Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágógreen
senior tag
cetelemmel érdemes szarakodni ?
hát lehetne 3 év... panára azt hittem több szokott lenni. vagy ez már megszűnt ?
felsőbb kategória is csak 2 év ? (GT / VT) -
z123456789
addikt
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
válasz Stooner #52105 üzenetére
Nincs mit.
Amiket én letöltöttem és érdemesnek találtam megtartani:- Spheres v2 (Lossless) (igaz ezt csak a hang miatt)
- A Day In The City (Panasonic)
- A Night In The Milky Way (Panasonic)
- A Trip Through South Africa (Panasonic)
- Rome, The Eternal City (Panasonic)
- Tunisia Rally (Panasonic)
- Park Royal (Samsung)
- Beautiful Earth (Sony)Biztosan vannak szebbek, jobbak, legszívesebben leszedném az összeset, csak az nem kevés idő.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dgabro
tag
Bár még a garanciális csere/javítás nem zajlott le az új TV-vel kapcsolatban, tehát nem kaptam még vissza, azonban a rövid használat alatt már feltünt, hogy elég gyenge hangja van a kis készüléknek
Nem szeretnék nagyon sokat rákölteni, és nem is az 5.1-es rendszer élményére vágyom, csak a TV alap csipogását egy kicsit mégis javítani.
Nagyon tetszenek ezek:
http://www.edigital.hu/Hangprojektor/Samsung_HW-F350/EN_Hangprojektor-p360787.html
Árban és design-ban is nagyon kedvemre való (és árban ennél többet nem is költenék rá). Ráadásul ha jól értelmeztem, ezek szépen összhangba kerülnek a TV-vel, amikor a TV bekapcsol akkor automatikusan ez is, és fordítva (tehát ki is kapcsol), vagyis szépen kiváltaná a TV beépített hangszóróját. Jól értelmezem?
Nem lesz külön távirányító ehhez, nem kell külön ki-be kapcsolgatni.Használ valamelyikőtök ilyet, esetleg ajánlaná is? Vagy milyen más lehetőség van esetleg a nem szuperbrutális mozi élményt adó sok százezer forintnál kezdődő házimozi szettek mellett, ami egy magamfajta TV beépített medialejátszóját is használó igénytelen, a tiéteknél alacsonyabb igényeit mégis kielégítheti (akinek azért a TV hangszórója azért mégis csak kevéske)?
Ha tudtok segíteni, azt köszönöm szépen előre is.
-
Stooner
tag
Már egy ideje olvasgatom,rám is ragadt ez-az.
Nálam van hogy napi 10 órát is menne a tv.Főleg filmnézés-BDrip,tv adás,HDfilm,3d elvétve.
3m-ről nézném.50-65ösben gondolkodokGT/VT.Ezekben Sd kép lesz olyan jó mint egy kisebb méretűben?
A napi 10 óra plazmánál gond lesz és inkább a Ledek között nézzek szét?Ezekre még nem találtam választ -
z123456789
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz Stooner #52117 üzenetére
Szerintem mondhatjuk azt, hogy gyakorlatilag mindegy mennyit meg egy nap.
Alapesetben minden TV-re 2 év garanciát kapsz, és mindegyik csak addig megy garantáltam, aztán minden véletlenszerűvé válik. Egy viszonylag olcsó plazma is mehet még +5 évet is akkor is, ha napi 12 órát hajtják, és egy viszonylag drága LED-es LCD is eldurranhat két hónappal a garancia lejárta után, ha úgy hozta a véletlen.
Persze minél többet használod, annál jobban öregszik, de szerintem ez nem nem predeterminálja egyértelműen a várható életkorát, szerintem többet számít a véletlen.
Szerintem ne ez alapján válassz, mert plazmánál is nagy valószínűséggel nem a kijelzőpanel fog kiöregedni, hanem az elektronika durran el (valószínűleg a tervezett elavulásnak megfelelően), ahogy egy LCD-nél is.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mp54
senior tag
válasz Stooner #52117 üzenetére
Nem akarom elvenni a profik elől a terepet, csak könnyíteni a dolgukat...
A napi 10 óra plazmánál gond lesz és inkább a Ledek között nézzek szét?
Nem a 10 óra a gond, hanem lesz-e agresszív állandó képelem (RTL, stb logó) sokáig rajta? Ennek idejét hajlandó-e a néző odafigyeléssel/zoom-olással csökkenteni?
Led tv nincs, csak ledes háttérvilágítású LCD tv. (tudom, erre gondoltál)
3m-ről nézném.50-65ösben gondolkodokGT/VT
Ez jó irány! HD-nél 3 méterre 50" már kevés, SD-re tapasztalartom szerint jó; Pana GT/VT már nagyon jó képminőség! Nekem 50G30, családban másnak 50ST50 van, GT/VT-re már nem futotta! 65VT-nél már szerintem nem is kell jobb....ZT van, de annak nagyon durva az ára.
