vigyááz magadra és azért néha jelezz, hogy mi van veled. :C

(#2028) biker válasza klari164 (#2026) üzenetére


biker
nagyúr

Drágám, kkor csak nem jól olvasol...
jobb fent: témaindító írás
Gerincsérv műtéti kezelése
(f)(p) Írta: biker | 2009-04-13 13:10

:)
ez még az első volt, utána jött a 2.

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2029) enerdzsájzer válasza klari164 (#2027) üzenetére


enerdzsájzer
tag

6 hetesen 1 óra séta? Már láttam többször hogy írtad. Igen, lehet hogy ez van nekik írva a "nagykönyvben" de ez nem úgy megy ám. Nekem 4 hétig járókeret kellett hogy a vécére ki tudjak menni. 1 óra folyamatos séta így három évesen se megy. Szóval ez nem szentírás, ki milyen ütemben gyógyul (hogy sikerült a műtét) később lesznek-e szövődmények (hegesedés, újabb sérv), stb. De ha nem megy időre, nem kell megijedni. Türelem és kitartás és ne erőltess semmit túlságosan. Kis fájdalommal még lehet tolni a határt egy kicsit, de ha nagyon megfájdul inkább pihenj, majd legközelebb jobb lesz (nem biztos hogy holnap, lehet hogy csak 2-3 hét múlva) Szóval türelem, türelem, türelem.

(#2030) klari164 válasza biker (#2028) üzenetére


klari164
csendes tag

Aha, képben vagyok, most olvastam. :K

(#2031) biker válasza enerdzsájzer (#2029) üzenetére


biker
nagyúr

nekem a sétákkal eddig sosem volt gondom, bár csavarom sincs.
mondjuk mikor rehab tornán mondtam a tornásznak, hogy mennyit sétálok, elkezdte összehívni a kollégáit, hogy hallottatok már olyat, hogy ilyen után jól esik a séta? :D

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2032) klari164 válasza biker (#2028) üzenetére


klari164
csendes tag

Ez igen! Értékes segítség a gerinc betegeknek. Részletes, minden apró részletre kitérve. Csak gratulálni tudok! Az orvosoktól sajnos nem kapunk ilyen információt. :)

(#2033) biker válasza klari164 (#2032) üzenetére


biker
nagyúr

örülök, hogy tetszik, illetve örül a f..om hogy ezt meg kellett tapasztaljam :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2034) enerdzsájzer válasza biker (#2031) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Az első kettő után nekem se, mentem hegyen, völgyön, még kocogtam is. :)

(#2035) klari164 válasza biker (#2033) üzenetére


klari164
csendes tag

Sajnos ennek nem örülünk. Most mikor műtöttek, egy 15 éves kislány várt a műtétre kiszakadt sérvvel. Nagyon megdöbbentem, hiszen ha nem sikerül neki, mi lesz vele felnőtt korában? A zászló áll mindenkinek, de ilyen fiatalon........

(#2036) para2014


para2014
csendes tag

Sziasztok!! Ki hogy van? Ma egy kicsit el keseredtem,mert éreztem azt a be ékelődött fájdalmat ami a műtét előtt volt gyakorlatilag ezért műtött hogy ez ne legyen.De remélem csak kicsit meg erőltettem magam.Ugye jön a hideg és bizony a virágok kint voltak még,csak nem hagyom hogy tönkre menjenek. :U Meg egyre jobban viszket a bőröm ezt már írtam itt,de már nem csak a hátam a vágás körül ha nem minden hol.El kezd viszketni majd ki piróssódik és apró hólyagok jelennek meg.Rá kerestem és igen van titán allergia fő tünete a bőr viszketés.Főleg ékszerek,fog tömés és inplantátum be ültetés után van.Vér vizsgálattal lehet ki mutatni.Nov 3-án megyek kóntrolra majd rá kérdezek.De attól tartok ez a harcom a vassal még nem zárult le. :(

(#2037) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Első séta az utcán. Mentem egy kört a szomszédos utcában a házunkkal bezárólag. Nem egészen 1Km, hát jócskán elfáradtam, úgy vonszoltam be magam az ágyba. Tegnap nem vettem be csak 1 Mexalen fájdalomcsillapítót, hát éjszak olyan fájdalmaim voltak, hogy ajaj. A seb meg a lábaim fájtak, olyan fáradtságos fájdalom, nem igazán tudom mihez hasonlítani. Gondolom 1 hetesen azért ezek benne vannak ugye? Reggel vettem be egy 50mg Contramal-t, most így elvagyok...
Gyógyuljatok!!!

