Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2013) *Ropi* válasza *Ropi* (#2012) üzenetére


*Ropi*
félisten

Bemásolom ide dióhéjban, amit a másik topiba írtam:

A Ptk. 2:48. § (1) és (2) bekezdéseinek szempontjából az esküvő nem tömegrendezvény besorolású, hanem családi esemény.

Hogy ne legyen egyszerű a tömegkép fogalma egy minden konkrétumot nélkülöző besorolás: nincsen meghatározva a résztvevők minimális létszáma, amitől már tömegképnek minősül valami. A lényege, hogy olyan sokan legyenek rajta, amikor már képtelenség lenne minden szereplővel egyesével jóváhagyatni (hogy elegen voltak-e rajta vagy sem azt majd a bíró dönti el adott esetben).

A ráutaló magatartás ebben az esetben is elfogadott a fotózás engedélyezésére, például ha látszik, hogy a fotóalanynak tudomása van a kép készítéséről és hagyja magát fotózni. Viszont fontos, hogy a fotózáshoz való hozzájárulás nem jelent a kép felhasználásához, közléséhez való hozzájárulást is automatikusan! Magyarán az a (kissé abszurd) helyzet, hogy elvileg mindkettőre külön kell(ene) engedélyt kérni.

Ha egy képet le szerettek volna szedetni eddig is levettük mert jobb a a békesség, viszont azt vélhetően többen nem tudták, hogy a szereplőknek valóban van lehetőségük ezt kérni - hiszen a saját képmásukhoz való joguk a szerzői jogot ebben az esetben felülírja.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.