Hogy 65"-on SD kép 3 méterről milyen, nem tudom, de van itt más,aki tudja...! -
mp54
senior tag
DE! Ha valaki kijelenti, hogy a nézési szokása olyan amilyen, és ebből a biztos beégés következik, akkor miért ne? Választhat a rosszabb képű LCD és a jobb képű, de beéget plazma között! És akkor még nem beszéltünk arról a pár %-ról, akit nagyon zavar a plazma vibrálása.
-
mozis
csendes tag
Segítsen valaki!
TV vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni.Szinte a teljes topicot végigolvastam már az előző hetekben
és ezek után két lehetőség bizonytalanít el:
TX-P50ST60
PS60F5000
kb.azonos ár mellett megéri-e a jobb képminőség a kisebb méretet.Több pénzem nincs!
Nézési távolság 3.5 m , játék-3D-internet nem érdekel,kevés TV nézés,csak mozi de az nagyon.
köszönettel várom a tanácsaitokat nyilván a döntés felelőssége az nálam lesz.szeretek mindenkit aki segít,azt is aki nem!
-
rootmin
tag
válasz dgabro #52112 üzenetére
Legjobban szerintem is egy levitézlett családi, esetleg hardverapróról szerzett használt (régi, de jó) hifivel jársz.
Újonnan értelmes erősítőt + hangfalakat még sztereóban se nagyon találsz ebben az árban.
[Igényes fórumtársak ITT ugorjanak a következő hozzászólásra]
Lehet kapni ennyiért elsősorban PC mellé szánt "csoda" szetteket, mind 5.1-ben, mind 2.1-ben.
Pl: linkZenehallgatáshoz ezek nagyon pocsékak, de filmezéshez egy kis szobában - ha nincsenek nagy igényeid - ezek is kielégítőek lehetnek, főleg, ha a TV beépített cuccával összehasonlítva.
Ha esetleg mégis 5.1-es szettet nézel, vedd figyelembe, hogy a legtöbb ilyen cuccban nincs dekóder, 6 analóg csatornát várnak!Bár kevésbé "meggyőző", ellenben sokkal szebb (linárisabb, gazdagabb) hangja van már egy belépő szintű monitor hangfal párnak is.
Ezeket elsősorban a távirányíthatóság hiánya miatt nem tudom javasolni TV mellé.Mgj: Ilyen hangprojektort még csak egyszer hallgattam, és bár a térélmény a sztereóhoz képest meglepően jó volt, összességében nem győzött meg. Ez azonban régen volt, és abszolút szubjektív.
-
BBéci
legenda
válasz Stooner #52126 üzenetére
Ugyanannyi ideig kell más, változó képtartalomnak lennie a beégést okozni képes valami helyén, mint amennyi ideig az kint volt a panelen. Nem gondolhatod komolyan, hogy pár másodperc alatt megtörténik a foszforréteg egyformára használódása. Ugyanis az okozza a képvisszamaradást. A világosabb, különösen a fehér szín megjelenítése jobban "koptatja" a foszfort, mert erősebben és többet izzik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
A kivétel erősíti a szabályt. Amúgy szerintem még ebben az esetben is inkább a szokások megváltoztatása és az odafigyelés van javasolva. Persze ha valaki eredményjelzőnek, térfigyelő kamerákhoz monitornak, prezentációhoz vagy menetrend mutatásához keres kijelzőt azt nem győzködi senki a plazma előnyeiről. De ilyen igények ritkán merülnek fel ebben a fórumban.
-
Ispy
veterán
HD-nél 3 méterre 50" már kevés, SD-re tapasztalartom szerint jó
Azért ez túlzás. Én 3m-ről nézek 50''-t és bármikor kiszúrom egy BD és egy konvertált 10 GB-s mkv között a különbséget, sőt utóbbit már nem is nézek (DVD-ről már nem is beszélve).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mp54
senior tag
HD-nél 3 méterre 50" már kevés
Ha jól emlékszem az egészséges emberi szem felbontó képessége= 1 szögmásodperc. Az 50" FHD tv-én a pixel-nagyság annyi amennyi...Ebből a kettőből kiszámítható, hogy 3 m-ről nem lehet két szomszédos pixelt megkülönböztetni.
De lehet hogy tévedek... -
mozis
csendes tag
válasz Norbi 72 #52130 üzenetére
Köszönöm a véleményedet,de megnézni sajnos nem tudom egyiket sem ebben a méretben.
42-es méretben már láttam mindegyiket és természetesebbnek tűnt a pana .