(#2038) enerdzsájzer válasza Stieve (#2037) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Szerintem 1 hetesen ettől óvatosabban, finomabban kellene :U Szépen, fokozatosan, rosszabb napokon lehet pihenni, jobb napokon PICIT többet mint előző nap. Szerintem.

(#2039) Stieve


Stieve
csendes tag

Igen, teljesen igazad van. Az a bajom, hogy annyira hullámzó az érzés, hogy jó, nem jó. Néha úgy érzem bármit, néha úgy érzem semmit. De óvatosabb leszek ez biztos. Ma már marad a pihenés...
Köszönöm...

(#2040) klari164 válasza Stieve (#2039) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia! Én szintén így jártam,a z első napokban. Ne csináld! Kevesebb séta, a majd nem 1 km. még sok. Én is így jártam, hogy örültem, hogy megy a séta. Aztán jött a nyögés és a fájdalomcsillapító marékszám. Csak lassan, rövidebb távval kezd el. Nagyon megterhelő a gerincnek, még egy ekkora séta és a szervezet is le van gyengülve műtét után. Tudom én, hogy gyógyulni akarsz, de szerintem így csak baj lesz belőle. A fájdalom teljesen változó. Vannak könnyebb napok, de pl. a mai is elég fájdalmas. Ilyenkor muszáj gyógyszert bevenni és pihentetni. Tegnap estig én is teljesen jól voltam, aztán olyat csináltam, amit még nem kellett volna és a mai nap is ezt nyögöm. A csavarozás más, mint a sérvműtét. Nekem volt mind a kettő és a csavarozásból nehezebben állok talpra. Szóval csak óvatosan! De biztosan adnak tanácsot a többiek is, ez csak az én véleményem volt. Vigyázz magadra és gyógyulgassál. :K

(#2041) klari164 válasza para2014 (#2036) üzenetére


klari164
csendes tag

Szia Rózsa! Miért nem mész már el dokihoz? Nem játék, ez a viszketés, meg az apró hólyagok. Legalább tudnál valamit, hogy mi ez? Elhiszem, hogy borzasztó érzés. :K Ennek szerintem nem szabadna lennie. Csak szenvedsz vele. 3-án biztosan elküld egy vérvételre, ha addig nem javulsz. De bízzunk benne, hogy nem allergiáról van szó. Nagyon szorítok Neked, szenvedsz éppen eleget. A cipekedéssel vigyázz, mert hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy még nem szabad ilyeneket csinálni. Éppen írtam Stievnek, hogy tegnap én is kitoltam magammal, mert felelőtlen voltam. Mikor egy kicsit jobb, akkor nem szabadna abba a hibába esnünk, hogy elfeledkezünk a bajunkról. Szép napot Neked!

(#2042) graver40


graver40
csendes tag

Sziasztok!
Látom, megvan még mindenki. Remélem, kicsit jobban érzitek magatokat, bár elég hűvösre fordult az idő. De legalább még süt a nap.
Stieve, korán van még az 1 km, én is egyet értek a többiekkel. Kicsit lassabban, fokozatosabban. Nekem azt mondták annak idején, annyit sétáljak, amennyi kifáradás, fájdalom nélkül megy. Ez még sokáig így lesz, hogy lesznek jobb, és rosszabb időszakok, de azért mindig több minden megy majd.
Bár engem nem csavaroztak, mégis ez a helyzet.
A bal oldalam még mindig vacakol, majd megyek a gyógytornáért, remélem, az segíteni fog. Amúgy enerdzsájzernek igaza van, én is ha iszom valami alkoholt, lazulnak az izmaim, és sokkal jobb. De tényleg! :)
Ma voltam nődokinál szűrésen, hát egy korábbi problémám mellé jött még egy másik is, úgy hogy azzal "biztatott", hogy két műtétnek nézek elébe... A fene vigye el, más se hiányzott már. :(
Mindenkinek fájdalommentes estét, jobbulást kívánok!

(#2043) para2014 válasza Stieve (#2037) üzenetére


para2014
csendes tag

Hát egy hetes műtötten elég merész dolog 1km sétálni. :K Nem tudom mennyit mondott a dokid erről az egészről de van egy részletes le írás a gerinces.hu -on nézd meg és meg érted miért nem lehet még ezt nagyon terhelni.De örülök hogy ilyen fitt vagy :C

(#2044) para2014 válasza klari164 (#2041) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia Klári! Már el vakarózok nov 3-ig,itt hiába megyek a házi orvoshoz nem sokat ér.Igazából nem emelgettem mert nem is birok,inkább az a baj hogy egész nap fent vagyok.De az akarat felül írja a józan észt.Meg a muszáj nagy úr!!! :U Sajnos fáj,olyan erős a vissza esésem úgy megyek mint egy hetes műtötten,konkrétan fáj a csigolyám meg a derekam.Én is azt hittem ezzel a műtéttel vége lesz a fájdalomnak,de kezdek egyre kevésbé hinni benne. :W Ha ez így megy tovább tényleg keresek házi pálinkát :D

(#2045) para2014 válasza Gerinctelen (#2020) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! Remélem jól vagy és szépen megy a rehab.De óvatosan a lambadával ;]

(#2046) Gerinctelen válasza para2014 (#2045) üzenetére


Gerinctelen
csendes tag

Kedves Rózsa!
Ma újra teljes bedobbással rehabilitálódtam Dolgozunk az ülésen .. ez nem könnyű munka , de már tudom menni fog!

(#2047) #41079296


#41079296
törölt tag

Sziasztok! Hatalmas tapasztalati tudástár gyűlt össze a fórumon, órákat olvastam. Köszönet mindenkinek. Jó lett volna előbb ráakadnom. Röviden. Négy éve szakadtam ki először L-V.discushernia. Hét hónapig próbálkoztak (tam) a konvencionális eszközökkel, mire ráakadtam az idegsebészemre Dr. Kiss Tibor (Szt. János Kh) aki Mr nélkül is megmondta ránézésre. MR, és azonnal műtét. Sajnos mint mondta öt hónap nyomás az idegen már maradandó fogyatékot eredményez. Ez így is lett a bal vádlim tizede a jobbnak. Azonban nem tudtam elfogadni hogy sántikálok, lementem a Margit szigeti gumicsíkra hat hónapra a műtét után és egy extra puha talpú cipőben megpróbálkoztam a kocogással. Rászoktam. Annyira hogy tavaly ősszel megvolt az első és gyanítom az utolsó maratonom a városi (Spar)futáson. Annyira megerősödtek a láb és hátizmok hogy elmúlt a sántikálás és gerinces fájdalmam nem volt. Kertes házba költöztünk. vetemény, felújítás stb. Idén tavaszon kertásás, trágyázás, cementeszsák, tégla. Meg sem fordult a fejemben hogy maraton után még vannak testi korlátaim. Májusban kezdődtek a fájások, augusztusra már sugárzott, mindkét lábba és három nap alatt, mindkét vádlimból elment az erő, gyakorlatilag nullára. Képtelen voltam egyensúlyozni. Csak a felső comb marad meg teljes mértékben, minden más izom kisebb nagyobb mértékben károsodott. Vizelet, széklet tartás semmi. Teljes ágyéki érzéketlenség, bőrön és funkcióban egyaránt. Okulva az előző esetből, azonnal csináltattam egy MR-t a saját költségemre soron kívül és ezzel kerestem meg Kiss doktort aki most már a Honvéd idegsebészetén volt. Augusztus 11.-én vett fel és aznap éjjel meg is műtött. Akkora volt a kiszakadt rész hogy a gerincvelőt bepréselte a csatornába. A műtét során kiszakadt a dura, ezért tíz napot kellett feküdnöm fejfájással az elfolyt agyvíz miatt. Innen Budakeszi Honvéd rehab és ott egy hónap. Most ott tartok, hogy az ágyéki érzékelés hála Istennek visszatért és a pelenka lekerült rólam. Ezt az élményt volt a legnehezebb feldolgoznom. A bal lábam jelentősen javult, a jobb alig. Olyan stroke-os tüneteket mutat. Lépéskor a lábujjaim reflexszerűen “bekarmolnak”. Annyi erő van most hogy biztosan tudok vezetni, pedálozni. Ez fontos volt mert közben a munkahelyem tett egy nehezen elkerülhető ajánlatot, az alkalmazásommal kapcsolatban, úgyhogy vissza kellet mennem dolgozni két hete. A fájdalmak a műtét óta megvannak. Reggel a legrosszabb, de a mozgás segít ezen. A tornát és a mozgást nagyon komolyan veszem. Lépcsőház a rehabon 183 lépcsőfok, lábsúlyokkal, séta a kertben. Mind az orvos mind a gyógytornász kiemelte ez akkor is kell ha fáj. Persze határok között. A most még idegi blokk alatt lévő izmokat itthon elektro stimulálom, hogy csökkentsem a sorvadást. Fontos tapasztalat az ágy. Amint elhagytam a rehabot és befeküdtem a saját ágyamba. Elviselhetetlen fájdalmak gyötörtek éjjelente és reggel. Furcsa de a kórházi matrac, a felemelt háttámla és a lukra kifeküdt rugó volt a nyerő, ezért ezt próbáltam itthon is. Dupla szivacs-matrac az ágyra, kispára a derék alá, támasztás a térdek alatt. Ha így is érzékeny akkor felteszem a lábam a 75 centis gumilabdára. Így fél óra után elmúlik a fájdalom. A frontra én is érzékeny vagyok, de többnyire el tudom viselni sirdalud, apranax, cataflan nélkül is. Tegnap este egy órát sétáltam budán a hegyen meredek le fől utcák. Ma reggel határozottan kisebb a fájdalom. A tornában a hyperhajlításokból, hasizomból csinálok sokat. A hátizom gerinctámasztása kulcskérdés. Ha lustulok és kihagyom a tornákat a fájdalom is visszatér. Jövő hónap elején, megpróbálkozom egy gravitációs gerincpaddal. Tegnap monda a sebészem hogy bátran, csak ne függőlegesen. FONTOS engem még nem vasaltak. Használja valamelyikőtök? Hosszú lett bocsánat. Jobbulást mindenkinek! Kitartást.

(#2048) Stieve


Stieve
csendes tag

Sziasztok!

Jól gondolom, hogy azt fogjátok mondani meg lett az eredménye a tegnapi sétának?
Ma alig bírok lábra állni, ha sikerül akkor is csak erős fájdalmak kíséretében. Mindez egy sétától. Őrület. Vagy 1 heti fejlődést dobott vissza rajtam...
Gyógyuljatok!!!

(#2049) enerdzsájzer válasza #41079296 (#2047) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Helló!
Na ez nem semmi. Téged is elkapott a gépszíj rendesen. Az nagyon szuper hogy talpra tudtál állni belőle, nem is akárhogy. :R
Ha a doki azt mondta lehet, akkor próbáld meg. De ezt is csak óvatosan, fokozatosan, kis dőlésszöggel kezdve pár percre. Aztán figyeld a gerinced reakcióját és ennek megfelelően folytasd a továbbiakban. De azért kezdésnek nem ártana szakember felügyelete mellett kísérletezni, esetleg torna mellett, nehogy bemelegítés nélkül vágd magad 45 fokba fél órára. :) Bár nem denevérpadon, de voltam nyújtva, jó volt. Megéri a próbálkozást.
Sok sikert és jó egészséget!!!

(#2050) para2014 válasza #41079296 (#2047) üzenetére


para2014
csendes tag

Szia! Hát te is szépen be gyűjtötted a bajokat,de nagyon szépen javulsz csak így tovább :K A denevér padról vannak nagyon jó kis filmek sokat segítenek.Sajnos mire meg találtam rajtam már nem segített,de a sima sérveseknek igen!!! Gyogyuljál :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.