Ez érdekes, mert itt spórolni sem tudnak, mint a parízerrel, ami ugyan 15éve 350-400Ft / kg áron volt, az ehető és finom volt, amit meg ma meg amit lehet ennyiért kapni (TG és társai) azokat inkább ne vesézzük ki, de a pürében csak gesztenye van meg cukor (ne soroljuk ide a babhúsból készült püré utánzatokat!)
Sajnálom, hogy ki kell, hogy ábrándítsalak, de sajnos a gesztenyét köztudottan a legkönnyebb hamisítani, mégpedig babbal. Igen. Próbáljátok csak ki!
Recept:
(fejből mondom, ezért nem biztos, hogy hajszál pontosan így kell csinálni)
Hozzávalók:
Száraz Bab
rum(aroma)
pici vaj
cukor
ici-pici só
tejszínhab
A babot jól meg kell főzni, majd átpaszírozni, cukorral, rummal, kis vajjal jól összedolgozni,
a többi művelet ugyanolyan, mint az igazi gesztenyénél..
Olcsóbb. Magtévesztésig hasonló íze van, de azért nem ugyanaz. Ha láttatok már fagyasztott gesztenyepüré kockát, akkor ezentúl nézzétek meg a feliratot a hátulján, mert sok esetben bevallottan csak X % gesztenyét tartalmaz.
Egyébként az egyik kedvencem a gesztenyepüré!!
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!