Jelenleg 81 cm crt tv-t nézek,nyilván bármelyik választás nagy előre lépés lesz.szeretek mindenkit aki segít,azt is aki nem!
-
dgabro
tag
válasz rootmin #52128 üzenetére
Ááá persze, nem is a zene hallgatás lenne itt a cél.
Elsősorban, hogy a TV adásokat és a filmeket egy picit fülsimogatóbban halljuk, mint a beépített hangszórókkal. Sem abszolút hallásunk nincs, sem pedig hangversenyterem vagy egy az egyben mozi élmény igényünk 40 ezer forinttól én sem csodát várok, csak kellemesebb élményt a beépítetthez képest.
A távíránytó használata elengedehetetlen számomra, éjszaka nem ezzel szeretnék foglalkozni, hogy oda kússzak és szabályozgassak, vagy 2-3 távirányító között kotorásszak.
Ezért szimpi nekem ez a samsung hangprojektor dolog, bár egy kicsit drágább (majdnem a duplája), mint a linkelt logitech cucc, de azért azt a minőséget csak tudná. Vagy tévedek?
Vagy ezt nem csak a kedvezőbb ár miatt linkelted, hanem valószínűleg jobb?A plusz 17 ezret pedig talán kiköhögném a kifejezetten TV-hez tervezés, patent kommunikáció, és a szép hosszú TV állványunkhoz kifejezetten illeszkedő design miatt, a számítógépek mellé tervezett mini hangfalak helyett.
Dehát csak elmélkedek még, és keresem a megfelelő megoldást.
-
rootmin
tag
válasz dgabro #52137 üzenetére
Ebben az árkategóriában igaz, hogy (1-1 márkán belül) a minőség nagyjából lineárisan skálázódik az árral, így ha van rá 40 ezred, célszerű el is költeni. Amit linkeltem, egy találomra kiválasztott eszköz volt, példaként. Annyira nem vagyok képben, hogy egy-egy konkrét terméket tudjak ajánlani. Egy olyan topic-ban, ahol elsődlegesen ez a téma, hamarabb találsz segítséget.
Javaslom hogy némi netes utánajárás után menj be egy üzletbe, ahol meghallgatsz (random MediaMarktban, vagy hasonló multinál sok ilyen cucc van, a környezet nem a legalkalmasabb, de mindenképp többet mond, mint bármilyen teszt vagy ajánlás elolvasása) pár Logitech, Genius, stb. cuccot. Hangprojektorral is tedd ugyanezt mindenképp (ezt lehet nehezebben találsz kiállítva, nem igazán vagyok képben), így lesz összehasonlítási alapod. Ennyi fáradtságot mindenképp megér a dolog
Tipp: Ez itt eléggé OFF, használd az OFF topic kapcsolót
-
BBéci
legenda
Elbeszéltek egymás mellett.
3 méterre 50 colos TV kevés az összes apró részlet felismeréséhez, érzékeléséhez ás a moziélményhez. Az nem zárja ki a különféle formátumok, tömörítések és bitráták megkülönböztethetőségét.(#52140) nyurga82
Ezt a témát (torrent) mellőzni kellene! A PH! üzemeltetői nem szeretik.
nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
Náluk még nem voltam a récsei centerben.Elötte mindenképpen telefonálj oda,hogy szeretnéd megnézni a képét.Látatlanba ne vásárolj tv-t!Na jó,kivéve a pana,az már bizonyított
De azt is illik megnézni,nekik van pana tv-jük.
Ha pana lesz a befutó,akkor azt panashopban vedd meg. -
Ispy
veterán
Én ezt tudom, de én erre a mondatra (HD-nél 3 méterre 50" már kevés, SD-re tapasztalartom szerint jó) mondtam, hogy szerintem nem igaz, ez úgy hangzik, mintha 3 méterről már nem is lenne értelme csak SD anyagoknak.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ágógreen
senior tag
idei st60 miben gyengébb az idei gt60-nál ?
csak 42-ben gondolkozom, így az árkülönbség kb. 70K.kérdés: 70K-t megér a gt60 az st60-hoz képest ?
vt sok lenne most nekem. és 42-nél nagyobbat sem ajánljatok, mert ez fér csak be.cetelemezett már itt valaki ?
extra garanciás promo ajánlatokról tud valaki valamit legalább pletyka szinten ?
szívesebben vennék egy kiterjesztett garanciaidős tv-t.
ha van erre esély ,hogy ez bekövetkezne akkor tudok várni pár napot, max 1-2 hetet.mi a vesa szabványa az st60/gt60-nak ? (42"-es méret továbbra is)
csak az edigital celetelem-ezik ?
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
-
Ispy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest