Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #50851 üzenetére
Nem mindenki veszi a filmnézést véresen komolyan, nem tudom ez miért probléma...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kicsi kecske
tag
válasz MasterMark #50851 üzenetére
Nekem a TV-n is van ilyesmi, mert a múltkor mikor SAKKOZTAM rajta, akkor utána bekapcsolt a panasonic viera képernyővédő és az forgott mint a windowsos screensaver szokott
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
MasterMark
titán
válasz kicsi kecske #50853 üzenetére
Az csak az alkalmazásoknál van.
Dorian: Nem kell véresen komolyan venni, de baromi szórakoztató lehet egyik film végét sem ismerni...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
dgabro
tag
Köszönöm szépen az eddigieket, egyelőre most úgy vagyok vele ma még semmiképp nem veszem meg, lehet, hogy hozzáteszek meg, és mégis csak LCD lesz belőle..
Egyébként a legjobb filmeken tudok a legjobbakat aludni a hétköznap esti filmezések 3 napra le vannak tudva így egy filmmel..
-
-
dgabro
tag
válasz DM-Fan #50856 üzenetére
Hát az 50es LCD nem hiszem, hogy sokkal kisebb lenne mint ez az 51es plazma. A tény, hogy drágább az egyik mint a másik.
Van egy 40es 6os szériás samsung LCD ami helyett/mellé jönne a nagyobb. Tökéletesen elégedettek vagyunk vele, sikerült nagyon szépen beállítani azt is. A plazma csak azért került szóba, mert ahogy láttam, olcsóbban lehet belőle nagyobbat venni.
Bár azt eddig nem tudtam, hogy az LCD-k rosszabb tulajdonságúak lennének, eddig nekem úgy tűnt a plazma jár kompromisszumokkal
Csak ezért jutottam arra, hogy átgondolom még, és nem megyek ma el érte.Viszont tényleg érdekelne mit értesz a sokkal rosszabb tulajdonságok alatt, hiszen én csak örülnék ha meggyőztök, hogy vegyek egy TV-t olcsóbban, hiszen sokkal jobb lesz. Soha nem volt még plazma TV még a tágabb családban sem, szóval teljesen süket néma vagyok hozzájuk, és lehet ezért is tartok tőlük.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dgabro #50857 üzenetére
"Bár azt eddig nem tudtam, hogy az LCD-k rosszabb tulajdonságúak lennének, eddig nekem úgy tűnt a plazma jár kompromisszumokkal"
Hát, akkor nagyon nem vagy benne a témában. Az LCD alapjáraton is állandó kompromisszum: inhomogén kép, körbevilágítás, felhősödés, rossz mozgásmegjelenítés, feketeszint hiánya, gyenge képalkotási képességek alacsonyabb felbontású anyagokból, stb. jellemzik az olcsóbb- és a középkategóriás modellek döntő hányadát. A plazmával kapcsolatos egyetlen érdemi negatívum pedig a ghosting/beégés - esetleg az arra érzékenyeknél a vibrálás - más tekintetben mindenben jobb. Épp ezért nem értem, hogy miért jobb a megjelenítés szinte minden területén kompromisszumot kötni az amúgy azonos méretben sokkal drágább LCD-vel, minthogy egyetlen kompromisszumot vállalna fel az ember a plazmával - amivel kapcsolatban hozzátenném, hogy nem is igazán komoly.
"Viszont tényleg érdekelne mit értesz a sokkal rosszabb tulajdonságok alatt, hiszen én csak örülnék ha meggyőztök, hogy vegyek egy TV-t olcsóbban, hiszen sokkal jobb lesz."
Az imént soroltam fel a legjellemzőbbeket az LCD-vel kapcsolatban és ismétlem: nézd meg az árcédulát egy 50"-os plazmán és egy olyan, vele méretben azonos LCD-n, ami fel tudja venni vele a versenyt! Akár duplája is lehet az ára, ugyanis a középkategóriás plazmával csak felsőkategóriás LCD-t tudsz szembeállítani, ez teljesen egyértelmű. De meg merem kockáztatni, hogy pl. a Pana jelenlegi legalapabb fullHD plazmája, az ST60 tönkrever szinte mindent a LCD-középkategória csúcsáig, pedig a plazmánál a GT60 és VT60 modelleknél indul csak a referenciaszint. A ZT60-ról nem is beszélnék.
Nézek eleget LCD-t is, a monitorom is egy nem szar Dell, a munkahelyemen is LCD előtt ülök, de soha a büdös életben nem néznék filmet LCD-n, miután 6 éve nézek plazmát. Szóval van összehasonlítási alapom is bőven. Az OLED meg még a kanyarban sincs TV-szinten, bárhogy is próbálják sulykolni a gyártók. Ezért is érthetetlen a plazma kivezetése a piacról: a két, jelenleg életképes alternatíva közül azt likvidálják, ami jóval többet nyújtott, miközben az azt leváltani hivatott technológia még sehol nincs. Na de nincs mit tenni: az emberek hülyék a témához és a bullshit-marketing mindent legyőz - vegyék csak a szmárt lettévét, az kell!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz dgabro #50857 üzenetére
"Bár azt eddig nem tudtam, hogy az LCD-k rosszabb tulajdonságúak lennének, eddig nekem úgy tűnt a plazma jár kompromisszumokkal"
Majdnem mindegyik képminőség-tulajdonságban lekörözi a plazma az LCD-t. Például kontraszt, fekete-szint, mozgás-megjelenítés. Az LCD felhősödik, a led háttérvilágítású bevilágít, természetellenes színek, rossz mozgás-visszaadás, párszáz soros mozgókép-felbontás, szappanopera effekt, rossz betekintési szög stb. stb. Természetesen a plazmának is vannak hibái, technológiájából adódó anomáliái, de összességében nézve jóval kisebb képminőség-kompromisszummal jár, mint akár a csúcs LCD-k. Ráadásul olcsóbb.
Itt sokunknak volt LCD-je is, nekem személy szerint 3, de egy hétnél tovább egyiket sem tűrtem meg a házban. Megváltás volt utánuk egy belépő plazma is, a nyugodt és természetes képi világával.
-
hunspikey
őstag
válasz HourHand #50843 üzenetére
A ventilátor kérdés egyszerűen szerintem nem kérdés. Nekem VT-m van és semmit nem hallok a ventilátoraiból még akkor sem ha nagyon halkra van állítva a hangerő. Pedig zenélek, nincs szar fülem- de ez egyszerűen nem egy probléma --
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Scoobyka
addikt
na akkor egy kerdest teszek be ami ide is kapcsolodik kicsit...
pana 42x60 vagy 40f6400-as led tv?
Felhasznalas ps3 jatek,filmnezes. Tv adas elenyeszo mennyiseg. A fekete fontos es szep szinek...nappaliban lenne igy vilagos kornyezet is van. Az ablak balra tole helyezkedne el.
-
kovadika
őstag
válasz Scoobyka #50862 üzenetére
Ehhez én még 40 ezret gyűjtenék és vennék egy 51F5000-et, ami mind képminőségben, mind méretben(az LCD-nél 11 collal nagyobb) üti az említett két tévét. Ha hosszú távra tervezel szerintem ez a legjobb megoldás 200 alatti összegből.
Milyen messziről nézed?[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
-
Scoobyka
addikt
válasz kovadika #50865 üzenetére
az x60 nappal is tudom hasznalni? Nem lesz nagyon rossz,hogy a ps3om van rakotve(egy ketto nagyobb nativ felbontasu mint 720,a tobbi 720 korul van) valamint a 720p-s hd filmek kellokep elesek lesznek rajta?
az x60 ugye nem az a nagyon vibralo fajta,hanem pont h kevesbe?
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz Scoobyka #50866 üzenetére
"az x60 nappal is tudom hasznalni?"
Nem, ezt a készüléket csak este 8 után lehet bekapcsolni."Nem lesz nagyon rossz,hogy a ps3om van rakotve(egy ketto nagyobb nativ felbontasu mint 720,a tobbi 720 korul van) valamint a 720p-s hd filmek kellokep elesek lesznek rajta?"
Nem játszok, egy másik fórumozó válaszát várd meg.
"a 720p-s hd filmek kellokep elesek lesznek rajta?"
Miért ne lennének élesek? 2m-re elmegy a HD-Ready 42"-ban.
"az x60 ugye nem az a nagyon vibralo fajta,hanem pont h kevesbe?"
Egyik modellről sem lehet kijelenteni, hogy jobban vibrálna, mint a többi. Ez függ tőled, a nézett tartalomtól, a környezettől és a beállításoktól is.
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
válasz DM-Fan #50858 üzenetére
"Az LCD alapjáraton is állandó kompromisszum: inhomogén kép, körbevilágítás, felhősödés, rossz mozgásmegjelenítés, feketeszint hiánya, gyenge képalkotási képességek alacsonyabb felbontású anyagokból, stb. jellemzik az olcsóbb- és a középkategóriás modellek döntő hányadát."
Nem láttam még csúcs LCD-t. Tudom, hogy azok jóval drágábbak, mint egy azonos méretű plazma, nem is akarok venni, csak kíváncsi lennék, hogy azoknál mi a helyzet, a fenti tulajdonságokkal?
-
dgabro
tag
Tényleg nagyon nem vagyok benne a témában, ezért is köszönöm a részletesebb kifejtéseket.
Időközben újra megjártam az üzletet, meg kellett néznem újra élőben is. Sajnos utolsó darab (persze nem meglepő egy ilyen régi modellnél), jobban megnézve sérült is volt a talpa egyébként. Végül nem hoztuk el, tulajdonképpen nem sürgős, van időm keresgélni a megfelelőt, és tovább elmélkedni a plazma-LCD között
Egyébként érdekes módon az eladók nem igazán akartak meggyőzni arról, hogy plazmát vegyünk vagy LCD-t, sőt ők is kicsit titokzatosan annyit mondtak, hogy valamiért mégsem fejlesztik már ezt a plazma technológiát (persze ennek számos oka lehet, nem feltétlenül mert nem jó, nem is akarom ezt én sem kihozni belőle, és ők sem ezt akarták szerintem, mégis érdekes dolog azért ez, nem?) Ráadásul az ő részükről talán mindegy is hogy melyik TV-t veszed meg, de ha szemezel egy utolsó darabbal, akkor biztos örülnének ha azt valaki végre elvinné..
A csilli-villi LEDes csodákat úgyis eladja mar az a szó, hogy LED... Tehát érdekes volt, hogy nem akarták annyira ránk sózni épp ezt a készüléket. Persze azért hozzátették ha mégis visszajövünk érte, nem hinnék, hogy csalódnánk benne.. Na köszi
Mindenesetre nem teszek le arról, hogy esetleg plazmánk lesz a nagyobb TV-nk. -
Ijk
nagyúr
válasz dgabro #50874 üzenetére
Azért nem fejlesztik, mert nem éri meg. Én sem toldozgatnám már ezt, inkább az új technológiák felé kell nyitni, ami mondjuk elég kockázatos. Persze ez nem jelenti azt hogy leállnak a gyártással.
Szokták mondani hogy a plazma "halott" technológia, és pár év múlva nem is gyártják. Valószínűleg így is lesz, de például rengeteg háztartásban még mindig ott virítanak a jó öreg CRT-k, pedig ugye az már (sajnos) elég régen "kihalt"./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Khelben
nagyúr
válasz dgabro #50874 üzenetére
Az eladó azt a tv-t ajánlja neked, ami után a legtöbb jutalékot kapja. Ha az egy képcsöves fekete-fehér tv lenne, akkor azt ajánlaná. Az LCD elsősorban ennek köszönheti a sikerét: olcsóbb gyártani, mint a plazmát, nagyobb rajta a haszon, így nagyobb jutalékot lehet fizetni az értékesítőknek.
[ Szerkesztve ]
-
dgabro
tag
válasz mayday00 #50878 üzenetére
Nem pontosan értem hol láttad, hogy abban az értelemben írtam LED tv-ről ahogy te gondolod.
De ha ebből indulunk ki, a "LEDes csoda" vagy a "LED szó" szókapcsolatok jelentik szerinted a LED tv-t a mondandómba, abban az értelemben amit te láttál bele?
Kicsit úgy gondolom, hogy megpróbáltál ráugrani, és majd elmondod hogy olyan nincs is, de én is pont arra gondoltam amit jelent a LEDes csoda
Csoda, érted, LEDes csoda.. -
Scoobyka
addikt
panasonic x60 vagy samsung f4900-ast erdemes venni?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Scoobyka #50884 üzenetére
Akkor egyértelműen az X60 a nyerő!
"az x60 nappal is tudom hasznalni?"
Anno a CRT-t tudtad? Na, ez kevésbé fog tükröződni, mint a CRT. Fog, de ez ellen azért lehet védekezni - ti. redőny, sötétítőfüggöny, stb. De egyébként szórt nappali fényben is tökéletes képe van, a közvetlen beérkező fénnyel van gond, de egyébként csomó LCD-nél is ez a helyet.
"Nem lesz nagyon rossz,hogy a ps3om van rakotve(egy ketto nagyobb nativ felbontasu mint 720,a tobbi 720 korul van) valamint a 720p-s hd filmek kellokep elesek lesznek rajta?"
A PS3 játékok 95%-a nemhogy 720p, de valójában az alatti felbontású, lásd itt. A PS3-nak a fentiek okán még kedvez is, hogy csak HD-Ready felbontású a panel és nem fullHD. A 720p és 1080p anyagok is pazarul fognak kinézni az X60-on, csak ne ülj 2 méternél közelebb a 42"-oshoz, 3 méternél közelebb az 50"-oshoz.
"az x60 ugye nem az a nagyon vibralo fajta,hanem pont h kevesbe?"
Minden plazma vibrál valamilyen szinten, neked kell kitapasztalni vásárlás előtt, hogy mennyire vagy érzékeny rá.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
Láttad már a 2 koreai OLED tévéjét élőben, vagy olvastad a héten megjelent 2 tesztet? Szvsz túlléptek azon a kanyaron amit említesz, inkább egyenesben vannak, vagy ráléptek az egyenes út kezdeti szakaszára. Értelemszerűen az árakat nem nézve, hiszen megfizethetetlen, vagyis értelmetlen kifizetni a jelenlegi árukat. Szerintem első fecskéknek nagyon meggyőzők, világosan mutatják később mire lehet képes a technológia. Akik esetleg nem olvasták, és érdekelné az otthoni méretű OLED bemutatkozása.
1: Samsung OLED TV: Best picture we've ever seen
2: LG 55EA980W -
Ijk
nagyúr
válasz #75912448 #50887 üzenetére
Elég hatásvadász cikkek ezek, mindamellett elhiszem hogy lenyűgöző a képminőség.
"Értelemszerűen az árakat nem nézve"
Pedig elég fontos tényező.És akkor még ott van az élettartam kérdés, és olyan hibák amiről még nem is tudhatunk.
Szóval nem holnap lesz még ez a technológia váltás./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Láttam élőben 55"-os OLED-et. Ettől függetlenül: tömeggyártás sehol, elérhető árú modell sehol és belátható időn belül ez nem is várható. Több év van addig. Sok nyitott kérdés van ott még a színhűségtől kezdve, a selejthányadon át, a várható élettartamig.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz DM-Fan #50890 üzenetére
Igen, ebben igazad van, azonban a színhűség ma már egy 150k-s LCD-nél sem probléma többnyire, nem ez lesz a legfőbb problémája az OLED-nek. A technológia előremutató, sokkal több elméleti lehetőséggel, mint az otthoni körülmények között felesleges, kis méretben az emberek 99%-nak értelmetlen 4k.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #75912448 #50891 üzenetére
"A technológia előremutató, sokkal több elméleti lehetőséggel, mint az otthoni körülmények között felesleges, kis méretben az emberek 99%-nak értelmetlen 4k."
A dolog szépséghibája, hogy az általam látott 55"-os OLED pont 4k volt. Ez nyilván magával hozza a rendkívül magas árat is. Az OLED-del az a baj, hogy 10 éve mást se hallunk, hogy már majdnem kész, már majdnem jó, már majdnem lehet gazdaságosan gyártani, aztán még mindig csak ott tartunk, hogy a Sony és a Panasonic alig egy éve írták alá, hogy na, most akkor közösen nekifekszenek a fejlesztésének, mert valójában a vetélytársak is komoly problémákkal küzdenek még mindig. Demózáson kívül még nem nagyon hallani arról, hogy holnap elérhető áron legördülnének a szalagról. Márpedig így egy kicsit korainak tartom a plazmatechnológia kinyírását, mert abban biztos vagyok, hogy OLED TV még legalább jó 5 évig bizonyosan nem fog 65"-os méretben a nappalinkban lógni - nem azért, mert adott esetben nem fog ilyen létezni és ne lehetne megrendelni, hanem azért, mert egyszerűen nem lesz megfizethető. Na, ezért kell még az utolsó darabokból bezsákolni egy pénztárcának megfelelő darabot és kihúzni vele a technológiai áttörésig - jobban mondva az árak normalizálódásáig.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz DM-Fan #50892 üzenetére
Pont azért készültek (készülhettek?) az 55" példányok, hogy ne mondhassuk: már majdnem kész, már majdnem jó, már majdnem lehet gazdaságosan gyártani, hanem itt van, megfelelő méretben megveheted. Talán - de ez csak erős feltételezés - a Pana azért szállt ki a plazma fejlesztésből, mert ha most lemarad, akkor kimarad. A jelenlegi technológiával még 3-4 évig nyugodtan gyárthat plazma tévéket, az OLED-et pedig fejlesztheti.
A jelenlegi elmebeteg árakkal nem tudok vitatkozni. Az elérhető 50" körüli példányokhoz szvsz nem kell 5-6 év, bő 2-3 évre saccolom, aminek keresztbe tehet egy esetleges sikeres 4k hájp.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Akit érdekel, Debrecenben van Samsung PS51E550 az Auchan-ban 190 ezerért, elvileg van raktáron is. Ennyiért nagyon jó vétel.
-
ldave
félisten
Ha minden jól megy akkor holnap (azaz ma) megérkezik a új tévénk, egy 50GT60 személyében. A kérdésem az lenne, hogy a bejáratás alatt ha filmet nézünk, akkor érdemes belenagyítani 16:9-re, hogy a teljes képernyőn legyen tartalom, vagy a fekete sávok nem rondítanak bele ebbe a párszáz órás folyamatba? A másik pedig, hogy 3D tartalmat lehet PC-ről is nézni? Kíváncsiságból leszedtem egy 3D-sample filmrészletet és a jelenlegi tévé csak két egymás melletti képet mutatott, de persze ez nem egy 3D-s tévé.
A Slime draws near! Command?
-
janos666
nagyúr
Ne pusztítsd feleslegesen a minőséget. Igen, és nem. Elvileg beleszól a 0. és 5000. órában ide, gyakorlatilag abból lesz nagyobb probléma, ha emiatt lemondasz az 1:1 pixel mappingról (az l végig látható, a többi nem igazán, esetleg rövid ideig a film vége után).
Lehet. SBS-t mindenképp, de azt nem ajánlom. Tölts inkább le valódi 3D-t. Ha viszonylag újabb a VGA, akkor kimegy belőle 3D-ként.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
"a bejáratás alatt ha filmet nézünk, akkor érdemes belenagyítani 16:9-re?"
Nem. Nem ér annyit, hogy a filmélményt rontsuk a képarány szétbarmolásával. Ha 4:3 vagy 21:9 a film, nézd azon. Aztán iktassál be 16:9-et is, az más kérdés, szóval nyilván ne csak egy fajtát nézz. De nem kell ezt a bejáratás dolgot ennyire véresen komolyan venni, nézd úgy a tévét, ahogy szoktad, arra való a kitűnő tévéd. Kivétel ez alól a logós tévéműsor folyamatos nézése, mert azt jobb elkerülni, vagy kizummolni a használat elején. (Én mondjuk azt sem csináltam, de azért jobb az óvatosság.)
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Na de nincs mit tenni: az emberek hülyék a témához és a bullshit-marketing mindent legyőz
Hát igen...
A vejem (van egy-két humán diploma...) azért vett LED!!!!! tv-t, mert most ez a vezető technológia... 50"-nál kisebb (nem tudom pontosan a méretét), de most épül a kb. (25) négyzetméteres nappali.... -
hunspikey
őstag
Ha kicsit átlendülünk az összes hatásvadász jelzőn, akkor nagyjából az a kép rajzolódik ki, hogy jelenleg egy 55 colos vt60-al összevetve kapsz egy kicsivel magasabb csúcs fényerőt - kb 135 vs 147 lumen és hát ugye elvileg a feketéje tökéletes, bár meg kell jegyezni hogy egy VT60-nál sincs már értelme ebben a részben hibát keresni.
Cserébe fizetsz egy ötszörös árat, illetve biztos vagyok benne, hogy jelenleg jobban kalibrálható egy VT60 mint ez az OLED kijelző
Szóval én azt gondolom, hogy még pár generációnak le kell mennie ebből mire egyáltalán figyelembe kell majd venni - ami persze természetes, hiszen írták is, hogy első generációs kereskedelmi OLED. Én azt gondolom, hogy ha a Pana tényleg nem hoz semmi újat 2014-re és valóban le állnak a gyártással is, akkor szépen venni kell egy VT60-at és azzal kiböjtölni míg 5-7 év alatt ez az OLED "odaér".
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
törölt tag
válasz hunspikey #50899 üzenetére
Nagyjából ezt írtam én is, vontam le a látottak alapján. Kardinális kérdés a mozgásmegjelenítés, és annak fejlődése a köv 1-2 generációban, melynek ára akár évente feleződhet. Erről a kérdésről nem merek véleményt fogalmazni, ehhez otthoni körülmények között kéne látni.
Szóval aki mostanában beruház egy GT60-ra, simán kihúzza vele azt a 2-3-4 évet mire normál áron hozzájuthat egy hasonló minőségű, szerencsés esetben jobb megjelenítőhöz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest